LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Bruk musikken effektivt i salongen

Musikk kan skape stemning, og det kan skape salg, og er man oppmerksom på musikkstil, volum og tempo, så kan musikken spille en aktiv rolle i hverdagen. Og musikken kan være med til at differensiere din salong fra konkurrentenes. Det mener Simon Kirk Nissen fra MindMovingMusic.

Bruk musikken effektivt i salongenSimon Kirk Nissen har virksomheten MindMovingMusic. Han holder webseminarer for butikk- og salongeiere om hvordan man kan bruke musikk i sin butikk. Til å skape stemning og image, til å øke omsetningen og til å få kundene til å bli lengre i salongen. Foto: Michael Thorbjørnsen

Musikk utløser dopamin; det lykkehormon som får oss til å føle oss glade og lykkelige. Og lykke er nettopp den følelse man gjerne vil at kundene i salongen har. Faktisk reagerer hjernen instinktivt på musikk i en grad som kun overgås av duft.

– Derfor er musikken noe som frisørene skal ta med i deres vurderinger i hverdagen, og det handler ikke om rakettforskning. Det handler bare om å være bevisst på hva man gjør, forteller Simon Kirk Nissen.
Han har firmaet MindMovingMusic, som arbeider med hvordan musikk påvirker mennesker. Han slår også fast at musikk i salongens høyttalere fra den lokale, reklamebaserte radiostasjonen er et no-go.

– Man risikerer jo i verste fall at det plutselig kommer reklamer for konkurrentene, og en ting er i hvert fall sikkert med radio; man kan ikke styre musikken, forklarer Simon Kirk Nissen.
Simon slår også fast at man heller ikke vilkårlig bare kan velge den musikk man selv synes er best, som mange gjør.

– Man skal se på musikk som noe som har en effekt man kan bruke til noe.
Først og fremst skal man gjøre seg oppmerksom på sin målgruppe. Er det kvinner eller menn, hvilken aldersgruppe henvender man seg til og i det hele tatt beskrive sine nøkkelkunder.
– Deretter skal man gjøre det klart om man vil være venner med alle, eller om man vil være veldig gode venner med en mindre gruppe.
Og så gjør Simon det klart at det hele veien handler om å bruke sin sunne fornuft og bruke lidt tid på de streamingtjenester man benytter, for å finne musikken med den riktige stemning og de riktige signaler.

10 gode råd om musikk i salongen:

  • Musikk fra den lokale, reklamebaserte radiostasjon er et no-go.
  • Ikke kun velg musikk ut fra egen smak.
  • Tenk på musikk som noe som har en effekt man kan bruke til noe.
  • Gjør deg godt kjent med din salong sin målgruppe.
  • Bruk litt tid på streamingtjenestene og fokuser på den musikkstil som passer til din salong.
  • Klassisk musikk oppfattes som ”finere” og mer opphøyd.
  • I en salong fylt med kunder må musikken ikke være for stressende og forstyrrende. I en tom salong kan musikken ta litt mer plass, så man ikke føler man seg alene.
  • Trist musikk er ok. Det gir en sterk følelse.
  • Musikk påvirker hukommelsen og kan være en måte å differensiere din salong fra konkurrentens.
  • Tenk over hvilket inntrykk du gjerne vil ha, og som du vil at kundene skal huske når de tenker på din salong.

Tekst: Pia Finne (red. Kristine Larsen)

Se også: Gi salongen nytt liv  

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Nå hos HeadBrands: Gold Display med Travel Sizes

Nå hos HeadBrands: Gold Display med Travel Sizes

Hos HeadBrands finner du nå et lekkert display med alle Golds favoritter i reisestørrelse. Se hvilke produkter og les mer om displayet her!
Cleansing Conditioner - Oil Reflection fra Wella

Cleansing Conditioner - Oil Reflection fra Wella

Wella Cleansing Conditioner har en skånsom formel helt uten parabener, sulfater og silikon som rengjør håret og etterlater det mykt, fuktig og glansfullt.
Styling Gel fra RefectoCil

Styling Gel fra RefectoCil

RefectoCil Styling Gel er en nærende gjenommsiktig gel med en mild og pleiende formel med spesielt utviklede Colour Protect, som bevarar fargen på vipper og bryn.
Gold - Luxury Hair Masque fra HeadBrands

Gold - Luxury Hair Masque fra HeadBrands

Luxury Hair Masque fra Gold er en pleiende hårmaske med mandelolje, kaldpresset sheasmør samt hveteprotein, perfekt for glans og pleie til kjemisk behandlet hår.
Gevir ❤ Miss Mathiesen håraccessoirer

Gevir ❤ Miss Mathiesen håraccessoirer

Salongen Gevir har sammen med smykkedesigner Erica Mathiesen skapt en kolleksjon flott tilbehør til håret. Les mer om de lekre hårspennene her!

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Goldwell show på Hårmessen 2018

Goldwell show på Hårmessen 2018

Goldwell inviterte til et forrykende hårshow på Hårmessen 2018 i Stavanger og viste en rekke nydelige, inspirerende og kreative avant-garde frisyrer.
Wella Professionals første TrendVision Creative Retrerat Experience

Wella Professionals første TrendVision Creative Retrerat Experience

Wella Professionals internasjonale TrendVision 2018 gikk av stabelen i Lisboa, og frisører fra hele verden var samlet til en Creative Retreat Experience. Se mer her!
Salon International 2018 - europeisk frisørmesse

Salon International 2018 - europeisk frisørmesse

Frisører, leverandører og inspiratorer fra hele Europa møttes for å mingle, mens de tok del i de seneste trends fra noen av bransjens stjerner.
Glamour og luksus på Gold Show i København

Glamour og luksus på Gold Show i København

Motehuset Gold bød 800 frisører fra hele verden til gallakvelden Gold International Show, sirkusartister og flere nye lanseringer i København.
En hel helg med HeadBrands

En hel helg med HeadBrands

Mer en 250 frisører var kommet fra alle Nordens hjørner for å være med på den aller første HeadBrands Xperience – og for en opplevelse det var! En hel helg fylt med inspirasjon, trender og noe for enhver smak.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Ann-Eli Borgen (Q&A)

Ann-Eli Borgen (Q&A)

Vi stilte vinneren av Region 1 under årets frisør 2015 - Ann-Eli Strickert Borgen 15 spørsmål! Se hennes flotte vinnerbilder og hva hun svarte her.
Roy Haarr (Q&A)

Roy Haarr (Q&A)

Hair Magazine stilte 15 spørsmål til eieren Årets frisørbedrift 2015, Roy Haarr. Se her hva vi spurte om og hva han svarte!

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

Naturlige og teksturerte bølger med ghd

Naturlige og teksturerte bølger med ghd

I denne video viser ghd hvordan du får den såkalte "I woke up like this"-look. Naturlige og teksturerte bølger for en kul og sexy look. Se videoen her!
Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

I denne tutorial viser den dyktige Benjamin Martin tre ulike oppsetninger for langt hår som passer perfekt til bryllup, feiringer, jul og nyttårsfester!
ghd "how to" - perfekte bølger med rettetang

ghd "how to" - perfekte bølger med rettetang

I denne video viser ghd hvordan man skaper det perfekte wavy hår med en rettetang.
Lær å lage en parykk med Redken

Lær å lage en parykk med Redken

Halloween er her snart, og om ikke lenge skal kostymet være klart. Mange kostymer trenger en tilhørende frisyre, og her lærer du hvordan du kan lage din helt egne parykk.
Lær deg mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lær deg mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Bli med på et 9 minutters web-seminaret og lær om teknologien som gjør Koleston Perfect Me+ unik og se hvordan produktet fungerer. Finn seminaret her!