LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Frisørsalongen Loud Hair - Roper like høyt som navnet

Loud Hair roper like høyt som navnet, men er liten av størrelse. I konkurranser spiser frisørene gull. Frisørbedriften satser på fagkunnskaper som varer karrieren ut. Det handler om håndtverk og lidenskap for frisørfaget. I en bedriftskultur for konkurransedeltakelse startet Thomas Mørk som lærling. Som daglig leder i Loud Hair i Oslo står han for det samme.

– Ikke alle tar opplæring seriøst eller sender folk i konkurranser. Lærlinger settes ofte til forefallende arbeid, og sees på som billig arbeidskraft, sier Thomas.

Thomas Mørk er daglig leder for Loud HairThomas Mørk er daglig leder for Loud Hair, som blant annet satser på fagkunnskaper som varer karrieren ut.

Vunnet det meste
Thomas har i dag rundt 40 NM-gull, ble EM mester i 2009, tok bronse og sølv i VM 2008 og 2010, samt har han trent opp seks norgesmestere de siste syv årene. Han mangler bare VM-gull.

– Jeg er ikke like ambisiøs lenger selv, men i stedet opptatt av bransjen. Jeg har fått litt andre perspektiv, sier han.
I 1994 startet lærlingetiden. Etter to år var han konkurransefrisør for Studio Alf. Thomas har også jobbet for Adam & Eva.

– Jeg var heldig. Det utgjør en vesentlig forskjell å få muligheter, selv om det er tøft å være lærling når det kreves mye. Kunnskapen varer til gjengjeld i minst 30-40 år, så sant du holder ut i dette faget, sier han. Han mener flere bør begynne med frisørkonkurranser.

– Det gir veldig gode resultater, faglig og økonomisk. Ferdighetene smitter over i effektivitet og bra teknisk resultat. Å jobbe målorientert mot deadline gjør noe med frisørers innstilling, sier han.

Hos Loud Hair har de en bedriftskultur for konkurransedeltakelseThomas synes konkurranser er en viktig del av frisørfaget. Selv har han vunnet rundt 40 NM-gull, ble EM mester i 2009, og tok bronse og sølv i VM 2008 og 2010.

Intime salonger
Loud Hair er en liten frisørbedrift med to Oslo-avdelinger. Første salong startet han i 2006.

– Vi valgte å rendyrke frisørfaget, sier han inne på Vika-salongen han har designet. Innredningen er ren og enkel. Vinduene har trekkspill-form, det samme har speilene i midten og bakveggen. Andre salongen, på Grünerløkka har lik størrelse, med en røff og enkel stil.

– Jeg ønsker intime salonger, for å få god dialog. Å være frisør er å komme nært på folk. I salonger med over 20 ansatte blir det fort fragmenterte miljøer, og folk i ulik turnus som ikke møtes på en stund, forteller han.
I dag består Loud Hair av totalt syv ansatte.

– Tiden før konkurranser er gøy. Vi trener og hjelper hverandre. Intern konkurranse er ikke tillatt. Rausheten ved å unne hverandre suksess, skaper en sånn positivitet, sier han. Målet til flere i salongen er nå å være med i EM, med videre kvalifisering til VM. Man blir litt små-gal av treningen. Håret kan bli mirakuløst, men så faller det. Mye gjøres på nytt for å få et stabilt resultat. Skal man helt til topps, holder ikke naturtalent. Treningstalentene kommer lenger, understreker han.

Se også: Norgesmesterskapet 2017

Loud Hair avdeling VikaLoud Hair avdeling VikaLoud Hair har to avdelinger i Oslo. På avdelingen i Vika har Thomas designet innredningen, som er ren og enkel. Avdelingen på Grünerløkka har en røff og enkel stil.

Siler ut lærlinger
Siden 2010 har Thomas satset mye på konkurransefrisører, men pisker ingen i gang. Konkurranselysten kommer innenfra, det samme gjør innstillingen.

– Innstillingen kan man ikke endre, men det kan man med ferdighetene. Alt kan være slitsomt. Mange liker ikke å støvsuge; det går på det samme. Suksess handler også om evnen til å utsette nytelse; ha stayerevne til å pine seg igjennom. Det er fin trening å gjøre noe du er umotivert for, og forstå at arbeid er arbeid. Alt kan ikke hele tiden være viljestyrt og lystbetont, sier han.

Derfor siler han ut lærlinger etter lærevillighet, ydmykhet og drivkraft. Vanligvis har salongene lærlinger i to år, men ikke akkurat nå.

– Ansvaret for et ungt menneske, gjør at jeg strekker meg langt. Det er relativt krevende opplæring her. Da kan man ikke være uinspirert, sier Thomas som også har takket «nei» til lærevillige. Han mener det er lett å få jobb som frisør, parallelt med levende vrangforestillinger om hva frisørlivet innebærer.

– Kunnskapen om frisøryrket er lav generelt. 16-åringer kan tenke at dette er alternativ fritid. Studieveiledere bør fokusere mer på at frisøryrket er tungt produksjonsarbeid, og ikke male himmelen for blå. Det er et stort frafall under frisørutdanningen, også blant lærlinger, sier han. Selv ville han bli musiker før han ble kjent med noen frisører.

– Jeg tenkte at frisøryrket har en enkel utdannelse på 3,5 år med lærling-lønn, sikker jobb i tillegg til å være kreativt. Satt opp mot musikerutdannelsen på syv år med usikre jobbutsikter, var tilnærmingen pragmatisk, sier han.
I dag er han et multitalent som gjør makeup, samt at han har sydd omkring 20 antrekk til diverse visninger.

Thomas Mørk er daglig leder for Loud HairThomas Mørk er daglig leder for Loud HairThomas ville bli musiker før han ble kjent med noen frisører som introduserte han for bransjen. Han startet som lærling i 1994, og etter to år var han konkurransefrisør for Studio Alf. Thomas har også jobbet for Adam & Eva.

– Jeg har alltid vært kreativ, samtidig er jeg en handy man. Jeg kan rive en vegg og sy kjoler, oppsummerer han med et smil. Formsansen er en av basisferdighetene i frisørfaget.

– En må se proporsjoner, fornemme forskjellen på rett og galt, og i tillegg kreves tekniske ferdigheter. Vi manipulerer materialet hår, sier han.
Thomas lager avantgarde hår. Det resulterer i helt vanvittige frisyrer.

– Men det er ikke min eneste gren. Teknikk gir store fordeler så du kan trylle med hår, sier han.

I salongen fokuserer han også på salgsarbeid. Graderte priser etter kunnskap og erfaring mener han er mest rettferdig. En skal også ta seg god tid, men normalt betalt.
En fanesak for Thomas er at bransjen ikke må bedrive rovdrift på fagfolk.

– Det er et bransjeproblem at få er frisører etter fylte 40. Noen blir ikke dyktige nok, mens andre sliter med helsen, sier han.
I Norge dukker det nå opp frisørkjeder som klipper på et kvarter, det vil si potensielt fire i timen.

– Den lave prisen gjør noe med yrkesanseelsen. Det er seriøst og alvorlig. Jeg tror heller ikke at de som kvarter-klipper holder ut i 40 år, sier han.

Thomas Mørk er daglig leder for Loud HairLoud Hair avdeling VikaThomas er både kreativ og en handy man, og har tidligere vunnet en rekke priser i ulike konkurranser og mesterskap for frisører. I tillegg har han trent opp seks norgesmestere de siste syv årene.

Konkurransebedrift
Loud Hair er en liten frisørbedrift med to avdelinger i Oslo. Mange driver med frisørkonkurranser, men bedriftsledelsen satser først og fremt på langsiktige kunderelasjoner, og arbeidsforhold. Frisørene skal ha det bra, noe som gjør at de holder ut både mentalt og fysisk. De læres derfor opp i effektivitet og trener på å unngå overbelastning i arbeidshverdagen.

I 2017 leverte bedriften følgende NM-resultater:

Marianne Storkjørren: 1 gull i dame åpen fristil, 1 bronse i fashionstyling.

Maiken Leonardsen: Sølv i brudefrisyre

Thomas Mørk: Gull i fashionstyling, sølv i fashionstyling, sølv i gallaoppsetning og sølv i langthårsoppsett – Fristil

Tekst: Guri Haram
Foto: Marianne Otterdahl-Jensen 

 

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Nyhet fra L'Oréal Professionnel: Source Essentielle

Nyhet fra L'Oréal Professionnel: Source Essentielle

L'Oréal Professionnel lanserer Source Essentielle; en vegansk, komplett hårpleieserie inspirert av naturen, med 80-100% naturlige ingredienser.
L'Oréal Professionnel presenterer Botanēa - 100% naturlig hårfarge

L'Oréal Professionnel presenterer Botanēa - 100% naturlig hårfarge

Med Botanēa kan du skape skreddersydd hårfarge med tre urteingredienser, Henna, Indigo og Cassia.100% urtebasert hårfarge med profesjonelle resultater
SOLAR fra System Professional - beskytt håret mot solen

SOLAR fra System Professional - beskytt håret mot solen

Om sommeren blir hår og hud utsatt for skadelige UV-stråler. Derfor lanserer Wella Professionals nå System Professional SOLAR, som beskytter mot dette.
Muoto Soft Molding Paste og Strong Sculpting Wax

Muoto Soft Molding Paste og Strong Sculpting Wax

Muoto stylingvoks fra Cutrin. Soft Molding Paste gir struktur, glans og fleksibelt hold. Strong Sculpting Wax gir sterkt hold, tekstur og matt finish.
Neuro™ Liquid - intelligent styling fra Paul Mitchell

Neuro™ Liquid - intelligent styling fra Paul Mitchell

Fra glamorøse krøller til de mest sofistikerte frisyrer, varmeverktøy er hemmeligheten bak enhver styling rutine. Neuto Liquid er det du trenger!

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Innvielse av Davines Village og WWHT i Parma

Innvielse av Davines Village og WWHT i Parma

I løpet av de tre dagene i Parma ble frisørene invitert til en helhetsopplevelse med massevis av hår, bærekraft og finalen i Davines World Style Contest.
Guy Tang demonstrerte fargeteknikker i Oslo

Guy Tang demonstrerte fargeteknikker i Oslo

Guy Tang samlet over 250 engasjerte gjester på Konserthuset i Oslo. De fremmøtte ofret solskinn for fargeteknikker, og fikk se et inspirerende show.
Kevin Murphy - en trendy miljøkjempe

Kevin Murphy - en trendy miljøkjempe

Kevin Murphy og teamet jobber backstage på de største moteukene og driver KEVIN.MURPHY. Vi traff Kevin på Top Hair, der han var et av høydepunktene.
Hair Magazine besøkte Cosmoprof i Bologna

Hair Magazine besøkte Cosmoprof i Bologna

Etter 50 år har Cosmoprof vokst til å bli et av verdens største arrangement i den profesjonelle skjønnhetsbransjen. Les alt om messen her!
Sesongens trender med Wella Nordic Creative Team

Sesongens trender med Wella Nordic Creative Team

Det var ikke en tom stol i rommet da Hair Magazine ble invitert til en trendvisning med Wella Professionals.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Roy Haarr (Q&A)

Roy Haarr (Q&A)

Hair Magazine stilte 15 spørsmål til eieren Årets frisørbedrift 2015, Roy Haarr. Se her hva vi spurte om og hva han svarte!
Trevor Sorbie

Trevor Sorbie

I løpet av sin 50 år lange karriere har Trevor Sorbie inspirert frisører over hele verden og blitt tildelt uttallige utmerkelser. Les mer her!

Nyeste videoer se flere videoer

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspirasjon til blow out brushes med denne video fra Björn Axén. Her får du innblikk i styling av fire modeller med forskjellig hårlengde og stil.
Har du sett den nye glittertrend?

Har du sett den nye glittertrend?

Gå all-in på glitter og gjør det til en del av din helhetslook ved å bruke det i håret. Du kan gjøre hele håret glitrendeeller velge ut enkelte deler.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Følg med i videoen der Sofia Geideby viser hvordan man lager en enkel, fin og sommerlig frisyre med fletter!
Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston presenterer fem ulike herrefrisyrer som kvinner elsker. Vi kan avsløre at både David Beckham, Brad Pitt og George Clooney er med.
De første hårfønerne i salongene

De første hårfønerne i salongene

Det har skjedd mye med utstyret i frisørsalongene siden de første tørkehjelmene på 1920-tallet flyttet inn og ble en fast bestanddel i salongens inventar. I denne videoen kan du se hvordan de så ut den gang.