LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Schorem Barbers - The scumbag gentlemen barbers

Cowboyhatt, freshe bukser, tatovering og skjegg. Hair Magazine traff de levende legendene Schorem Barbers Backstage på Top Hair i Düsseldorf før de to hollenderne skulle opptre for flere hundre forventningsfulle frisører og barberere.

Schorem Barbers - The scumbag gentlemen barbers

-Nå for tiden ser man ofte menn som poserer slik som dette, men grunnen til at vi begynte å posere slik som dette var fordi vi ikke kunne noen annen pose, sier Leen. Det er ikke sånn at vi prøver å se ut som tøffe mannfolk.

Leen og Bertus har virkelig ridd på barbererbølgen, eller var det de som skapte den?
Uansett så har duoen skapt seg et navn igjennom barbershoppen Schorem Haarsnijer & Barbier i Rotterdam som allerede har oppnådd kultstatus innenfor bransjen. De er kontroversielle og uansett om man liker dem eller ikke representerer de uansett noe unikt; seg selv!

-Schorem Barbers, eller The Scumbag Gentleman Barbers som e også kalles, åpnet en barbershop sammen fordi de var lei av å klippe kvinner. Konseptet ble en klassisk barbershop som fungerer som et fristed for menn. Her tilbys tradisjonelle klipper og signaturklipper, skjeggtrimming og klassisk barbering. Kvinner er ikke tillatt i shoppen.

-Vi åpnet barbershoppen for vår egen skyld. Det har alltid vært vår drøm at vi som 65-åringer skulle klippe alle menn i vår bydel og står utenfor salongen og plystre på 20-åringer. Så kom vi frem til at vi ikke trengte å vente, hvorfor ikke bare gjøre det nå?

Barbershoppen ble en umiddelbar suksess. Schorem Barber jobber etter prinsippet first come, first serve, og etter bare tre uker hadde de kø langt ut på gaten med ventetid i opp til åtte timer. I begynnelsen var det bare de to, og selv om interessen for shoppen var stor, ble det ikke slik som de hadde tenkt.

-Vi åpnet barbershoppen for å ha det kjekt, og det hadde vi ikke. Vi var tvunget til å gjøre alt selv, for eksempel å svare i telefonen, vaske håndklærne og koke kaffe samtidig som køen økte. Vi bestemte oss istedenfor å ansatte og tok inn en praktikant i tillegg. Da begynte det plutselig å bli gøy på jobb igjen!

Schorem Barbers - The scumbag gentlemen barbers Schorem Barbers - The scumbag gentlemen barbers

Cowboyhatt, fargerike bukser, tatoveringer og skjegg. Schorem Barbers har sin egen stil.

Reuzel, som betyr spekk på hollandsk, er Schorem Barbers eget merke med skjegg- og stylingprodukter.

Et ekteskap

I dag jobber ikke Leen og Bertus i barber-shoppen lengre. De har nok med å undervise på store show jorden rundt, men også på deres eget akademi i Rotterdam. Hvert år underviser de dessuten på en rock'n'rollfestival i byen. De har sine egne produkter og noen ganger der i mellom forsøker de å finne til til å omgås med familie og venner. Vennskapet har de i og for seg med seg hver gang de drar på reiser sammen. Leen startet sin første salong i 1995. Bertus kom inn og søkte jobb i salongen og de to fant tonen med en gang. Siden den gang har de jobbet hardt og har det kjekt sammen. Leen beskriver deres relasjon som et ekteskap.

-Det er både kjærlighet og hat. Om vi er på turné i en måned har vi ikke behov for hverken å treffes eller snakke sammen på en uke etterpå.

Schorem Barbers - The scumbag gentlemen barbersPå scenen prøver de å etterligne miljøet i en vanlig barbershop. De bruker alltid mennesker som de finner på gaten før showet begynner, istedenfor profesjonelle modeller og de forbereder aldri noe manus.

Ingen forberedelser

The Worst Hair Show Ever. Det er mottoet til Schorem Barbers sitt show. Akkurat som med alt annet gjør de det på sin egen måte også når det kommer til undervisning. På scenen vil de etterligne miljøet i en vanlig barbershop, de bruker alltid mennesker som de finner på gaten før showet starter, istedenfor profesjonelle modeller. De har heller ikke forberedt noe manus.

-Det har aldri vært vårt ønske å holde store shows på scenen. Den første touren vår var i Canada, og der forberedte vi ingenting, noe som var en kjempesuksess! Derfor bestemte vi at vi aldri skulle øve før et show. Visse ting har vi snakket litt om, men det viktigste er at vi har det gøy på scenen, for da kommer oss publikum til å ha det bra.

På spørsmål om hva de alltid har med seg i reisevesken når de turnerer vil Leen ikke ha et kjedelig svar. Han skriker på hollandsk over rommet til kollegaen som er opptatt med å forberede en modell før den store visningen i Düsseldorf. Bertus kikker opp under cowboyhatten og svarer kort og godt "Glidemiddel!".

-Jeg er den kjedelige av oss, konstaterer Leen. Jeg legger meg alltid tidlig, for jeg orker ikke å holde meg oppe. Å reise er ikke alltid så kjekt, men når vi er sammen om det gjør vi det kjekt. Mange tror at det er en veldig glamorøs livsstil, men det er det ikke. Vi opptrer på et show, og etterpå vil alle gå ut og ta en drink, men dagen etter må vi opp tidlig og reise igjen, finne modeller og prestere på neste show.

Schorem Barbers - The scumbag gentlemen barbers
I barbershoppen i Rotterdam er det kun menn som er velkomne, men på Top Hair fikk Hair Magaines sjefsredaktør Camilla henge med alle dde mannlige mennene backstage. 

Fullstendig eksplodert

Når Leen og Bertus åpnet Schorem fantes det kanskje et par barbershops i hele Holland. Siden den tiden har barberertrenden fullstendig eksplodert og nå sier Leen at det finnes over 300 barbershops i landet. Har er overveldet av utviklingen og er overbevist om at det ikke er en trend som kommer til å forsvinne i første omgang.

-Det som kommer til å skje nå er at det kommer til å åpne massevis av barbershops, men visse folk tror at de er barberere bare fordi de har skjegg og bukseseler. De som ikke leverer kvalitet kommer automatisk ikke til å overleve, og om en stund kommer det til å finnes færre, men veldig gode barbershop. Leen understreker viktigheten av å være seg selv og ikke kopiere andre for å lykkes.  

-Om du liker housemusikk, så spill det. Liker du rock'n'roll, så spill det. Liker du reggae, så spill det. Spill ikke rock i barbershoppen bare fordi det er det "som skal spilles" i en barbershop.

Schorem Barbers - The scumbag gentlemen barbersSchorem Barbers tilbyr både klassiske klipper og deres egne signaturfrisyrer.

En i hele verden

Fremtiden ser lys ut for de to hollenderne. Med fans over hele verden, et eget skjegg- og stylingmerke som selger som smør og en skole som bare vokser i popularitet, har de nok å sysselsette seg selv med de kommende årene. Til tross for dette er Leen og Bertus alltid åpne for nye muligheter.

Vi vet jo ingenting om fremtiden. Om det dukker opp noe interessant kommer vi definitivt til å gjøre det. Utdanning er veldig viktig for oss, så vi kommer til å utvide vårt akademi, det blir kanskje en på hvert dokument. Men en ting er sikkert, det kommer aldri til å finne mer enn en  Schorem barbershop i hele verden.

Schorem har nå over en million følgere på Facebook, følg dem på: facebook.com/Schorem/

Denne artikkel kan også leses i Hair Magazine utgave 2, 2017.

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

ghd lanserer den nye nocturne collection

ghd lanserer den nye nocturne collection

Style, style og mer style med den nye ghd nocturne collection! Grensene mellom natt og dag hviskes ut og det gir uendelige stylingmuligheter uten å skade håret.
Kerasilk julegaveesker fra Goldwell

Kerasilk julegaveesker fra Goldwell

Nå kan du tilby dine kunder en romantisk julegaveeske fra Kerasilk, fra hver av de tre Kerasilk segmenter: Repower Volume, Reconstruct og Control.
Nice Cream Cleansing Conditioner fra Amika

Nice Cream Cleansing Conditioner fra Amika

Nice Cream Cleansing Conditioner fra Amika renser håret skånsomt og tilfører fuktighet uten å tynge håret. Passer alle typer hår som trenger en mild rengjøring.
Goldwell Dualsenses og StyleSign julegaveesker

Goldwell Dualsenses og StyleSign julegaveesker

Årets Goldwell julegaveesker er her! Finnes i 3 ulike varianter, og alle esker inneholder shampoo, hårpleie og stylingprodukt fra Dualsenses og StyleSign.
INDOLA BLEACH HAIR BOND

INDOLA BLEACH HAIR BOND

Med Indola Bleach Hair Bond, som har Hair Bond teknologi integrert direkte i blekingen, er det enklere enn noen gang å ta vare på din kundes hår. Se mer her!

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Inspirasjon, personlig utvikling og hår på Redken Tribe i Halmstad

Inspirasjon, personlig utvikling og hår på Redken Tribe i Halmstad

Solen skinner i Halmstad når 330 frisører fra hele Norden inntok byen for å delta i Redkent Tribe og ta nytte av lærerike foredrag, fargerik inspirasjon og trendriktig hår. Les og se bilder fra helgen her!
Wella Professionals inspirasjonshelg i Malaga 2017

Wella Professionals inspirasjonshelg i Malaga 2017

Costa del Sol og Wellas team leverte når over 130 frisører flyktet fra høstens ruskevær til en langhelg med inspirasjon, sol og nettverk. Se bilder fra helgen her!
Salon International - skal du bli med?

Salon International - skal du bli med?

Salon International går av stabelen i London fra 14-16 oktober, og her samles frisører fra hele verden til inspirasjon, show og konkurranser. Les mer her!
Morgendagens mote på Grand

Morgendagens mote på Grand

Talentfullt, kjønnsnøytralt og krøllete hår med hatt. Grazette of Swedens team stylet hår ved Swedish Fashion Talents motevisning på Grand Hotel under Stockhol Fashion Week. Les mer her!
Ganni X L'Oréal Professionnel til Copenhagen Fashion Week

Ganni X L'Oréal Professionnel til Copenhagen Fashion Week

Under Copenhagen Fashion Week Ganni hadde alliert seg med Cim Mahony og L’Oréal Professionnel, som ordnet lekkert hår på alle modellene som skulle på catwalken.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Vi Van Vu (Q&A)

Vi Van Vu (Q&A)

Navnet blir større og større innenfor bransjen, og snart konkurrerer hun internasjonalt i Stockholm. VI har stilt Color Zoom-vinner Vi Van Vu 15 spørsmål. Les alle svarene her!
Svetlana Jouini

Svetlana Jouini

På kort tid lærte hun norsk, tok nok svennebrevet og åpnet Studio S Style i. Da salongen åpnet i 2003 var hun eneste ansatte - I dag er det 8 ansatte i et fantastisk team. Les historien om Svetlana og hennes vei til den internasjonale Color Zoom-finalen i Stockholm.

Nyeste videoer se flere videoer

Trevor Sorbie på Salon International 2017

Trevor Sorbie på Salon International 2017

Fantastiske Trevor Sorbie kommer til årets Salon International. Få en teaser på hva dere kan forvente av showet hans i videoen her.
Björn Axén - How to get the look - Krøller med krølltang

Björn Axén - How to get the look - Krøller med krølltang

La deg inspirere av Björn Axéns seneste "How to get the look" video. Her viser de deg hvordan man kan lage perfekte klassiske krøller, ypperlige til sommerferstene!
Tondeo presenterer BLAZOR - Nytt revolusjonerende hårklippeverktøy

Tondeo presenterer BLAZOR - Nytt revolusjonerende hårklippeverktøy

The BLAZOR – navnet er en blanding av ordene "Blade" og "Razor" - og er en innovasjon på markedet. Verktøyet lar deg klippe håret akkurat slik du vil ha det!
Procare24/7 foliemaskin hos Tendenz

Procare24/7 foliemaskin hos Tendenz

Procare24/7 gjør det kostnads- og tidsbesparende for deg og din salong. Se video demonstrasjon her!
Björn Axén - How to get the look - Modern rockabilly

Björn Axén - How to get the look - Modern rockabilly

Frisyren er like populær i dag som hva den var på 50-tallet, og her viser Björn Axén den klassiske rockabilly -frisyren. Se hvordan du best styler en moderne rockabilly, samt hvordan du anvender voks til stylingen.