LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Vogue har spesialisert seg på brudeoppsett og satser på extensions

Mailen Nielsen skal snart i svangerskapspermisjon, mens Monica Gaustdal blir å se på TV i tiden som kommer. – Det ene programmet er bruderelatert. Jeg kan ikke si så mye om det ennå, sier hun hemmelighetsfullt.

– Jeg jobbet fem år i Sydney, der jeg tok en rekke spesialiseringskurs. Med mye fint vær, gikk det i beach-look. Mange foliestriper ble lagt, forteller Monica Gaustdal. I Australia jobbet hun med bruder, ble fargespesialist, og spesialist på blondt hår.

– 23-år gammel ble jeg nervøs for å håndtere en brud på en så viktig dag, men så gikk det av seg selv. I dag er jeg selvsikker og synes det er gøy, sier Monica som har halv stilling, og jobber mye med brudeoppsett i sommerhalvåret. Vogues nye konsept er én kunde om gangen. Det var også nytt for den erfarne frisøren, Monica. Mailen Nielsen, en av frisørene, forteller om konseptet.

– Det er veldig godt mottatt, og skaper mindre stress for oss frisører. Vi gir stabil service, og tiden blir brukt effektivt. Mens hårfargen virker, kan vi tilby voks og farging av øyebryn, noe som utnytter virketiden på en god måte. Man får ha sitt fulle fokus på én kunde, noe som også gir bedre resultater, sier hun.

Fargestjernen

28-åringen er også fargespesialist, på engelsk kalt Redken Certificate Haircolourist.

– Fargestjernen er vårt aller viktigste hjelpemiddel. Under fargeutdannelsen gikk vi inn på slike ting i detalj, forteller hun. Kundekonsultasjonen er utrolig viktig, slik at man forstår hverandre, mener fargeeksperten. Som fargeekspert bruker hun tid på å finne rett farge.

– I dag jobber vi mest mulig med ammoniakkfrie farger. Det er en stor fordel både for oss frisører og for kundene. Det sliter mye mindre på håret og gir oss mulighet til å variere mye, og det elsker kundene, smiler hun.

Mange salonger

I Vogues kjelleretasje viser Monica et stort oppblåst bilde av sin tidligere chihuahua-hund. Den pleide å være med i den hvite salongen.

– Jeg liker hvit design og glass. Det ser renere ut. Men så må vi også vaske hele tiden, sier hun. Monica har bygget tre salonger siden hun ble frisør, den første i Hollendergaten, Bergen.

– Vi flyttet til et bedre strøk da vi fikk tilbud om 200 kvadratmeter på Hotell Norge. Så skulle hotellet totalrenoveres, derfor er vi her i dag, sier hun. Siden i fjor har salongen hatt to etasjer i Veitenveien. Nede disponerer frisørene 90 kvadratmeter, og oppe 60. Vanlige kunder blir primært frisert oppe. På gateplan pyntes også brudene på rekke og rad, men nede er det godt med gulvplass og ingen innsyn. Her skifter de til brudekjole. Gjennom takplatene henger personalet opp brudekjoler. På bordet ligger boken «Kunsten å feire bryllup» av Pia Haraldsen og Einar Gelius.

– Det er fantastisk å ha en salong med to etasjer. Det gir oss muligheten til å kunne gi brudene en lukket avdeling nede. Det er også god plass til forlovere og brudefølget. Samtidig får vi en veldig intim og koselig atmosfære i etasjen på bakkeplan, forteller Monica.

Monica setter stor pris på teamet hun har i dag.

– Jeg har et kult team. Alle er flinke. Mailen har ti års erfaring og er fullbooket lang tid i forveien. Hun er dyktig både teknisk og med kundene. Vi har også en dyktig nyutdannet frisør med stor interesse for frisørfaget. I tillegg til en lærling som tar svennebrevet til høsten. Hun er vår egen flettespesialist, forteller hun stolt. Salonghverdagen er variert, ispedd lykkelige bruder i helgene.

– Vi driver med alt, men mange velger å stripe seg. Av brud har vi fullbooket. Blant dem vil mange ha extentions, lyst hår og krøller. Sistnevnte også for brudepikene. Det kommer an på mennesketype, kjole og tid på året, sier hun. Riktig farge er viktig, spesielt mot hvit brudekjole.

– Fargene må se naturlige ut og sitte perfekt, ellers kan alt bli feil, konstaterer hun. Tiden på kunder varierer fra en halvtime til tre timer, der brud tar mye tid.

– Ved bryllup følger vi ekstra med på klokken, og sørger for at de har det de trenger til enhver tid, sier Monica.

 VIP-pakker

Salongen har egne gullpakker for brud og brudgom, og en diamantpakke tilpasset utdrikningslag. I VIP-pakkene hentes deltakerne i luksuriøs bil, får champagne, lett frokost i tillegg til spraytan, negler, vipper, make up og styling.

– Det er glamorøst, men det skal det være hos frisøren. Og den som gifter seg fortjener luksus denne ene dagen. Et glass champagne til brud og forlovere får de av oss. Ingen vil drikke mye i bryllupet sitt, men det roer nok nervene med litt, sier hun.

Tekst: Guri Haram
Foto: Martin Håndlykken

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Fudge Vinyl Pomade - Nå hos HeadBrands

Fudge Vinyl Pomade - Nå hos HeadBrands

Vinyl Pomade er en pomade med medium hold som er lett å vaske ut. Pomaden beskytter mot luftfuktighet og tilfører fuktighet og glans uten å tynge håret.
System Professional med ENERGYCODE COMPLEX

System Professional med ENERGYCODE COMPLEX

Nå introduserer Wella Professionals System Professional med ENERGYCODE COMPLEX, som er designet for å gi et synlig vakrere og sunnere hår. Les mer her!
KMS nye Style Primers

KMS nye Style Primers

Avslappet og enkelt - men med fantastisk stil. Den attituden opplever man spesielt i Melbourne. Dette har inspirert til de nye KMS Style Primers.
@Pure Pigments - Nyhet fra Goldwell

@Pure Pigments - Nyhet fra Goldwell

Goldwell presenterer deres helt nye innovasjon i hårfarge, @Pure Pigments, og åpner dermed opp for en helt ny dimensjon av fargeresultater. Les mer her!
Groomingbørster fra Hercules Sägemann

Groomingbørster fra Hercules Sägemann

En serie med beskyttende og skånsommme børster fra Hercules Sägemann skapt av kvalitetsmateriale.

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

På den internasjonale bransjemessen TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf fantes det meste for den som elsker hår i alle fasonger. Les mer og se bildene her!
Eugene Souleiman backstage under NYFW18

Eugene Souleiman backstage under NYFW18

ghd-ambassadøren og Wella Professionals Global Creative Director Eugene Souleiman stylet modellene under New York Fashion Week. La deg inspirere her!
Intercoiffures nordiske kongress leverte i verdensklasse

Intercoiffures nordiske kongress leverte i verdensklasse

I år stod Sverige som vertsland og styret arrangerte en helg som virkelig inneholdt alt - og litt til. Les mer og se bildene her.
Forrykende Wella Weekend i Trondheim

Forrykende Wella Weekend i Trondheim

Wella Weekend bød på en helg med de seneste trender for om lag 800 frisører og Wella-kunder. Et nytt konsept, SYSTEM Profesionals, ble også lansert.
CPHFW18 - Cim Mahony Studio stylet hår til Cecilie Bahnsen

CPHFW18 - Cim Mahony Studio stylet hår til Cecilie Bahnsen

Cim Mahony Studio, sammen med L'Oréal Professionnel, stylet naturlig og ungdommeligt hår til Cecilie Bahnsens visning på Copenhagen Fashion Week.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Anthony Mascolo

Anthony Mascolo

«Mitt mål er å drive frisørfaget like langt som moten. Å skape trender, og ikke minst å gi frisørene noe de kan arbeide videre med i salongene.»
Marta Spizewska

Marta Spizewska

Reiser, glamorøse shows og utdannelse verden over. Hair Magazine stjal litt tid med Marta Spizewska, kreativ sjef for Wella i Norden.

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston presenterer fem ulike herrefrisyrer som kvinner elsker. Vi kan avsløre at både David Beckham, Brad Pitt og George Clooney er med.
De første hårfønerne i salongene

De første hårfønerne i salongene

Det har skjedd mye med utstyret i frisørsalongene siden de første tørkehjelmene på 1920-tallet flyttet inn og ble en fast bestanddel i salongens inventar. I denne videoen kan du se hvordan de så ut den gang.
Björn Axén - How to get the look - Pink waves

Björn Axén - How to get the look - Pink waves

Björn Axén viser lekre festfrisyrer, hvor du kan lære og lage elegante frisyrer på deg eller dine kunder. Se hvordan du lager disse 30-tallsinspirerte bølgene!
Pulp Riot - Paint by numbers

Pulp Riot - Paint by numbers

Pulp Riot har eksplodert på sosiale medier og på veldig kort tid fått over en halv million tilhengere på Instagram. Sjekk ut hvorfor her!
Björn Axén - How to get the look - Romantisk oppsetning

Björn Axén - How to get the look - Romantisk oppsetning

Björn Axén viser deg hvordan du kan lage elegante frisyrer på deg selv eller dine kunder. Se videoen og lær hvordan du lager denne romantiske oppsetningen!