LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

4 frisører om trender

Dagens motebilde og trender forandrer seg stadig, og det kommer ofte nye teknikker for styling, frisyrer og farger. Som frisør er det viktig å holde seg oppdatert på de seneste trendene innen hår, mote og styling, og vi har spurt fire frisører om nettopp dette.

Doan Tran og Ida Due, Olimb&Co i Oslo

Doan Tran, daglig leder/stylist, og Ida Due, frisør/makeupartist hos Olimb & Co PrinsensgateOlimb & Co Prinsensgate
Doan Tran, daglig leder/stylist, og Ida Due, frisør/makeupartist hos Olimb & Co Prinsensgate

Hva betyr trender for dere?
Når du jobber som frisør er det viktig å være en del av dagens motebilde og trender. Det er både gøy og spennende å prøve nye ting, bli inspirert og lage egne tolkninger av dagens motebilde. Trender er noe som kommer og går og er gjerne inspirert av en tidligere tidsepoke. Det som er kult med trender nå til dags er at alle kan kle seg som de vil, ha kule røffe frisyrer med sterke farger eller en mer anonym stil, og likevel være en trendsetter. Vi har for eksempel artisten Rihanna, som har hatt alt fra kort til langt hår, med sterke og mer naturlige farger. Hun er tro mot stilen hun gjennomfører, noe vi kan se flere og flere nordmenn også er.

Hvilke trender ser dere innen farge, for herre og dame, for våren 2018?
Mot våren 2018 tror vi trenden fortsetter med masse sterke farger, ombre, sombre og balayage på kvinner. Har også troen på mer pannelugg, noe som rammer inn ansiktet og skaper en mer edgy look. Når det kommer til herre er det kult å se at det har blitt mer akseptert at menn er blitt flinkere til å ta vare på seg selv, og bruke riktige produkter til hår, hud og skjegg. Det gjør at frisørsalonger får flere faste herrer på besøk.

Hvilke tendenser i samfunnet synes dere påvirker hårmote og motebildet i dag?
Vi tror nordmenn blir mest påvirket av sosiale medier, Instagram, blogger og internasjonale motemagasiner. Promenaden Fashion District har påvirket mye av Oslofolket med de nyeste trender, og jeg tror Norge kommer til å bli en stor del av motebilde i fremtiden.

Hvor finner dere inspirasjon?
Vi hos Olimb finner inspirasjon på Instagram og utenlandske magasiner, og alle Fashion Weeks - New York, London, Milano, Paris og Seol.
Når det kommer til klipp og farge, får vi inspirasjon fra det vi har sett i moteverden og finner en fin kombinasjon til hva som passer den personen vi gir en behandling til, og hvilken stil de har, deres personlighet, yrke/karriere og lignende.

Siv Oldervik, Stas hår og bryn i Trondheim

Siv Oldervik, daglig leder Stas hår og brynStas hår og bryn ble Årets frisørbedrift 2017Siv Oldervik er daglig leder Stas hår og bryn i Trondheim, som vant Årets frisørbedrift 2017.

Hva betyr trender for deg?
Jeg elsker å følge med på trender. Jeg har jobbet i frisørfaget i over 20 år, og det er nettopp det som gjør at jeg ELSKER jobben min. Jeg jobber med trender som endrer seg stadig, og det gjør at jeg aldri kan hvile på laurbærene. Jeg elsker mote – både innen hår, klær og interiør. Det er så gøy! Jeg føler jeg har verdens beste jobb!

Hvilke trender ser du innen farge, for herre og dame, for våren 2018?
Slik jeg ser det er det naturlig toner som er på tur. Inn med fine bruntoner, varme/beige naturlige lystoner, og fine naturlige rødtoner i forskjellige nyanser. Gjerne spill i håret, men ikke markerte striper. Hos mennene er det fint å farge ton i ton den fargen som finnes, for at håret skal se freshere ut. 

Hvilke tendenser i samfunnet synes dere påvirker hårmote og motebildet i dag?
Folk flest er opptatt av det naturlige og naturen. Samt det å være sunn. Det gjenspeiler interiør - vi tar mer av naturen inn i stua. Nå er det tre og grønne planter som gjelder, og naturlige farger med inspirasjon fra naturen. Håret skal skinne og se sunt ut. Folk er opptatte av kost og trening. Vi selger kur- og pleieprodukter til håret mer enn aldri før. Kundene er oppdaterte, de kan og vet mye. Det gjør at vi frisører må være skikkelig flinke på å holde oss oppdaterte.

Hvor finner du din inspirasjon?
Jeg finner min inspirasjon i moteblader, på Instagram, vouge.com, Pinterest osv. Får også mye inspirasjon av mine kollegaer. Ser på folk når jeg er ute og reiser og det hender jeg spør om å få ta bilde av kule sveiser.

Se også: Årets Frisør 2017

Hanne Lee Grotle, Monarchy i Bergen

Hanne Lee Grotle, daglig leder/partner av Monarchy i BergenHanne Lee Grotle vant Årets frisør region 2 i 2017Hanne Lee Grotle, daglig leder/partner av Monarchy i Bergen. Hun vant Årets frisør region 2 i 2017.

Hva betyr trender for deg?
For meg er det ikke det viktig å følge akkurat den spesifikke trenden som er her, der og da. Du har mange ulike trender som kommer og går. Velg det som passer deg og stol på det! Det er da du viser personlighet.  

Hvilke trender ser du innen farge, for herre og dame, for våren 2018?
Sterke farger kommer mer, for eksempel grønt, rødfarger og blått i ulike nyanser. Gult og oransje vil det også komme mer av.
Bleket hår på menn vil vi se mer av framover, både helbleket og partier. Det skal da være hvitt, og ettervekst følger med. 

Hvilke tendenser i samfunnet synes dere påvirker hårmote og motebildet i dag?
Jeg tror det som passer best inn i vår hverdag har en stor effekt. Vi ser at økonomien vår har falt og blir dårligere, og det ser vi igjen på hårmoten; halvlange hår, farger som er veldig naturlig, kalde toner og stripeeffekter som vokser fint ut. Hårfrisyrer som trenger lite vedlikehold.
Gjenbruk av klær og møbler er inn i tiden og det er nok en effekt av økonomien vår, samt økt fokus på kvalitet der produkter varer lengre.

Hvor finner du din inspirasjon?
Mye av min inspirasjon kommer fra det som er rundt meg i hverdagen, som for eksempel interiør, kunst, design, og ikke minst menneskene rundt meg! 

Foto: Privat/Jan-Erik Eriksen/Marianne Otterdahl-Jensen
Tekst: Kristine Larsen

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Catwalk Ponytails fra Balmain Hair Couture

Catwalk Ponytails fra Balmain Hair Couture

Ønsker du en rask løsning på en flott frisyre? Nå kan du få Catwalk Ponytails fra Balmain Hair Couture. Disse fantastiske ponytails ha blitt observert på catwalks verden over.
Nõberu of Sweden lanserer tørrsjampo

Nõberu of Sweden lanserer tørrsjampo

Nõberu of Sweden lanserer en ny tørrsjampo som bygger volum og tekstur til din frisyre. Det gjør fett hår og hårbunn mattere og fresher opp håret mellom sjamponeringene.
Cutrin Aurora - Nytt blekepulver for nordisk hår

Cutrin Aurora - Nytt blekepulver for nordisk hår

Et tradisjonelt blekepulver som passer til mange forskjellige lystoningsteknikker. Gir også utmerket lystoningseffekt for mørkt eller farget hår. Lystoningseffekt: opptil 7 nivåer.
Nordic Treat Hydrogel Patch øyemaske

Nordic Treat Hydrogel Patch øyemaske

Nordic Treat Eye Hydrogel Patch reduserer fine linjer og rynker, poser og mørke ringer under øynene og gjenoppliver hudens naturlige glød og fuktighet
INFINITY STYLER stylingjern fra HH Simonsen

INFINITY STYLER stylingjern fra HH Simonsen

Stylingjernet INFINITY STYLER fra HH Simonsen har flere unike detaljer og funksjoner, slik som bevegelige plater, touch panel og temperaturjustering.

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

L'Oréal Professionnel og Toni & Guy inviterede til 'London Fashion Week'

L'Oréal Professionnel og Toni & Guy inviterede til 'London Fashion Week'

Det var et brag af en aften, der blev afholdt på det famøse Tivoli Hotel, da L'Oréal Professionnel sammen med Toni & Guy inviterede til et farverigt show.
British Hairdressing Awards 2017

British Hairdressing Awards 2017

Over 1500 av Storbritannias største talenter innen frisørbransjen deltok på British Hairdressing Awards 2017 for å hylle landets mest kreative stylister.
Hair Collection feiret 30 år

Hair Collection feiret 30 år

Hair Collection feiret 30 år i bransjen med et fantastisk show, med hårvisning, foredrag og dans. Les mer og bli bedre kjent med Hair Collection her!
Fokus på skjegg i HeadBrands Creative Studio

Fokus på skjegg i HeadBrands Creative Studio

HeadBrands inviterte til workshop i sitt Creative Studio, og Igor Pavlovski Sule fra H2 Barber&Sons coachet om skjeggtrimming, barbering og herrefrisyrer
Trender opp av havet fra Sebastian Professional

Trender opp av havet fra Sebastian Professional

Sebastian Professional har hentet inspirasjon fra havet, og nylig viste de siste trend – krøller, bølger og wet look, og lanserte produktserien Twisted.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Jens J. Wiker (Q&A)

Jens J. Wiker (Q&A)

Jens Johan Wiker ble kåret til vinneren av årets Avant Garde 2015. Hair Magazine stilte han 15 spørsmål, se her hva han svarte.
Svetlana Jouini

Svetlana Jouini

På kort tid lærte hun norsk, tok nok svennebrevet og åpnet Studio S Style i. Da salongen åpnet i 2003 var hun eneste ansatte - I dag er det 8 ansatte i et fantastisk team. Les historien om Svetlana og hennes vei til den internasjonale Color Zoom-finalen i Stockholm.

Nyeste videoer se flere videoer

Björn Axén - How to get the look - Romantisk oppsetning

Björn Axén - How to get the look - Romantisk oppsetning

Björn Axén viser deg hvordan du kan lage elegante frisyrer på deg selv eller dine kunder. Se videoen og lær hvordan du lager denne romantiske oppsetningen!
Hair Magazine deltok på Salon International 2017

Hair Magazine deltok på Salon International 2017

Hair Magazine var på plass ved dette års Salon International. Se en liten video fra messen her.
Trevor Sorbie på Salon International 2017

Trevor Sorbie på Salon International 2017

Fantastiske Trevor Sorbie kommer til årets Salon International. Få en teaser på hva dere kan forvente av showet hans i videoen her.
Björn Axén - How to get the look - Krøller med krølltang

Björn Axén - How to get the look - Krøller med krølltang

La deg inspirere av Björn Axéns seneste "How to get the look" video. Her viser de deg hvordan man kan lage perfekte klassiske krøller, ypperlige til sommerferstene!
Tondeo presenterer BLAZOR - Nytt revolusjonerende hårklippeverktøy

Tondeo presenterer BLAZOR - Nytt revolusjonerende hårklippeverktøy

The BLAZOR – navnet er en blanding av ordene "Blade" og "Razor" - og er en innovasjon på markedet. Verktøyet lar deg klippe håret akkurat slik du vil ha det!