LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Backstage på Oslo Runway 2018

– Det er backstage det skjer
Oslo Runway er gjennomført nok en gang. Vi fulgte frisørene på årets backstage-område; Mellomstasjonen på Aker Brygge.

Like innenfor hovedinngangen til det gule bygget, kryr det av modeller i tillegg til frisører i svarte t-skjorter med hvit Adam og Eva-logo. Frisørkjeden er hovedsponsor for Oslo Runway 2018.

Herfra busses modellene til de respektive visningsscenene, være seg på Kunstnernes Hus eller til Vigeland-Museet.

Ved inngangen til backstage-området henger en oversikt over dagens modellerVed inngangen til backstage-området henger en oversikt over dagens modeller.

Hektisk i kulissene
Harlem Alexander jobber til daglig som frisør for Adam og Eva på Steen og Strøm, i tillegg påtar han seg jobber innenfor styling for Pudder Agency. Nå står han og styler eller viser frisørene i teamet sitt hvordan den rette «looken» skal utføres på modellene.

Tidligere har han jobbet flere år for Paris Fashion Week, samt for London, New York og København Fashion Week, de siste to årene også for Victoria Secret i Shanghai og Paris. Likevel synes han at Oslo Runway er mest travelt.

– Tempoet i utlandet er ikke som her. Vi har mer tid da, rundt 18 timer. Her har vi tre timer som vi deler med makeup. Å jobbe her er kjempegøy, kreativt og hektisk. I dag skal vi style 16 modeller, og i morgen ti for Admir Batlak. Pause har vi først når alle modellene er ferdig, forteller han.

Harlem Alexander jobber på Iben-looken.Harlem Alexander jobber på Iben-looken.

Det er bare jenter som styles denne fredagen. Spesielt får Iben-modellene fletter, men ikke alle.

Under Oslo Runway er de gjerne to frisører per modell. Tiden i stolen tar cirka 20 minutter.

– Noen er skinnet, så da sparer vi tid, smiler han.

Produkter frisørene bruker er alle fra sponsoren, Redken; Fashion Waves, Pillow Proof, og Frizz Dismiss i veldig krøllete hår.

– Rootful er i bunnen, og Stand Tough eller Iron Shape i lengdene, viser Harlem.

Iben-modeller venter på bussen. – Vi blir hentet klokken 11, sier de.Iben-modeller venter på bussen. – Vi blir hentet klokken 11, sier de.

Maria Palm kom samme dag fra Danmark for å åpne Iben-showet. Maria Palm kom samme dag fra Danmark for å åpne Iben-showet. – Det har vært en litt lang dag, men det er ok. Jeg har ikke vært med på Oslo Runway før, sier skuespilleren som for tiden er student i historie og religion.

Egen «look-dag»
Selve «looken» er utarbeidet i samarbeid med designer.

Eirik Thorsen, hovedansvarlig for alle frisørene under Oslo Runway, forklarer:

– Vi jobber utfra designerens visjoner. Det settes en offisiell «look-dag» i forkant der designer presenterer sin visjon og tanker omkring hår, gjennom moodboard. Da er også makeup-artisten med, samt en modell. Selv om resultatet vårt ser supernaturlig ut, finnes det ingen tilfeldigheter. Det er det som gjør jobben spennende og interessant.

Han forteller videre om håret til flere av designervisningene.

– I dag gjør vi Line of Oslo i tillegg til byTiMo. Begge med naturlig tekstur i håret. Uttrykket skal være uanstrengt, naturlig og lett, slik at klærne kommer til sin rett.

Hovedansvaret for hår i Oslo Runway var Eirik Thorsen. Under seg har han teamledere for hvert show. Her instruerer han frisørene før neste økt.Hovedansvaret for hår i Oslo Runway var Eirik Thorsen. Under seg har han teamledere for hvert show. Her instruerer han frisørene før neste økt.

Modellene til førstnevnte har midtskill og naturlig tekstur, mens byTiMo har samme stil, bare at de får beholde sine naturlige hårskiller.

– Noen av modellene som skal gå for Line of Oslo har naturlig krøllete hår, da fremhever vi krøllene. Vi vil bruke håret for det det er verdt. Mens hos de med glattere hår, skaper vi bevegelse. Stilen er klassisk. Vi vil ikke presse alle i en form, men fremheve det naturlige. Derfor bruker vi også produkter som gir nettopp den følelsen, lette som i spray, sier han.

Eirik tryller med modellenes hår. Han har vært frisør siden 1996. Til daglig er han eier av Adam og Eva Grensen og kreativ leder i Adam og Eva Gruppen, i tillegg til å være hårstylist gjennom Pudder Agency, som Harlem. Han underviser dessuten frisører i inn- og utland. I sommer var han en av tre internasjonale vinnere i den gjeve stylingkonkurransen, Shu Uemura Gallery of Style. I år er han igjen nominert til Årets frisør og Årets hårstylist, i NFVB-konkurransen som avholdes den 17. mars.

– Det er veldig kjekt å være her. Jeg har utrolig flinke teamledere, så det er en lek. Jeg veileder teamet og hjelper til på «finishen», enten her eller bak scenen. Det er ikke så farlig om jeg får med meg selve visningen. Det er backstage det skjer, sier han.

Tidsskjema er stramt, og han må stadig følge med på klokken.

– Det er ikke slitsomt. Jeg har gjort dette så mange ganger, at det ikke er stress, smiler han avslappet i virvaret.

I det hektiske backstageområdet ble det også funnet tid til å oppdatere sosiale medier. I det hektiske backstageområdet ble det også funnet tid til å oppdatere sosiale medier. 

Modell og frisør
Ved inngangen til backstageområdet henger en bildeoversikt med navn over modeller for de ulike designmerkene, denne dagen.

Rett ved siden av sitter polske Gosia Golab. Hun er 26 år, modellveteran, som har vært med i om lag ti år. Helt siden den gangen arrangementet het Oslo Fashion Week.

Nå går hun for Iben, og er glitter-sminket ved øynene.

– Jeg skal bare gå dette showet, deretter på jobb som frisør. Jeg blander de to, siden jeg fortsatt er i alderen der jeg kan være modell, sier Heartbreak-modellen fra stolen.

Gosia Golab er både modell og frisør. Hun går visning for Iben.Gosia Golab er både modell og frisør. Hun går visning for Iben.

Hun har vært litt av og på modellbransjen. Men trives mer med denne verdenen nå enn før, som yngre, korthåret basketballspiller.

– Jeg hadde ingen drøm om å bli modell. Men med alder og erfaring har jeg blitt mer tykkhudet. Siden jeg er hair stylist i The Gossip på Majorstuen er det også gøy å se hvordan andre frisører jobber. Jeg skulle gjerne vært frisør her selv. I fjor stylet jeg Mardou & Dean og var ikke modell, sier hun.

Hun mener kombinasjon modellyrke og frisørbransje er god.

– I hvert fall i Norge hvor miljøet ikke er så stort. Det er greit å kjenne hvem som jobber innenfra. På denne måten bygger jeg nettverk. Frisør og modell henger sammen. Noen ganger får jeg spørsmålet «er du frisør eller modell i dag?», ler hun.

Det var mye liv og røre i kulissene til Oslo Runway. I naborommet holder sminken til.Det var mye liv og røre i kulissene til Oslo Runway. I naborommet holder sminken til.

Tekst: Guri Haram
Foto: Joakim S. Enger

 

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Nyhet fra L'Oréal Professionnel: Source Essentielle

Nyhet fra L'Oréal Professionnel: Source Essentielle

L'Oréal Professionnel lanserer Source Essentielle; en vegansk, komplett hårpleieserie inspirert av naturen, med 80-100% naturlige ingredienser.
L'Oréal Professionnel presenterer Botanēa - 100% naturlig hårfarge

L'Oréal Professionnel presenterer Botanēa - 100% naturlig hårfarge

Med Botanēa kan du skape skreddersydd hårfarge med tre urteingredienser, Henna, Indigo og Cassia.100% urtebasert hårfarge med profesjonelle resultater
SOLAR fra System Professional - beskytt håret mot solen

SOLAR fra System Professional - beskytt håret mot solen

Om sommeren blir hår og hud utsatt for skadelige UV-stråler. Derfor lanserer Wella Professionals nå System Professional SOLAR, som beskytter mot dette.
Muoto Soft Molding Paste og Strong Sculpting Wax

Muoto Soft Molding Paste og Strong Sculpting Wax

Muoto stylingvoks fra Cutrin. Soft Molding Paste gir struktur, glans og fleksibelt hold. Strong Sculpting Wax gir sterkt hold, tekstur og matt finish.
Neuro™ Liquid - intelligent styling fra Paul Mitchell

Neuro™ Liquid - intelligent styling fra Paul Mitchell

Fra glamorøse krøller til de mest sofistikerte frisyrer, varmeverktøy er hemmeligheten bak enhver styling rutine. Neuto Liquid er det du trenger!

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Innvielse av Davines Village og WWHT i Parma

Innvielse av Davines Village og WWHT i Parma

I løpet av de tre dagene i Parma ble frisørene invitert til en helhetsopplevelse med massevis av hår, bærekraft og finalen i Davines World Style Contest.
Guy Tang demonstrerte fargeteknikker i Oslo

Guy Tang demonstrerte fargeteknikker i Oslo

Guy Tang samlet over 250 engasjerte gjester på Konserthuset i Oslo. De fremmøtte ofret solskinn for fargeteknikker, og fikk se et inspirerende show.
Kevin Murphy - en trendy miljøkjempe

Kevin Murphy - en trendy miljøkjempe

Kevin Murphy og teamet jobber backstage på de største moteukene og driver KEVIN.MURPHY. Vi traff Kevin på Top Hair, der han var et av høydepunktene.
Hair Magazine besøkte Cosmoprof i Bologna

Hair Magazine besøkte Cosmoprof i Bologna

Etter 50 år har Cosmoprof vokst til å bli et av verdens største arrangement i den profesjonelle skjønnhetsbransjen. Les alt om messen her!
Sesongens trender med Wella Nordic Creative Team

Sesongens trender med Wella Nordic Creative Team

Det var ikke en tom stol i rommet da Hair Magazine ble invitert til en trendvisning med Wella Professionals.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Pernille B-N Wettre

Pernille B-N Wettre

Pernille B-N Wettre jobber som frisør og makeup-artist i sminkeavdelingen i NRK. Hun er Anne Lindmos faste frisør og en del av fredagsritualet før Lindo show.
'Flettemamma' Bente-Helen Schei

'Flettemamma' Bente-Helen Schei

'Flettemamma' Bente-Helen Schei er firebarnsmor og hekta på fletter. Hun har 140.000 Instagram-følgere, og lager vakre, trendy og spennende fletter. Les mer her!

Nyeste videoer se flere videoer

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspirasjon til blow out brushes med denne video fra Björn Axén. Her får du innblikk i styling av fire modeller med forskjellig hårlengde og stil.
Har du sett den nye glittertrend?

Har du sett den nye glittertrend?

Gå all-in på glitter og gjør det til en del av din helhetslook ved å bruke det i håret. Du kan gjøre hele håret glitrendeeller velge ut enkelte deler.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Følg med i videoen der Sofia Geideby viser hvordan man lager en enkel, fin og sommerlig frisyre med fletter!
Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston presenterer fem ulike herrefrisyrer som kvinner elsker. Vi kan avsløre at både David Beckham, Brad Pitt og George Clooney er med.
De første hårfønerne i salongene

De første hårfønerne i salongene

Det har skjedd mye med utstyret i frisørsalongene siden de første tørkehjelmene på 1920-tallet flyttet inn og ble en fast bestanddel i salongens inventar. I denne videoen kan du se hvordan de så ut den gang.