LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Vogue har spesialisert seg på brudeoppsett og satser på extensions

Mailen Nielsen skal snart i svangerskapspermisjon, mens Monica Gaustdal blir å se på TV i tiden som kommer. – Det ene programmet er bruderelatert. Jeg kan ikke si så mye om det ennå, sier hun hemmelighetsfullt.

– Jeg jobbet fem år i Sydney, der jeg tok en rekke spesialiseringskurs. Med mye fint vær, gikk det i beach-look. Mange foliestriper ble lagt, forteller Monica Gaustdal. I Australia jobbet hun med bruder, ble fargespesialist, og spesialist på blondt hår.

– 23-år gammel ble jeg nervøs for å håndtere en brud på en så viktig dag, men så gikk det av seg selv. I dag er jeg selvsikker og synes det er gøy, sier Monica som har halv stilling, og jobber mye med brudeoppsett i sommerhalvåret. Vogues nye konsept er én kunde om gangen. Det var også nytt for den erfarne frisøren, Monica. Mailen Nielsen, en av frisørene, forteller om konseptet.

– Det er veldig godt mottatt, og skaper mindre stress for oss frisører. Vi gir stabil service, og tiden blir brukt effektivt. Mens hårfargen virker, kan vi tilby voks og farging av øyebryn, noe som utnytter virketiden på en god måte. Man får ha sitt fulle fokus på én kunde, noe som også gir bedre resultater, sier hun.

Fargestjernen

28-åringen er også fargespesialist, på engelsk kalt Redken Certificate Haircolourist.

– Fargestjernen er vårt aller viktigste hjelpemiddel. Under fargeutdannelsen gikk vi inn på slike ting i detalj, forteller hun. Kundekonsultasjonen er utrolig viktig, slik at man forstår hverandre, mener fargeeksperten. Som fargeekspert bruker hun tid på å finne rett farge.

– I dag jobber vi mest mulig med ammoniakkfrie farger. Det er en stor fordel både for oss frisører og for kundene. Det sliter mye mindre på håret og gir oss mulighet til å variere mye, og det elsker kundene, smiler hun.

Mange salonger

I Vogues kjelleretasje viser Monica et stort oppblåst bilde av sin tidligere chihuahua-hund. Den pleide å være med i den hvite salongen.

– Jeg liker hvit design og glass. Det ser renere ut. Men så må vi også vaske hele tiden, sier hun. Monica har bygget tre salonger siden hun ble frisør, den første i Hollendergaten, Bergen.

– Vi flyttet til et bedre strøk da vi fikk tilbud om 200 kvadratmeter på Hotell Norge. Så skulle hotellet totalrenoveres, derfor er vi her i dag, sier hun. Siden i fjor har salongen hatt to etasjer i Veitenveien. Nede disponerer frisørene 90 kvadratmeter, og oppe 60. Vanlige kunder blir primært frisert oppe. På gateplan pyntes også brudene på rekke og rad, men nede er det godt med gulvplass og ingen innsyn. Her skifter de til brudekjole. Gjennom takplatene henger personalet opp brudekjoler. På bordet ligger boken «Kunsten å feire bryllup» av Pia Haraldsen og Einar Gelius.

– Det er fantastisk å ha en salong med to etasjer. Det gir oss muligheten til å kunne gi brudene en lukket avdeling nede. Det er også god plass til forlovere og brudefølget. Samtidig får vi en veldig intim og koselig atmosfære i etasjen på bakkeplan, forteller Monica.

Monica setter stor pris på teamet hun har i dag.

– Jeg har et kult team. Alle er flinke. Mailen har ti års erfaring og er fullbooket lang tid i forveien. Hun er dyktig både teknisk og med kundene. Vi har også en dyktig nyutdannet frisør med stor interesse for frisørfaget. I tillegg til en lærling som tar svennebrevet til høsten. Hun er vår egen flettespesialist, forteller hun stolt. Salonghverdagen er variert, ispedd lykkelige bruder i helgene.

– Vi driver med alt, men mange velger å stripe seg. Av brud har vi fullbooket. Blant dem vil mange ha extentions, lyst hår og krøller. Sistnevnte også for brudepikene. Det kommer an på mennesketype, kjole og tid på året, sier hun. Riktig farge er viktig, spesielt mot hvit brudekjole.

– Fargene må se naturlige ut og sitte perfekt, ellers kan alt bli feil, konstaterer hun. Tiden på kunder varierer fra en halvtime til tre timer, der brud tar mye tid.

– Ved bryllup følger vi ekstra med på klokken, og sørger for at de har det de trenger til enhver tid, sier Monica.

 VIP-pakker

Salongen har egne gullpakker for brud og brudgom, og en diamantpakke tilpasset utdrikningslag. I VIP-pakkene hentes deltakerne i luksuriøs bil, får champagne, lett frokost i tillegg til spraytan, negler, vipper, make up og styling.

– Det er glamorøst, men det skal det være hos frisøren. Og den som gifter seg fortjener luksus denne ene dagen. Et glass champagne til brud og forlovere får de av oss. Ingen vil drikke mye i bryllupet sitt, men det roer nok nervene med litt, sier hun.

Tekst: Guri Haram
Foto: Martin Håndlykken

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Nordic Treat Hydrogel Patch øyemaske

Nordic Treat Hydrogel Patch øyemaske

Nordic Treat Eye Hydrogel Patch reduserer fine linjer og rynker, poser og mørke ringer under øynene og gjenoppliver hudens naturlige glød og fuktighet
INFINITY STYLER stylingjern fra HH Simonsen

INFINITY STYLER stylingjern fra HH Simonsen

Stylingjernet INFINITY STYLER fra HH Simonsen har flere unike detaljer og funksjoner, slik som bevegelige plater, touch panel og temperaturjustering.
Circle Chronicles - en ny serie fra Davines

Circle Chronicles - en ny serie fra Davines

Rens hodebunnen og slipp glansen løs. Revitaliser hår og hodebunn med ny energi og glans etter en stressende dag. Reparer håret og gjenopprett energi, glans og fuktighet.
JAGUAR 85th anniversary edition

JAGUAR 85th anniversary edition

Historien til JAGUAR’s suksess begynte I 1932. JAGUAR feirer dette jubileet med sin 85th anniversary edition. To statement-sakser for dagens stylister. Les mer her!
Björn Axén i nytt design

Björn Axén i nytt design

Björn Axén har gitt sin klassiske hårpleie- og stylingserie en ny, stilren design med fokus på kunnskap og innovasjon, som tilbyr det hvert hår behøver.

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Hair Collection feiret 30 år

Hair Collection feiret 30 år

Hair Collection feiret 30 år i bransjen med et fantastisk show, med hårvisning, foredrag og dans. Les mer og bli bedre kjent med Hair Collection her!
Fokus på skjegg i HeadBrands Creative Studio

Fokus på skjegg i HeadBrands Creative Studio

HeadBrands inviterte til workshop i sitt Creative Studio, og Igor Pavlovski Sule fra H2 Barber&Sons coachet om skjeggtrimming, barbering og herrefrisyrer
Trender opp av havet fra Sebastian Professional

Trender opp av havet fra Sebastian Professional

Sebastian Professional har hentet inspirasjon fra havet, og nylig viste de siste trend – krøller, bølger og wet look, og lanserte produktserien Twisted.
Salon International 2017

Salon International 2017

Tre intensiva dagar i London med massor av frisörer, leverantörer och inspiratörer från hela Europa. Läs och se mer från den händelserika helgen här!
Wella Professionals TrendVision 2017 i London

Wella Professionals TrendVision 2017 i London

For 15. året på rad ble den verdensomspennende Wella TrendVision Awards arrangert i London 2017, med nye trender og kreativitet i massevis. Se mer her!

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Morten Jensen

Morten Jensen

I løpet av årene har han opparbeidet et navn i bransjen og har bidratt til utvikling på mange områder for hele industrien. I dag har han lagt all erfaring og kunnskap i sitt nyåpnede studio Monarchy i Bergen, der han hører hjemme.
Anthony Mascolo

Anthony Mascolo

«Mitt mål er å drive frisørfaget like langt som moten. Å skape trender, og ikke minst å gi frisørene noe de kan arbeide videre med i salongene.»

Nyeste videoer se flere videoer

Hair Magazine deltok på Salon International 2017

Hair Magazine deltok på Salon International 2017

Hair Magazine var på plass ved dette års Salon International. Se en liten video fra messen her.
Trevor Sorbie på Salon International 2017

Trevor Sorbie på Salon International 2017

Fantastiske Trevor Sorbie kommer til årets Salon International. Få en teaser på hva dere kan forvente av showet hans i videoen her.
Björn Axén - How to get the look - Krøller med krølltang

Björn Axén - How to get the look - Krøller med krølltang

La deg inspirere av Björn Axéns seneste "How to get the look" video. Her viser de deg hvordan man kan lage perfekte klassiske krøller, ypperlige til sommerferstene!
Tondeo presenterer BLAZOR - Nytt revolusjonerende hårklippeverktøy

Tondeo presenterer BLAZOR - Nytt revolusjonerende hårklippeverktøy

The BLAZOR – navnet er en blanding av ordene "Blade" og "Razor" - og er en innovasjon på markedet. Verktøyet lar deg klippe håret akkurat slik du vil ha det!
Procare24/7 foliemaskin hos Tendenz

Procare24/7 foliemaskin hos Tendenz

Procare24/7 gjør det kostnads- og tidsbesparende for deg og din salong. Se video demonstrasjon her!