LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Morten Jensen – Partner i Monarchy Studio og Creative Director i Intercoiffure Norge

Til tross for mange års erfaring i ryggen, jobber Morten Jensen fremdeles målrettet med teknisk klipping. I løpet av årene har han opparbeidet seg et profilert navn i bransjen og har bidratt til utvikling på mange områder for hele industrien. I dag har han lagt all erfaring og kunnskap i sitt nyåpnede studio Monarchy i Bergen, der han hører hjemme.

Morten Jensen Creative Director of Intercoiffure Norge
Det jobber til daglig tre frisører i salongen. De ønsker å holde det lite, men holder naturligvis dørene åpne for dyktige frisører som kan forsterke konseptets verdier.

Egotripp
Februar i år var det endelig klart for åpningen av Monarcy Studio. Sammen med Hanne Lee Grotle har han utformet dette konseptet med fokus på å forme den perfekte hverdag, både profesjonelt, sammen med kunder og kollegaer, men også for seg selv og sin familie. Gjennom Creative Director-stillingen i Intercoiffure Norge, og tidligere Brand Manager for Davines, har han vært en aktiv mann på reisefot, hvilket har tatt mye tid. Rent karrieremessig forteller Jensen at åpningen av Monarchy er et egotripp, men at det på den annen side også har gitt mer tid til familie og venner. Det å drifte en salong er likevel ikke helt nytt.

– Da jeg tidligere har deleid 3 salonger, er dette et down-sizing prosjekt for meg, påpeker Jensen.

Likevel poengterer han at Monarchy er et helt unikt konsept. Det er ingen utvidelsesplaner for studioet i nærmeste fremtid, da de ønsker å prioritere opprettholdelsen av høy kvalitet på arbeidet.

- Med Monarchy har vi og forsøkt å sette bransjen vår på spissen hva angår kundeopplevelser og alle mekanismene det utløser, produktsalg og hvordan vi tror det vil utvikle seg i fremtiden om man ønsker å drive med høykvalitets salongdrift, forteller han.

Se også: Electic Riot Fondation Guillaume

Monarchy Studio i Bergen
Salongen skal sette profesjonalitet og høy kvalitet i fokus.

Se også: Hanne Lee Grotle - Årets Frisør Region 2

Man lager noe unikt!
Et kjennetegn ved dyktige frisører, er egenskapen ved å kunne finne inspirasjon i de små tingene. I forbindelse med sin stilling hos Intercoiffure har Jensen vært så heldig å få reise og oppleve internasjonale frisørevents, og har bygget opp et internasjonalt nettverk av profesjonelle i bransjen.

- I dag trenger jeg egentlig bare å åpne sosiale medier! Jeg har meget aktive venner fra hele verden på Facebook som deler arbeidet sitt hver eneste dag.

- Likevel er han også så heldig å finne inspirasjon i sine egne kompetanser og sin egen kunnskap. Jensen forteller at han aldri er så inspirert som når han er i gang med sine egne prosjekter og virkelig rammer den riktige flow. Da er det en lek å kombinere gamle triks med ny inspirasjon. Selv siterer han Alexander McQueen med; Man stjeler noe herfra og noe derfra, så lager man noe unikt!

Hanne Lee Grotle gir kunden en hårvaskMorten Jensen Creative Director of Intercoiffure NorgeMorten Jensen har sammen med Hanne Lee Grotle åpnet Monarchy Studio i Bergen.

En av de personer Jensen fortsatt ser opp til er Helge Heggernes, og han begrunner det med at han er grunnen til at han i dag er frisør. Videre forteller han at Else Hjelmås, som var mentoren hans, har lært han det meste grunntekniske, samt viktigheten av disiplin når man jobber. Dette har han tatt med seg videre, og er fremdeles veldig viktig for Morten.

- Det er så mange jeg respekterer av ulike grunner i dette faget. Oddbjørn Jakobsen - For jobben han gjør for Intercoiffure og bransjen vår, og fordi han viser meg at man kan ha passion for faget helt til man går av med pensjon.

Se også: Oddbjørn Jakobsen: Mannen, Bransjen, Intercoiffure

Morten legger ikke skjul på beundringen for sin partners ferdigheter, og forteller at Hanne Grotle er utrolig flink til å klippe hår. Det er også med stor takknemlighet for sin egen opplæring at Jensen i dag har stor glede av å gi tilbake til faget, til bransjen og til unge talenter. Han har lang erfaring med kursing og visninger, og drømmer om å kunne fortsette med dette i deres studio. I fremtiden ønsker de å etablere et eget kreativt team, Anarki.

Morten Jensen og partner Hanne Grotle viser stolt frem Monarchy Studio, og i fremtiden ønsker de å etablere et eget kreativt team, Anarki.

Man må kunne gå før man løper
Oppfordringen til unge frisører er å terpe på de grunnleggende teknikker. – Man må kunne gå før man løper, og det er teknikker man får mye bruk for resten av karrieren. Samtidig poengterer han viktigheten av å tørre å jobbe med de som er bedre enn seg, hvilket han selv har vært så heldig å få gjøre så utrolig mye.

- Øve, øve, øve. Tør å stikke deg frem, tør å jobbe med de som er bedre enn deg. Delta på alt som er mulig å være med på. NM i frisering, gjerne klassiske disipliner, er en utrolig bra måte å lære seg grunnteknisk frisering og disiplin. Lag bildekolleksjoner, gjerne for Årets Frisør.

Jensen påpeker at det er en glimerende måte å utvikle seg videre, skape helhetsuttrykk og la kreativiteten blomstre. Selv var han nominert i 2011, da han for første gang sendte inn bidrag. Fremover fortsetter arbeidet og kreativiteten å blomstre i Bergen. 

Se også: Hår og Skjønnhet 2017

Mer om Morten Jensen kan du lese i Q&A i 1.utgave av Hair Magazine 2017

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

ghd Pink Limited Edition

ghd Pink Limited Edition

ghd og Lulu Guiness står sammen i kampen mot brystkreft, og introduserer nå Pink Limited Edition. For hvert solgte produkt doneres det til Rosa sløyfe.
ghd Oval dressing brush

ghd Oval dressing brush

ghd Oval dressing brush er en klassisk hårbørsten med nylonhår som er ideell for den siste finish på enhver frisyre for å tilføre glans og pleie.
Roll-Ka er den nye skånsomme kammen fra Hercules Sägemann

Roll-Ka er den nye skånsomme kammen fra Hercules Sägemann

Roll-Ka fra Hercules Sägemann er en kam med en roller som gjør den skånsom, forenkler kamming samt gjør at den passer ulike typer av produktpåføring.
The Wet Detangler - siste nytt hos Tangle Teezer

The Wet Detangler - siste nytt hos Tangle Teezer

Den nye børste fra Tangle Teezer er spesielt designet til å fleksibelt gre håret ut når det er vått og floket uten å skade håret. Kommer i fire farger.
Caring Body Wash fra Nõberu of Sweden

Caring Body Wash fra Nõberu of Sweden

Nõberu of Swedens nye Caring Body Wash rengjør effektivt, har en behagelig duft og inneholder naturlie oljer som fukter huden. Finnes i tre dufter.

Nyeste show se flere frisørshow

Innvielse av Davines Village og WWHT i Parma

Innvielse av Davines Village og WWHT i Parma

I løpet av de tre dagene i Parma ble frisørene invitert til en helhetsopplevelse med massevis av hår, bærekraft og finalen i Davines World Style Contest.
Guy Tang demonstrerte fargeteknikker i Oslo

Guy Tang demonstrerte fargeteknikker i Oslo

Guy Tang samlet over 250 engasjerte gjester på Konserthuset i Oslo. De fremmøtte ofret solskinn for fargeteknikker, og fikk se et inspirerende show.
Kevin Murphy - en trendy miljøkjempe

Kevin Murphy - en trendy miljøkjempe

Kevin Murphy og teamet jobber backstage på de største moteukene og driver KEVIN.MURPHY. Vi traff Kevin på Top Hair, der han var et av høydepunktene.
Hair Magazine besøkte Cosmoprof i Bologna

Hair Magazine besøkte Cosmoprof i Bologna

Etter 50 år har Cosmoprof vokst til å bli et av verdens største arrangement i den profesjonelle skjønnhetsbransjen. Les alt om messen her!
Sesongens trender med Wella Nordic Creative Team

Sesongens trender med Wella Nordic Creative Team

Det var ikke en tom stol i rommet da Hair Magazine ble invitert til en trendvisning med Wella Professionals.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Frisørportretter se flere frisørportretter

Frida Andersson

Frida Andersson

2016 var året Frida Andersson ble utnevnt til Årets Frisør i Norge og vant de nasjonale finalene i Color Zoom, American Crew All-Star Challenge og Tendenz Stylist Awards. At Frida elsker utfordringer er ingen hemmelighet, og nå er hennes neste utfordring opplæring for Goldwell på heltid.

Nyeste videoer se flere videoer

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspirasjon til blow out brushes med denne video fra Björn Axén. Her får du innblikk i styling av fire modeller med forskjellig hårlengde og stil.
Har du sett den nye glittertrend?

Har du sett den nye glittertrend?

Gå all-in på glitter og gjør det til en del av din helhetslook ved å bruke det i håret. Du kan gjøre hele håret glitrendeeller velge ut enkelte deler.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Følg med i videoen der Sofia Geideby viser hvordan man lager en enkel, fin og sommerlig frisyre med fletter!
Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston presenterer fem ulike herrefrisyrer som kvinner elsker. Vi kan avsløre at både David Beckham, Brad Pitt og George Clooney er med.
De første hårfønerne i salongene

De første hårfønerne i salongene

Det har skjedd mye med utstyret i frisørsalongene siden de første tørkehjelmene på 1920-tallet flyttet inn og ble en fast bestanddel i salongens inventar. I denne videoen kan du se hvordan de så ut den gang.