LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

10 enkle råd til et velholdt skjegg fra Trendhim

10 enkle råd til et velholdt skjegg fra Trendhim

Du vet det sikkert allerede, men et skjegg er akkurat som alt annet hår på kroppen – dersom du ikke passer på det kan det fort se slitt og ustelt ut. En manns skjegg er et av de første tingene man legger merke til, derfor er skjegget en avgjørende faktor for hvordan du oppfattes. Hvis skjegget ditt ser ustelt ut kan du ha så fine klær og stil som du bare vil – du vil uansett gi inntrykk av å være en Sjuske-Hans. Du kan derimot stelle og trimme skjegget ditt slik at du får et OK antrekk til å se ut som et flott antrekk. Dette er fordi at et velstelt skjegg vil automatisk trekke opp helhetsinntrykket – spesielt når det kommer til førsteinntrykk. Akkurat som hårfrisyren din, krever også et skjegg å bli vedlikeholdt. Her få du 10 enkle råd som du kan gi til dine mannlige kunder. 

1. Finn en stil

Når du skal gro et skjegg, gjelder de samme reglene som for håret ditt – sørg for å velge en frisyre eller stil som kler deg. Dersom du ikke har en plan for hvilken stil du ønsker at skjegget ditt skal ha, kan det fort bli seende ut som om du bare lar skjegget vokse uten å bry deg om hvordan du ser ut. Dette kan være med på å gjøre at andre får et inntrykk av at du ikke bryr deg om hvordan du ser ut, selv om du bare ønsker å gro ut skjegget. Hvis du derimot velger en skjegg-frisyre som kler ditt ansikt blir inntrykket skarpere, noe som er med på å påvirke det helhetlige inntrykket på en positiv måte.

2. Lag din egen skjegg-rutine

Som de fleste av oss, har du sikkert din helt egen rutine om morgenen. Du dusjer: først sjampo, så balsam, så …

Det samme prinsippet gjelder også for skjegget ditt. Det er ikke til å stikke under en stol at det krever mye tålmodighet å gro ut et flott skjegg. Både når det kommer til å gro det, men også når det kommer til å pleie det. Det er derfor ikke nok å bare gre raskt gjennom det hver morgen. Sørg for å sette av ekstra tid om morgenen. Det er viktig at du lager din egen skjeggrutine. Det er viktig at du gjør de samme tingene hver dag (tørking, kjemming, trimning av kanter, olje og eventuelt voks). På denne måten glemmer du ikke å bruke olje hver andre dag, og du går ikke ut døren som en huleboer, uten å ha gredd gjennom skjegget.

3. Unngå å bruke hårføner

Når du bruker hårføner tar det ikke lang tid å bli klar. Det kan av og til være veldig tidkrevende å skulle tørke skjegget med et håndkle, men likevel bør du ta deg den tiden og velge bort hårføneren. Gjennom dagen blir skjegget ditt utsatt for vær og vind, noe som sliter veldig på hårene. Hvis du i tillegg velger å tørke det med en massiv mengde varm luft, så tørker du ikke kun vannet fra dusjen. Du tørker også ut håret og de naturlige oljene som gjør at håret ser sunt og fint ut og det vil ende opp med å se ustelt ut i stedet. 

4. Unngå å klippe skjegget når det er vått

Selv om det kan være lettere å kontrollere skjegget når det er vått, så er det ikke å foretrekke når du skal trimme skjegget ditt. Når du klipper håret på hodet er det alltid til hjelp å fukte håret først slik at det blir enklere å klippe. Håret på hodet vokser noenlunde den samme retningen og krølles cirka på den samme måten. Dette gjør IKKE ansiktshår. Du kan derfor oppleve å få et ujevnt resultat dersom du trimmer skjegget når det er vått, uansett hvor mye voks du bruker. Dette er fordi at ansiktshår og håret på hodet reagerer på forskjellige måter når det tørker. 

5. Kjenn din egen grense 

Dette punktet er en forlengelse av punkt 1, som gikk ut på at du skulle velge en stil på skjegget ditt. Dersom du ikke har faste målepunkter for hvor stort du ønsker at skjegget ditt skal være, gjør du det mye vanskeligere for deg selv. Hvis du lar skjegget ditt stanse rett under kjeven kan det fort se ut som om du har en dobbelthake. Lar du skjegget gå for høyt opp på kinnene dine kan det se ut som om du er i krig med ditt eget skjegg – en krig som du ser ut til å tape. Du kan hente inspirasjon her.

Sørg for å vite når du bør trimme og når du bør la barberkniven ligge …

6. Velg det riktige utstyret 

Når du bestemmer deg for å gro et skjegg, så er det et prosjekt som krever tid og de rette redskapene. Det er vanskelig å trimme med en vanlig barberhøvel, fordi du ikke kan se hva du gjør – barberhøvelen skygger. Bruk i stedet en klassisk barberkniv, så du får bedre oversikt over hva du gjør. 

Det samme gjelder når det kommer til valg av speil. Du bør sjekke at ditt vanlige speil på badet gir deg tilstrekkelig med lys. Dersom du i tillegg ønsker å forstørre arbeidsområdet bør du kanskje vurdere et kosmetisk speil. 

Finn det riktige utstyret her!

10 enkle råd til et velholdt skjegg fra Trendhim

7. Bruk en kam

Dersom du allerede har en god kam er det ikke nødvendig å kjøpe en spesialkam for skjegget ditt dersom du bare skal bruke den til å kjemme skjegget ditt. Det er likevel noen skjeggkammer hvor tennene på kammen ikke er like lange, men danner en bue. Dette skyldes at du kan bruke kammen til å styre lengden på skjegget med kammen. Hvis alle tennene på kammen er like lange, blir det mer eller mindre tilfeldig hvor du klipper. Bruker du en kam med en runding, følger den i høyere grad kinnet/kjevens konturer slik at du får en jevnere resultat. 

8. Ikke glem olje

Olje er kanskje den aller viktigste delen når det kommer til skjeggpleie. Det er to primære grunner til at det er viktig å alltid bruke olje – og masse av det. 

For det første er det viktig at skjegget får tilført fukt og vitaminer slik at du unngår at hårstråene tørker ut. Det kan ikke sies mange nok ganger – skjegget blir konstant utsatt for vær og vind. Derfor er det viktig at du bruker mye olje for å holde det fuktig. Har du utfordringer med flass i hodebunnen får du sannsynligvis også utfordringer med skjegget ditt. Hvis du bruker skjeggolje og en fin kam, kan dette være med på å redusere og forebygge flass.

For det andre kommer skjegget til å se sunnere ut. Oljen gjør at skjegget kommer til å skinne mer, og dermed kommer det også til å se mer velstelt ut. Vurder også hvilken type olje du bruker. Husk at produktene du bruker kommer i direkte kontakt med huden din. Derfor – vær sikker på at du velger et reelt ansiktsprodukt og ikke en tilfeldig olivenolje fra butikken.

9. Bruk voks

Når du har skjegg gjelder de samme reglene som håret på hodet – valget ditt av frisyre eller stil på skjegget kan kreve ekstra hjelp. Det er for eksempel de færreste som kan ha en frisyre med stritt hår uten å bruke voks eller gele. Det samme gjelder for skjegget ditt. Du kan være en av de få som kan klare deg uten voks, men sannsynligvis har du bruk for hjelp til å få resultatet til å se naturlig ut. De fleste menn med et flott skjegg bruker voks til å få hårene til å sitte så perfekt som mulig. 

10. Spis sunt

Dine skjegghår har bruk for mye Omega-3 fettsyrer og A-vitaminer for å skape sterke hårstrå. Ofte vil alkohol påvirke skjeggets utseende. Hvis du inntar mye alkohol vil dette kanskje vises på skjegget ditt. Det vil bli dehydrert på samme måte som resten av kroppen din.

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

ghd lanserer den nye nocturne collection

ghd lanserer den nye nocturne collection

Style, style og mer style med den nye ghd nocturne collection! Grensene mellom natt og dag hviskes ut og det gir uendelige stylingmuligheter uten å skade håret.
Kerasilk julegaveesker fra Goldwell

Kerasilk julegaveesker fra Goldwell

Nå kan du tilby dine kunder en romantisk julegaveeske fra Kerasilk, fra hver av de tre Kerasilk segmenter: Repower Volume, Reconstruct og Control.
Nice Cream Cleansing Conditioner fra Amika

Nice Cream Cleansing Conditioner fra Amika

Nice Cream Cleansing Conditioner fra Amika renser håret skånsomt og tilfører fuktighet uten å tynge håret. Passer alle typer hår som trenger en mild rengjøring.
Goldwell Dualsenses og StyleSign julegaveesker

Goldwell Dualsenses og StyleSign julegaveesker

Årets Goldwell julegaveesker er her! Finnes i 3 ulike varianter, og alle esker inneholder shampoo, hårpleie og stylingprodukt fra Dualsenses og StyleSign.
INDOLA BLEACH HAIR BOND

INDOLA BLEACH HAIR BOND

Med Indola Bleach Hair Bond, som har Hair Bond teknologi integrert direkte i blekingen, er det enklere enn noen gang å ta vare på din kundes hår. Se mer her!

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Inspirasjon, personlig utvikling og hår på Redken Tribe i Halmstad

Inspirasjon, personlig utvikling og hår på Redken Tribe i Halmstad

Solen skinner i Halmstad når 330 frisører fra hele Norden inntok byen for å delta i Redkent Tribe og ta nytte av lærerike foredrag, fargerik inspirasjon og trendriktig hår. Les og se bilder fra helgen her!
Wella Professionals inspirasjonshelg i Malaga 2017

Wella Professionals inspirasjonshelg i Malaga 2017

Costa del Sol og Wellas team leverte når over 130 frisører flyktet fra høstens ruskevær til en langhelg med inspirasjon, sol og nettverk. Se bilder fra helgen her!
Salon International - skal du bli med?

Salon International - skal du bli med?

Salon International går av stabelen i London fra 14-16 oktober, og her samles frisører fra hele verden til inspirasjon, show og konkurranser. Les mer her!
Morgendagens mote på Grand

Morgendagens mote på Grand

Talentfullt, kjønnsnøytralt og krøllete hår med hatt. Grazette of Swedens team stylet hår ved Swedish Fashion Talents motevisning på Grand Hotel under Stockhol Fashion Week. Les mer her!
Ganni X L'Oréal Professionnel til Copenhagen Fashion Week

Ganni X L'Oréal Professionnel til Copenhagen Fashion Week

Under Copenhagen Fashion Week Ganni hadde alliert seg med Cim Mahony og L’Oréal Professionnel, som ordnet lekkert hår på alle modellene som skulle på catwalken.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Vilde Johannessen

Vilde Johannessen

Etter nærmere 10 års erfaring fra frisørbransjen i California, vendte Vilde Johannessen tilbake til en ny, og bedre frisørbransje i Norge. I dag jobber hun til daglig som stylist i Gevir, og hun gir sine tips til perfekte bølger!
Kjetil Fevang (Q&A)

Kjetil Fevang (Q&A)

Vi stilte 15 spørsmål til vinneren av region 2 og årets publikumspris Kjetil Fevang. Se her hans hjertefølte og interessante svar!

Nyeste videoer se flere videoer

Trevor Sorbie på Salon International 2017

Trevor Sorbie på Salon International 2017

Fantastiske Trevor Sorbie kommer til årets Salon International. Få en teaser på hva dere kan forvente av showet hans i videoen her.
Björn Axén - How to get the look - Krøller med krølltang

Björn Axén - How to get the look - Krøller med krølltang

La deg inspirere av Björn Axéns seneste "How to get the look" video. Her viser de deg hvordan man kan lage perfekte klassiske krøller, ypperlige til sommerferstene!
Tondeo presenterer BLAZOR - Nytt revolusjonerende hårklippeverktøy

Tondeo presenterer BLAZOR - Nytt revolusjonerende hårklippeverktøy

The BLAZOR – navnet er en blanding av ordene "Blade" og "Razor" - og er en innovasjon på markedet. Verktøyet lar deg klippe håret akkurat slik du vil ha det!
Procare24/7 foliemaskin hos Tendenz

Procare24/7 foliemaskin hos Tendenz

Procare24/7 gjør det kostnads- og tidsbesparende for deg og din salong. Se video demonstrasjon her!
Björn Axén - How to get the look - Modern rockabilly

Björn Axén - How to get the look - Modern rockabilly

Frisyren er like populær i dag som hva den var på 50-tallet, og her viser Björn Axén den klassiske rockabilly -frisyren. Se hvordan du best styler en moderne rockabilly, samt hvordan du anvender voks til stylingen.