LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

10 enkle råd til et velholdt skjegg fra Trendhim

10 enkle råd til et velholdt skjegg fra Trendhim

Du vet det sikkert allerede, men et skjegg er akkurat som alt annet hår på kroppen – dersom du ikke passer på det kan det fort se slitt og ustelt ut. En manns skjegg er et av de første tingene man legger merke til, derfor er skjegget en avgjørende faktor for hvordan du oppfattes. Hvis skjegget ditt ser ustelt ut kan du ha så fine klær og stil som du bare vil – du vil uansett gi inntrykk av å være en Sjuske-Hans. Du kan derimot stelle og trimme skjegget ditt slik at du får et OK antrekk til å se ut som et flott antrekk. Dette er fordi at et velstelt skjegg vil automatisk trekke opp helhetsinntrykket – spesielt når det kommer til førsteinntrykk. Akkurat som hårfrisyren din, krever også et skjegg å bli vedlikeholdt. Her få du 10 enkle råd som du kan gi til dine mannlige kunder. 

1. Finn en stil

Når du skal gro et skjegg, gjelder de samme reglene som for håret ditt – sørg for å velge en frisyre eller stil som kler deg. Dersom du ikke har en plan for hvilken stil du ønsker at skjegget ditt skal ha, kan det fort bli seende ut som om du bare lar skjegget vokse uten å bry deg om hvordan du ser ut. Dette kan være med på å gjøre at andre får et inntrykk av at du ikke bryr deg om hvordan du ser ut, selv om du bare ønsker å gro ut skjegget. Hvis du derimot velger en skjegg-frisyre som kler ditt ansikt blir inntrykket skarpere, noe som er med på å påvirke det helhetlige inntrykket på en positiv måte.

2. Lag din egen skjegg-rutine

Som de fleste av oss, har du sikkert din helt egen rutine om morgenen. Du dusjer: først sjampo, så balsam, så …

Det samme prinsippet gjelder også for skjegget ditt. Det er ikke til å stikke under en stol at det krever mye tålmodighet å gro ut et flott skjegg. Både når det kommer til å gro det, men også når det kommer til å pleie det. Det er derfor ikke nok å bare gre raskt gjennom det hver morgen. Sørg for å sette av ekstra tid om morgenen. Det er viktig at du lager din egen skjeggrutine. Det er viktig at du gjør de samme tingene hver dag (tørking, kjemming, trimning av kanter, olje og eventuelt voks). På denne måten glemmer du ikke å bruke olje hver andre dag, og du går ikke ut døren som en huleboer, uten å ha gredd gjennom skjegget.

3. Unngå å bruke hårføner

Når du bruker hårføner tar det ikke lang tid å bli klar. Det kan av og til være veldig tidkrevende å skulle tørke skjegget med et håndkle, men likevel bør du ta deg den tiden og velge bort hårføneren. Gjennom dagen blir skjegget ditt utsatt for vær og vind, noe som sliter veldig på hårene. Hvis du i tillegg velger å tørke det med en massiv mengde varm luft, så tørker du ikke kun vannet fra dusjen. Du tørker også ut håret og de naturlige oljene som gjør at håret ser sunt og fint ut og det vil ende opp med å se ustelt ut i stedet. 

4. Unngå å klippe skjegget når det er vått

Selv om det kan være lettere å kontrollere skjegget når det er vått, så er det ikke å foretrekke når du skal trimme skjegget ditt. Når du klipper håret på hodet er det alltid til hjelp å fukte håret først slik at det blir enklere å klippe. Håret på hodet vokser noenlunde den samme retningen og krølles cirka på den samme måten. Dette gjør IKKE ansiktshår. Du kan derfor oppleve å få et ujevnt resultat dersom du trimmer skjegget når det er vått, uansett hvor mye voks du bruker. Dette er fordi at ansiktshår og håret på hodet reagerer på forskjellige måter når det tørker. 

5. Kjenn din egen grense 

Dette punktet er en forlengelse av punkt 1, som gikk ut på at du skulle velge en stil på skjegget ditt. Dersom du ikke har faste målepunkter for hvor stort du ønsker at skjegget ditt skal være, gjør du det mye vanskeligere for deg selv. Hvis du lar skjegget ditt stanse rett under kjeven kan det fort se ut som om du har en dobbelthake. Lar du skjegget gå for høyt opp på kinnene dine kan det se ut som om du er i krig med ditt eget skjegg – en krig som du ser ut til å tape. Du kan hente inspirasjon her.

Sørg for å vite når du bør trimme og når du bør la barberkniven ligge …

6. Velg det riktige utstyret 

Når du bestemmer deg for å gro et skjegg, så er det et prosjekt som krever tid og de rette redskapene. Det er vanskelig å trimme med en vanlig barberhøvel, fordi du ikke kan se hva du gjør – barberhøvelen skygger. Bruk i stedet en klassisk barberkniv, så du får bedre oversikt over hva du gjør. 

Det samme gjelder når det kommer til valg av speil. Du bør sjekke at ditt vanlige speil på badet gir deg tilstrekkelig med lys. Dersom du i tillegg ønsker å forstørre arbeidsområdet bør du kanskje vurdere et kosmetisk speil. 

Finn det riktige utstyret her!

10 enkle råd til et velholdt skjegg fra Trendhim

7. Bruk en kam

Dersom du allerede har en god kam er det ikke nødvendig å kjøpe en spesialkam for skjegget ditt dersom du bare skal bruke den til å kjemme skjegget ditt. Det er likevel noen skjeggkammer hvor tennene på kammen ikke er like lange, men danner en bue. Dette skyldes at du kan bruke kammen til å styre lengden på skjegget med kammen. Hvis alle tennene på kammen er like lange, blir det mer eller mindre tilfeldig hvor du klipper. Bruker du en kam med en runding, følger den i høyere grad kinnet/kjevens konturer slik at du får en jevnere resultat. 

8. Ikke glem olje

Olje er kanskje den aller viktigste delen når det kommer til skjeggpleie. Det er to primære grunner til at det er viktig å alltid bruke olje – og masse av det. 

For det første er det viktig at skjegget får tilført fukt og vitaminer slik at du unngår at hårstråene tørker ut. Det kan ikke sies mange nok ganger – skjegget blir konstant utsatt for vær og vind. Derfor er det viktig at du bruker mye olje for å holde det fuktig. Har du utfordringer med flass i hodebunnen får du sannsynligvis også utfordringer med skjegget ditt. Hvis du bruker skjeggolje og en fin kam, kan dette være med på å redusere og forebygge flass.

For det andre kommer skjegget til å se sunnere ut. Oljen gjør at skjegget kommer til å skinne mer, og dermed kommer det også til å se mer velstelt ut. Vurder også hvilken type olje du bruker. Husk at produktene du bruker kommer i direkte kontakt med huden din. Derfor – vær sikker på at du velger et reelt ansiktsprodukt og ikke en tilfeldig olivenolje fra butikken.

9. Bruk voks

Når du har skjegg gjelder de samme reglene som håret på hodet – valget ditt av frisyre eller stil på skjegget kan kreve ekstra hjelp. Det er for eksempel de færreste som kan ha en frisyre med stritt hår uten å bruke voks eller gele. Det samme gjelder for skjegget ditt. Du kan være en av de få som kan klare deg uten voks, men sannsynligvis har du bruk for hjelp til å få resultatet til å se naturlig ut. De fleste menn med et flott skjegg bruker voks til å få hårene til å sitte så perfekt som mulig. 

10. Spis sunt

Dine skjegghår har bruk for mye Omega-3 fettsyrer og A-vitaminer for å skape sterke hårstrå. Ofte vil alkohol påvirke skjeggets utseende. Hvis du inntar mye alkohol vil dette kanskje vises på skjegget ditt. Det vil bli dehydrert på samme måte som resten av kroppen din.

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Ny startpakke til salongen fra Pickedout Concept

Ny startpakke til salongen fra Pickedout Concept

Produktene inngår i en aktuell startpakke fra Pickedout. Startpakken og sortimentet varierer etter sesong og etterspørsel.
Velkommen til Cutrins nye fargeverden - Aurora

Velkommen til Cutrins nye fargeverden - Aurora

Cutrin Norge er stolte av å lansere sin nye stolthet AURORA, som består av et komplett fargehus av permanente farger.
Special 1 - Hair & Bodyshampo fra Cutrin

Special 1 - Hair & Bodyshampo fra Cutrin

Cutrin lanserer en ny spennende sulfatfri shampo som er rensende, pleiende og som tilfører fuktighet til hud og hår. Den kan kjøper for 129,- og kommer på 250 ml flasker.
ghd presenterer gold styler

ghd presenterer gold styler

ghd presenterer den nye ghd gold®, den profesjonelle styleren som gir et rettere, glattere og sunnere hår, med teknologi som sikrer den ultimate prestasjon.
TIGI SMOOTH MOVER – nå hos HeadBrands

TIGI SMOOTH MOVER – nå hos HeadBrands

TIGIs nye Smooth Mover er en luksuriøs barberingskrem med olier som hjelper barberbladets bevegelse for en smidigere barbering uten å irritere huden.

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

CPHFW18 - Cim Mahony Studio stylet hår til Cecilie Bahnsen

CPHFW18 - Cim Mahony Studio stylet hår til Cecilie Bahnsen

Cim Mahony Studio, sammen med L'Oréal Professionnel, stylet naturlig og ungdommeligt hår til Cecilie Bahnsens visning på Copenhagen Fashion Week.
Trendrapport fra Oslo Runway 2018

Trendrapport fra Oslo Runway 2018

Oslo Runway 2018 viste romantiske krøller, naturlig fall, oppsatt hår i knuter. Kreativiteten kom tydeligst frem gjennom fletter, dyser og vifter.
Sebastian Professional x Designers Remix AW18

Sebastian Professional x Designers Remix AW18

Årets mest trendy uker er i gang! Hair Magazine var på plass når Sebastian Professional stylet hår til Designers Remix's AW18-visning under Copenhagen Fashion Week.
L'Oréal Professionnel lanserte naturlige nyheter i Paris

L'Oréal Professionnel lanserte naturlige nyheter i Paris

Stilikoner, Instagramvennlige drinker og innovative lanseringer stod på agendaen når L'Oréal Professionnel inviterte til presseevent på den trendy klubben Les Bains i Paris.
Bli med Goldwell og KMS til Global Zoom 2018 i Toronto!

Bli med Goldwell og KMS til Global Zoom 2018 i Toronto!

Bli med Goldwell og KMS til Global Zoom '18 i Toronto i Canada! Opplev Color Zoom Live Challenge, Business Sessions, The Gala Show og Global Zoom festene.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Bradley Smith

Bradley Smith

Bradley Smith
Morten Jensen

Morten Jensen

I løpet av årene har han opparbeidet et navn i bransjen og har bidratt til utvikling på mange områder for hele industrien. I dag har han lagt all erfaring og kunnskap i sitt nyåpnede studio Monarchy i Bergen, der han hører hjemme.

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston presenterer fem ulike herrefrisyrer som kvinner elsker. Vi kan avsløre at både David Beckham, Brad Pitt og George Clooney er med.
De første hårfønerne i salongene

De første hårfønerne i salongene

Det har skjedd mye med utstyret i frisørsalongene siden de første tørkehjelmene på 1920-tallet flyttet inn og ble en fast bestanddel i salongens inventar. I denne videoen kan du se hvordan de så ut den gang.
Björn Axén - How to get the look - Pink waves

Björn Axén - How to get the look - Pink waves

Björn Axén viser lekre festfrisyrer, hvor du kan lære og lage elegante frisyrer på deg eller dine kunder. Se hvordan du lager disse 30-tallsinspirerte bølgene!
Pulp Riot - Paint by numbers

Pulp Riot - Paint by numbers

Pulp Riot har eksplodert på sosiale medier og på veldig kort tid fått over en halv million tilhengere på Instagram. Sjekk ut hvorfor her!
Björn Axén - How to get the look - Romantisk oppsetning

Björn Axén - How to get the look - Romantisk oppsetning

Björn Axén viser deg hvordan du kan lage elegante frisyrer på deg selv eller dine kunder. Se videoen og lær hvordan du lager denne romantiske oppsetningen!