LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Morten Jensen – Partner i Monarchy Studio og Creative Director i Intercoiffure Norge

Til tross for mange års erfaring i ryggen, jobber Morten Jensen fremdeles målrettet med teknisk klipping. I løpet av årene har han opparbeidet seg et profilert navn i bransjen og har bidratt til utvikling på mange områder for hele industrien. I dag har han lagt all erfaring og kunnskap i sitt nyåpnede studio Monarchy i Bergen, der han hører hjemme.

Morten Jensen Creative Director of Intercoiffure Norge
Det jobber til daglig tre frisører i salongen. De ønsker å holde det lite, men holder naturligvis dørene åpne for dyktige frisører som kan forsterke konseptets verdier.

Egotripp
Februar i år var det endelig klart for åpningen av Monarcy Studio. Sammen med Hanne Lee Grotle har han utformet dette konseptet med fokus på å forme den perfekte hverdag, både profesjonelt, sammen med kunder og kollegaer, men også for seg selv og sin familie. Gjennom Creative Director-stillingen i Intercoiffure Norge, og tidligere Brand Manager for Davines, har han vært en aktiv mann på reisefot, hvilket har tatt mye tid. Rent karrieremessig forteller Jensen at åpningen av Monarchy er et egotripp, men at det på den annen side også har gitt mer tid til familie og venner. Det å drifte en salong er likevel ikke helt nytt.

– Da jeg tidligere har deleid 3 salonger, er dette et down-sizing prosjekt for meg, påpeker Jensen.

Likevel poengterer han at Monarchy er et helt unikt konsept. Det er ingen utvidelsesplaner for studioet i nærmeste fremtid, da de ønsker å prioritere opprettholdelsen av høy kvalitet på arbeidet.

- Med Monarchy har vi og forsøkt å sette bransjen vår på spissen hva angår kundeopplevelser og alle mekanismene det utløser, produktsalg og hvordan vi tror det vil utvikle seg i fremtiden om man ønsker å drive med høykvalitets salongdrift, forteller han.

Se også: Electic Riot Fondation Guillaume

Monarchy Studio i Bergen
Salongen skal sette profesjonalitet og høy kvalitet i fokus.

Se også: Hanne Lee Grotle - Årets Frisør Region 2

Man lager noe unikt!
Et kjennetegn ved dyktige frisører, er egenskapen ved å kunne finne inspirasjon i de små tingene. I forbindelse med sin stilling hos Intercoiffure har Jensen vært så heldig å få reise og oppleve internasjonale frisørevents, og har bygget opp et internasjonalt nettverk av profesjonelle i bransjen.

- I dag trenger jeg egentlig bare å åpne sosiale medier! Jeg har meget aktive venner fra hele verden på Facebook som deler arbeidet sitt hver eneste dag.

- Likevel er han også så heldig å finne inspirasjon i sine egne kompetanser og sin egen kunnskap. Jensen forteller at han aldri er så inspirert som når han er i gang med sine egne prosjekter og virkelig rammer den riktige flow. Da er det en lek å kombinere gamle triks med ny inspirasjon. Selv siterer han Alexander McQueen med; Man stjeler noe herfra og noe derfra, så lager man noe unikt!

Hanne Lee Grotle gir kunden en hårvaskMorten Jensen Creative Director of Intercoiffure NorgeMorten Jensen har sammen med Hanne Lee Grotle åpnet Monarchy Studio i Bergen.

En av de personer Jensen fortsatt ser opp til er Helge Heggernes, og han begrunner det med at han er grunnen til at han i dag er frisør. Videre forteller han at Else Hjelmås, som var mentoren hans, har lært han det meste grunntekniske, samt viktigheten av disiplin når man jobber. Dette har han tatt med seg videre, og er fremdeles veldig viktig for Morten.

- Det er så mange jeg respekterer av ulike grunner i dette faget. Oddbjørn Jakobsen - For jobben han gjør for Intercoiffure og bransjen vår, og fordi han viser meg at man kan ha passion for faget helt til man går av med pensjon.

Se også: Oddbjørn Jakobsen: Mannen, Bransjen, Intercoiffure

Morten legger ikke skjul på beundringen for sin partners ferdigheter, og forteller at Hanne Grotle er utrolig flink til å klippe hår. Det er også med stor takknemlighet for sin egen opplæring at Jensen i dag har stor glede av å gi tilbake til faget, til bransjen og til unge talenter. Han har lang erfaring med kursing og visninger, og drømmer om å kunne fortsette med dette i deres studio. I fremtiden ønsker de å etablere et eget kreativt team, Anarki.

Morten Jensen og partner Hanne Grotle viser stolt frem Monarchy Studio, og i fremtiden ønsker de å etablere et eget kreativt team, Anarki.

Man må kunne gå før man løper
Oppfordringen til unge frisører er å terpe på de grunnleggende teknikker. – Man må kunne gå før man løper, og det er teknikker man får mye bruk for resten av karrieren. Samtidig poengterer han viktigheten av å tørre å jobbe med de som er bedre enn seg, hvilket han selv har vært så heldig å få gjøre så utrolig mye.

- Øve, øve, øve. Tør å stikke deg frem, tør å jobbe med de som er bedre enn deg. Delta på alt som er mulig å være med på. NM i frisering, gjerne klassiske disipliner, er en utrolig bra måte å lære seg grunnteknisk frisering og disiplin. Lag bildekolleksjoner, gjerne for Årets Frisør.

Jensen påpeker at det er en glimerende måte å utvikle seg videre, skape helhetsuttrykk og la kreativiteten blomstre. Selv var han nominert i 2011, da han for første gang sendte inn bidrag. Fremover fortsetter arbeidet og kreativiteten å blomstre i Bergen. 

Se også: Hår og Skjønnhet 2017

Mer om Morten Jensen kan du lese i Q&A i 1.utgave av Hair Magazine 2017

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

ghd lanserer den nye nocturne collection

ghd lanserer den nye nocturne collection

Style, style og mer style med den nye ghd nocturne collection! Grensene mellom natt og dag hviskes ut og det gir uendelige stylingmuligheter uten å skade håret.
Kerasilk julegaveesker fra Goldwell

Kerasilk julegaveesker fra Goldwell

Nå kan du tilby dine kunder en romantisk julegaveeske fra Kerasilk, fra hver av de tre Kerasilk segmenter: Repower Volume, Reconstruct og Control.
Nice Cream Cleansing Conditioner fra Amika

Nice Cream Cleansing Conditioner fra Amika

Nice Cream Cleansing Conditioner fra Amika renser håret skånsomt og tilfører fuktighet uten å tynge håret. Passer alle typer hår som trenger en mild rengjøring.
Goldwell Dualsenses og StyleSign julegaveesker

Goldwell Dualsenses og StyleSign julegaveesker

Årets Goldwell julegaveesker er her! Finnes i 3 ulike varianter, og alle esker inneholder shampoo, hårpleie og stylingprodukt fra Dualsenses og StyleSign.
INDOLA BLEACH HAIR BOND

INDOLA BLEACH HAIR BOND

Med Indola Bleach Hair Bond, som har Hair Bond teknologi integrert direkte i blekingen, er det enklere enn noen gang å ta vare på din kundes hår. Se mer her!

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Inspirasjon, personlig utvikling og hår på Redken Tribe i Halmstad

Inspirasjon, personlig utvikling og hår på Redken Tribe i Halmstad

Solen skinner i Halmstad når 330 frisører fra hele Norden inntok byen for å delta i Redkent Tribe og ta nytte av lærerike foredrag, fargerik inspirasjon og trendriktig hår. Les og se bilder fra helgen her!
Wella Professionals inspirasjonshelg i Malaga 2017

Wella Professionals inspirasjonshelg i Malaga 2017

Costa del Sol og Wellas team leverte når over 130 frisører flyktet fra høstens ruskevær til en langhelg med inspirasjon, sol og nettverk. Se bilder fra helgen her!
Salon International - skal du bli med?

Salon International - skal du bli med?

Salon International går av stabelen i London fra 14-16 oktober, og her samles frisører fra hele verden til inspirasjon, show og konkurranser. Les mer her!
Morgendagens mote på Grand

Morgendagens mote på Grand

Talentfullt, kjønnsnøytralt og krøllete hår med hatt. Grazette of Swedens team stylet hår ved Swedish Fashion Talents motevisning på Grand Hotel under Stockhol Fashion Week. Les mer her!
Ganni X L'Oréal Professionnel til Copenhagen Fashion Week

Ganni X L'Oréal Professionnel til Copenhagen Fashion Week

Under Copenhagen Fashion Week Ganni hadde alliert seg med Cim Mahony og L’Oréal Professionnel, som ordnet lekkert hår på alle modellene som skulle på catwalken.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Schorem Barbers

Schorem Barbers

Cowboyhatt, freshe bukser, tatovering i skjegg. Les om de levende legendene Schorem Barbers som opptrer for hundrevis av frisører.
Helene Tjønntveit

Helene Tjønntveit

Hun har ønsket å bli frisør så lenge hun selv kan huske, og allerede da hun var 10 år gammel fikk hun lov til å klippe pappa. Helen Tjønntveit vant Trend Vision i Norge og roser sine gode kollegaer. Les mer om henne her:

Nyeste videoer se flere videoer

Trevor Sorbie på Salon International 2017

Trevor Sorbie på Salon International 2017

Fantastiske Trevor Sorbie kommer til årets Salon International. Få en teaser på hva dere kan forvente av showet hans i videoen her.
Björn Axén - How to get the look - Krøller med krølltang

Björn Axén - How to get the look - Krøller med krølltang

La deg inspirere av Björn Axéns seneste "How to get the look" video. Her viser de deg hvordan man kan lage perfekte klassiske krøller, ypperlige til sommerferstene!
Tondeo presenterer BLAZOR - Nytt revolusjonerende hårklippeverktøy

Tondeo presenterer BLAZOR - Nytt revolusjonerende hårklippeverktøy

The BLAZOR – navnet er en blanding av ordene "Blade" og "Razor" - og er en innovasjon på markedet. Verktøyet lar deg klippe håret akkurat slik du vil ha det!
Procare24/7 foliemaskin hos Tendenz

Procare24/7 foliemaskin hos Tendenz

Procare24/7 gjør det kostnads- og tidsbesparende for deg og din salong. Se video demonstrasjon her!
Björn Axén - How to get the look - Modern rockabilly

Björn Axén - How to get the look - Modern rockabilly

Frisyren er like populær i dag som hva den var på 50-tallet, og her viser Björn Axén den klassiske rockabilly -frisyren. Se hvordan du best styler en moderne rockabilly, samt hvordan du anvender voks til stylingen.