LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Q&A med Ellen-Kristine Helmersen - årets frisørlærling 2018

Ellen-Kristine Helmersen vant årets frisørlærling 2018. Vi i Hair Magazine har vært så heldige å også få en prat med henne, som i likhet med årets frisør Elisabeth Rendall jobber til daglig på Coma Frisør i Trondheim.

Årets lærling Ellen (t.h) sammen med årets frisør Elisabeth RendallÅrets lærling Ellen (t.h) sammen med årets frisør Elisabeth Rendall fra Coma frisør.

Hvordan er det å være lærling på Coma Frisør, og hvor lenge har du arbeidet der?
Det å være lærling på Coma er utrolig trygt og utfordrende på samme tid. Du har folk rundt deg som vil ditt beste og få utviklet deg til det ytterste, og som tar godt vare på deg. De er oppdaterte mennesker som henger med på trendene og liker å inspirere videre. Jeg har vært lærling hos de i to år, og ble ferdig utdannet i juni 2017. Deretter var jeg så heldig at jeg fikk lov til å fortsette som frisør, og har derfor snart vært her i tre år. Tiden går veldig fort!

Hvilke utfordringer møter du i hverdagen?
I hverdagen møter jeg alle slags utfordringer, som jeg tror flere kan kjenne seg igjen i og føle på, da ingen dag eller kunde er likedan. Der nok også derfor jeg liker dette yrket så godt, med den spenningen som hører med. Derfor tar jeg hver dag som den kommer, da det er umulig å planlegge og bestemme seg for ting på forhånd!

Hva er den beste opplevelsen du har hatt som frisør?
Den beste opplevelsen jeg har hatt må kanskje være det å vinne «årets lærling»-tittelen, og alt som følger med. Det er skikkelig stas! Og ellers vil jeg si når kundene uttrykker når de virkelig, virkelig er fornøyd med resultatet - Det varmer hjerterota!

Hva tror du har vært den avgjørende faktoren til at du har blitt årets lærling?
Jeg tror den avgjørende faktoren først og fremst er at jeg har så flinke folk rundt meg, som heier og inspirerer meg til å prøve, jobbe hardt og utfordre meg selv. De er gode forbilder, da de driver med dette selv, og viser veien å gå for meg - og hvor gøy hele opplegget faktisk er! Det krever nok også mye planlegging, testing og godt samarbeid med fotograf, modeller osv. Det er mange faktorer som skal klaffe på en gang!

Hvilke råd har du til andre lærlinger som ønsker å forbedre seg?
Jeg tror det er viktig å tenke at ingen er verdensmester med det samme, og det er naturlig å feile og prøve ut. Det er viktig å ta i mot alle råd, synsvinkler og tanker for å kunne forbedre seg selv og sin stil til sitt sluttresultat. Og ikke vær redd for å hive seg ut i ting man egentlig ikke tør, for det hjelper, haha!

Hva er ditt favorittprodukt, og hvorfor?
Utrolig vanskelig valg, når man har så mange gode produkter!! Men favorittproduktet mitt for tiden må være Aveda's be curly style prep, da jeg elsker å få frem kundenes naturlige tekstur med litt hold. Og en liten dryss av Aveda Thickening Tonic på nordisk hår slår aldri feil!

Hvilke feil har du gjort som frisør, og hva har du lært av dem?
Hehe jeg har nok gjort mange feil på den lille tiden jeg har vært i yrket. Jeg er for eksempel glad i å prate, og i starten av lærlingtiden stillte jeg bokstavelig talt alt for mange spørsmål til kundene om hvor de var fra, drev med og så videre. Jeg tror mange følte det som en spørreundersøkelse, stakkars. Jeg har også lært at det er viktig å være tydelig på hva som er mulig å få til på en behandling, og gjerne gjenta det flere ganger i konsultasjonen med kunden. Heldigvis har jeg gode kollegaer som veileder og hjelper meg på kundeforhold og hva det ellers skulle være. Trygt å ha de som har mange års erfaring rundt seg! 

Hva drømmer du om å gjøre etter læretiden?
I og med at jeg ble ferdig utdannet i fjor, ønsker jeg å fortsette å suge til meg alt av råd og inspirasjon fra andre frisører for å lære mest mulig.  Jeg tenker å fortsette å konkurrere, da det gir en lykkerus og mestringsfølelse som gir motivasjon for årene videre.

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Björn Axén Scented Dry Shampoo

Björn Axén Scented Dry Shampoo

Björn Axén Scented Dry Shampoo fresher opp håret uten å tynge og gir volum for alle hårtyper, med duft av Green Apple, Sweet Blossom og Sunny Grapefruit.
Löwengrip Care & Color - Healthy Glow

Löwengrip Care & Color - Healthy Glow

Löwengrip Healthy Glow og Body Scrub er mykgjørende og fuktighetsgivende lotion og skrubb. Gir huden næring og glans, med Micro Proskin og beta-karoten.
No Nothing Dry Shampoo og Heat Protection Spray

No Nothing Dry Shampoo og Heat Protection Spray

No Nothing Dry Shampoo tar bort overflødig fett og gjør håret rent og friskt. No Nothing Heat Protection kondisjonerer håret og beskytter mot varme.
Löwengrip Luminous Bronze Self-Tan Drops 30 ml

Löwengrip Luminous Bronze Self-Tan Drops 30 ml

Löwengrip Luminous Bronze Self-Tan Drops er konsentrerte dråper som blandes med din daglige ansiktskrem, og gir gradvis en naturlig, jevn gyllen nyanse.
Bevar hårfargen i sommer med Björn Axén

Bevar hårfargen i sommer med Björn Axén

Sommer, saltvann og sol påvirker hårets farge og glans. Cool Silver og Color stay fra Björn Axén bevarer fargen for både blondiner og de med farget hår.

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Hair Magazine besøkte Cosmoprof i Bologna

Hair Magazine besøkte Cosmoprof i Bologna

Etter 50 år har Cosmoprof vokst til å bli et av verdens største arrangement i den profesjonelle skjønnhetsbransjen. Les alt om messen her!
Sesongens trender med Wella Nordic Creative Team

Sesongens trender med Wella Nordic Creative Team

Det var ikke en tom stol i rommet da Hair Magazine ble invitert til en trendvisning med Wella Professionals.
Mote med mening 2018

Mote med mening 2018

På tiende året har Berit Olimb bak frisørsalongen Olimb & Co arrangert Mote Med Mening. Under jubileet på Gamle Logen i Oslo skapte hun nettopp mening til bransjen.
Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

På den internasjonale bransjemessen TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf fantes det meste for den som elsker hår i alle fasonger. Les mer og se bildene her!
Eugene Souleiman backstage under NYFW18

Eugene Souleiman backstage under NYFW18

ghd-ambassadøren og Wella Professionals Global Creative Director Eugene Souleiman stylet modellene under New York Fashion Week. La deg inspirere her!

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Robert Lobetta

Robert Lobetta

Etter ti år på egne ben er hårkunstneren Robert Lobetta tilbake hos Sebastian Professional, der han tidligere har hatt rollen som Creative Director.
Helene Tjønntveit

Helene Tjønntveit

Hun har ønsket å bli frisør så lenge hun selv kan huske, og allerede da hun var 10 år gammel fikk hun lov til å klippe pappa. Helen Tjønntveit vant Trend Vision i Norge og roser sine gode kollegaer. Les mer om henne her:

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Følg med i videoen der Sofia Geideby viser hvordan man lager en enkel, fin og sommerlig frisyre med fletter!
Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston presenterer fem ulike herrefrisyrer som kvinner elsker. Vi kan avsløre at både David Beckham, Brad Pitt og George Clooney er med.
De første hårfønerne i salongene

De første hårfønerne i salongene

Det har skjedd mye med utstyret i frisørsalongene siden de første tørkehjelmene på 1920-tallet flyttet inn og ble en fast bestanddel i salongens inventar. I denne videoen kan du se hvordan de så ut den gang.
Björn Axén - How to get the look - Pink waves

Björn Axén - How to get the look - Pink waves

Björn Axén viser lekre festfrisyrer, hvor du kan lære og lage elegante frisyrer på deg eller dine kunder. Se hvordan du lager disse 30-tallsinspirerte bølgene!
Pulp Riot - Paint by numbers

Pulp Riot - Paint by numbers

Pulp Riot har eksplodert på sosiale medier og på veldig kort tid fått over en halv million tilhengere på Instagram. Sjekk ut hvorfor her!