LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

4 frisører om trender

Dagens motebilde og trender forandrer seg stadig, og det kommer ofte nye teknikker for styling, frisyrer og farger. Som frisør er det viktig å holde seg oppdatert på de seneste trendene innen hår, mote og styling, og vi har spurt fire frisører om nettopp dette.

Doan Tran og Ida Due, Olimb&Co i Oslo

Doan Tran, daglig leder/stylist, og Ida Due, frisør/makeupartist hos Olimb & Co PrinsensgateOlimb & Co Prinsensgate
Doan Tran, daglig leder/stylist, og Ida Due, frisør/makeupartist hos Olimb & Co Prinsensgate

Hva betyr trender for dere?
Når du jobber som frisør er det viktig å være en del av dagens motebilde og trender. Det er både gøy og spennende å prøve nye ting, bli inspirert og lage egne tolkninger av dagens motebilde. Trender er noe som kommer og går og er gjerne inspirert av en tidligere tidsepoke. Det som er kult med trender nå til dags er at alle kan kle seg som de vil, ha kule røffe frisyrer med sterke farger eller en mer anonym stil, og likevel være en trendsetter. Vi har for eksempel artisten Rihanna, som har hatt alt fra kort til langt hår, med sterke og mer naturlige farger. Hun er tro mot stilen hun gjennomfører, noe vi kan se flere og flere nordmenn også er.

Hvilke trender ser dere innen farge, for herre og dame, for våren 2018?
Mot våren 2018 tror vi trenden fortsetter med masse sterke farger, ombre, sombre og balayage på kvinner. Har også troen på mer pannelugg, noe som rammer inn ansiktet og skaper en mer edgy look. Når det kommer til herre er det kult å se at det har blitt mer akseptert at menn er blitt flinkere til å ta vare på seg selv, og bruke riktige produkter til hår, hud og skjegg. Det gjør at frisørsalonger får flere faste herrer på besøk.

Hvilke tendenser i samfunnet synes dere påvirker hårmote og motebildet i dag?
Vi tror nordmenn blir mest påvirket av sosiale medier, Instagram, blogger og internasjonale motemagasiner. Promenaden Fashion District har påvirket mye av Oslofolket med de nyeste trender, og jeg tror Norge kommer til å bli en stor del av motebilde i fremtiden.

Hvor finner dere inspirasjon?
Vi hos Olimb finner inspirasjon på Instagram og utenlandske magasiner, og alle Fashion Weeks - New York, London, Milano, Paris og Seol.
Når det kommer til klipp og farge, får vi inspirasjon fra det vi har sett i moteverden og finner en fin kombinasjon til hva som passer den personen vi gir en behandling til, og hvilken stil de har, deres personlighet, yrke/karriere og lignende.

Siv Oldervik, Stas hår og bryn i Trondheim

Siv Oldervik, daglig leder Stas hår og brynStas hår og bryn ble Årets frisørbedrift 2017Siv Oldervik er daglig leder Stas hår og bryn i Trondheim, som vant Årets frisørbedrift 2017.

Hva betyr trender for deg?
Jeg elsker å følge med på trender. Jeg har jobbet i frisørfaget i over 20 år, og det er nettopp det som gjør at jeg ELSKER jobben min. Jeg jobber med trender som endrer seg stadig, og det gjør at jeg aldri kan hvile på laurbærene. Jeg elsker mote – både innen hår, klær og interiør. Det er så gøy! Jeg føler jeg har verdens beste jobb!

Hvilke trender ser du innen farge, for herre og dame, for våren 2018?
Slik jeg ser det er det naturlig toner som er på tur. Inn med fine bruntoner, varme/beige naturlige lystoner, og fine naturlige rødtoner i forskjellige nyanser. Gjerne spill i håret, men ikke markerte striper. Hos mennene er det fint å farge ton i ton den fargen som finnes, for at håret skal se freshere ut. 

Hvilke tendenser i samfunnet synes dere påvirker hårmote og motebildet i dag?
Folk flest er opptatt av det naturlige og naturen. Samt det å være sunn. Det gjenspeiler interiør - vi tar mer av naturen inn i stua. Nå er det tre og grønne planter som gjelder, og naturlige farger med inspirasjon fra naturen. Håret skal skinne og se sunt ut. Folk er opptatte av kost og trening. Vi selger kur- og pleieprodukter til håret mer enn aldri før. Kundene er oppdaterte, de kan og vet mye. Det gjør at vi frisører må være skikkelig flinke på å holde oss oppdaterte.

Hvor finner du din inspirasjon?
Jeg finner min inspirasjon i moteblader, på Instagram, vouge.com, Pinterest osv. Får også mye inspirasjon av mine kollegaer. Ser på folk når jeg er ute og reiser og det hender jeg spør om å få ta bilde av kule sveiser.

Se også: Årets Frisør 2017

Hanne Lee Grotle, Monarchy i Bergen

Hanne Lee Grotle, daglig leder/partner av Monarchy i BergenHanne Lee Grotle vant Årets frisør region 2 i 2017Hanne Lee Grotle, daglig leder/partner av Monarchy i Bergen. Hun vant Årets frisør region 2 i 2017.

Hva betyr trender for deg?
For meg er det ikke det viktig å følge akkurat den spesifikke trenden som er her, der og da. Du har mange ulike trender som kommer og går. Velg det som passer deg og stol på det! Det er da du viser personlighet.  

Hvilke trender ser du innen farge, for herre og dame, for våren 2018?
Sterke farger kommer mer, for eksempel grønt, rødfarger og blått i ulike nyanser. Gult og oransje vil det også komme mer av.
Bleket hår på menn vil vi se mer av framover, både helbleket og partier. Det skal da være hvitt, og ettervekst følger med. 

Hvilke tendenser i samfunnet synes dere påvirker hårmote og motebildet i dag?
Jeg tror det som passer best inn i vår hverdag har en stor effekt. Vi ser at økonomien vår har falt og blir dårligere, og det ser vi igjen på hårmoten; halvlange hår, farger som er veldig naturlig, kalde toner og stripeeffekter som vokser fint ut. Hårfrisyrer som trenger lite vedlikehold.
Gjenbruk av klær og møbler er inn i tiden og det er nok en effekt av økonomien vår, samt økt fokus på kvalitet der produkter varer lengre.

Hvor finner du din inspirasjon?
Mye av min inspirasjon kommer fra det som er rundt meg i hverdagen, som for eksempel interiør, kunst, design, og ikke minst menneskene rundt meg! 

Foto: Privat/Jan-Erik Eriksen/Marianne Otterdahl-Jensen
Tekst: Kristine Larsen

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

KC Professional Color Mask Art

KC Professional Color Mask Art

Color Mask Art er en direktefarge med gelbasert formel som gir et jevnt og glansfullt resultat og vaskes gradvis ut. Finnes i flere farger. Se mer her!
Wet Brush - Limited edition farger

Wet Brush - Limited edition farger

The Wet Brush er super til å løse floker på en skånsom måte og kan brukes i vått eller tørt hår. Finnes nå i tre forskjellige limited edition farger.
ghd  heat protect spray med UV-beskyttelse

ghd heat protect spray med UV-beskyttelse

ghd heat protection med UV-beskyttelse sprayes i fuktig eller tørt hår og beskytte ditt hår når du styler, krøller eller føner. Perfekt til sommeren!
Hercules Sägemann - The Copper Collection

Hercules Sägemann - The Copper Collection

The Copper Collection fra Hercules Sägemann inneholder tre ulike typer av børster.
System Professional med ENERGYCODE™ COMPLEX.

System Professional med ENERGYCODE™ COMPLEX.

Transformér hårets personlighet og energinivå med System Professional med ENERGYCODE™ COMPLEX, som gir et vakkert hår mer mottagelig for styling og farge.

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Hair Magazine besøkte Cosmoprof i Bologna

Hair Magazine besøkte Cosmoprof i Bologna

Etter 50 år har Cosmoprof vokst til å bli et av verdens største arrangement i den profesjonelle skjønnhetsbransjen. Les alt om messen her!
Sesongens trender med Wella Nordic Creative Team

Sesongens trender med Wella Nordic Creative Team

Det var ikke en tom stol i rommet da Hair Magazine ble invitert til en trendvisning med Wella Professionals.
Mote med mening 2018

Mote med mening 2018

På tiende året har Berit Olimb bak frisørsalongen Olimb & Co arrangert Mote Med Mening. Under jubileet på Gamle Logen i Oslo skapte hun nettopp mening til bransjen.
Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

På den internasjonale bransjemessen TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf fantes det meste for den som elsker hår i alle fasonger. Les mer og se bildene her!
Eugene Souleiman backstage under NYFW18

Eugene Souleiman backstage under NYFW18

ghd-ambassadøren og Wella Professionals Global Creative Director Eugene Souleiman stylet modellene under New York Fashion Week. La deg inspirere her!

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Doddy Hjorvarsdóttir Bache

Doddy Hjorvarsdóttir Bache

Doddy Hjorvarsdóttir Bache har mange års erfaring i å endre kvinners stil. På Artestia Spa i Oslo tar den erfarne frisøren og makeupartisten imot kunder.
Peter Brun

Peter Brun

Peter Vonkunz Brun fra På Håret er nominert til Årets frisør 2016 i region 3, noe han er meget glad og ydmyk over. "Det er jo det største som skjer i løpet av året", sier Brun. Les intervjuet med Peter her.

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston presenterer fem ulike herrefrisyrer som kvinner elsker. Vi kan avsløre at både David Beckham, Brad Pitt og George Clooney er med.
De første hårfønerne i salongene

De første hårfønerne i salongene

Det har skjedd mye med utstyret i frisørsalongene siden de første tørkehjelmene på 1920-tallet flyttet inn og ble en fast bestanddel i salongens inventar. I denne videoen kan du se hvordan de så ut den gang.
Björn Axén - How to get the look - Pink waves

Björn Axén - How to get the look - Pink waves

Björn Axén viser lekre festfrisyrer, hvor du kan lære og lage elegante frisyrer på deg eller dine kunder. Se hvordan du lager disse 30-tallsinspirerte bølgene!
Pulp Riot - Paint by numbers

Pulp Riot - Paint by numbers

Pulp Riot har eksplodert på sosiale medier og på veldig kort tid fått over en halv million tilhengere på Instagram. Sjekk ut hvorfor her!
Björn Axén - How to get the look - Romantisk oppsetning

Björn Axén - How to get the look - Romantisk oppsetning

Björn Axén viser deg hvordan du kan lage elegante frisyrer på deg selv eller dine kunder. Se videoen og lær hvordan du lager denne romantiske oppsetningen!