LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Morten Jensen – Partner i Monarchy Studio og Creative Director i Intercoiffure Norge

Til tross for mange års erfaring i ryggen, jobber Morten Jensen fremdeles målrettet med teknisk klipping. I løpet av årene har han opparbeidet seg et profilert navn i bransjen og har bidratt til utvikling på mange områder for hele industrien. I dag har han lagt all erfaring og kunnskap i sitt nyåpnede studio Monarchy i Bergen, der han hører hjemme.

Morten Jensen Creative Director of Intercoiffure Norge
Det jobber til daglig tre frisører i salongen. De ønsker å holde det lite, men holder naturligvis dørene åpne for dyktige frisører som kan forsterke konseptets verdier.

Egotripp
Februar i år var det endelig klart for åpningen av Monarcy Studio. Sammen med Hanne Lee Grotle har han utformet dette konseptet med fokus på å forme den perfekte hverdag, både profesjonelt, sammen med kunder og kollegaer, men også for seg selv og sin familie. Gjennom Creative Director-stillingen i Intercoiffure Norge, og tidligere Brand Manager for Davines, har han vært en aktiv mann på reisefot, hvilket har tatt mye tid. Rent karrieremessig forteller Jensen at åpningen av Monarchy er et egotripp, men at det på den annen side også har gitt mer tid til familie og venner. Det å drifte en salong er likevel ikke helt nytt.

– Da jeg tidligere har deleid 3 salonger, er dette et down-sizing prosjekt for meg, påpeker Jensen.

Likevel poengterer han at Monarchy er et helt unikt konsept. Det er ingen utvidelsesplaner for studioet i nærmeste fremtid, da de ønsker å prioritere opprettholdelsen av høy kvalitet på arbeidet.

- Med Monarchy har vi og forsøkt å sette bransjen vår på spissen hva angår kundeopplevelser og alle mekanismene det utløser, produktsalg og hvordan vi tror det vil utvikle seg i fremtiden om man ønsker å drive med høykvalitets salongdrift, forteller han.

Se også: Electic Riot Fondation Guillaume

Monarchy Studio i Bergen
Salongen skal sette profesjonalitet og høy kvalitet i fokus.

Se også: Hanne Lee Grotle - Årets Frisør Region 2

Man lager noe unikt!
Et kjennetegn ved dyktige frisører, er egenskapen ved å kunne finne inspirasjon i de små tingene. I forbindelse med sin stilling hos Intercoiffure har Jensen vært så heldig å få reise og oppleve internasjonale frisørevents, og har bygget opp et internasjonalt nettverk av profesjonelle i bransjen.

- I dag trenger jeg egentlig bare å åpne sosiale medier! Jeg har meget aktive venner fra hele verden på Facebook som deler arbeidet sitt hver eneste dag.

- Likevel er han også så heldig å finne inspirasjon i sine egne kompetanser og sin egen kunnskap. Jensen forteller at han aldri er så inspirert som når han er i gang med sine egne prosjekter og virkelig rammer den riktige flow. Da er det en lek å kombinere gamle triks med ny inspirasjon. Selv siterer han Alexander McQueen med; Man stjeler noe herfra og noe derfra, så lager man noe unikt!

Hanne Lee Grotle gir kunden en hårvaskMorten Jensen Creative Director of Intercoiffure NorgeMorten Jensen har sammen med Hanne Lee Grotle åpnet Monarchy Studio i Bergen.

En av de personer Jensen fortsatt ser opp til er Helge Heggernes, og han begrunner det med at han er grunnen til at han i dag er frisør. Videre forteller han at Else Hjelmås, som var mentoren hans, har lært han det meste grunntekniske, samt viktigheten av disiplin når man jobber. Dette har han tatt med seg videre, og er fremdeles veldig viktig for Morten.

- Det er så mange jeg respekterer av ulike grunner i dette faget. Oddbjørn Jakobsen - For jobben han gjør for Intercoiffure og bransjen vår, og fordi han viser meg at man kan ha passion for faget helt til man går av med pensjon.

Se også: Oddbjørn Jakobsen: Mannen, Bransjen, Intercoiffure

Morten legger ikke skjul på beundringen for sin partners ferdigheter, og forteller at Hanne Grotle er utrolig flink til å klippe hår. Det er også med stor takknemlighet for sin egen opplæring at Jensen i dag har stor glede av å gi tilbake til faget, til bransjen og til unge talenter. Han har lang erfaring med kursing og visninger, og drømmer om å kunne fortsette med dette i deres studio. I fremtiden ønsker de å etablere et eget kreativt team, Anarki.

Morten Jensen og partner Hanne Grotle viser stolt frem Monarchy Studio, og i fremtiden ønsker de å etablere et eget kreativt team, Anarki.

Man må kunne gå før man løper
Oppfordringen til unge frisører er å terpe på de grunnleggende teknikker. – Man må kunne gå før man løper, og det er teknikker man får mye bruk for resten av karrieren. Samtidig poengterer han viktigheten av å tørre å jobbe med de som er bedre enn seg, hvilket han selv har vært så heldig å få gjøre så utrolig mye.

- Øve, øve, øve. Tør å stikke deg frem, tør å jobbe med de som er bedre enn deg. Delta på alt som er mulig å være med på. NM i frisering, gjerne klassiske disipliner, er en utrolig bra måte å lære seg grunnteknisk frisering og disiplin. Lag bildekolleksjoner, gjerne for Årets Frisør.

Jensen påpeker at det er en glimerende måte å utvikle seg videre, skape helhetsuttrykk og la kreativiteten blomstre. Selv var han nominert i 2011, da han for første gang sendte inn bidrag. Fremover fortsetter arbeidet og kreativiteten å blomstre i Bergen. 

Se også: Hår og Skjønnhet 2017

Mer om Morten Jensen kan du lese i Q&A i 1.utgave av Hair Magazine 2017

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Fudge Vinyl Pomade - Nå hos HeadBrands

Fudge Vinyl Pomade - Nå hos HeadBrands

Vinyl Pomade er en pomade med medium hold som er lett å vaske ut. Pomaden beskytter mot luftfuktighet og tilfører fuktighet og glans uten å tynge håret.
System Professional med ENERGYCODE COMPLEX

System Professional med ENERGYCODE COMPLEX

Nå introduserer Wella Professionals System Professional med ENERGYCODE COMPLEX, som er designet for å gi et synlig vakrere og sunnere hår. Les mer her!
KMS nye Style Primers

KMS nye Style Primers

Avslappet og enkelt - men med fantastisk stil. Den attituden opplever man spesielt i Melbourne. Dette har inspirert til de nye KMS Style Primers.
@Pure Pigments - Nyhet fra Goldwell

@Pure Pigments - Nyhet fra Goldwell

Goldwell presenterer deres helt nye innovasjon i hårfarge, @Pure Pigments, og åpner dermed opp for en helt ny dimensjon av fargeresultater. Les mer her!
Groomingbørster fra Hercules Sägemann

Groomingbørster fra Hercules Sägemann

En serie med beskyttende og skånsommme børster fra Hercules Sägemann skapt av kvalitetsmateriale.

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Sesongens trender med Wella Nordic Creative Team

Sesongens trender med Wella Nordic Creative Team

Det var ikke en tom stol i rommet da Hair Magazine ble invitert til en trendvisning med Wella Professionals.
Mote med mening 2018

Mote med mening 2018

På tiende året har Berit Olimb bak frisørsalongen Olimb & Co arrangert Mote Med Mening. Under jubileet på Gamle Logen i Oslo skapte hun nettopp mening til bransjen.
Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

På den internasjonale bransjemessen TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf fantes det meste for den som elsker hår i alle fasonger. Les mer og se bildene her!
Eugene Souleiman backstage under NYFW18

Eugene Souleiman backstage under NYFW18

ghd-ambassadøren og Wella Professionals Global Creative Director Eugene Souleiman stylet modellene under New York Fashion Week. La deg inspirere her!
Intercoiffures nordiske kongress leverte i verdensklasse

Intercoiffures nordiske kongress leverte i verdensklasse

I år stod Sverige som vertsland og styret arrangerte en helg som virkelig inneholdt alt - og litt til. Les mer og se bildene her.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Kjetil Fevang

Kjetil Fevang

Under Årets frisør 2016 mottok Kjetil Fevang «Publikumsprisen 2016» andre året på rad. Les her hva han tenker om det!
Kenneth Solbakken (Q&A)

Kenneth Solbakken (Q&A)

Vi stilte vinneren av Årets Frisør 2016, Region 1 - Kenneth Solbakken 15 spørsmål om hans tanker rundt seieren, karriere og planer videre. Se de kreative vinnerbildene og hva han svarte her.

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston presenterer fem ulike herrefrisyrer som kvinner elsker. Vi kan avsløre at både David Beckham, Brad Pitt og George Clooney er med.
De første hårfønerne i salongene

De første hårfønerne i salongene

Det har skjedd mye med utstyret i frisørsalongene siden de første tørkehjelmene på 1920-tallet flyttet inn og ble en fast bestanddel i salongens inventar. I denne videoen kan du se hvordan de så ut den gang.
Björn Axén - How to get the look - Pink waves

Björn Axén - How to get the look - Pink waves

Björn Axén viser lekre festfrisyrer, hvor du kan lære og lage elegante frisyrer på deg eller dine kunder. Se hvordan du lager disse 30-tallsinspirerte bølgene!
Pulp Riot - Paint by numbers

Pulp Riot - Paint by numbers

Pulp Riot har eksplodert på sosiale medier og på veldig kort tid fått over en halv million tilhengere på Instagram. Sjekk ut hvorfor her!
Björn Axén - How to get the look - Romantisk oppsetning

Björn Axén - How to get the look - Romantisk oppsetning

Björn Axén viser deg hvordan du kan lage elegante frisyrer på deg selv eller dine kunder. Se videoen og lær hvordan du lager denne romantiske oppsetningen!