LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Q&A med Ellen-Kristine Helmersen - årets frisørlærling 2018

Ellen-Kristine Helmersen vant årets frisørlærling 2018. Vi i Hair Magazine har vært så heldige å også få en prat med henne, som i likhet med årets frisør Elisabeth Rendall jobber til daglig på Coma Frisør i Trondheim.

Årets lærling Ellen (t.h) sammen med årets frisør Elisabeth RendallÅrets lærling Ellen (t.h) sammen med årets frisør Elisabeth Rendall fra Coma frisør.

Hvordan er det å være lærling på Coma Frisør, og hvor lenge har du arbeidet der?
Det å være lærling på Coma er utrolig trygt og utfordrende på samme tid. Du har folk rundt deg som vil ditt beste og få utviklet deg til det ytterste, og som tar godt vare på deg. De er oppdaterte mennesker som henger med på trendene og liker å inspirere videre. Jeg har vært lærling hos de i to år, og ble ferdig utdannet i juni 2017. Deretter var jeg så heldig at jeg fikk lov til å fortsette som frisør, og har derfor snart vært her i tre år. Tiden går veldig fort!

Hvilke utfordringer møter du i hverdagen?
I hverdagen møter jeg alle slags utfordringer, som jeg tror flere kan kjenne seg igjen i og føle på, da ingen dag eller kunde er likedan. Der nok også derfor jeg liker dette yrket så godt, med den spenningen som hører med. Derfor tar jeg hver dag som den kommer, da det er umulig å planlegge og bestemme seg for ting på forhånd!

Hva er den beste opplevelsen du har hatt som frisør?
Den beste opplevelsen jeg har hatt må kanskje være det å vinne «årets lærling»-tittelen, og alt som følger med. Det er skikkelig stas! Og ellers vil jeg si når kundene uttrykker når de virkelig, virkelig er fornøyd med resultatet - Det varmer hjerterota!

Hva tror du har vært den avgjørende faktoren til at du har blitt årets lærling?
Jeg tror den avgjørende faktoren først og fremst er at jeg har så flinke folk rundt meg, som heier og inspirerer meg til å prøve, jobbe hardt og utfordre meg selv. De er gode forbilder, da de driver med dette selv, og viser veien å gå for meg - og hvor gøy hele opplegget faktisk er! Det krever nok også mye planlegging, testing og godt samarbeid med fotograf, modeller osv. Det er mange faktorer som skal klaffe på en gang!

Hvilke råd har du til andre lærlinger som ønsker å forbedre seg?
Jeg tror det er viktig å tenke at ingen er verdensmester med det samme, og det er naturlig å feile og prøve ut. Det er viktig å ta i mot alle råd, synsvinkler og tanker for å kunne forbedre seg selv og sin stil til sitt sluttresultat. Og ikke vær redd for å hive seg ut i ting man egentlig ikke tør, for det hjelper, haha!

Hva er ditt favorittprodukt, og hvorfor?
Utrolig vanskelig valg, når man har så mange gode produkter!! Men favorittproduktet mitt for tiden må være Aveda's be curly style prep, da jeg elsker å få frem kundenes naturlige tekstur med litt hold. Og en liten dryss av Aveda Thickening Tonic på nordisk hår slår aldri feil!

Hvilke feil har du gjort som frisør, og hva har du lært av dem?
Hehe jeg har nok gjort mange feil på den lille tiden jeg har vært i yrket. Jeg er for eksempel glad i å prate, og i starten av lærlingtiden stillte jeg bokstavelig talt alt for mange spørsmål til kundene om hvor de var fra, drev med og så videre. Jeg tror mange følte det som en spørreundersøkelse, stakkars. Jeg har også lært at det er viktig å være tydelig på hva som er mulig å få til på en behandling, og gjerne gjenta det flere ganger i konsultasjonen med kunden. Heldigvis har jeg gode kollegaer som veileder og hjelper meg på kundeforhold og hva det ellers skulle være. Trygt å ha de som har mange års erfaring rundt seg! 

Hva drømmer du om å gjøre etter læretiden?
I og med at jeg ble ferdig utdannet i fjor, ønsker jeg å fortsette å suge til meg alt av råd og inspirasjon fra andre frisører for å lære mest mulig.  Jeg tenker å fortsette å konkurrere, da det gir en lykkerus og mestringsfølelse som gir motivasjon for årene videre.

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Liquid Spell Reinforcing Bodifying Fluid fra Davines

Liquid Spell Reinforcing Bodifying Fluid fra Davines

Liquid Spell Reinforcing Bodifying Fluid gjenoppretter styrke og fylde i skjørt og fint hår, gir vitalitet til hårfibrene og et mykere og sunnere hår.
TIMELESS BLACK i black edition fra JAGUAR

TIMELESS BLACK i black edition fra JAGUAR

TIMELESS kombinerer klassisk estetikk og ergonomisk design, med høykvalitets dyp sort metallisk lag som sørger for beskyttelse mot nikkel for allergikere.
Paul Mitchel Ultimate Color Repair Mask

Paul Mitchel Ultimate Color Repair Mask

Serien 'Ultimate Color Repair' utvides nå med Ultimate Color Repair Mask, en dyptvirkende kur til fargebehandlet hår som kapsler inn fargen og reparerer håret.
Structure by JOICO

Structure by JOICO

Structure by JOICO er en kompakt stylingserie med unisex stylingprodukter som har som formål å omfavne individualitet og den unike stil. Les mer her!
Davines - The century of light

Davines - The century of light

The century of light er skapt for å beskytte håret mot oksidativ skade som kan svekke håret under bleking eller lysning, med den eksklusive Hair Protective Booster.

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Premiere - Nordic Hair Awards

Premiere - Nordic Hair Awards

Vi er stolte av å kunne invitere deg til nordens største møteplass for frisører, Nordic Hair Awards og Nordic Hair Expo. Les mer og finn early bird-billetter her!
Intercoiffures europeiske kongress i Interlaken

Intercoiffures europeiske kongress i Interlaken

Frisører fra hele verden ferdes gjennom fantastisk utsikt for å omgås over landegrensene, dele erfaringer og inspireres av hverandre med Intercoiffure.
Trenger du litt faglig påfyll i høst?

Trenger du litt faglig påfyll i høst?

Føler du at du trenger påfyll av inspirasjon og ønsker å lære noe nytt, finnes det en rekke kurs denne høsten. Finn kursene som passer best for deg her!
Sees vi til Salon International 2018 i London?

Sees vi til Salon International 2018 i London?

Salon International slår enda en gang dørene opp for tusenvis av frisører fra hele verden. Som leser av Hair Magazine får du noen eksklusive fordeler.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Jan Thomas

Jan Thomas

Jan Thomas er frisør, stylist, forfatter og gründer, med brands som Jan Thomas Studio og Cosmetics. Bli kjent med en av Norges mest kjente frisører her!
Pernille B-N Wettre

Pernille B-N Wettre

Pernille B-N Wettre jobber som frisør og makeup-artist i sminkeavdelingen i NRK. Hun er Anne Lindmos faste frisør og en del av fredagsritualet før Lindo show.

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspirasjon til blow out brushes med denne video fra Björn Axén. Her får du innblikk i styling av fire modeller med forskjellig hårlengde og stil.
Har du sett den nye glittertrend?

Har du sett den nye glittertrend?

Gå all-in på glitter og gjør det til en del av din helhetslook ved å bruke det i håret. Du kan gjøre hele håret glitrendeeller velge ut enkelte deler.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Følg med i videoen der Sofia Geideby viser hvordan man lager en enkel, fin og sommerlig frisyre med fletter!
Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston presenterer fem ulike herrefrisyrer som kvinner elsker. Vi kan avsløre at både David Beckham, Brad Pitt og George Clooney er med.
De første hårfønerne i salongene

De første hårfønerne i salongene

Det har skjedd mye med utstyret i frisørsalongene siden de første tørkehjelmene på 1920-tallet flyttet inn og ble en fast bestanddel i salongens inventar. I denne videoen kan du se hvordan de så ut den gang.