LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Dani Abunar – Stjernefrisøren med store visjoner

Hair Magazine har truffet stjernefrisøren Dani Abunar og tatt en prat med han om fokus, selskapet og fremtiden. Dani har vunnet utallige priser både nasjonalt og internasjonalt, og driver Victor | Noblesse i Gøteborg sammen med sin livspartner Marlene. Konkurransene er en stor del av hele bedriften, noe som har løftet både medarbeiderne og salongens posisjon i frisørbransjen.

 Dani Abunar är den kreativa frisören från Småland som vunnit otaliga priser både nationellt och internationellt. Idag driver han salong Victor | Noblesse i Göteborg tillsammans med sin livspartner Marlene.
Dani Abunar er den kreative frisøren fra Småland som har vunnet utallige priser både nasjonalt og internasjonalt og driver i dag Victor | Noblesse i Gøteborg sammen med sin livspartner Marlene.

På Victor | Noblesse på Grönsakstorget i Gøteborg er det full fart når jeg kommer inn i salongen for å treffe stjernefrisøren Dani Abunar. Dani står selv og gjør seg ferdig med en kunde. Jeg slår meg ned i sofaen bak resepsjonen og venter. På bordet i loungeavdelingen står fire Color Zoom pokaler fra årets konkurranse og i mellom ligger Danis egen bok Long Hair Couture.

Dani Abunar er frisøren fra Småland som blant annet har vunnet VM, EM, NM og SM og driver nå en av Sveriges beste frisørsalonger, Victor | Noblesse. At han havnet i frisørbransjen er faktisk mer en tilfeldighet, enn et valg. Hans foreldre eide en herresalong og Dani selv tenkte at det var en smart vei å gå ettersom det alltid er behov for frisører.

-Jeg hadde ingen konkret plan da jeg begynte på frisørskolen, og jeg var ganske umoden. Foreldrene mine var frisører så jeg trodde at jeg visste hva det innebar, men egentlig hadde jeg ikke peiling. Jeg var absolutt den verste i klassen det første halvåret. Det var etter at vi hadde Joakim Roos på besøk en uke på skolen det begynte å løsne for meg. Jeg forsto helt plutselig hva det handlet om, og da kom kreativiteten løpende!

Les også: Inspirasjon av Victor Noblesse

Dani Abunar, stjärnfrisör och ägare av salong Victor Noblesse.Fremgangsmåten synes i resultatet. Helt siden Dani og Marlene tok over salong Victor i 2011 har omsettingen tredobles og fortjenesten har økt med om lag ti.

Liker ikke janteloven
Danis foreldre kommer fra Slovenia, og Dani er født i Kroatia, men familien flyttet til Sverige i 1981. Han føler selv han er svensk, men noen ganger ikke, og janteloven har han ikke mye til overs for. - Ikke bry dere om janteloven! Hva hadde samholdet vært om alle var støpt i samme form? Samtidig skal du ikke tro at det bare er du som kan noe. Vi kan godt klappe oss selv på skulderen når vi gjør noe bra, men man skal ikke være eplekjekk og trykke andre ned for å komme fremover. Det handler om å få med seg andre på veien, for du klarer ikke alt alene. 

Dani begynte å konkurrere allerede i skolen da han var med i junior-SM (Sverigemesterskapet). Han var motivert til å lykkes med konkurransene og satset alt. Da vennene hans var ute og festet, var Dani hjemme og trente på ulike klippeteknikker. Å konkurrere ga han økt selvtillit, noe han ikke hadde som barn. - Jeg var alltid den som ble hakket på som liten ettersom jeg kom fra et annet land og ikke kunne språket. Det ble til slutt min virkelige drivkraft. Jeg gjorde det jeg kunne for å beholde gleden og ikke miste motet under de vanskelige skoleårene. Foreldrene min, Franc og Marjana var til stor støtte og gav meg mye kjærlighet og varme.

Dani Abunar, stjärnfrisör och ägare av salong Victor Noblesse.  Dani Abunars bok Long Hair Couture.
Dani elsker glamour, luksus og avantgarde. I boken hans Long Hair Couture har han samlet syv av sine kreative kolleksjoner, og det er flere på gang.

Wall of Fame
Når Dani er ferdig med sin kunde, får jeg en omvisning i salongen. Her jobber det 24 frisører, tre resepsjonister, samt Danis livsledsager Marlene som også er deleier. Salongen går over hele tre etasjer; i første etasje finner vi resepsjonen, shop, loungeavdeling og et antall klippestasjoner. Her henger også salongens Wall of Fame hvor vi blant annet finner Victor Hulgaard, grunnleggeren av Salong Victor, Rolf Vollstedt, grunnleggeren av Salong Noblesse, Ulla-Britt Hedin som har vunnet SM hele syv ganger og Anela Muminhodzic som vant Årets nykommer 2015. På salongens Wall of Fame henger navnet til 28 erkjente frisører, som alle har jobbet i salongen og som virkelig har lykkes i bransjen.

Det at konkurranse har blitt en stor del av salongskulturen er Danis fortjeneste. Han legger stor vekt på å pushe på og hjelpe sine ansette til å tørre å satse og tro på seg selv.
- I hele min karriere har jeg fokusert mest på min individuelle utvikling, men nå handler det mye mer om mine ansatte og oss som salong.

Jeg har et godt øye og jeg har god erfaring for å kunne gi feedback. Jeg vil gjerne lære bort alt jeg kan. Noen syntes kanskje at jeg er nerd, men det gir resultat. At vi konkurrerer så mye vi gjør har løftet oss og salongens varemerke, både innen bransjen men også for kundene som også ser det. Vi har hittil fått gode priser i alle konkurranser vi har stilt opp i og håper denne trender bare fortsetter.

På Victor | Noblesse hänger salongens Wall of Fame där erkända frisörer som någon gång under sin karriär arbetat på salongen och lyckats i branschen presenteras.
På Victor | Noblesse henger salongens Wall of Fame hvor erkjente frisører som på et tidspunkt i sin karriere jobbet i salongen, og har lykkes stort i bransjen presenteres.


Utdannelse i egen regi
I andre etasje står det enda flere frisører som klipper og føner for fullt. Her finnes også et laboratorium, en avdeling som fokuserer på sminke og sjamponering, og som er helt avskilt fra alt annet med glassdører og dempet lys. I tredje og øverste etasje har Dani og Marlene sammen skapt et akademi med flyttbare klippestasjoner, sjamponering og en scene. Her komme de selv til å holde forskjellige kurs og etter-utdanning, og de har også planer om å leie ut lokale til en annen bedrift. Vi slår os ned i hver vår frisørstol i akademiet. 

Ekstremt rike kunder
På samme tid som Dani tok VM-gull for landslaget skjedde det mye på den private fronten og Danis motivasjon var på et tidspunkt på bunn. Han bestemte seg derfor for å forandre på sin livssituasjon og flyttet dermed til London for å prøve å finne lykken. I vinduet på en luksussalong på Selfridges så han en annonse om at de søkte en frisør. Dani bestemte seg for å søke og av 800 søkere fra store deler av verden var det han som fikk jobben.
- Det var en helt fantastisk opplevelse å få jobbe der! Innredningen var fløyet inn fra Japan, noen av verdens mest berømte frisører jobbet der og kundene var ekstremt rike. En av mine stamkunder var en kvinne som eide en diamantgruve og jeg hadde til og med en kunde som fløy til London med privatfly bare for å bli klippet av meg. Det var sinsykt heftig, men det var ikke det jeg lette etter akkurat da.

Les også: Victor Noblesse Inspiration

Victor | Noblesse vid Grönsakstorget är en stor, lyxig salong i tre plan varav det översta är en akademi där Dani ska hålla egna utbildningar
Victor | Noblesse på Grönsakstorget er en stor, stilig og luksuriøs salong med hele tre etasjer, hvor det i øverste etasje befinner seg et akademi hvor Dani selv holder egne kurs.

Solgte sakser fra dør til dør
Etter en tid leverte Dani sin oppsigelse. Han forteller at faren hans Franc som også var frisør, gråt da han fikk vite at Dani hadde forlatt luksussalongen for å selge sakser fra dør til dør. Dani holdt på med saksesalget i London i seks måneder, før han og konen Marlene flyttet hjem igjen til Sverige. Da Dani kom tilbake til Sverige var planen å få i gang en saksvirksomhed, og det gikk bra til å begynne med. Virksomheden vokste og da de fikk selge et merke fra en stor kunde trengte de hjelp med investeringen for å kunne ansette flere selgere. Dessverre ble tapet for stort og de klarte ikke å fortsette med salg av sakser.
- Det er en lærepenge vi aldri glemmer, men den lærte oss mye!

Samtidig hadde Dani og Marlene akkurat fått barn og kjøpt hus i Onsala som skulle renoveres. Det var en svært vanskelig tid for det unge paret. Victor Hulgaard, som på daværende tidspunkt eide salong Victor hadde holdt et øye med Dani og ga han en plass i hans velkjente salong.

  

Visjonæren og realisten
Under tiden da Dani jobbet for Victor renoverte han og Marlene huset sitt. Alt arbeide de la ned ga uttelling og da de solgte huset kunne de, etter en lang prosess, kjøpe og ta over driften av Salong Victor. De satset virkelig alt de hadde. Det var en modig avgjørelse, men det har absolutt lønnet seg. Omsettingen i salongen har økt hver måned siden paret tok over i 2011. Omsetingen har tredoblet seg, og fortjenesten har økt med om lag ti ganger på fem år. Dani er nøye med å understreke Marlenes del i suksessen.
- Marlene er min sjelevenn, både privat og i arbeidslivet. Hun synes jo ikke like mye på scenen som jeg, men hun er en like stor del av både min og salongens fremgang. 

Som om hun visste at vi snakket om henne akkurat da, kommer Marlene inn i akademiet og deltar i siste del av intervjuet. Dani og Marlene har vært gift i tolv år og har to barn sammen samtidig som de driver Victor | Noblesse med stor suksess. Det åpenbare spørsmålet jeg selvsagt må stille, er hvordan klarer dere det?

- Det er nok det spørsmålet vi hører oftest, ler Dani. Selvfølgelig er det utfordringer. Vi har hørt så mange skrekkhistorier av andre bedrifter som har gått dårlig og vi vil ikke gå i de samme fellene. Vi har delt det opp slik at vi har ulike, men også like arbeidsoppgaver. Dani er mer kreativ og visjonær mens Marlene er realisten, og det er nok deres ulike perspektiv som har gjort at salongen har lykkes. 

- Vi beregnes alltid kostnadene når vi vurderer å gå i gang med en nytt prosjekt, forteller Marlene. Det handler ikke bare om kostnaden i penger, men også hva det koster oss som familie av tid og energi.

Marlene och Dani Abunar har varit gifta i tolv år och driver Victor | Noblesse tillsammans.
Marlene og Dani Abunar har vært gift i tolv år og driver sammen den suksessfulle frisørsalongen Victor | Noblesse. Selv om Marlene ikke like ofte synes i rampelyset som Dami er hun en like stor del av salongens fremgang. Her ses paret på en visning med Goldwell, hvor Dani er Nordic Creative Artist.

En mykere lederstil
Å ta over en veletablert salong med en egen kultur er selvfølgelig en vanskelig oppgave. Dani og Marlene ønsket å gjøre salongen til sitt eget, så det passet til deres egen stil. De tok lærdom og beholdt det de likte, og endret det ikke likte så godt.

- Da vi tok over Salong Victor ville vi gjøre det til vårt eget, og av egne erfaringer ville vi få til de tingene vi syntes er viktige på en arbeidsplass, forteller Marlene. I dag er det et avslappet og sosialt miljø i salongen og vi vil at alle skal få være med å bestemme. Vi hever mange spørsmål sammen med personalet i salongen, vi syntes det er viktig at alle har innflytelse på deres egen arbeidsplass, men selvsagt er det vi som tar de endelige beslutningene.

Det merkes på frisørene i salongen at de trives sammen og at det er en herlig, men også en høypresterende stemning blant dem. Rekrutteringen av nye talenter til salongen fokuser både på tekniske kunnskap og hvordan de fungerer sammen med de andre frisørene i salongen.

- Det viktigste er attitude og riktig innstilling, er de villige så kan jeg lære dem hva som helst, sier Dani. Innen vi ansetter noen får de prøvejobbe her i salongen i to dager for at vi dels kan se deres tekniske nivå, men også hvordan de passer inn i teamet. Til syvende og sist er det jo teamet de skal unngås med hver dag.

I salong Victor | Noblesse arbetar 24 frisörer och tre receptionister och sammanhållningen dem emellan är en viktig del i salongens framgång
I salongen Victor | Noblesse jobber det 24 frisører og tre resepsjonister og samholdet mellom dem er en viktig del av salongens fregang. Her ser vi Jose Hörnblad som klipper en kunde.

Viktig å ha det kjekt sammen
Da Dani og Marlene etter to og ett halvt år også kjøpte salong Noblesse stod de ovenfor enda en utfordring: i stedet for å konkurrere mot hverandre skulle de to salongene slås sammen. Et prosjekt som ikke gikk helt som ventet.
- Det har vært en stor omstilling, absolutt, sier Dani. Vi ga de ansatte en visjon om hvor vi var på vei og sa i fra at vi ville at alle skulle være med, og siden sammenslåingen har det jo bare blitt bedre. Vi satser mye på visninger, konkurranser, fotografering av kolleksjoner og fremfor alt å ha det kjekt sammen.

Dani og Marlene stråler av lykke samen og deres store smil smitter virkelig. Nå har de nye konkurranser, planer og prosjekt på gang, både for salongen og personlig.

Store drømmer
Dani har store drømmer og planer for fremtiden. Som Nordic Creative Artist for Goldwell reiser han rundt og utdanner frisører i hele Norden. Vi kunne også se hans avant garde kreasjoner på Goldwells internasjonale event Global Zoom som ble avholdt i Stockholm i år. Hans interesse for fotografering og kreativitet kombinerer han gjennom å skape nye kolleksjoner, både på egen hånd og sammen med sine ansatte i salongen. Kanskje det blir en oppfølger på boken Long Hair Couture i nærmeste fremtid?

- Jeg elsker glamour og luksus. I begynnelsen av min karriere fokuserte jeg mest på herreklipp, men i dag fokuserer jeg primært på damefrisyrer og avant garde. Det er morsommere å jobbe med helhetsbildet: med hår, klær og sminke. Jeg prøver å lage minst to kolleksjoner i året, hvor jeg både skaper håret, stylingen og fotograferer.

Selv om Dani jobber veldig kreativt og er på reisende fot en hel dag er det også viktig for han å være på plass i salongen. Som regel prøver han å være der fire dager i uken og på onsdager har både han og Marlene fri for å tilbringe tid med familien. Det er et tight skjema men Danis energi er det ingenting å si på. Han har store drømmer, sikter høyt og vet hvor han er på vei og hvordan han skal komme seg dit.

Les også: Step by Step - kort, tøff, frisyre av Dani Abunar

Dani Abunar har gått från att vara en av de sämsta i sin klass på frisörskolan till en av Sveriges mest erkända frisörer.
Dani Abunar har gått fra å være en av de dårligste i klassen på frisørskolen til en av Sveriges mest annerkjente frisører. Konkurranseinnsiktet og drivkraften er det ingenting å si på, og han har store visjoner for fremtiden.

Tekt: Camilla Svensson
Foto: Thomas Johansson

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Catwalk Ponytails fra Balmain Hair Couture

Catwalk Ponytails fra Balmain Hair Couture

Ønsker du en rask løsning på en flott frisyre? Nå kan du få Catwalk Ponytails fra Balmain Hair Couture. Disse fantastiske ponytails ha blitt observert på catwalks verden over.
Nõberu of Sweden lanserer tørrsjampo

Nõberu of Sweden lanserer tørrsjampo

Nõberu of Sweden lanserer en ny tørrsjampo som bygger volum og tekstur til din frisyre. Det gjør fett hår og hårbunn mattere og fresher opp håret mellom sjamponeringene.
Cutrin Aurora - Nytt blekepulver for nordisk hår

Cutrin Aurora - Nytt blekepulver for nordisk hår

Et tradisjonelt blekepulver som passer til mange forskjellige lystoningsteknikker. Gir også utmerket lystoningseffekt for mørkt eller farget hår. Lystoningseffekt: opptil 7 nivåer.
Nordic Treat Hydrogel Patch øyemaske

Nordic Treat Hydrogel Patch øyemaske

Nordic Treat Eye Hydrogel Patch reduserer fine linjer og rynker, poser og mørke ringer under øynene og gjenoppliver hudens naturlige glød og fuktighet
INFINITY STYLER stylingjern fra HH Simonsen

INFINITY STYLER stylingjern fra HH Simonsen

Stylingjernet INFINITY STYLER fra HH Simonsen har flere unike detaljer og funksjoner, slik som bevegelige plater, touch panel og temperaturjustering.

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

L'Oréal Professionnel og Toni & Guy inviterede til 'London Fashion Week'

L'Oréal Professionnel og Toni & Guy inviterede til 'London Fashion Week'

Det var et brag af en aften, der blev afholdt på det famøse Tivoli Hotel, da L'Oréal Professionnel sammen med Toni & Guy inviterede til et farverigt show.
British Hairdressing Awards 2017

British Hairdressing Awards 2017

Over 1500 av Storbritannias største talenter innen frisørbransjen deltok på British Hairdressing Awards 2017 for å hylle landets mest kreative stylister.
Hair Collection feiret 30 år

Hair Collection feiret 30 år

Hair Collection feiret 30 år i bransjen med et fantastisk show, med hårvisning, foredrag og dans. Les mer og bli bedre kjent med Hair Collection her!
Fokus på skjegg i HeadBrands Creative Studio

Fokus på skjegg i HeadBrands Creative Studio

HeadBrands inviterte til workshop i sitt Creative Studio, og Igor Pavlovski Sule fra H2 Barber&Sons coachet om skjeggtrimming, barbering og herrefrisyrer
Trender opp av havet fra Sebastian Professional

Trender opp av havet fra Sebastian Professional

Sebastian Professional har hentet inspirasjon fra havet, og nylig viste de siste trend – krøller, bølger og wet look, og lanserte produktserien Twisted.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Berit Olimb

Berit Olimb

Med sitt bankende hjerte og store samfunnsengasjement er Berit Olimb bak Mote Med Mening en inspirasjon frisører til å fortsette i «verdens beste yrke».
Diana Jakobsen

Diana Jakobsen

Det er ingen av de tidligere dukkene til Diana Jakobsen som har hår den dag i dag. Som ung klippet hun det av etter at det var stylet ferdig. Så tok hun fatt i garnet og limte på nytt hår, og slik fortsatte leken. Les om verdensproblemer og tankestrømmer, helt uten filter.

Nyeste videoer se flere videoer

Björn Axén - How to get the look - Romantisk oppsetning

Björn Axén - How to get the look - Romantisk oppsetning

Björn Axén viser deg hvordan du kan lage elegante frisyrer på deg selv eller dine kunder. Se videoen og lær hvordan du lager denne romantiske oppsetningen!
Hair Magazine deltok på Salon International 2017

Hair Magazine deltok på Salon International 2017

Hair Magazine var på plass ved dette års Salon International. Se en liten video fra messen her.
Trevor Sorbie på Salon International 2017

Trevor Sorbie på Salon International 2017

Fantastiske Trevor Sorbie kommer til årets Salon International. Få en teaser på hva dere kan forvente av showet hans i videoen her.
Björn Axén - How to get the look - Krøller med krølltang

Björn Axén - How to get the look - Krøller med krølltang

La deg inspirere av Björn Axéns seneste "How to get the look" video. Her viser de deg hvordan man kan lage perfekte klassiske krøller, ypperlige til sommerferstene!
Tondeo presenterer BLAZOR - Nytt revolusjonerende hårklippeverktøy

Tondeo presenterer BLAZOR - Nytt revolusjonerende hårklippeverktøy

The BLAZOR – navnet er en blanding av ordene "Blade" og "Razor" - og er en innovasjon på markedet. Verktøyet lar deg klippe håret akkurat slik du vil ha det!