LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Samlet om skjønnhet

Messetid er tiden for mange nye synsinntrykk, prøving og opplevelser. For tolvte gang ble Health & Beauty messen avholdt.

Det myldret av helse- og skjønnhetsinteresserte på Fornebu under Health & Beauty 2018. Og ifølge arrangøren gikk de i break even da besøkstallet fordelt på de tre dagene kom på over 11.000. Nytt av året er at messearrangøren har gitt fagbesøkende gratis inngang over alle dagene.

– Messen er populær blant frisører med tanke på show av hårtrender fra scenen, sier Kari Tveranger, messearrangør.

Hun håper å få i stand en enda større håravdeling til neste år. I år hadde Nikita en egen hårlounge, og flere stands tilbød hårstyling.

– Hår hører med til beauty, sier hun.

Kari Tveranger er messearrangør og redaktør i Spabeauty.Kari Tveranger er messearrangør og redaktør i Spabeauty.

Health & Beauty messen hadde besøkstall på 11.000 i løpet av helgen. Fredagen hadde 4.200 registrerte fagbesøkende.Health & Beauty messen hadde besøkstall på 11.000 i løpet av helgen. Fredagen hadde 4.200 registrerte fagbesøkende.

Speedstyling for alle
Forbi mange boder, og innerst i lokalet deler Hair Magazine stand med På Håret. Her får alle som ønsket seg en speedstyling nettopp det.

Linn Blystad fra Oslo, er en av de heldige besøkende.

– Jeg er veldig fornøyd. Da jeg kom hadde jeg rett hår, nå er det bølger i det, sier 24-åringen før hun poserer med ryggen til fotografen.

Frisør Cathrin Bernvald forteller at en speedstyling tar om lag en halvtime. 

– Vi har tørrsjampo, eventuelt kan man betale for vask i tillegg. Vi tar drop-in, men som regel er det lurt å bestille på forhånd, spesielt til dager som fredager og lørdager, sier hun.

Ifølge frisøren er det fler og fler som kjenner til konseptet de tilbyr ved deres 20 salonger i Oslo-området.

Linn Blystad fra Oslo ble ny på håret. Linn Blystad fra Oslo ble ny på håret. Linn Blystad fra Oslo ble ny på håret. – Nei, jeg skal ikke på byen i kveld, ler hun.

Loddet ut diamantpinsett
Mot midten i lokalet står øyebrynstylist-stjernen Fred Hamelten. For anledningen lodder han ut en diamantpinsett til verdi 21 000 kroner. Den består av 19 karat gull i tillegg til «konjakkdiamanter», som har brunoransje farge.

– Jeg har solgt 120 diamantpinsetter fra før. Den dyreste jeg har til salgs er priset til 40 000 kroner, forteller Fred.

I 2012 laget han en diamantpinsett til popstjernen, Rihanna.

– Den hadde en verdi på 65 000, med 33 diamanter og 18 karat gull. Da takket hun meg på Twitter, smiler han.

Øyebrynstylist-stjernen Fred Hamelten var til stede på messen.Fred Hamelten hadde med pinsetter av eget merke på messe.
Øyebrynstylist-stjernen Fred Hamelten var til stede på Health & Beauty messen. 

Mose som trendprodukt
Det er mer salong-inspirasjon å hente på messen. På en stand med interiørprodukter er det ustilt store plater med mose. Et stort trend-produkt ifølge interiørverdenen.

Bjørn Dingstad som eier Norske Moseprodukter, er også tilstede på årets messe. I Norge merker han godt en økende trend for mose i interiøret.

– Mose har lyddempende egenskaper og absorberer lukt. Det er bra for inneklimaet, sier han.

Han mener at mose egner seg godt til frisørsalonger.

– Det fjerner ioner i luften, og absorberer 80 prosent støy i lokaler. Man kan ha mose som helvegg, romskiller eller «maleri» i ulike farger. Det er ingen grenser for hva man kan finne på, sier han.

Norske Moseprodukter er komponentleverandør, det vil si at de kun leverer selve mosen. Hjelp til kreativ mose-bruk kan man få fra interiørdesignere som Bocata Import.

Mosekongen Bjørn Dingstad eier Norske Moseprodukter som omsetter for nesten 30 millioner i året.Mosekongen Bjørn Dingstad eier Norske Moseprodukter som omsetter for nesten 30 millioner i året.Mosekongen Bjørn Dingstad eier Norske Moseprodukter som omsetter for nesten 30 millioner i året.

Superfood i salongen
Nordic Superfood by Myrberg, har framtidstro på frisørbransjen. De tilbyr nå «hair-shots» som salongen kan få i kabinstørrelse, på størrelse med sjampoflasker.

– Mange frisørsalonger benytter seg ikke fullt ut av makten de har over kundens oppmerksomhet, som gjerne oppholder seg opp til tre timer i en salong, sier Linda Myrberg, gründer og CEO i superfood-firmaet.

Hun forteller at frisører kan oppnå mer salg ved å tilby kunder råsaftkonsentrat med sitt innhold av vitaminer og antioksidanter som bedrer hårets helse. De har også et kollagen-produkt som kan blandes i samme vann.

– Når du får en shot kan du kjøpe med deg et produkt hjem. Det blir ikke det samme som med kaffe. Frisører bør tenke grønnere og nåtid. Jeg tror trenden for frisører er at de finner et marked for å påvirke kundens hårhelse, sier hun.

Kollagen blandes i vannet sammen med superfood-juice. – Det gir kundene noe annet enn kaffe under klippen, og de kan kjøpe med seg produktene hjem, forteller gründeren i Nordic Superfood by Myrberg.Kollagen blandes i vannet sammen med superfood-juice. – Det gir kundene noe annet enn kaffe under klippen, og de kan kjøpe med seg produktene hjem, forteller gründeren i Nordic Superfood by Myrberg.

Tekst: Guri Haram
Foto: Patricia Egardsson

 

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

CUTRIN Aurora Color Care

CUTRIN Aurora Color Care

CUTRIN Aurora Color Care er en spesialserie for pleie og vedlikehold av kjølige og klare blonde nyanser og pastellfarger i Silver, Pearl og Rose. Les mer her!
JOICO Defy Damage

JOICO Defy Damage

JOICO lanserer nå Defy Damage, en hårpleieserie som forebygger skade på håret samtidig som den pleier og etterlater håret med en sunn glans. Les mer her!
SkyLight Blond blekemiddel fra Paul Mitchell

SkyLight Blond blekemiddel fra Paul Mitchell

Skylight er perfekt for bleking med frihåndsteknikker og er ideell for presisjon og nøyaktig påføring og til bruk med alle frihåndsteknikker. Lysner opp til 7 toner.
Nyhet fra Paul Mitchell - Tea Tree Special Color Shampoo & Conditioner

Nyhet fra Paul Mitchell - Tea Tree Special Color Shampoo & Conditioner

Tea Tree-serien fra Paul Mitchell med sin karakteristiske, pirrende følelse, i en helt ny fargebevarende linje med shampoo og balsam. Les mer her!
Nye strukturprodukter fra Goldwell StylesSign

Nye strukturprodukter fra Goldwell StylesSign

Struktur er trendy! Goldwell tilfører fire nye styling-helter til StyleSigns serien, som er skapt for vakkert hår med mye struktur. Les mer om produktene her!

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Første International Hairdressing Awards i Madrid

Første International Hairdressing Awards i Madrid

Den første International Hairdressing Awards fant sted i Madrid i og den bød på både en glimrende prisutdeling og et inspirerende runway-show
Goldwell show på Hårmessen 2018

Goldwell show på Hårmessen 2018

Goldwell inviterte til et forrykende hårshow på Hårmessen 2018 i Stavanger og viste en rekke nydelige, inspirerende og kreative avant-garde frisyrer.
Wella Professionals første TrendVision Creative Retrerat Experience

Wella Professionals første TrendVision Creative Retrerat Experience

Wella Professionals internasjonale TrendVision 2018 gikk av stabelen i Lisboa, og frisører fra hele verden var samlet til en Creative Retreat Experience. Se mer her!
Salon International 2018 - europeisk frisørmesse

Salon International 2018 - europeisk frisørmesse

Frisører, leverandører og inspiratorer fra hele Europa møttes for å mingle, mens de tok del i de seneste trends fra noen av bransjens stjerner.
Glamour og luksus på Gold Show i København

Glamour og luksus på Gold Show i København

Motehuset Gold bød 800 frisører fra hele verden til gallakvelden Gold International Show, sirkusartister og flere nye lanseringer i København.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

'Flettemamma' Bente-Helen Schei

'Flettemamma' Bente-Helen Schei

'Flettemamma' Bente-Helen Schei er firebarnsmor og hekta på fletter. Hun har 140.000 Instagram-følgere, og lager vakre, trendy og spennende fletter. Les mer her!
Jeanette Hansen (Q&A)

Jeanette Hansen (Q&A)

Hair Magazine stilte årets lærling 2015 Jeanette Hansen fra OK frisører våre 15 spørsmål! Se her hva hun svarte.

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

Asymmetrisk Pixie Cut med Matt Beck

Asymmetrisk Pixie Cut med Matt Beck

Matt Beck, som driver YouTube-kanalen og bloggen Free Salon Education, viser her hvordan du kan skape en lekker, asymmetrisk bob i Pixie-stil med masse tekstur.
How To Create a Net Braid - Fishnet Braid Tutorial med Sam Villa

How To Create a Net Braid - Fishnet Braid Tutorial med Sam Villa

Når Sam Villa ikke jobber med hår elsker han å fiske, og denne lekre frisyren er inspirert av fiskenett. Se hvordan du kan lage dette "flettenettet" her!
Skap en Donut Braid med Sam Villa

Skap en Donut Braid med Sam Villa

I denne video viser talentfulle Sam Villa hvordan du går fra en hestehale til en donut og til sist samler alle deler i en sjarmerende flette.
2 i 1 festhår med Regis Salons

2 i 1 festhår med Regis Salons

Britiske Regis Salons sammen med Creative Director Kieron Fowles har skapt to glamorøse festfrisyrer som din kunde enkelt kan gjenskape selv. Se video her!
How to: Shadow Roots hårfarge - video tutorial

How to: Shadow Roots hårfarge - video tutorial

I denne videoen viser Jenny Strebe og Viola Landsky, Schwarzkopf Professional Colourist, hvordan man skaper en reverse balayage med shadow roots. Se video her!