LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Q&A med Anders Øverland

Anders Øverland tok gull til frisør-NM 2018.Anders Øverland (midten) tok gull til frisør-NM 2018. Her avbildet sammen med sølv-vinner Trine Ho og bronse-vinner Patcha Laonukul. Foto: Natalia Pipkina.

Hvordan har veien opp i frisørbransjen foregått for deg?
Da jeg begynte på VG1 design og håndverk var jeg utplassert på Hannes Frisører et halvt år, og her ble jeg introdusert for konkurransefrisering. Jeg bestemte meg fort for at slike frisyrer ville jeg også klare å lage. Jeg har vært på tre Trondheim Hair Open til sammen, fem norgesmesterskap, to verdensmesterskap og jeg har vært med på Worldskills i Abu Dhabi 2017. Worldskills er en ‘once in a lifetime’ mulighet, man bare kan være med på en gang.

Jeg ble i fjor norgesmester i junior damefaget, og i år norgesmester i senior teknisk dame langt hår, og har sammen med juniorlandslaget i fjor en bronsemedalje sammenlagt i VM 2017. Karrieren min har gått veldig fort oppover og har så langt bare vært en drøm i seg selv, og jeg har nok ikke tenkt til å våkne opp på en god stund. Jeg har tross alt vært i faget fem år etter sommeren, til sammen med lærlingetiden. Så det må jo være mer fremover!

Hvis du skulle vært i en annen bransje, hvor ville du så vært?
Umulig å si. Jeg fikk faktisk beskjed av ortoped om å revurdere yrkesvalget mitt da jeg var 17 år gammel, på grunn av en hofteoperasjon jeg måtte gjennom grunnet en gammel treningsskade, men jeg hadde ingen planer om å endre retning. 

Kan du fortelle kort om hvordan en hverdag er for deg?
Jeg jobber til daglig på Nikita City Lade, og hver dag er en dag hvor jeg vil yte best mulig. I mange perioder består dagene av 6,5 -7,5 timer med jobb, så 3-6 timer med "hårtrening". Søndag er omdøpt til treningsdag, og ferier de siste årene har gått hovedsakelig til trening til konkurranse også. Så jeg kan trygt si at jeg har en hårete hverdag.

På hvilken måte inspirerer du deg selv?
Jeg blir inspirert av det meste, jeg plukker opp detaljer og fargekombinasjoner fra forskjellige ting rundt meg hele tiden. Jeg sitter ofte og fantaserer og ‘spacer ut’, og ser for meg linjer og former. Spesielt i planleggingsfaser før konkurranser og lignende, nesten så jeg blir sjøsyk innimellom. 

Hva synes du frisørbransjen mangler?
Samarbeid. Jeg synes det er veldig mye konkurranse mellom leverandører, salonger og frisører og altfor lite samarbeid. 

Hva i din karriere så langt er du mest stolt over?
Jeg er mest stolt over det miljøet vi har klart å skape og holdt i Trondheim i forhold til konkurransefrisering. Og mest stolt over alle de som alltid har vært sammen med meg på reisene. Jeg er også utrolig stolt av Trine Ho som har konkurrert sammen med meg fra dag et, Dag Gustavsen som har trent oss fra starten av og Oddbjørn Jakobsen som er grunnmuren i alt jeg kan som frisør. Jeg sier jeg og Trine har konkurrert "sammen" fordi, selv om vi i teorien i NM og Trondheim Hair Open har konkurrert imot hverandre, har vi alltid stått sammen, trent sammen og vunnet sammen, selv om en er over og en annen under på poengsum. Vårt mål er hele tiden VM.

Har du gjort noen større tabber i din tid som frisør? Hva lærte du av dem? 
Man lærer ikke uten feil. Jeg har aldri drept noen, eller ødelagt liv eller skadet noen, så jeg er fornøyd så langt.

Hva er ditt beste råd til unge frisører på vei opp og frem i bransjen?
Aldri gi opp på ting som er vanskelig. Hvis du gidder og trene på alt som er vanskelig, så blir du flink, blir du flink blir det gøy. Når du blir flink stiller du høyere krav, da blir det vanskelig igjen. Det viktigste av alt er å ikke tro at du må få til alt med en gang du prøver, men å få det til bedre enn sist gang du prøvde.
Kort sagt er det beste rådet jeg kan gi å alltid trene på det du er dårligst på, selv om det kanskje akkurat da er ubehagelig eller kjedelig. Fordi da blir du til slutt god på alt, og da er alt gøy.

 

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Liquid Spell Reinforcing Bodifying Fluid fra Davines

Liquid Spell Reinforcing Bodifying Fluid fra Davines

Liquid Spell Reinforcing Bodifying Fluid gjenoppretter styrke og fylde i skjørt og fint hår, gir vitalitet til hårfibrene og et mykere og sunnere hår.
TIMELESS BLACK i black edition fra JAGUAR

TIMELESS BLACK i black edition fra JAGUAR

TIMELESS kombinerer klassisk estetikk og ergonomisk design, med høykvalitets dyp sort metallisk lag som sørger for beskyttelse mot nikkel for allergikere.
Paul Mitchel Ultimate Color Repair Mask

Paul Mitchel Ultimate Color Repair Mask

Serien 'Ultimate Color Repair' utvides nå med Ultimate Color Repair Mask, en dyptvirkende kur til fargebehandlet hår som kapsler inn fargen og reparerer håret.
Structure by JOICO

Structure by JOICO

Structure by JOICO er en kompakt stylingserie med unisex stylingprodukter som har som formål å omfavne individualitet og den unike stil. Les mer her!
Davines - The century of light

Davines - The century of light

The century of light er skapt for å beskytte håret mot oksidativ skade som kan svekke håret under bleking eller lysning, med den eksklusive Hair Protective Booster.

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Premiere - Nordic Hair Awards

Premiere - Nordic Hair Awards

Vi er stolte av å kunne invitere deg til nordens største møteplass for frisører, Nordic Hair Awards og Nordic Hair Expo. Les mer og finn early bird-billetter her!
Intercoiffures europeiske kongress i Interlaken

Intercoiffures europeiske kongress i Interlaken

Frisører fra hele verden ferdes gjennom fantastisk utsikt for å omgås over landegrensene, dele erfaringer og inspireres av hverandre med Intercoiffure.
Trenger du litt faglig påfyll i høst?

Trenger du litt faglig påfyll i høst?

Føler du at du trenger påfyll av inspirasjon og ønsker å lære noe nytt, finnes det en rekke kurs denne høsten. Finn kursene som passer best for deg her!
Sees vi til Salon International 2018 i London?

Sees vi til Salon International 2018 i London?

Salon International slår enda en gang dørene opp for tusenvis av frisører fra hele verden. Som leser av Hair Magazine får du noen eksklusive fordeler.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Marta Spizewska

Marta Spizewska

Reiser, glamorøse shows og utdannelse verden over. Hair Magazine stjal litt tid med Marta Spizewska, kreativ sjef for Wella i Norden.
Rebecca Taylor

Rebecca Taylor

Rebecca Taylor omtales som fargedronningen, og deler fargerike looks med sine 500.000 følgere på Instagram. Vi møtte Rebecca på Cosmoprof i Bologna.

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspirasjon til blow out brushes med denne video fra Björn Axén. Her får du innblikk i styling av fire modeller med forskjellig hårlengde og stil.
Har du sett den nye glittertrend?

Har du sett den nye glittertrend?

Gå all-in på glitter og gjør det til en del av din helhetslook ved å bruke det i håret. Du kan gjøre hele håret glitrendeeller velge ut enkelte deler.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Følg med i videoen der Sofia Geideby viser hvordan man lager en enkel, fin og sommerlig frisyre med fletter!
Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston presenterer fem ulike herrefrisyrer som kvinner elsker. Vi kan avsløre at både David Beckham, Brad Pitt og George Clooney er med.
De første hårfønerne i salongene

De første hårfønerne i salongene

Det har skjedd mye med utstyret i frisørsalongene siden de første tørkehjelmene på 1920-tallet flyttet inn og ble en fast bestanddel i salongens inventar. I denne videoen kan du se hvordan de så ut den gang.