LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Fire frisører om håravfall

Som frisør møter du ofte kunder som opplever håravfall. Vi har snakket med et knippe frisører om hvordan de håndterer nettopp denne typen situasjoner.

– Det er ukentlig, sier både Janne Vang, daglig leder i Hårny i Harstad, og Ida Christin Kvaalen, frisør og assisterende daglig leder i Uniklipp i Sortland om hvor ofte de får kundebesøk med dette problemet. Både Linn Eggen som er frisør hos Finess hårstudio i Åmot og Janne i Hårny, merker spesielt på høsten eller våren at folk er opptatt av håravfall. Men også hele året ved stress, dietter, graviditeter eller sykdom.

– De henger seg mer opp i håret på vinterstid. En er blek og gusten, og ser etter flere detaljer i utseendet, og legger dermed bedre merke til det, tror Janne.

De mest vanlige årsakene til håravfall er psykiske forandringer i hverdagen som stress og sorg, sier Janne Vang.Ida Christin Kvaalen, frisør og assisterende daglig leder i Uniklipp i Sortland, forteller at de tilbyr både extensions og produkter for en plaget hodebunn i salongen, men er problemet mer omfattende anbefaler vi kunden å konsultere seg med.
De mest vanlige årsakene til håravfall er psykiske forandringer i hverdagen som stress og sorg, sier Janne Vang, daglig leder i Hårny i Harstad (t.v.). Ida Christin Kvaalen, frisør og assisterende daglig leder i Uniklipp i Sortland (t.h.) forteller at de tilbyr både extensions og produkter for en plaget hodebunn i salongen, men er problemet mer omfattende anbefaler de kunden å konsultere seg med våre dyktige medarbeidere på Apollo hårsenter. Foto: Hårny/William Faucher.

Les hele artikkelen i vårt online magasin her!

Vanlig ved stress
Jens Johan Wiker, senior hårstylist hos Gevir i Oslo, opplever stadig flere kunder i stolen som har mistet hår.

– Kanskje oppsøker mange i denne kundegruppen Gevir, eller så er folk mer stresset enn før. Det er i hvert fall oftest hva de oppgir som årsak, sier han. Janne har et godt eksempel fra et kundebesøk der hun kartla årsaken til håravfallet gjennom samtale.

– De vanligste årsakene er stress og sorg. Periodisk håravfall skyldes indre balanse. I går hadde jeg en kunde med hovedvekten av hår til skuldrene, men noen felter var kun fem centimeter. Da spurte jeg om det hadde skjedd noe i livet hennes for fem måneder siden. Ja, da hadde hun mistet moren sin, forteller hun.
Å løfte spørsmålet om håravfall er en kunst, det kan være et ømfintlig tema, ifølge Linn.

– Spesielt for unge. Jeg pleier å spørre om de har merket endringer i hårets spenst og vitalitet. Da pleier det å komme svar. Men hos faste kunder er det lettere å ta opp problemet fordi man som frisør kjenner håret såpass godt. Men det kan være ømt for dem også, sier hun.

Det har også hendt at noen ikke har visst at de har mistet hår.

– Da kan det være periodisk, gjerne som følge av stress. Men som oftest merker man det fordi man røyter masse. Tar man i håret, så sitter man igjen med en tust. I fjor hadde jeg C-vitamin mangel og da røytet jeg, forteller hun.

Jens Johan Wiker er Senior hårstylist hos Gevir. Han har flest kvinnelige kunder, og opplever ofte at mange mister hår på grunn av stress.Genetisk håravfall er vanligere på menn, men behandlingsmåten er den samme, sier Linn Eggen.Jens Johan Wiker (t.v.) er Senior hårstylist hos Gevir. Han har flest kvinnelige kunder, og opplever ofte at mange mister hår på grunn av stress. Genetisk håravfall er vanligere på menn, men behandlingsmåten er den samme, sier Linn Eggen (t.h.). Foto: Gevir/Anas Hesso.

Tekst: Guri Haram

Artikkelen er lengre, les hele artikkelen i vårt online magasin. Klikk her!

 

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Ny startpakke til salongen fra Pickedout Concept

Ny startpakke til salongen fra Pickedout Concept

Produktene inngår i en aktuell startpakke fra Pickedout. Startpakken og sortimentet varierer etter sesong og etterspørsel.
Velkommen til Cutrins nye fargeverden - Aurora

Velkommen til Cutrins nye fargeverden - Aurora

Cutrin Norge er stolte av å lansere sin nye stolthet AURORA, som består av et komplett fargehus av permanente farger.
Special 1 - Hair & Bodyshampo fra Cutrin

Special 1 - Hair & Bodyshampo fra Cutrin

Cutrin lanserer en ny spennende sulfatfri shampo som er rensende, pleiende og som tilfører fuktighet til hud og hår. Den kan kjøper for 129,- og kommer på 250 ml flasker.
ghd presenterer gold styler

ghd presenterer gold styler

ghd presenterer den nye ghd gold®, den profesjonelle styleren som gir et rettere, glattere og sunnere hår, med teknologi som sikrer den ultimate prestasjon.
TIGI SMOOTH MOVER – nå hos HeadBrands

TIGI SMOOTH MOVER – nå hos HeadBrands

TIGIs nye Smooth Mover er en luksuriøs barberingskrem med olier som hjelper barberbladets bevegelse for en smidigere barbering uten å irritere huden.

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

CPHFW18 - Cim Mahony Studio stylet hår til Cecilie Bahnsen

CPHFW18 - Cim Mahony Studio stylet hår til Cecilie Bahnsen

Cim Mahony Studio, sammen med L'Oréal Professionnel, stylet naturlig og ungdommeligt hår til Cecilie Bahnsens visning på Copenhagen Fashion Week.
Trendrapport fra Oslo Runway 2018

Trendrapport fra Oslo Runway 2018

Oslo Runway 2018 viste romantiske krøller, naturlig fall, oppsatt hår i knuter. Kreativiteten kom tydeligst frem gjennom fletter, dyser og vifter.
Sebastian Professional x Designers Remix AW18

Sebastian Professional x Designers Remix AW18

Årets mest trendy uker er i gang! Hair Magazine var på plass når Sebastian Professional stylet hår til Designers Remix's AW18-visning under Copenhagen Fashion Week.
L'Oréal Professionnel lanserte naturlige nyheter i Paris

L'Oréal Professionnel lanserte naturlige nyheter i Paris

Stilikoner, Instagramvennlige drinker og innovative lanseringer stod på agendaen når L'Oréal Professionnel inviterte til presseevent på den trendy klubben Les Bains i Paris.
Bli med Goldwell og KMS til Global Zoom 2018 i Toronto!

Bli med Goldwell og KMS til Global Zoom 2018 i Toronto!

Bli med Goldwell og KMS til Global Zoom '18 i Toronto i Canada! Opplev Color Zoom Live Challenge, Business Sessions, The Gala Show og Global Zoom festene.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Morten Jensen

Morten Jensen

I løpet av årene har han opparbeidet et navn i bransjen og har bidratt til utvikling på mange områder for hele industrien. I dag har han lagt all erfaring og kunnskap i sitt nyåpnede studio Monarchy i Bergen, der han hører hjemme.
Jan Thomas

Jan Thomas

Jan Thomas er frisør, stylist, forfatter og gründer, med brands som Jan Thomas Studio og Cosmetics. Bli kjent med en av Norges mest kjente frisører her!

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston presenterer fem ulike herrefrisyrer som kvinner elsker. Vi kan avsløre at både David Beckham, Brad Pitt og George Clooney er med.
De første hårfønerne i salongene

De første hårfønerne i salongene

Det har skjedd mye med utstyret i frisørsalongene siden de første tørkehjelmene på 1920-tallet flyttet inn og ble en fast bestanddel i salongens inventar. I denne videoen kan du se hvordan de så ut den gang.
Björn Axén - How to get the look - Pink waves

Björn Axén - How to get the look - Pink waves

Björn Axén viser lekre festfrisyrer, hvor du kan lære og lage elegante frisyrer på deg eller dine kunder. Se hvordan du lager disse 30-tallsinspirerte bølgene!
Pulp Riot - Paint by numbers

Pulp Riot - Paint by numbers

Pulp Riot har eksplodert på sosiale medier og på veldig kort tid fått over en halv million tilhengere på Instagram. Sjekk ut hvorfor her!
Björn Axén - How to get the look - Romantisk oppsetning

Björn Axén - How to get the look - Romantisk oppsetning

Björn Axén viser deg hvordan du kan lage elegante frisyrer på deg selv eller dine kunder. Se videoen og lær hvordan du lager denne romantiske oppsetningen!