LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Fire frisører om håravfall

Som frisør møter du ofte kunder som opplever håravfall. Vi har snakket med et knippe frisører om hvordan de håndterer nettopp denne typen situasjoner.

– Det er ukentlig, sier både Janne Vang, daglig leder i Hårny i Harstad, og Ida Christin Kvaalen, frisør og assisterende daglig leder i Uniklipp i Sortland om hvor ofte de får kundebesøk med dette problemet. Både Linn Eggen som er frisør hos Finess hårstudio i Åmot og Janne i Hårny, merker spesielt på høsten eller våren at folk er opptatt av håravfall. Men også hele året ved stress, dietter, graviditeter eller sykdom.

– De henger seg mer opp i håret på vinterstid. En er blek og gusten, og ser etter flere detaljer i utseendet, og legger dermed bedre merke til det, tror Janne.

De mest vanlige årsakene til håravfall er psykiske forandringer i hverdagen som stress og sorg, sier Janne Vang.Ida Christin Kvaalen, frisør og assisterende daglig leder i Uniklipp i Sortland, forteller at de tilbyr både extensions og produkter for en plaget hodebunn i salongen, men er problemet mer omfattende anbefaler vi kunden å konsultere seg med.
De mest vanlige årsakene til håravfall er psykiske forandringer i hverdagen som stress og sorg, sier Janne Vang, daglig leder i Hårny i Harstad (t.v.). Ida Christin Kvaalen, frisør og assisterende daglig leder i Uniklipp i Sortland (t.h.) forteller at de tilbyr både extensions og produkter for en plaget hodebunn i salongen, men er problemet mer omfattende anbefaler de kunden å konsultere seg med våre dyktige medarbeidere på Apollo hårsenter. Foto: Hårny/William Faucher.

Les hele artikkelen i vårt online magasin her!

Vanlig ved stress
Jens Johan Wiker, senior hårstylist hos Gevir i Oslo, opplever stadig flere kunder i stolen som har mistet hår.

– Kanskje oppsøker mange i denne kundegruppen Gevir, eller så er folk mer stresset enn før. Det er i hvert fall oftest hva de oppgir som årsak, sier han. Janne har et godt eksempel fra et kundebesøk der hun kartla årsaken til håravfallet gjennom samtale.

– De vanligste årsakene er stress og sorg. Periodisk håravfall skyldes indre balanse. I går hadde jeg en kunde med hovedvekten av hår til skuldrene, men noen felter var kun fem centimeter. Da spurte jeg om det hadde skjedd noe i livet hennes for fem måneder siden. Ja, da hadde hun mistet moren sin, forteller hun.
Å løfte spørsmålet om håravfall er en kunst, det kan være et ømfintlig tema, ifølge Linn.

– Spesielt for unge. Jeg pleier å spørre om de har merket endringer i hårets spenst og vitalitet. Da pleier det å komme svar. Men hos faste kunder er det lettere å ta opp problemet fordi man som frisør kjenner håret såpass godt. Men det kan være ømt for dem også, sier hun.

Det har også hendt at noen ikke har visst at de har mistet hår.

– Da kan det være periodisk, gjerne som følge av stress. Men som oftest merker man det fordi man røyter masse. Tar man i håret, så sitter man igjen med en tust. I fjor hadde jeg C-vitamin mangel og da røytet jeg, forteller hun.

Jens Johan Wiker er Senior hårstylist hos Gevir. Han har flest kvinnelige kunder, og opplever ofte at mange mister hår på grunn av stress.Genetisk håravfall er vanligere på menn, men behandlingsmåten er den samme, sier Linn Eggen.Jens Johan Wiker (t.v.) er Senior hårstylist hos Gevir. Han har flest kvinnelige kunder, og opplever ofte at mange mister hår på grunn av stress. Genetisk håravfall er vanligere på menn, men behandlingsmåten er den samme, sier Linn Eggen (t.h.). Foto: Gevir/Anas Hesso.

Tekst: Guri Haram

Artikkelen er lengre, les hele artikkelen i vårt online magasin. Klikk her!

 

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Nyhet fra L'Oréal Professionnel: Source Essentielle

Nyhet fra L'Oréal Professionnel: Source Essentielle

L'Oréal Professionnel lanserer Source Essentielle; en vegansk, komplett hårpleieserie inspirert av naturen, med 80-100% naturlige ingredienser.
L'Oréal Professionnel presenterer Botanēa - 100% naturlig hårfarge

L'Oréal Professionnel presenterer Botanēa - 100% naturlig hårfarge

Med Botanēa kan du skape skreddersydd hårfarge med tre urteingredienser, Henna, Indigo og Cassia.100% urtebasert hårfarge med profesjonelle resultater
SOLAR fra System Professional - beskytt håret mot solen

SOLAR fra System Professional - beskytt håret mot solen

Om sommeren blir hår og hud utsatt for skadelige UV-stråler. Derfor lanserer Wella Professionals nå System Professional SOLAR, som beskytter mot dette.
Muoto Soft Molding Paste og Strong Sculpting Wax

Muoto Soft Molding Paste og Strong Sculpting Wax

Muoto stylingvoks fra Cutrin. Soft Molding Paste gir struktur, glans og fleksibelt hold. Strong Sculpting Wax gir sterkt hold, tekstur og matt finish.
Neuro™ Liquid - intelligent styling fra Paul Mitchell

Neuro™ Liquid - intelligent styling fra Paul Mitchell

Fra glamorøse krøller til de mest sofistikerte frisyrer, varmeverktøy er hemmeligheten bak enhver styling rutine. Neuto Liquid er det du trenger!

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Innvielse av Davines Village og WWHT i Parma

Innvielse av Davines Village og WWHT i Parma

I løpet av de tre dagene i Parma ble frisørene invitert til en helhetsopplevelse med massevis av hår, bærekraft og finalen i Davines World Style Contest.
Guy Tang demonstrerte fargeteknikker i Oslo

Guy Tang demonstrerte fargeteknikker i Oslo

Guy Tang samlet over 250 engasjerte gjester på Konserthuset i Oslo. De fremmøtte ofret solskinn for fargeteknikker, og fikk se et inspirerende show.
Kevin Murphy - en trendy miljøkjempe

Kevin Murphy - en trendy miljøkjempe

Kevin Murphy og teamet jobber backstage på de største moteukene og driver KEVIN.MURPHY. Vi traff Kevin på Top Hair, der han var et av høydepunktene.
Hair Magazine besøkte Cosmoprof i Bologna

Hair Magazine besøkte Cosmoprof i Bologna

Etter 50 år har Cosmoprof vokst til å bli et av verdens største arrangement i den profesjonelle skjønnhetsbransjen. Les alt om messen her!
Sesongens trender med Wella Nordic Creative Team

Sesongens trender med Wella Nordic Creative Team

Det var ikke en tom stol i rommet da Hair Magazine ble invitert til en trendvisning med Wella Professionals.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Eirik Thorsen

Eirik Thorsen

Å gi de ansatte like mye kreativ frihet som seg selv, er noe Eirik Thorsen liker. Les masse mer om han her!
Frida Andersson (Q&A)

Frida Andersson (Q&A)

Vi stilte vinneren av Årets Frisør 2016 - Frida Andersson 15 spørsmål! Se hennes flotte vinnerbilder og hva hun svarte her.

Nyeste videoer se flere videoer

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspirasjon til blow out brushes med denne video fra Björn Axén. Her får du innblikk i styling av fire modeller med forskjellig hårlengde og stil.
Har du sett den nye glittertrend?

Har du sett den nye glittertrend?

Gå all-in på glitter og gjør det til en del av din helhetslook ved å bruke det i håret. Du kan gjøre hele håret glitrendeeller velge ut enkelte deler.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Følg med i videoen der Sofia Geideby viser hvordan man lager en enkel, fin og sommerlig frisyre med fletter!
Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston presenterer fem ulike herrefrisyrer som kvinner elsker. Vi kan avsløre at både David Beckham, Brad Pitt og George Clooney er med.
De første hårfønerne i salongene

De første hårfønerne i salongene

Det har skjedd mye med utstyret i frisørsalongene siden de første tørkehjelmene på 1920-tallet flyttet inn og ble en fast bestanddel i salongens inventar. I denne videoen kan du se hvordan de så ut den gang.