LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Årets Frisør - Region 2: Hanne Lee Grotle


2017s regionsvinnere. Fra venstre: Sara Cecilia Sabattini, Svetlana Jouini, Hanne Lee Grotle og Kenneth Solbakken.

Fra tidlige stunder i barnehagen hadde Hanne Lee Grotle interesse av hår. De ansatte fikk nye frisyrer og nærmest en personlig stylist i perioden Grotle gikk i barnehagen, menn som kvinner. Interessen har alltid vært der, og til tross for at hun som alle, har vært gjennom ungdomsår og problemene som følger med, har vært frisøryrket alltid vært i sikte. Da hun etter videregående, i tjueårene fant veien tilbake til frisørbransjen, var hun helt sikker på at det var dette hun ville.

I dag ser det ut som det har gått som ønsket, og Grotle står ikke bare med en pris som Årets Frisør, men har i dag eieskap til et helt nytt studio i Bergen by.Sammen med Morten Jensen, Art Director i Intercoiffure Norge, har de sammen startet opp et helt nytt konsept som vekker stor interesse blant Norske frisører. Selv forteller Grotle at hun hele veien har vært komfertabel med valg hun har tatt, og er fornøyd med hva hun står med i dag.Jensen har tidligere vært Grotles mentor, og de har jobbet tett sammen i læretiden hennes. Hun forteller at han hele veien har vært en inspirasjon, og takker han for at han er en fantastisk person.

Hvordan vil du beskrive deg selv som frisør?
Rolig, ærlig, åpen, detaljert,  faget i fokus, gir alt til kunden

Grotle startet som vaskehjelp hos Salong 44, og i dag vil hun gjerne takke Toril Sunde og Nelli Ann Herstad som var hennes første arbeidsgivere. Dette var starten på karrieren innen frisørbransjen, og med én fot inne var det kun én igjen. Under læretiden hennes var det Stig Erik Teige som ga sin fulle støtte som mentoren hennes. Som lærling er det viktig å kunne utvikle seg kreativt, og nettopp dette takker hun Teige for. Å lære form å disiplin i forbindelse med konkurransefrisering er tydligvis noe som har lønnet seg, sier Grotle. Hun forteller også at hun liker å ha mål å jobbe mot, og at hele læretiden bygget på konkurranse og på utvikling av seg selv. Hun forteller at det å være med på Årets Frisør, og å vinne regionstittel er tilfredsstillende for seg selv, fordi hun ser at hun kan komme blant de beste med godt arbeid. Inspirasjonen fra bildeserien er inspirert av hennes erfaring som konkurransefriserer, hvor hun ønsket å fremme de fantastiske formene til frisyrene i konkurransefrisering, og kombinere med dagens fashion og mote, hvilket juryen tydeligvis falt for.

Monarchy Studio, Bergen, Morten Jensen og Hanne Lee Grotle
Flott interiør i den det nyåpnede studioet i Bergen, Monarcy Studio. Se helle galleriet nederst i artikkelen.

Mange vil si at en er født kreativ, eller i hvertfall har det i seg fra ung barndom. Dette gjør seg i hvertfall gjeldende for mange av de dyktige frisørene i Norge. Som kreative sjeler ville man ikke lagt sine egenskaper på hyllen, for en kontorjobb. Grotle forteller at hun elsker å lage og kreere ting, lage former og se hvor langt hun kan strekke kreativiteten. Dersom hun ikke hadde vært i frisørbransjen mener hun selv at hun hadde havnet innenfor møbeldesign eller artiktektur, og legger ikke skjul på at kreativitet er noe hun elsker å jobbe med. Men hvorfor ble det likevel frisøryrket du havnet i? "Frisør er det jeg har hatt i tankene mine hele tiden, og det er frisøryrket som har fått frem enda mer av det kreative i meg. Mye av det kom vel da jeg bodde i London og trente med Sassoon", forteller Grotle. I dag ser hun fremdeles opp til Vidal Sassoon og hans team som hun fikk trene med i seks måneder i England.

Hennes råd til alle som ønsker å prestere i det de elsker er: Stå på, dyrk det kreative og det du elsker, og sett mål for deg selv. På denne måten slutter du aldri å utvikle deg selv.

Nå ser hun i midlertid fremover igjen, til mange gode opplevelser på Monarchy. Arbeidet med seg selv fortsetter selvfølgelig da hun mener at utvikling og nytenkning er noe som alltid er viktig. Vi spurte inn til hennes drømmer, og hun innrømmet at med nyåpnet, egen salong og regionspris er det ikke mye som gjenstår. Likevel skimter hun tittelen som Årets Frisør, så trolig ser vi henne igjen neste år.

Et par raske om yrket

Hva er det som inspirerer deg som frisør og hvorfor? Å se kunden stråler når de går ut døra, at de har full tiltro til meg. Da får jeg en bekreftelse på at jeg hjelper dem.

Hvilke krav stiller du til deg selv som frisør og hvorfor? Kunden skal alltid få den beste informasjon fra meg, og den beste klippen, slik at de kan gå hjem og synes det er enkelt å stelle håret. Jeg er den faglige personen de kommer til og det vil jeg at de skal føle. 

Hva er det beste med å være frisør? Å kunne utvikle seg hele tiden, og lære om menneske.

Hvilke frisyrer liker du best å gjøre? Klassiske frisyrer, bob for eksempel.Det er presisjon å få perfekt, og synest det er vakkert når en får det til.

Se de flotte bildene fra Grotles nyåpnede studio i Bergen (Klikk på bildet for full oppløsning):

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

ghd lanserer den nye nocturne collection

ghd lanserer den nye nocturne collection

Style, style og mer style med den nye ghd nocturne collection! Grensene mellom natt og dag hviskes ut og det gir uendelige stylingmuligheter uten å skade håret.
Kerasilk julegaveesker fra Goldwell

Kerasilk julegaveesker fra Goldwell

Nå kan du tilby dine kunder en romantisk julegaveeske fra Kerasilk, fra hver av de tre Kerasilk segmenter: Repower Volume, Reconstruct og Control.
Nice Cream Cleansing Conditioner fra Amika

Nice Cream Cleansing Conditioner fra Amika

Nice Cream Cleansing Conditioner fra Amika renser håret skånsomt og tilfører fuktighet uten å tynge håret. Passer alle typer hår som trenger en mild rengjøring.
Goldwell Dualsenses og StyleSign julegaveesker

Goldwell Dualsenses og StyleSign julegaveesker

Årets Goldwell julegaveesker er her! Finnes i 3 ulike varianter, og alle esker inneholder shampoo, hårpleie og stylingprodukt fra Dualsenses og StyleSign.
INDOLA BLEACH HAIR BOND

INDOLA BLEACH HAIR BOND

Med Indola Bleach Hair Bond, som har Hair Bond teknologi integrert direkte i blekingen, er det enklere enn noen gang å ta vare på din kundes hår. Se mer her!

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Inspirasjon, personlig utvikling og hår på Redken Tribe i Halmstad

Inspirasjon, personlig utvikling og hår på Redken Tribe i Halmstad

Solen skinner i Halmstad når 330 frisører fra hele Norden inntok byen for å delta i Redkent Tribe og ta nytte av lærerike foredrag, fargerik inspirasjon og trendriktig hår. Les og se bilder fra helgen her!
Wella Professionals inspirasjonshelg i Malaga 2017

Wella Professionals inspirasjonshelg i Malaga 2017

Costa del Sol og Wellas team leverte når over 130 frisører flyktet fra høstens ruskevær til en langhelg med inspirasjon, sol og nettverk. Se bilder fra helgen her!
Salon International - skal du bli med?

Salon International - skal du bli med?

Salon International går av stabelen i London fra 14-16 oktober, og her samles frisører fra hele verden til inspirasjon, show og konkurranser. Les mer her!
Morgendagens mote på Grand

Morgendagens mote på Grand

Talentfullt, kjønnsnøytralt og krøllete hår med hatt. Grazette of Swedens team stylet hår ved Swedish Fashion Talents motevisning på Grand Hotel under Stockhol Fashion Week. Les mer her!
Ganni X L'Oréal Professionnel til Copenhagen Fashion Week

Ganni X L'Oréal Professionnel til Copenhagen Fashion Week

Under Copenhagen Fashion Week Ganni hadde alliert seg med Cim Mahony og L’Oréal Professionnel, som ordnet lekkert hår på alle modellene som skulle på catwalken.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Jeanette Hansen (Q&A)

Jeanette Hansen (Q&A)

Hair Magazine stilte årets lærling 2015 Jeanette Hansen fra OK frisører våre 15 spørsmål! Se her hva hun svarte.
Maja Provstgaard (Q&A)

Maja Provstgaard (Q&A)

Vi stilte vinneren av Årets Frisør Region 2 - Maja Provstgaard 15 spørsmål! Se hennes fantastiske vinnerbilder og se hva hun svarte her.

Nyeste videoer se flere videoer

Trevor Sorbie på Salon International 2017

Trevor Sorbie på Salon International 2017

Fantastiske Trevor Sorbie kommer til årets Salon International. Få en teaser på hva dere kan forvente av showet hans i videoen her.
Björn Axén - How to get the look - Krøller med krølltang

Björn Axén - How to get the look - Krøller med krølltang

La deg inspirere av Björn Axéns seneste "How to get the look" video. Her viser de deg hvordan man kan lage perfekte klassiske krøller, ypperlige til sommerferstene!
Tondeo presenterer BLAZOR - Nytt revolusjonerende hårklippeverktøy

Tondeo presenterer BLAZOR - Nytt revolusjonerende hårklippeverktøy

The BLAZOR – navnet er en blanding av ordene "Blade" og "Razor" - og er en innovasjon på markedet. Verktøyet lar deg klippe håret akkurat slik du vil ha det!
Procare24/7 foliemaskin hos Tendenz

Procare24/7 foliemaskin hos Tendenz

Procare24/7 gjør det kostnads- og tidsbesparende for deg og din salong. Se video demonstrasjon her!
Björn Axén - How to get the look - Modern rockabilly

Björn Axén - How to get the look - Modern rockabilly

Frisyren er like populær i dag som hva den var på 50-tallet, og her viser Björn Axén den klassiske rockabilly -frisyren. Se hvordan du best styler en moderne rockabilly, samt hvordan du anvender voks til stylingen.