LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Tips for å redde solskadet hår

Sommer og ferie betyr sol og bading, og dessverre opplever mange skadet hår etter å ha brukt tid i saltvann eller klor. Mot høsten kan håret derfor være tørt, slitt og ha mistet farge, og vi har derfor samlet en rekke tips som du som frisør kan gi videre til dine kunder med sommerskadet hår.

Børst med omhu
Hår som er skadet av sol og sommer kan være vanskelig å børste ut. Dersom man er hardhendt med håret kan hårstråene brekke og bli ytterligere skadet. Et tips er å bruke en bredtannet kam og starte i enden og jobbe opp til røttene, før man eventuelt bruker en finere kam senere.

Erstatt tapt fuktighet
Skadet og tørt hår trenger ofte trenger hjelp til å bli friskt og livlig igjen. Anvend produkter som gjenoppretter fuktigheten i håret, og en god hårkur eller maske kan være til stor hjelp.

Gi liv til fargen
Salt, sol og klor er noe av det som sliter mest på hårfargen, og for å gjenopprette glansen og fargen kan du gi en kunden en glansbehandling for å gi liv til hårfargen igjen. I tillegg kan du anbefale en fargebeskyttende sjampo og balsam som vil hjelpe til og holde på fargen.

Tilpass behandling til hver enkelt kunde
Hver enkelt kunde har forskjellige behov, og for deg som frisør er det viktig å hjelpe kunden med den riktige behandling. Et godt tips er å finne produkter kunden kan bruke hjemme slik at de kan forebygge skadene frem til neste besøk i salongen. For eksempel kan UV-beskyttende produkter være godt for din kundes hår for å unngå ytterligere skade.Klipp slitte tupper
Slitte tuper kan skyldes en rekke problemer, blant annet varme og sol. Redningen for din kunde sitt hår kan derfor være en klipp hvor man kvitter seg med slitte og splittede tupper og dermed unngår at de fortsetter å dele seg.

Skyll med kaldt vann
Tørt hår kan ofte være kruset, og et godt tips for å unngå dette er å skylle håret med kaldt vann. Dette vil minske krus i håret og gjøre at håret ser mer skinnende og glansfullt ut.

Leave in-produkter
Selv om slitt hår kan være vanskelig å redde, finnes det mange gode produkter man kan påføre i håret før kunden går fra salongen. For eksempel kan en hårolje være effektivt middel for å gjøre at solskadet hår kjennes friskere, og kan gi et ekstra fuktighetsboost og holde på glansen i håret.

Dersom du trenger å fylle på med produkter i din salong, eller er på utkikk etter nye produkter å teste, kan du finne en oversikt over frisørbransjens leverandører her!

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Nå hos HeadBrands: Gold Display med Travel Sizes

Nå hos HeadBrands: Gold Display med Travel Sizes

Hos HeadBrands finner du nå et lekkert display med alle Golds favoritter i reisestørrelse. Se hvilke produkter og les mer om displayet her!
Cleansing Conditioner - Oil Reflection fra Wella

Cleansing Conditioner - Oil Reflection fra Wella

Wella Cleansing Conditioner har en skånsom formel helt uten parabener, sulfater og silikon som rengjør håret og etterlater det mykt, fuktig og glansfullt.
Styling Gel fra RefectoCil

Styling Gel fra RefectoCil

RefectoCil Styling Gel er en nærende gjenommsiktig gel med en mild og pleiende formel med spesielt utviklede Colour Protect, som bevarar fargen på vipper og bryn.
Gold - Luxury Hair Masque fra HeadBrands

Gold - Luxury Hair Masque fra HeadBrands

Luxury Hair Masque fra Gold er en pleiende hårmaske med mandelolje, kaldpresset sheasmør samt hveteprotein, perfekt for glans og pleie til kjemisk behandlet hår.
Gevir ❤ Miss Mathiesen håraccessoirer

Gevir ❤ Miss Mathiesen håraccessoirer

Salongen Gevir har sammen med smykkedesigner Erica Mathiesen skapt en kolleksjon flott tilbehør til håret. Les mer om de lekre hårspennene her!

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Goldwell show på Hårmessen 2018

Goldwell show på Hårmessen 2018

Goldwell inviterte til et forrykende hårshow på Hårmessen 2018 i Stavanger og viste en rekke nydelige, inspirerende og kreative avant-garde frisyrer.
Wella Professionals første TrendVision Creative Retrerat Experience

Wella Professionals første TrendVision Creative Retrerat Experience

Wella Professionals internasjonale TrendVision 2018 gikk av stabelen i Lisboa, og frisører fra hele verden var samlet til en Creative Retreat Experience. Se mer her!
Salon International 2018 - europeisk frisørmesse

Salon International 2018 - europeisk frisørmesse

Frisører, leverandører og inspiratorer fra hele Europa møttes for å mingle, mens de tok del i de seneste trends fra noen av bransjens stjerner.
Glamour og luksus på Gold Show i København

Glamour og luksus på Gold Show i København

Motehuset Gold bød 800 frisører fra hele verden til gallakvelden Gold International Show, sirkusartister og flere nye lanseringer i København.
En hel helg med HeadBrands

En hel helg med HeadBrands

Mer en 250 frisører var kommet fra alle Nordens hjørner for å være med på den aller første HeadBrands Xperience – og for en opplevelse det var! En hel helg fylt med inspirasjon, trender og noe for enhver smak.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Frida Andersson

Frida Andersson

2016 var året Frida Andersson ble utnevnt til Årets Frisør i Norge og vant de nasjonale finalene i Color Zoom, American Crew All-Star Challenge og Tendenz Stylist Awards. At Frida elsker utfordringer er ingen hemmelighet, og nå er hennes neste utfordring opplæring for Goldwell på heltid.
Kai Ytredal

Kai Ytredal

Vi har tatt en prat med daglig leder i Tango, som ble kåret til Årets Frisørkonsern 2016. Les om Kai Ytredals karriere, mål og planer videre for den vellykkede Tango-kjeden her!

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

Naturlige og teksturerte bølger med ghd

Naturlige og teksturerte bølger med ghd

I denne video viser ghd hvordan du får den såkalte "I woke up like this"-look. Naturlige og teksturerte bølger for en kul og sexy look. Se videoen her!
Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

I denne tutorial viser den dyktige Benjamin Martin tre ulike oppsetninger for langt hår som passer perfekt til bryllup, feiringer, jul og nyttårsfester!
ghd "how to" - perfekte bølger med rettetang

ghd "how to" - perfekte bølger med rettetang

I denne video viser ghd hvordan man skaper det perfekte wavy hår med en rettetang.
Lær å lage en parykk med Redken

Lær å lage en parykk med Redken

Halloween er her snart, og om ikke lenge skal kostymet være klart. Mange kostymer trenger en tilhørende frisyre, og her lærer du hvordan du kan lage din helt egne parykk.
Lær deg mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lær deg mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Bli med på et 9 minutters web-seminaret og lær om teknologien som gjør Koleston Perfect Me+ unik og se hvordan produktet fungerer. Finn seminaret her!