LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

EasyUpdate vil revolusjonere frisørbransjen 

Som meget ung fikk Jan Idar Vikse gründerånden over seg og startet frisørsalong. Det skulle danne grunnlaget for datasystemet EasyUpdate.

Jan Idag Vikse har gründet Norges største online timebestillingsportal. Jan Idar Vikse har gründet Norges største online timebestillingsportal. 

De fleste har hørt om EasyUpdate; et modulbasert datasystem med kasse- og bestillingsløsninger. Bak ligger mangeårig gründervirksomhet, litt teknisk kompetanse, samt noen familiefeider på kammerset.

BEKYMRET MOR
Allerede som 19-åring ble Jan Idar Vikse som i dag er 50 år, fra Haugesund lokket til forretningslivet. – Jeg og en kamerat ville «starte noe». Det ble tilfeldigvis frisørsalong fordi kjæresten hans var frisør, sier han.

Salongkonseptet var å ligge litt unna andre i pris. Med en filosofi om å tjene penger først, så investere i å utvikle seg. – Mye skulle på plass, men drømmen gikk i oppfyllelse, sier han. Som 20-åring var planene klare. De måtte formidles til foreldre, og spesielt moren til Vikse var en hard negl. – Jeg bodde hjemme da jeg fortalte min mor at jeg både skulle starte frisørsalong, og at kjæresten min hadde blitt gravid, minnes han.

Moren ble bekymret, og ba hans to eldre brødre snakke ham til vett. – Hun syntes det var uansvarlig bare å skulle starte noe jeg ikke kunne noe om, men det ble stor suksess, og i dag er hun veldig fornøyd. Brødrene mine og. De fant ut at det ikke alltid er så dumt det jeg tenker på, humrer han.

Familien til Jan Idar Vikse var skeptisk i starten, men virksomheten har blitt en stor suksess.Familien til Jan Idar Vikse var skeptisk i starten, men virksomheten har blitt en stor suksess.

FRA SALONG TIL DATASYSTEM
Over en årrekke var han eier av Pyramiden, det som i alt ble fem frisørsalonger hjemme i Haugesund. Samtidig jobbet han som sveiser. Men i 2003 startet han EasyUpdate. EasyUpdate har i dag 15 ansatte, og hadde i fjor en omsetning på rundt 15 millioner kroner. – Jeg er ikke frisørutdannet, men da jeg drev salongene, så jeg hvor tungvinte og kostbare datasystemene var. Derfor begynte jeg å utvikle et selv. Jeg kunne en del om data, men hadde aldri programmert, forteller han.

Etter videreutdanning som webmaster, og med lang administrativ erfaring som butikksjef, diverse styreverv og annet stell, hadde han opparbeidet seg nok innsikt til å vite hva som må til for å revolusjonere frisørbransjen. Ideen var å gjøre frisørhverdagen lettere gjennom å lage et avansert, men brukervennlig system.

– Problemstillingen sto helt klart for meg.Frisører vil utføre det de skal i salongen, uten å sette seg inn i for mye data, forteller han. Grunntanken han hadde under drift av frisørsalonger videreførte han også inn i datasystemet. – Det dreier seg om kvalitet, og ikke minst gode priser og lite dødtid, sier han.

Ambisjonen til Jan Idar Vikse var å skape et produkt som var lavest mulig på pris, og dermed skape volum. Her er han sammen med teamet sitt. Ambisjonen til Jan Idar Vikse var å skape et produkt som var lavest mulig på pris, og dermed skape volum. Her er han sammen med teamet sitt. 

VOKSER MEST
At det plutselig fantes et lett system for frisører, smittet over i oppfatningen av selve produktet. – Folk trodde at det var tomt sammenliknet med tidligere systemer. Men tanken bak er likt Apple. Det skal være brukervennlig, men inneholde mye skjult teknologi, sier han.

De siste årene har han opplevd eksplosiv vekst. EasyUpdate har vært gasellebedrift tre ganger. For å bli gasellebedrift må en oppfylle kriterier om sterk vekst, og godkjente
regnskaper uten røde tall. Den daglig lederen av EasyUpdate takker kundene for den ekspansive veksten. Han mener et godt helhetsprodukt, god pris og fornøyde kunder er suksessoppskriften. – Jungeltelegrafen er den beste måten å vokse på. Vi har benyttet lite oppsøkende salg. I stedet prioriterer vi at kundene får den support de behøver hver gang de ringer. Her finnes ingen dumme spørsmål, understreker han.

Tanken bak bestillingstjenesten er likt Apple. Det skal være brukervennlig, men inneholde mye skjult teknologi. Her viser teamet stolt frem de nye portalene sine.
Tanken bak bestillingstjenesten er likt Apple. Det skal være brukervennlig, men inneholde mye skjult teknologi. Her viser teamet stolt frem de nye portalene sine. 

OPPDATERT KASSASYSTEM
EasyUpdate er navnet på det som i realiteten er en produkt-portefølje. Hovedproduktet er kassaløsningen, en programvare på selve maskinen. Mens EasySky er nettbasert.
– Med online timebooking, bestiller kunden selv time fra sin PC. Produktene kan tilpasses ulike behov. Vi er godkjent av skattemyndighetene, og holder til enhver tid produktene oppdatert mot gjeldende lovverk. I 2017 kom for eksempel ny kassalov om at kassaapparater må byttes ut, eller få oppgradert systemene, sier han. EasyUpdate leverer også utstyr til nye frisørsalonger.

– Vi leverer komplette løsninger, og hjelper de i gang, sier han. I dag er 90 prosent av kundene innen frisør- og hudpleiebransjene. – Vi har et klart mål om å bli markedsledende som leverandør av kassasystemer i velværebransjen, og vi vokser mest. Innen frisørbransjen er vi blant de største allerede, sier han.

Veien til suksessen har vært krevende til tider, og bak ligger mangeårig gründervirksomhet, litt teknisk kompetanse, samt noen familiefeider på kammerset. Veien til suksessen har vært krevende til tider, og bak ligger mangeårig gründervirksomhet, litt teknisk kompetanse, samt noen familiefeider på kammerset. 

LEDIG TIME UTEN KØ
Ved siden av EasyUpdate har gründeren etablert Norges største timebestillingsportal, ledigtime.no. I år har denne nettsiden 10- års jubileum. – Hårklipp kan direktebestilles fra nettsiden, og kunden slipper ventetid. Det er bare å skrive inn navn på salongen, instruerer han. Her får alle i bransjen stå oppført. Mens eksisterende kunder får topplassering i katalogtjenesten, som kan minne om gulesider.

Framover fokuserer EasyUpdate på mobilteknologi, skyløsning, og klargjøring for integrering med andre systemer. Blant annet skal det gis regnskapsførertilgang. – Regnskapstall vil kunne innhentes uten at en må sitte på salongen, forklarer han. Gründeren er glad han valgte å ta sjansen på å starte bedrift allerede som tenåring.

– Jeg har livets skole som utdanning, i tillegg til litt datateknologi. Det gjelder å stå på og jobbe hardt hver eneste dag. Når en driver for seg selv har en aldri helt ferie, men jeg trives med denne livsstilen, avslutter han.

EasyUpdate er skreddersydd til frisør- og velværebransjen.EasyUpdate er skreddersydd til frisør- og velværebransjen.

INFORMASJON
Ledigtime.no er Norges største timebestillingsportal der kunder kan booke alt fra frisørklipp til bilverksted online. Tjenesten fyller 10 år, og er dessuten helt gratis.

EasyTimebok er et onlinebasert verktøy som forenkler turnusplanlegging og oppfyller alle krav til loggføring og oppbevaring av informasjon.

Ledigtime.no er Norges største timebestillingsportal hvor kunder kan booke alt fra frisørklipp til bilverksted online på pc og mobil.
Ledigtime.no er Norges største timebestillingsportal hvor kunder kan booke alt fra frisørklipp til bilverksted online på pc og mobil. 

Besøk easyupdate.no eller ledigtime.no for mer informasjon.

Les også: HeadQuarter i København

Tekst: Guri Haram
Foto: Ida Marie Skeie

Denne artikkelen kan også leses i Hair Magazine, 1. utgave 2017. 

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Catwalk Ponytails fra Balmain Hair Couture

Catwalk Ponytails fra Balmain Hair Couture

Ønsker du en rask løsning på en flott frisyre? Nå kan du få Catwalk Ponytails fra Balmain Hair Couture. Disse fantastiske ponytails ha blitt observert på catwalks verden over.
Nõberu of Sweden lanserer tørrsjampo

Nõberu of Sweden lanserer tørrsjampo

Nõberu of Sweden lanserer en ny tørrsjampo som bygger volum og tekstur til din frisyre. Det gjør fett hår og hårbunn mattere og fresher opp håret mellom sjamponeringene.
Cutrin Aurora - Nytt blekepulver for nordisk hår

Cutrin Aurora - Nytt blekepulver for nordisk hår

Et tradisjonelt blekepulver som passer til mange forskjellige lystoningsteknikker. Gir også utmerket lystoningseffekt for mørkt eller farget hår. Lystoningseffekt: opptil 7 nivåer.
Nordic Treat Hydrogel Patch øyemaske

Nordic Treat Hydrogel Patch øyemaske

Nordic Treat Eye Hydrogel Patch reduserer fine linjer og rynker, poser og mørke ringer under øynene og gjenoppliver hudens naturlige glød og fuktighet
INFINITY STYLER stylingjern fra HH Simonsen

INFINITY STYLER stylingjern fra HH Simonsen

Stylingjernet INFINITY STYLER fra HH Simonsen har flere unike detaljer og funksjoner, slik som bevegelige plater, touch panel og temperaturjustering.

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

L'Oréal Professionnel og Toni & Guy inviterede til 'London Fashion Week'

L'Oréal Professionnel og Toni & Guy inviterede til 'London Fashion Week'

Det var et brag af en aften, der blev afholdt på det famøse Tivoli Hotel, da L'Oréal Professionnel sammen med Toni & Guy inviterede til et farverigt show.
British Hairdressing Awards 2017

British Hairdressing Awards 2017

Over 1500 av Storbritannias største talenter innen frisørbransjen deltok på British Hairdressing Awards 2017 for å hylle landets mest kreative stylister.
Hair Collection feiret 30 år

Hair Collection feiret 30 år

Hair Collection feiret 30 år i bransjen med et fantastisk show, med hårvisning, foredrag og dans. Les mer og bli bedre kjent med Hair Collection her!
Fokus på skjegg i HeadBrands Creative Studio

Fokus på skjegg i HeadBrands Creative Studio

HeadBrands inviterte til workshop i sitt Creative Studio, og Igor Pavlovski Sule fra H2 Barber&Sons coachet om skjeggtrimming, barbering og herrefrisyrer
Trender opp av havet fra Sebastian Professional

Trender opp av havet fra Sebastian Professional

Sebastian Professional har hentet inspirasjon fra havet, og nylig viste de siste trend – krøller, bølger og wet look, og lanserte produktserien Twisted.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Jens Johan Wiker

Jens Johan Wiker

Til tross for sin unge alder har frisør- og makeup artisten Jens Johan Wiker opparbeidet seg mye erfaring og kunnskap innenfor hår og make-up bransjen.
Jeanette Hansen (Q&A)

Jeanette Hansen (Q&A)

Hair Magazine stilte årets lærling 2015 Jeanette Hansen fra OK frisører våre 15 spørsmål! Se her hva hun svarte.

Nyeste videoer se flere videoer

Björn Axén - How to get the look - Romantisk oppsetning

Björn Axén - How to get the look - Romantisk oppsetning

Björn Axén viser deg hvordan du kan lage elegante frisyrer på deg selv eller dine kunder. Se videoen og lær hvordan du lager denne romantiske oppsetningen!
Hair Magazine deltok på Salon International 2017

Hair Magazine deltok på Salon International 2017

Hair Magazine var på plass ved dette års Salon International. Se en liten video fra messen her.
Trevor Sorbie på Salon International 2017

Trevor Sorbie på Salon International 2017

Fantastiske Trevor Sorbie kommer til årets Salon International. Få en teaser på hva dere kan forvente av showet hans i videoen her.
Björn Axén - How to get the look - Krøller med krølltang

Björn Axén - How to get the look - Krøller med krølltang

La deg inspirere av Björn Axéns seneste "How to get the look" video. Her viser de deg hvordan man kan lage perfekte klassiske krøller, ypperlige til sommerferstene!
Tondeo presenterer BLAZOR - Nytt revolusjonerende hårklippeverktøy

Tondeo presenterer BLAZOR - Nytt revolusjonerende hårklippeverktøy

The BLAZOR – navnet er en blanding av ordene "Blade" og "Razor" - og er en innovasjon på markedet. Verktøyet lar deg klippe håret akkurat slik du vil ha det!