LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Q&A med Elisabeth Rendall - Vinneren av årets frisør

Elisabeth Rendall vant årets frisør i 2018. Vi i Hair Magazine har vært så heldige å få en Q&A med den dyktige frisøren som til daglig jobber på Coma Frisør som hun startet med sin gode venninde Monica Berge i Trondheim.

Q&A med Kathine Rendall

Hvor jobber du nå, og hvor lenge har du arbeidet der?
Jeg jobber på Coma frisør i Trondheim som jeg og min gode venninne startet opp for 3,5 år siden. 

Hvor har du utdannet deg?
Jeg begynte min frisørkarriere i Trondheim for 14 år siden. Jeg gikk norsk frisørskole. 

Hvordan ble Coma Frisør en realitet?
Jeg ønsket å jobbe i en salong som hadde grønne produkter og var bærekraftig derfor åpnet vi Coma.  Dette er noe kunder blir mer og mer opptatt av. Det er mange som sliter med allergi så det er fint å kunne tilby plantebaserte hårfarger og hårpleie. 

Om du ikke hadde vært frisør, hvilket yrke ville du ha valgt?
Hvis jeg ikke hadde vært frisør hadde jeg helt sikkert jobbet med noe kreativt. Jeg elsker å møte nye mennesker og liker å skape noe. Fotograf eller designer hadde nok stått høyt oppe på lista. 

Hva er den beste opplevelsen du har hatt som frisør?
Den beste opplevelsen som frisør må nok være første gang jeg vant NM i klipp og farge. Det var så utrolig godt å få den anerkjennelsen etter flere år med trening, feiling og utallige timer med farging. 

Hvilken norsk frisør ser du mest opp til?
Den frisøren jeg ser mest opp til i Norge er Pål Berdahl på Gevir. Han er genuint interessert i hår. Han skaper så utrolig mye lekkert hår og klippeteknisk er han bare helt rå. Det er så spennende å følge han på Instagram hvor han oppdaterer hele tiden fra forskjellige shoots og fashion week. Jeg vet hvor utrolig hardt han har jobbet for å komme dit han er i dag og jeg unner han virkelig all den suksessen har har fått. 

Hvilken internasjonal frisør ser du mest opp til? 
Den internasjonale frisøren jeg ser mest opp til er Damien Rinaldo. Jeg kan sitte å betrakte kolleksjonene hans igjen og igjen. Jeg elsker den dybden insort/ hvit bildene han gjør mye, og det harde uttrykket. 

Hvor finner du inspirasjon fra?
Jeg finner inspirasjon i det meste rundt meg. Naturen, de forskjellige årstidene, reiser og på jobb. Jeg bruker også mye tid på Pinterest og Instagram. 

Hva er ditt favorittprodukt, og hvorfor?
Mitt favorittprodukt for tiden er tørrsjampo fra Aveda. Jeg bruker den mye i stylinger for å skape tilfeldige bølger med et litt matt finish. Det er utrolig fin for å friske opp frisyren på dag nr.2.  

Hvilken kjendis ville du gitt ny frisyre? 
En kjendis jeg ville gitt ny frisyre er Britney Spears. Det lange blonde extension-håret begynner å gå ut på dato. Så kunne vi danset og synge hennes gamle hits underveis 😊

Hva drømmer du om?
Det er litt klisje men jeg føler jeg lever drømmen min nå. Jeg har en frisk familie, drømmejobben og et utrolig flott hjem med kollegaer. Vi blir til sommeren 10 ansatte og alle brikkene begynner å falle på plass. Det har vært en utrolig reise med Coma, og jeg har lært mer de siste tre årene enn jeg har gjort alle 14 årene jeg har vært frisør. På godt og vondt .   

Hvilke feil har du gjort som frisør, og hva har du lært av dem?
Tidlig i læretiden min hadde jeg en forferdelig opplevelse som frisør. Jeg hadde klippet enn kunde som var utrolig misfornøyd med resultatet. Hun hadde blitt klippet alt for lite og jeg hadde stjålet mye av hennes tid. Hun kom innom noen dager etter klippen for å snakke med daglig leder. To ganger kom hun innom for å fortelle meg hvor dårlig jeg var og at jeg ikke burde fortsette som frisør. Hun sendte skriftlig klage til ledelsen om hvor elendig jeg var og anbefalte dem å ikke la meg fortsette. Jeg husker at jeg satt på bakrommet og gråt, og vurderte å slutte på dagen. Jeg følte meg så elendig og liten. Jeg byttet arbeidsplass og kom til en salong som hadde en anerkjent konkurransefrisør. Kenneth Solbakken presenterte meg for konkurransefrisering. Han stod med stoppeklokke og vannflaske og tok tiden på meg. Vi jobbet sammen i mange år og jeg jobbet med mange dyktige frisører opp igjennom de årene. 

Hva mener du frisørbransjen mangler? 
Jeg synes det har skjedd utrolig mye spennende i frisørbransjen de siste årene. Det har dukket opp nye salonger og prosjekter. Jeg skulle ønsket man kunne heie hverandre mer frem. Unne hverandre suksess. Man kan lære mye av hverandre. Vi kontaktet Siv Oldervik som driver Stas i Trondheim etter hun vant årets frisørbedrift. Vi tenkte hva gjør hun som vi kan lære av. Hun tok seg tid til å treffe oss og ga oss mange råd og tips. Vi jobber hele tiden med å utvikle oss og bli bedre. Jeg tror det er viktig å være ydmyk i denne bransjen og lære av hverandre . 

Hva arbeider du i øyeblikket med å bli bedre på?
Jeg jobber mye med styling for øyeblikket. Jeg var nylig på kurs med en frisør som jeg ser veldig opp til, Lars Eriksen Eitran. Han viste oss flere kule stylinger og lærte meg å mikse produkter jeg aldri hadde tenkt jeg kunne blande. 

Hva er ditt tips til unge, lovende frisører?
Tips til unge frisører er å sette seg klare mål. Hvor vil du og hva vil du oppnå. 3,5 og 10 år frem i tid. Planene endrer seg naturligvis etterhvert, men det har funket for meg. Vær ydmyk og ta til deg så mye informasjon som overhodet mulig. Tren og gi ikke opp. Det tar tid å bli god. Man blir aldri utlært i denne bransjen. 

Nyeste produkter se flere produktnyheter

L'Oréal Professionnel introduserer INOA Balayage Ambré

L'Oréal Professionnel introduserer INOA Balayage Ambré

I anledning av INOAs 10-års jubileum introduserer L'Oréal Professionnel nå servicen INOA Balayage Ambré med fire nyanser av rav for den perfekte tone.
Celeb Luxury Colorditioner i 10 nyanser hos HeadBrands

Celeb Luxury Colorditioner i 10 nyanser hos HeadBrands

Gem Lite Colorditioner er en pigmentert, fargebevarende og styrkende balsam, som gjenoppbygger og reparerer bindingene i håret. Finnes hos HeadBrands.
Nye Cera Wandbar stylingverktøy

Nye Cera Wandbar stylingverktøy

Cera Wandbar er et smidig stylingverkøy som takket være den ergonomiske vinkel gir masse stylingmuligheter uten å belaste håndledd, skuldre eller albue. Les mer her!
CUTRIN BIO+ - velvære for hodebunnen

CUTRIN BIO+ - velvære for hodebunnen

CUTRIN BIO+ er en pleieserie som behandler tørr hodebunn, flass og håravfall skånsomt og effektivt. Nå relanseres serien i nye forpakninger. Se mer her!
SEB MAN - hårpleieserie for menn fra Sebastian Professional

SEB MAN - hårpleieserie for menn fra Sebastian Professional

Sebastian Professional lanserer SEB MAN, en serie for menn med produkter til hår og skjegg, skapt med fokus hva det betyr å være en mann i dagens samfunn. Se mer her!

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Goldwell show på Hårmessen 2018

Goldwell show på Hårmessen 2018

Goldwell inviterte til et forrykende hårshow på Hårmessen 2018 i Stavanger og viste en rekke nydelige, inspirerende og kreative avant-garde frisyrer.
Wella Professionals første TrendVision Creative Retrerat Experience

Wella Professionals første TrendVision Creative Retrerat Experience

Wella Professionals internasjonale TrendVision 2018 gikk av stabelen i Lisboa, og frisører fra hele verden var samlet til en Creative Retreat Experience. Se mer her!
Salon International 2018 - europeisk frisørmesse

Salon International 2018 - europeisk frisørmesse

Frisører, leverandører og inspiratorer fra hele Europa møttes for å mingle, mens de tok del i de seneste trends fra noen av bransjens stjerner.
Glamour og luksus på Gold Show i København

Glamour og luksus på Gold Show i København

Motehuset Gold bød 800 frisører fra hele verden til gallakvelden Gold International Show, sirkusartister og flere nye lanseringer i København.
En hel helg med HeadBrands

En hel helg med HeadBrands

Mer en 250 frisører var kommet fra alle Nordens hjørner for å være med på den aller første HeadBrands Xperience – og for en opplevelse det var! En hel helg fylt med inspirasjon, trender og noe for enhver smak.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Henriette Hauge

Henriette Hauge

Vi har blitt bedre kjent med den unge og talentfulle bergenseren, Henriette Hauge. Les om hennes vei til suksessen, tips, drømmer og tanker her!
Kjetil Fevang

Kjetil Fevang

Under Årets frisør 2016 mottok Kjetil Fevang «Publikumsprisen 2016» andre året på rad. Les her hva han tenker om det!

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

How to: Shadow Roots hårfarge - video tutorial

How to: Shadow Roots hårfarge - video tutorial

I denne videoen viser Jenny Strebe og Viola Landsky, Schwarzkopf Professional Colourist, hvordan man skaper en reverse balayage med shadow roots. Se video her!
Juleinspirert hestehale med ghd

Juleinspirert hestehale med ghd

ghd viser i denne video hvordan du kan lage en lekker, bølget hestehale med hårpynt, perfekt til julens fester. Se video her!
Naturlige og teksturerte bølger med ghd

Naturlige og teksturerte bølger med ghd

I denne video viser ghd hvordan du får den såkalte "I woke up like this"-look. Naturlige og teksturerte bølger for en kul og sexy look. Se videoen her!
Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

I denne tutorial viser den dyktige Benjamin Martin tre ulike oppsetninger for langt hår som passer perfekt til bryllup, feiringer, jul og nyttårsfester!
ghd "how to" - perfekte bølger med rettetang

ghd "how to" - perfekte bølger med rettetang

I denne video viser ghd hvordan man skaper det perfekte wavy hår med en rettetang.