LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Q&A med Sølvi Bjørnevoll

Hvor jobber du nå og hvor lenge har du vært der?

Jeg jobber som daglig leder på Norsk frisørskole i Bergen. Har jeg litt ekstra tid finner du meg på Nikita Hair i Strandgaten eller i studio med Rawbyraa. På NFS har jeg vært siden 2004 samtidig som jeg har jobbet i salong og har flere andre prosjekter ved siden av.

Hvor har du tatt utdannelsen din?

Ved Norsk frisørskole, og læretiden tok jeg hos tidligere Hermans salong, nå Think hairwear. Fantastisk sted å få opplæring på. Øivind Karlsen, som var med å starte salongene, var et fantastisk forbilde, både som frisør og medmenneske. Jeg har også studert pedagogikk, stylistskole og mesterbrev.

Hva er dine planer videre?

Planen er å utvikle meg videre og lære meg enda mer innenfor faget vårt. Være med på å gjøre skolene våre enda bedre med fokus på kvalitet, trening og lidenskap for faget. Akkurat nå er planen å konkurrere i Trend vision i London i oktober og sende inn bilder til Årets frisør.

Om du ikke hadde vært frisør, hvilket yrker ville du ha valgt da?

Åh, vanskelig! Jeg elsker å få være kreativ, så kanskje fotograf. Jeg jobber sammen med en av Norges beste fotografer, Hanne Cathrin Olsen og sammen driver vi Rawbyraa som styler og tar bilder til ulike ting. Vi tar bilder til ulike konkurranser, reklamer og diverse andre fotojobber.

Hva synes du frisørbransjen mangler?

Flere dyktige frisører som løfter faget vårt, snakker det opp og frem!

Hva er ditt favorittprodukt og hvorfor?

Hm, jeg har så mange. Akkurat nå er jeg veldig glad i Eleni&Chris sine leave in –sprayer. De beskytter mot varme og er supergode å føne på! Volum, eller glatt- så enkelt! Ellers er jeg veldig svak for GOLD sine produkter.

Hva jobber du med å bli bedre på?

Hvor skal jeg begynne! Jeg mener at vi alltid kan bli bedre, så jeg trener egentlig på detmeste. Jeg låner meg bøker på biblioteket, alt fra teorien om hårstrået, kjemi, kroppsspråk og pedagogikk, til stilhistorie. Jeg trener sammen med kollegaer til ulike konkurranser og jeg lærer meg nye teknikker. Jeg vil bli bedre på de nyeste fargeteknikkene og har flere modeller som heldigvis stiller opp hver gang jeg vil prøve noe nytt!

Hvilke frisører ser du opp til?

Det er flere. Jeg digger frisører som går egne veier og skaper sin egen nisje-salong. Her i Bergen har vi flere salonger som virkelig utmerker seg med sin lidenskap for farger og gleden av å få jobbe kreativt! Jeg er også heldig som jobber i et fantastisk firma, Raise, som har utrolig mange dyktige medarbeidere. Jeg ser opp til dem som skaper resultater, og som lar seg drive av annet enn penger. Engasjerte og motiverte frisører! Jeg har stor respekt for alle jeg har møtt på min vei fra lærling til frisør.

Hva drømmer du om?

Jeg drømte om å få jobb på Norsk frisørskole og stortrives her, men jeg drømmer nok litt om å få en åttende dag i uken, slik at jeg kunne jobbet enda mer med Rawbyraa, sammen med fotograf og makeupartist. Jobbe med å skape en helhet til modellen. Styling av både hår og klær.

Hva slags feil har du gjort i løpet av din karriere?

Mange. Det er vel de man lærer mest av? Jeg forteller dem til studentene og lærlingene, slik at de slipper å gjøre samme feil som meg. For eksempel: klippe en svært konveks designlinje på min første herrekunde. Da læreren min spurte hvorfor jeg hadde laget den – var det noe han ville ha selv? Det var det jo ikke… Da skjønte jeg at det var feil.

Hva har du oppnådd i din karriere så langt som du er fornøyd med?

Jeg har drømmejobben! Det er jeg ganske fornøyd med! Er også glad for å ha blitt nominert 2 ganger til Årets frisør, vunnet fotokonkurranser i Headbrands, Nikita og Trend Vision! Fått reise til både Miami, New York, Stockholm, Købehnavn og London med jobben min.

Hva er ditt tips til unge og lovende frisørspirer?

Være sulten på å lære mer! I vårt fag blir man aldri utlært, heldigvis!! Trene, trene,trene. Du er din egen lykkes smed, så ta tak i deg selv og din egen utvikling. Du blir akkurat så god som du selv ønsker!

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Nordic Treat Hydrogel Patch øyemaske

Nordic Treat Hydrogel Patch øyemaske

Nordic Treat Eye Hydrogel Patch reduserer fine linjer og rynker, poser og mørke ringer under øynene og gjenoppliver hudens naturlige glød og fuktighet
INFINITY STYLER stylingjern fra HH Simonsen

INFINITY STYLER stylingjern fra HH Simonsen

Stylingjernet INFINITY STYLER fra HH Simonsen har flere unike detaljer og funksjoner, slik som bevegelige plater, touch panel og temperaturjustering.
Circle Chronicles - en ny serie fra Davines

Circle Chronicles - en ny serie fra Davines

Rens hodebunnen og slipp glansen løs. Revitaliser hår og hodebunn med ny energi og glans etter en stressende dag. Reparer håret og gjenopprett energi, glans og fuktighet.
JAGUAR 85th anniversary edition

JAGUAR 85th anniversary edition

Historien til JAGUAR’s suksess begynte I 1932. JAGUAR feirer dette jubileet med sin 85th anniversary edition. To statement-sakser for dagens stylister. Les mer her!
Björn Axén i nytt design

Björn Axén i nytt design

Björn Axén har gitt sin klassiske hårpleie- og stylingserie en ny, stilren design med fokus på kunnskap og innovasjon, som tilbyr det hvert hår behøver.

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Hair Collection feiret 30 år

Hair Collection feiret 30 år

Hair Collection feiret 30 år i bransjen med et fantastisk show, med hårvisning, foredrag og dans. Les mer og bli bedre kjent med Hair Collection her!
Fokus på skjegg i HeadBrands Creative Studio

Fokus på skjegg i HeadBrands Creative Studio

HeadBrands inviterte til workshop i sitt Creative Studio, og Igor Pavlovski Sule fra H2 Barber&Sons coachet om skjeggtrimming, barbering og herrefrisyrer
Trender opp av havet fra Sebastian Professional

Trender opp av havet fra Sebastian Professional

Sebastian Professional har hentet inspirasjon fra havet, og nylig viste de siste trend – krøller, bølger og wet look, og lanserte produktserien Twisted.
Salon International 2017

Salon International 2017

Tre intensiva dagar i London med massor av frisörer, leverantörer och inspiratörer från hela Europa. Läs och se mer från den händelserika helgen här!
Wella Professionals TrendVision 2017 i London

Wella Professionals TrendVision 2017 i London

For 15. året på rad ble den verdensomspennende Wella TrendVision Awards arrangert i London 2017, med nye trender og kreativitet i massevis. Se mer her!

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Roy Haarr (Q&A)

Roy Haarr (Q&A)

Hair Magazine stilte 15 spørsmål til eieren Årets frisørbedrift 2015, Roy Haarr. Se her hva vi spurte om og hva han svarte!
Trevor Sorbie

Trevor Sorbie

I løpet av sin 50 år lange karriere har Trevor Sorbie inspirert frisører over hele verden og blitt tildelt uttallige utmerkelser. Les mer her!

Nyeste videoer se flere videoer

Hair Magazine deltok på Salon International 2017

Hair Magazine deltok på Salon International 2017

Hair Magazine var på plass ved dette års Salon International. Se en liten video fra messen her.
Trevor Sorbie på Salon International 2017

Trevor Sorbie på Salon International 2017

Fantastiske Trevor Sorbie kommer til årets Salon International. Få en teaser på hva dere kan forvente av showet hans i videoen her.
Björn Axén - How to get the look - Krøller med krølltang

Björn Axén - How to get the look - Krøller med krølltang

La deg inspirere av Björn Axéns seneste "How to get the look" video. Her viser de deg hvordan man kan lage perfekte klassiske krøller, ypperlige til sommerferstene!
Tondeo presenterer BLAZOR - Nytt revolusjonerende hårklippeverktøy

Tondeo presenterer BLAZOR - Nytt revolusjonerende hårklippeverktøy

The BLAZOR – navnet er en blanding av ordene "Blade" og "Razor" - og er en innovasjon på markedet. Verktøyet lar deg klippe håret akkurat slik du vil ha det!
Procare24/7 foliemaskin hos Tendenz

Procare24/7 foliemaskin hos Tendenz

Procare24/7 gjør det kostnads- og tidsbesparende for deg og din salong. Se video demonstrasjon her!