LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Tips for å redde solskadet hår

Sommer og ferie betyr sol og bading, og dessverre opplever mange skadet hår etter å ha brukt tid i saltvann eller klor. Mot høsten kan håret derfor være tørt, slitt og ha mistet farge, og vi har derfor samlet en rekke tips som du som frisør kan gi videre til dine kunder med sommerskadet hår.

Børst med omhu
Hår som er skadet av sol og sommer kan være vanskelig å børste ut. Dersom man er hardhendt med håret kan hårstråene brekke og bli ytterligere skadet. Et tips er å bruke en bredtannet kam og starte i enden og jobbe opp til røttene, før man eventuelt bruker en finere kam senere.

Erstatt tapt fuktighet
Skadet og tørt hår trenger ofte trenger hjelp til å bli friskt og livlig igjen. Anvend produkter som gjenoppretter fuktigheten i håret, og en god hårkur eller maske kan være til stor hjelp.

Gi liv til fargen
Salt, sol og klor er noe av det som sliter mest på hårfargen, og for å gjenopprette glansen og fargen kan du gi en kunden en glansbehandling for å gi liv til hårfargen igjen. I tillegg kan du anbefale en fargebeskyttende sjampo og balsam som vil hjelpe til og holde på fargen.

Tilpass behandling til hver enkelt kunde
Hver enkelt kunde har forskjellige behov, og for deg som frisør er det viktig å hjelpe kunden med den riktige behandling. Et godt tips er å finne produkter kunden kan bruke hjemme slik at de kan forebygge skadene frem til neste besøk i salongen. For eksempel kan UV-beskyttende produkter være godt for din kundes hår for å unngå ytterligere skade.Klipp slitte tupper
Slitte tuper kan skyldes en rekke problemer, blant annet varme og sol. Redningen for din kunde sitt hår kan derfor være en klipp hvor man kvitter seg med slitte og splittede tupper og dermed unngår at de fortsetter å dele seg.

Skyll med kaldt vann
Tørt hår kan ofte være kruset, og et godt tips for å unngå dette er å skylle håret med kaldt vann. Dette vil minske krus i håret og gjøre at håret ser mer skinnende og glansfullt ut.

Leave in-produkter
Selv om slitt hår kan være vanskelig å redde, finnes det mange gode produkter man kan påføre i håret før kunden går fra salongen. For eksempel kan en hårolje være effektivt middel for å gjøre at solskadet hår kjennes friskere, og kan gi et ekstra fuktighetsboost og holde på glansen i håret.

Dersom du trenger å fylle på med produkter i din salong, eller er på utkikk etter nye produkter å teste, kan du finne en oversikt over frisørbransjens leverandører her!

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Liquid Spell Reinforcing Bodifying Fluid fra Davines

Liquid Spell Reinforcing Bodifying Fluid fra Davines

Liquid Spell Reinforcing Bodifying Fluid gjenoppretter styrke og fylde i skjørt og fint hår, gir vitalitet til hårfibrene og et mykere og sunnere hår.
TIMELESS BLACK i black edition fra JAGUAR

TIMELESS BLACK i black edition fra JAGUAR

TIMELESS kombinerer klassisk estetikk og ergonomisk design, med høykvalitets dyp sort metallisk lag som sørger for beskyttelse mot nikkel for allergikere.
Paul Mitchel Ultimate Color Repair Mask

Paul Mitchel Ultimate Color Repair Mask

Serien 'Ultimate Color Repair' utvides nå med Ultimate Color Repair Mask, en dyptvirkende kur til fargebehandlet hår som kapsler inn fargen og reparerer håret.
Structure by JOICO

Structure by JOICO

Structure by JOICO er en kompakt stylingserie med unisex stylingprodukter som har som formål å omfavne individualitet og den unike stil. Les mer her!
Davines - The century of light

Davines - The century of light

The century of light er skapt for å beskytte håret mot oksidativ skade som kan svekke håret under bleking eller lysning, med den eksklusive Hair Protective Booster.

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Premiere - Nordic Hair Awards

Premiere - Nordic Hair Awards

Vi er stolte av å kunne invitere deg til nordens største møteplass for frisører, Nordic Hair Awards og Nordic Hair Expo. Les mer og finn early bird-billetter her!
Intercoiffures europeiske kongress i Interlaken

Intercoiffures europeiske kongress i Interlaken

Frisører fra hele verden ferdes gjennom fantastisk utsikt for å omgås over landegrensene, dele erfaringer og inspireres av hverandre med Intercoiffure.
Trenger du litt faglig påfyll i høst?

Trenger du litt faglig påfyll i høst?

Føler du at du trenger påfyll av inspirasjon og ønsker å lære noe nytt, finnes det en rekke kurs denne høsten. Finn kursene som passer best for deg her!
Sees vi til Salon International 2018 i London?

Sees vi til Salon International 2018 i London?

Salon International slår enda en gang dørene opp for tusenvis av frisører fra hele verden. Som leser av Hair Magazine får du noen eksklusive fordeler.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Roy Haarr (Q&A)

Roy Haarr (Q&A)

Hair Magazine stilte 15 spørsmål til eieren Årets frisørbedrift 2015, Roy Haarr. Se her hva vi spurte om og hva han svarte!
Guy Tang

Guy Tang

Guy Tang 1,8 mill. subscribers på sin YouTube-kanal, 2,1 mill. følgere på Instragram og egen profesjonell fargeserie. Vi traff ham på et frisørevent i Malmö

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspirasjon til blow out brushes med denne video fra Björn Axén. Her får du innblikk i styling av fire modeller med forskjellig hårlengde og stil.
Har du sett den nye glittertrend?

Har du sett den nye glittertrend?

Gå all-in på glitter og gjør det til en del av din helhetslook ved å bruke det i håret. Du kan gjøre hele håret glitrendeeller velge ut enkelte deler.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Følg med i videoen der Sofia Geideby viser hvordan man lager en enkel, fin og sommerlig frisyre med fletter!
Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston presenterer fem ulike herrefrisyrer som kvinner elsker. Vi kan avsløre at både David Beckham, Brad Pitt og George Clooney er med.
De første hårfønerne i salongene

De første hårfønerne i salongene

Det har skjedd mye med utstyret i frisørsalongene siden de første tørkehjelmene på 1920-tallet flyttet inn og ble en fast bestanddel i salongens inventar. I denne videoen kan du se hvordan de så ut den gang.