LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Q&A med Sølvi Bjørnevoll

Hvor jobber du nå og hvor lenge har du vært der?

Jeg jobber som daglig leder på Norsk frisørskole i Bergen. Har jeg litt ekstra tid finner du meg på Nikita Hair i Strandgaten eller i studio med Rawbyraa. På NFS har jeg vært siden 2004 samtidig som jeg har jobbet i salong og har flere andre prosjekter ved siden av.

Hvor har du tatt utdannelsen din?

Ved Norsk frisørskole, og læretiden tok jeg hos tidligere Hermans salong, nå Think hairwear. Fantastisk sted å få opplæring på. Øivind Karlsen, som var med å starte salongene, var et fantastisk forbilde, både som frisør og medmenneske. Jeg har også studert pedagogikk, stylistskole og mesterbrev.

Hva er dine planer videre?

Planen er å utvikle meg videre og lære meg enda mer innenfor faget vårt. Være med på å gjøre skolene våre enda bedre med fokus på kvalitet, trening og lidenskap for faget. Akkurat nå er planen å konkurrere i Trend vision i London i oktober og sende inn bilder til Årets frisør.

Om du ikke hadde vært frisør, hvilket yrker ville du ha valgt da?

Åh, vanskelig! Jeg elsker å få være kreativ, så kanskje fotograf. Jeg jobber sammen med en av Norges beste fotografer, Hanne Cathrin Olsen og sammen driver vi Rawbyraa som styler og tar bilder til ulike ting. Vi tar bilder til ulike konkurranser, reklamer og diverse andre fotojobber.

Hva synes du frisørbransjen mangler?

Flere dyktige frisører som løfter faget vårt, snakker det opp og frem!

Hva er ditt favorittprodukt og hvorfor?

Hm, jeg har så mange. Akkurat nå er jeg veldig glad i Eleni&Chris sine leave in –sprayer. De beskytter mot varme og er supergode å føne på! Volum, eller glatt- så enkelt! Ellers er jeg veldig svak for GOLD sine produkter.

Hva jobber du med å bli bedre på?

Hvor skal jeg begynne! Jeg mener at vi alltid kan bli bedre, så jeg trener egentlig på detmeste. Jeg låner meg bøker på biblioteket, alt fra teorien om hårstrået, kjemi, kroppsspråk og pedagogikk, til stilhistorie. Jeg trener sammen med kollegaer til ulike konkurranser og jeg lærer meg nye teknikker. Jeg vil bli bedre på de nyeste fargeteknikkene og har flere modeller som heldigvis stiller opp hver gang jeg vil prøve noe nytt!

Hvilke frisører ser du opp til?

Det er flere. Jeg digger frisører som går egne veier og skaper sin egen nisje-salong. Her i Bergen har vi flere salonger som virkelig utmerker seg med sin lidenskap for farger og gleden av å få jobbe kreativt! Jeg er også heldig som jobber i et fantastisk firma, Raise, som har utrolig mange dyktige medarbeidere. Jeg ser opp til dem som skaper resultater, og som lar seg drive av annet enn penger. Engasjerte og motiverte frisører! Jeg har stor respekt for alle jeg har møtt på min vei fra lærling til frisør.

Hva drømmer du om?

Jeg drømte om å få jobb på Norsk frisørskole og stortrives her, men jeg drømmer nok litt om å få en åttende dag i uken, slik at jeg kunne jobbet enda mer med Rawbyraa, sammen med fotograf og makeupartist. Jobbe med å skape en helhet til modellen. Styling av både hår og klær.

Hva slags feil har du gjort i løpet av din karriere?

Mange. Det er vel de man lærer mest av? Jeg forteller dem til studentene og lærlingene, slik at de slipper å gjøre samme feil som meg. For eksempel: klippe en svært konveks designlinje på min første herrekunde. Da læreren min spurte hvorfor jeg hadde laget den – var det noe han ville ha selv? Det var det jo ikke… Da skjønte jeg at det var feil.

Hva har du oppnådd i din karriere så langt som du er fornøyd med?

Jeg har drømmejobben! Det er jeg ganske fornøyd med! Er også glad for å ha blitt nominert 2 ganger til Årets frisør, vunnet fotokonkurranser i Headbrands, Nikita og Trend Vision! Fått reise til både Miami, New York, Stockholm, Købehnavn og London med jobben min.

Hva er ditt tips til unge og lovende frisørspirer?

Være sulten på å lære mer! I vårt fag blir man aldri utlært, heldigvis!! Trene, trene,trene. Du er din egen lykkes smed, så ta tak i deg selv og din egen utvikling. Du blir akkurat så god som du selv ønsker!

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Fudge Vinyl Pomade - Nå hos HeadBrands

Fudge Vinyl Pomade - Nå hos HeadBrands

Vinyl Pomade er en pomade med medium hold som er lett å vaske ut. Pomaden beskytter mot luftfuktighet og tilfører fuktighet og glans uten å tynge håret.
System Professional med ENERGYCODE COMPLEX

System Professional med ENERGYCODE COMPLEX

Nå introduserer Wella Professionals System Professional med ENERGYCODE COMPLEX, som er designet for å gi et synlig vakrere og sunnere hår. Les mer her!
KMS nye Style Primers

KMS nye Style Primers

Avslappet og enkelt - men med fantastisk stil. Den attituden opplever man spesielt i Melbourne. Dette har inspirert til de nye KMS Style Primers.
@Pure Pigments - Nyhet fra Goldwell

@Pure Pigments - Nyhet fra Goldwell

Goldwell presenterer deres helt nye innovasjon i hårfarge, @Pure Pigments, og åpner dermed opp for en helt ny dimensjon av fargeresultater. Les mer her!
Groomingbørster fra Hercules Sägemann

Groomingbørster fra Hercules Sägemann

En serie med beskyttende og skånsommme børster fra Hercules Sägemann skapt av kvalitetsmateriale.

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Sesongens trender med Wella Nordic Creative Team

Sesongens trender med Wella Nordic Creative Team

Det var ikke en tom stol i rommet da Hair Magazine ble invitert til en trendvisning med Wella Professionals.
Mote med mening 2018

Mote med mening 2018

På tiende året har Berit Olimb bak frisørsalongen Olimb & Co arrangert Mote Med Mening. Under jubileet på Gamle Logen i Oslo skapte hun nettopp mening til bransjen.
Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

På den internasjonale bransjemessen TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf fantes det meste for den som elsker hår i alle fasonger. Les mer og se bildene her!
Eugene Souleiman backstage under NYFW18

Eugene Souleiman backstage under NYFW18

ghd-ambassadøren og Wella Professionals Global Creative Director Eugene Souleiman stylet modellene under New York Fashion Week. La deg inspirere her!
Intercoiffures nordiske kongress leverte i verdensklasse

Intercoiffures nordiske kongress leverte i verdensklasse

I år stod Sverige som vertsland og styret arrangerte en helg som virkelig inneholdt alt - og litt til. Les mer og se bildene her.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Ragnar Wilhelm Molde Ødegård

Ragnar Wilhelm Molde Ødegård

Med et vakkert bidrag stakk Ragnar Wilhelm Molde Ødegård av med seieren i Årets Læring 2017. Bli bedre kjent med den unge og lovende frisøren her!
Doddy Hjorvarsdóttir Bache

Doddy Hjorvarsdóttir Bache

Doddy Hjorvarsdóttir Bache har mange års erfaring i å endre kvinners stil. På Artestia Spa i Oslo tar den erfarne frisøren og makeupartisten imot kunder.

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston presenterer fem ulike herrefrisyrer som kvinner elsker. Vi kan avsløre at både David Beckham, Brad Pitt og George Clooney er med.
De første hårfønerne i salongene

De første hårfønerne i salongene

Det har skjedd mye med utstyret i frisørsalongene siden de første tørkehjelmene på 1920-tallet flyttet inn og ble en fast bestanddel i salongens inventar. I denne videoen kan du se hvordan de så ut den gang.
Björn Axén - How to get the look - Pink waves

Björn Axén - How to get the look - Pink waves

Björn Axén viser lekre festfrisyrer, hvor du kan lære og lage elegante frisyrer på deg eller dine kunder. Se hvordan du lager disse 30-tallsinspirerte bølgene!
Pulp Riot - Paint by numbers

Pulp Riot - Paint by numbers

Pulp Riot har eksplodert på sosiale medier og på veldig kort tid fått over en halv million tilhengere på Instagram. Sjekk ut hvorfor her!
Björn Axén - How to get the look - Romantisk oppsetning

Björn Axén - How to get the look - Romantisk oppsetning

Björn Axén viser deg hvordan du kan lage elegante frisyrer på deg selv eller dine kunder. Se videoen og lær hvordan du lager denne romantiske oppsetningen!