LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Backstage på Oslo Runway 2018

– Det er backstage det skjer
Oslo Runway er gjennomført nok en gang. Vi fulgte frisørene på årets backstage-område; Mellomstasjonen på Aker Brygge.

Like innenfor hovedinngangen til det gule bygget, kryr det av modeller i tillegg til frisører i svarte t-skjorter med hvit Adam og Eva-logo. Frisørkjeden er hovedsponsor for Oslo Runway 2018.

Herfra busses modellene til de respektive visningsscenene, være seg på Kunstnernes Hus eller til Vigeland-Museet.

Ved inngangen til backstage-området henger en oversikt over dagens modellerVed inngangen til backstage-området henger en oversikt over dagens modeller.

Hektisk i kulissene
Harlem Alexander jobber til daglig som frisør for Adam og Eva på Steen og Strøm, i tillegg påtar han seg jobber innenfor styling for Pudder Agency. Nå står han og styler eller viser frisørene i teamet sitt hvordan den rette «looken» skal utføres på modellene.

Tidligere har han jobbet flere år for Paris Fashion Week, samt for London, New York og København Fashion Week, de siste to årene også for Victoria Secret i Shanghai og Paris. Likevel synes han at Oslo Runway er mest travelt.

– Tempoet i utlandet er ikke som her. Vi har mer tid da, rundt 18 timer. Her har vi tre timer som vi deler med makeup. Å jobbe her er kjempegøy, kreativt og hektisk. I dag skal vi style 16 modeller, og i morgen ti for Admir Batlak. Pause har vi først når alle modellene er ferdig, forteller han.

Harlem Alexander jobber på Iben-looken.Harlem Alexander jobber på Iben-looken.

Det er bare jenter som styles denne fredagen. Spesielt får Iben-modellene fletter, men ikke alle.

Under Oslo Runway er de gjerne to frisører per modell. Tiden i stolen tar cirka 20 minutter.

– Noen er skinnet, så da sparer vi tid, smiler han.

Produkter frisørene bruker er alle fra sponsoren, Redken; Fashion Waves, Pillow Proof, og Frizz Dismiss i veldig krøllete hår.

– Rootful er i bunnen, og Stand Tough eller Iron Shape i lengdene, viser Harlem.

Iben-modeller venter på bussen. – Vi blir hentet klokken 11, sier de.Iben-modeller venter på bussen. – Vi blir hentet klokken 11, sier de.

Maria Palm kom samme dag fra Danmark for å åpne Iben-showet. Maria Palm kom samme dag fra Danmark for å åpne Iben-showet. – Det har vært en litt lang dag, men det er ok. Jeg har ikke vært med på Oslo Runway før, sier skuespilleren som for tiden er student i historie og religion.

Egen «look-dag»
Selve «looken» er utarbeidet i samarbeid med designer.

Eirik Thorsen, hovedansvarlig for alle frisørene under Oslo Runway, forklarer:

– Vi jobber utfra designerens visjoner. Det settes en offisiell «look-dag» i forkant der designer presenterer sin visjon og tanker omkring hår, gjennom moodboard. Da er også makeup-artisten med, samt en modell. Selv om resultatet vårt ser supernaturlig ut, finnes det ingen tilfeldigheter. Det er det som gjør jobben spennende og interessant.

Han forteller videre om håret til flere av designervisningene.

– I dag gjør vi Line of Oslo i tillegg til byTiMo. Begge med naturlig tekstur i håret. Uttrykket skal være uanstrengt, naturlig og lett, slik at klærne kommer til sin rett.

Hovedansvaret for hår i Oslo Runway var Eirik Thorsen. Under seg har han teamledere for hvert show. Her instruerer han frisørene før neste økt.Hovedansvaret for hår i Oslo Runway var Eirik Thorsen. Under seg har han teamledere for hvert show. Her instruerer han frisørene før neste økt.

Modellene til førstnevnte har midtskill og naturlig tekstur, mens byTiMo har samme stil, bare at de får beholde sine naturlige hårskiller.

– Noen av modellene som skal gå for Line of Oslo har naturlig krøllete hår, da fremhever vi krøllene. Vi vil bruke håret for det det er verdt. Mens hos de med glattere hår, skaper vi bevegelse. Stilen er klassisk. Vi vil ikke presse alle i en form, men fremheve det naturlige. Derfor bruker vi også produkter som gir nettopp den følelsen, lette som i spray, sier han.

Eirik tryller med modellenes hår. Han har vært frisør siden 1996. Til daglig er han eier av Adam og Eva Grensen og kreativ leder i Adam og Eva Gruppen, i tillegg til å være hårstylist gjennom Pudder Agency, som Harlem. Han underviser dessuten frisører i inn- og utland. I sommer var han en av tre internasjonale vinnere i den gjeve stylingkonkurransen, Shu Uemura Gallery of Style. I år er han igjen nominert til Årets frisør og Årets hårstylist, i NFVB-konkurransen som avholdes den 17. mars.

– Det er veldig kjekt å være her. Jeg har utrolig flinke teamledere, så det er en lek. Jeg veileder teamet og hjelper til på «finishen», enten her eller bak scenen. Det er ikke så farlig om jeg får med meg selve visningen. Det er backstage det skjer, sier han.

Tidsskjema er stramt, og han må stadig følge med på klokken.

– Det er ikke slitsomt. Jeg har gjort dette så mange ganger, at det ikke er stress, smiler han avslappet i virvaret.

I det hektiske backstageområdet ble det også funnet tid til å oppdatere sosiale medier. I det hektiske backstageområdet ble det også funnet tid til å oppdatere sosiale medier. 

Modell og frisør
Ved inngangen til backstageområdet henger en bildeoversikt med navn over modeller for de ulike designmerkene, denne dagen.

Rett ved siden av sitter polske Gosia Golab. Hun er 26 år, modellveteran, som har vært med i om lag ti år. Helt siden den gangen arrangementet het Oslo Fashion Week.

Nå går hun for Iben, og er glitter-sminket ved øynene.

– Jeg skal bare gå dette showet, deretter på jobb som frisør. Jeg blander de to, siden jeg fortsatt er i alderen der jeg kan være modell, sier Heartbreak-modellen fra stolen.

Gosia Golab er både modell og frisør. Hun går visning for Iben.Gosia Golab er både modell og frisør. Hun går visning for Iben.

Hun har vært litt av og på modellbransjen. Men trives mer med denne verdenen nå enn før, som yngre, korthåret basketballspiller.

– Jeg hadde ingen drøm om å bli modell. Men med alder og erfaring har jeg blitt mer tykkhudet. Siden jeg er hair stylist i The Gossip på Majorstuen er det også gøy å se hvordan andre frisører jobber. Jeg skulle gjerne vært frisør her selv. I fjor stylet jeg Mardou & Dean og var ikke modell, sier hun.

Hun mener kombinasjon modellyrke og frisørbransje er god.

– I hvert fall i Norge hvor miljøet ikke er så stort. Det er greit å kjenne hvem som jobber innenfra. På denne måten bygger jeg nettverk. Frisør og modell henger sammen. Noen ganger får jeg spørsmålet «er du frisør eller modell i dag?», ler hun.

Det var mye liv og røre i kulissene til Oslo Runway. I naborommet holder sminken til.Det var mye liv og røre i kulissene til Oslo Runway. I naborommet holder sminken til.

Tekst: Guri Haram
Foto: Joakim S. Enger

 

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Ny startpakke til salongen fra Pickedout Concept

Ny startpakke til salongen fra Pickedout Concept

Produktene inngår i en aktuell startpakke fra Pickedout. Startpakken og sortimentet varierer etter sesong og etterspørsel.
Velkommen til Cutrins nye fargeverden - Aurora

Velkommen til Cutrins nye fargeverden - Aurora

Cutrin Norge er stolte av å lansere sin nye stolthet AURORA, som består av et komplett fargehus av permanente farger.
Special 1 - Hair & Bodyshampo fra Cutrin

Special 1 - Hair & Bodyshampo fra Cutrin

Cutrin lanserer en ny spennende sulfatfri shampo som er rensende, pleiende og som tilfører fuktighet til hud og hår. Den kan kjøper for 129,- og kommer på 250 ml flasker.
ghd presenterer gold styler

ghd presenterer gold styler

ghd presenterer den nye ghd gold®, den profesjonelle styleren som gir et rettere, glattere og sunnere hår, med teknologi som sikrer den ultimate prestasjon.
TIGI SMOOTH MOVER – nå hos HeadBrands

TIGI SMOOTH MOVER – nå hos HeadBrands

TIGIs nye Smooth Mover er en luksuriøs barberingskrem med olier som hjelper barberbladets bevegelse for en smidigere barbering uten å irritere huden.

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

CPHFW18 - Cim Mahony Studio stylet hår til Cecilie Bahnsen

CPHFW18 - Cim Mahony Studio stylet hår til Cecilie Bahnsen

Cim Mahony Studio, sammen med L'Oréal Professionnel, stylet naturlig og ungdommeligt hår til Cecilie Bahnsens visning på Copenhagen Fashion Week.
Trendrapport fra Oslo Runway 2018

Trendrapport fra Oslo Runway 2018

Oslo Runway 2018 viste romantiske krøller, naturlig fall, oppsatt hår i knuter. Kreativiteten kom tydeligst frem gjennom fletter, dyser og vifter.
Sebastian Professional x Designers Remix AW18

Sebastian Professional x Designers Remix AW18

Årets mest trendy uker er i gang! Hair Magazine var på plass når Sebastian Professional stylet hår til Designers Remix's AW18-visning under Copenhagen Fashion Week.
L'Oréal Professionnel lanserte naturlige nyheter i Paris

L'Oréal Professionnel lanserte naturlige nyheter i Paris

Stilikoner, Instagramvennlige drinker og innovative lanseringer stod på agendaen når L'Oréal Professionnel inviterte til presseevent på den trendy klubben Les Bains i Paris.
Bli med Goldwell og KMS til Global Zoom 2018 i Toronto!

Bli med Goldwell og KMS til Global Zoom 2018 i Toronto!

Bli med Goldwell og KMS til Global Zoom '18 i Toronto i Canada! Opplev Color Zoom Live Challenge, Business Sessions, The Gala Show og Global Zoom festene.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Jeanette Hansen (Q&A)

Jeanette Hansen (Q&A)

Hair Magazine stilte årets lærling 2015 Jeanette Hansen fra OK frisører våre 15 spørsmål! Se her hva hun svarte.
Patrick Cameron (2014)

Patrick Cameron (2014)

Patrick Cameron er kjent for sin sprudlende energi og glede, og denne beskrivelsen passer perfekt, da Hair Magazine møtte ham.

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

De første hårfønerne i salongene

De første hårfønerne i salongene

Det har skjedd mye med utstyret i frisørsalongene siden de første tørkehjelmene på 1920-tallet flyttet inn og ble en fast bestanddel i salongens inventar. I denne videoen kan du se hvordan de så ut den gang.
Björn Axén - How to get the look - Pink waves

Björn Axén - How to get the look - Pink waves

Björn Axén viser lekre festfrisyrer, hvor du kan lære og lage elegante frisyrer på deg eller dine kunder. Se hvordan du lager disse 30-tallsinspirerte bølgene!
Pulp Riot - Paint by numbers

Pulp Riot - Paint by numbers

Pulp Riot har eksplodert på sosiale medier og på veldig kort tid fått over en halv million tilhengere på Instagram. Sjekk ut hvorfor her!
Björn Axén - How to get the look - Romantisk oppsetning

Björn Axén - How to get the look - Romantisk oppsetning

Björn Axén viser deg hvordan du kan lage elegante frisyrer på deg selv eller dine kunder. Se videoen og lær hvordan du lager denne romantiske oppsetningen!
Hair Magazine deltok på Salon International 2017

Hair Magazine deltok på Salon International 2017

Hair Magazine var på plass ved dette års Salon International. Se en liten video fra messen her.