LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Trendrapport fra Oslo Runway 2018: «Statement» gjennom tilbehør

Oslo Runway 2018 viste vårens trender.

Årets Oslo Runway viste mannekenger med romantiske krøller, naturlig fall, oppsatt hår i knuter. Kreativiteten kom tydeligst frem gjennom fletter, dyser og vifter. Stor var overraskelsen over at tilbehøret stjal fokus.

Det mest slående under Oslo Runway 2018 var at tilbehøret tok oppmerksomhet fremfor håret, i form av hetter, store øredobber og sløyfer. Ved enkelte visninger hadde likevel håret vunnet kampen om oppmerksomheten, som en egen statement.

– Hårtrendene har mye naturlig i seg, mens noen har typete «looks», forklarer Eirik Thorsen, hovedansvarlig for Adam og Eva-frisørene under Oslo Runway.

Eirik Thorsen, hovedansvarlig for Adam og Eva-frisørene under Oslo Runway, tryller med hår. Eirik Thorsen, hovedansvarlig for Adam og Eva-frisørene under Oslo Runway, tryller med hår. 

Frisørene hans vektla bruk av tilbehør.

– Stilen er moderne med sløyfebånd og sånt. På begge visninger, for Line of Oslo og byTiMo har vi ting i håret. På byTiMo-visningen har vi sjal, mens noen får hårbøyler, forteller han på åpningsdagen.

Det gikk mye i langt hår under Oslo Runway, men den erfarne frisøren forteller at han har sett en helt annen trend på den internasjonale scenen.

– Internasjonalt blir modeller nå mye klipt. Spesielt på Alexander Wang, der det ble vist korte, «freshe» frisyrer. Det tyder på at vi nå går i retning av kort hår. Det er kjekt for frisører, smiler han.

Se også: Backstage på Oslo Runway 2018

Bling bling bling
Silje Pedersen, aka Motesilje, kunne etter et par visninger på Oslo Runway konstatere at det i år er mye «bling», noe hun gjenkjenner fra det øvrige trendbildet.

– Det har vært en veldig naturlig trend lenge nå, både innen makeup og hår. Olje brukes i håret for å fremheve sunnhet. Vi ser folk med store hestehaler, oppsett, i tillegg til mye tilbehør. Det som er hot nå er kroner, hårbøyle og stener i form av juveler som skinner, sier hun.

Av tilbehør ser moteeksperten en del «barrette» hårspenner på siden av håret.

– Jennifer Behr og andre har fått motebransjen til å åpne opp øynene for tilbehør. Gucci kommer for eksempel med paljettspenner. Vi vil også se mer og mer av hårbånd fremover, silkebånd også, som man knyter selv, sier hun.

Motesilje var selvsagt på plass under Oslo Runway. Hun ser at tilbehør kommer som en stor trend.

"Motesilje" Silje Pedersen ser at tilbehør kommer som en stor trend."Motesilje" Silje Pedersen ser at tilbehør kommer som en stor trend."Motesilje" Silje Pedersen, øverste bilde, var selvsagt på plass under Oslo Runway. Hun ser at tilbehør, slik som hårbånd, hårspenner og bling, kommer som en stor trend.

Hva gjelder silkebåndet har dette gjerne flerbruk ved at det også kan brukes rundt hals så vel som hår.

– Det blir årets sommer-look, spår hun.

Men et enkelt tilbehør er ikke nok for å tilfredsstille denne trendbølgen, nå vil vi også ha bling på hatten.

– Hatt ser vi mye av, gjerne franskinspirert. Har man en dårlig hårdag er hatt det beste å ty til, også i regnvær. Alpelue med brosje på lua er ikke minst også trendy, legger hun til.

Hårfarger som skiller seg fra det naturlige, har så langt gått i rødt og oransje, ifølge Silje.

– Det går igjen – i klær og. Rosa og gul i pastell, mens oransje er kun i fashion, avslutter hun.

Den sterke kvinnen
Malin Gaden, mote- og skjønnhetsansvarlig i KK hadde også tatt turen til Oslo Runway i år. Hair Magazine møtte henne etter Iben sin visning på Grünerløkka. Modellene til Iben hadde nesten alle fletter, afro eller var skinnet.

– Iben er ofte hakket mer «edgy» på visning enn de andre. Designeren vil ha frem sin visjon om at Iben er en sterk kvinne. Det ble vist gjennom sideflette og den røde afroen som jeg bare lever for, det er så kult! sier hun entusiastisk.

Malin Gaden, mote- og skjønnhetsansvarlig i KK synes det er fint med mer dagligdagse frisyrer gjort med stil.Malin Gaden, mote- og skjønnhetsansvarlig i KK synes det er fint med mer dagligdagse frisyrer gjort med stil.

En rød afro fra Iben viser trendfarge og statement. Her toppet med oransje som var en tydelig trendfarge på klær.Iben sine modeller viste også statement gjennom annet enn tilbehør, nemlig en «skinnet» modell.En rød afro fra Iben viser trendfarge og statement. Her toppet med oransje som var en tydelig trendfarge på klær. Iben sine modeller viste også statement gjennom annet enn tilbehør, nemlig en «skinnet» modell.

Guerlains offisielle makeup-artist i Norge, Tomas Erdis, bekrefter designerens visjon er slik Malin beskriver.

– Iben skal være den sterke kvinnen som bryter grenser. I år er dette gjennom fletter, naturlig look og foundation, samt glitter ved øynene for å få fram det sterke og feminine. Vi har valgt å vise at man tør å skille seg ut på en feminin måte. Omfavn den du er, sier han.

At Iben viser den sterke kvinnen passer godt inn i #metoo-kampanjen som har versert i media.

– Hashtag metoo, sier Erdis spøkefullt.

Tomas Erdis er eneste offisielle makeup-artist for Guerlain i Norge. De var med som sponsorer under Oslo Runway.Tomas Erdis er eneste offisielle makeup-artist for Guerlain i Norge. De var med som sponsorer under Oslo Runway.

Harlem Alexander fra Adam og Eva er teamleder for frisørene til blant andre Iben, under showet. Han setter dermed trender, selv om det ikke er hans fokus.

– Jeg bruker det jeg synes er fint, det modellene kler. I dag gir vi modellene fletter og naturlig hår. De med tykt hår får fletter på begge sider, samt håret i en kyse i front. Håret er fortsatt langt i nakken. De med tynnere hår får sideskill med flette, sier han.

Maria Palm er skuespiller i Danmark og åpnet showet til Iben.Fletter og oransje var en gjenganger på visningen til Iben.Maria Palm (t.v.) er skuespiller i Danmark og åpnet showet til Iben. Showet var fullt av edgy looks, og fletter og oransje var en gjenganger på visningen.

Følg din stil
Han har også ansvar for hår under Admir Batlak. Her er håret spanskinspirert med stram nakkeknute som ender i en vifte, og tydelig midtskill. Modellene har også caps. I fjor ble Batlak utnevnt til «Årets norske designer» av motemagasinet, Costume.

Malin forteller at Michael Olestad var en visning hun likte godt. Den fant sted på Kunstnernes Hus blant fargerike veggmalerier. Her hadde flere modeller digre øreanheng og smykker, gjerne i form av sedler. Modeller hadde også hetter, sjal og draperi. Olestad vant «Bik Bok Runway Award» i fjor.

– Her tenker vi på dagligdagse frisyrer, men med din stil! Man kan rett og slett gjøre sin egen greie, smiler hun.

Hun mener at byTiMo som oftest har et romantisk uttrykk. Det fikk de gjennom naturlig hår og bølger, og sløyfer. Line of Oslo igjen hadde mye krøller på catwalken, men også hatt og sjal.

– Line of Oslo er mer «peace and love». Ellers har jeg lagt merke til blant det moteriktige publikumet at det går mye i hårspenner. Minst tre stykker i dag har brukt iøynefallende spenner, sier hun på farten til neste visning.

byTiMo hadde et romantisk uttrykk med naturlig fall i håret og sjal i halsen eller sløyfer i håret.byTiMo hadde et romantisk uttrykk med naturlig fall i håret og sjal i halsen eller sløyfer i håret.byTiMo hadde et romantisk uttrykk med naturlig fall i håret og sjal i halsen eller sløyfer i håret.

Line of Oslo hadde krøller, naturlig hår, sjal og hatt.Line of Oslo hadde krøller, naturlig hår, sjal og hatt.


Se video fra Fam Irvoll visning på Oslo Runway under!

Tekst: Guri Haram
Foto: Joakim S. Enger/Oslo Runway

 

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Fudge Vinyl Pomade - Nå hos HeadBrands

Fudge Vinyl Pomade - Nå hos HeadBrands

Vinyl Pomade er en pomade med medium hold som er lett å vaske ut. Pomaden beskytter mot luftfuktighet og tilfører fuktighet og glans uten å tynge håret.
System Professional med ENERGYCODE COMPLEX

System Professional med ENERGYCODE COMPLEX

Nå introduserer Wella Professionals System Professional med ENERGYCODE COMPLEX, som er designet for å gi et synlig vakrere og sunnere hår. Les mer her!
KMS nye Style Primers

KMS nye Style Primers

Avslappet og enkelt - men med fantastisk stil. Den attituden opplever man spesielt i Melbourne. Dette har inspirert til de nye KMS Style Primers.
@Pure Pigments - Nyhet fra Goldwell

@Pure Pigments - Nyhet fra Goldwell

Goldwell presenterer deres helt nye innovasjon i hårfarge, @Pure Pigments, og åpner dermed opp for en helt ny dimensjon av fargeresultater. Les mer her!
Groomingbørster fra Hercules Sägemann

Groomingbørster fra Hercules Sägemann

En serie med beskyttende og skånsommme børster fra Hercules Sägemann skapt av kvalitetsmateriale.

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Sesongens trender med Wella Nordic Creative Team

Sesongens trender med Wella Nordic Creative Team

Det var ikke en tom stol i rommet da Hair Magazine ble invitert til en trendvisning med Wella Professionals.
Mote med mening 2018

Mote med mening 2018

På tiende året har Berit Olimb bak frisørsalongen Olimb & Co arrangert Mote Med Mening. Under jubileet på Gamle Logen i Oslo skapte hun nettopp mening til bransjen.
Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

På den internasjonale bransjemessen TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf fantes det meste for den som elsker hår i alle fasonger. Les mer og se bildene her!
Eugene Souleiman backstage under NYFW18

Eugene Souleiman backstage under NYFW18

ghd-ambassadøren og Wella Professionals Global Creative Director Eugene Souleiman stylet modellene under New York Fashion Week. La deg inspirere her!
Intercoiffures nordiske kongress leverte i verdensklasse

Intercoiffures nordiske kongress leverte i verdensklasse

I år stod Sverige som vertsland og styret arrangerte en helg som virkelig inneholdt alt - og litt til. Les mer og se bildene her.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Morten og Anders Fevang

Morten og Anders Fevang

Sammen med hans to brødre Morten og Anders Fevang – kunne Kjetil Fevang stolt ta i mot prisen «Årets frisørbedrift 2016». Les om brødrenes fantastiske historie og lær dem litt bedre å kjenne her!
Frida Andersson (Q&A)

Frida Andersson (Q&A)

Vi stilte vinneren av Årets Frisør 2016 - Frida Andersson 15 spørsmål! Se hennes flotte vinnerbilder og hva hun svarte her.

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston presenterer fem ulike herrefrisyrer som kvinner elsker. Vi kan avsløre at både David Beckham, Brad Pitt og George Clooney er med.
De første hårfønerne i salongene

De første hårfønerne i salongene

Det har skjedd mye med utstyret i frisørsalongene siden de første tørkehjelmene på 1920-tallet flyttet inn og ble en fast bestanddel i salongens inventar. I denne videoen kan du se hvordan de så ut den gang.
Björn Axén - How to get the look - Pink waves

Björn Axén - How to get the look - Pink waves

Björn Axén viser lekre festfrisyrer, hvor du kan lære og lage elegante frisyrer på deg eller dine kunder. Se hvordan du lager disse 30-tallsinspirerte bølgene!
Pulp Riot - Paint by numbers

Pulp Riot - Paint by numbers

Pulp Riot har eksplodert på sosiale medier og på veldig kort tid fått over en halv million tilhengere på Instagram. Sjekk ut hvorfor her!
Björn Axén - How to get the look - Romantisk oppsetning

Björn Axén - How to get the look - Romantisk oppsetning

Björn Axén viser deg hvordan du kan lage elegante frisyrer på deg selv eller dine kunder. Se videoen og lær hvordan du lager denne romantiske oppsetningen!