LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Trendrapport fra Oslo Runway 2018: «Statement» gjennom tilbehør

Oslo Runway 2018 viste vårens trender.

Årets Oslo Runway viste mannekenger med romantiske krøller, naturlig fall, oppsatt hår i knuter. Kreativiteten kom tydeligst frem gjennom fletter, dyser og vifter. Stor var overraskelsen over at tilbehøret stjal fokus.

Det mest slående under Oslo Runway 2018 var at tilbehøret tok oppmerksomhet fremfor håret, i form av hetter, store øredobber og sløyfer. Ved enkelte visninger hadde likevel håret vunnet kampen om oppmerksomheten, som en egen statement.

– Hårtrendene har mye naturlig i seg, mens noen har typete «looks», forklarer Eirik Thorsen, hovedansvarlig for Adam og Eva-frisørene under Oslo Runway.

Eirik Thorsen, hovedansvarlig for Adam og Eva-frisørene under Oslo Runway, tryller med hår. Eirik Thorsen, hovedansvarlig for Adam og Eva-frisørene under Oslo Runway, tryller med hår. 

Frisørene hans vektla bruk av tilbehør.

– Stilen er moderne med sløyfebånd og sånt. På begge visninger, for Line of Oslo og byTiMo har vi ting i håret. På byTiMo-visningen har vi sjal, mens noen får hårbøyler, forteller han på åpningsdagen.

Det gikk mye i langt hår under Oslo Runway, men den erfarne frisøren forteller at han har sett en helt annen trend på den internasjonale scenen.

– Internasjonalt blir modeller nå mye klipt. Spesielt på Alexander Wang, der det ble vist korte, «freshe» frisyrer. Det tyder på at vi nå går i retning av kort hår. Det er kjekt for frisører, smiler han.

Se også: Backstage på Oslo Runway 2018

Bling bling bling
Silje Pedersen, aka Motesilje, kunne etter et par visninger på Oslo Runway konstatere at det i år er mye «bling», noe hun gjenkjenner fra det øvrige trendbildet.

– Det har vært en veldig naturlig trend lenge nå, både innen makeup og hår. Olje brukes i håret for å fremheve sunnhet. Vi ser folk med store hestehaler, oppsett, i tillegg til mye tilbehør. Det som er hot nå er kroner, hårbøyle og stener i form av juveler som skinner, sier hun.

Av tilbehør ser moteeksperten en del «barrette» hårspenner på siden av håret.

– Jennifer Behr og andre har fått motebransjen til å åpne opp øynene for tilbehør. Gucci kommer for eksempel med paljettspenner. Vi vil også se mer og mer av hårbånd fremover, silkebånd også, som man knyter selv, sier hun.

Motesilje var selvsagt på plass under Oslo Runway. Hun ser at tilbehør kommer som en stor trend.

"Motesilje" Silje Pedersen ser at tilbehør kommer som en stor trend."Motesilje" Silje Pedersen ser at tilbehør kommer som en stor trend."Motesilje" Silje Pedersen, øverste bilde, var selvsagt på plass under Oslo Runway. Hun ser at tilbehør, slik som hårbånd, hårspenner og bling, kommer som en stor trend.

Hva gjelder silkebåndet har dette gjerne flerbruk ved at det også kan brukes rundt hals så vel som hår.

– Det blir årets sommer-look, spår hun.

Men et enkelt tilbehør er ikke nok for å tilfredsstille denne trendbølgen, nå vil vi også ha bling på hatten.

– Hatt ser vi mye av, gjerne franskinspirert. Har man en dårlig hårdag er hatt det beste å ty til, også i regnvær. Alpelue med brosje på lua er ikke minst også trendy, legger hun til.

Hårfarger som skiller seg fra det naturlige, har så langt gått i rødt og oransje, ifølge Silje.

– Det går igjen – i klær og. Rosa og gul i pastell, mens oransje er kun i fashion, avslutter hun.

Den sterke kvinnen
Malin Gaden, mote- og skjønnhetsansvarlig i KK hadde også tatt turen til Oslo Runway i år. Hair Magazine møtte henne etter Iben sin visning på Grünerløkka. Modellene til Iben hadde nesten alle fletter, afro eller var skinnet.

– Iben er ofte hakket mer «edgy» på visning enn de andre. Designeren vil ha frem sin visjon om at Iben er en sterk kvinne. Det ble vist gjennom sideflette og den røde afroen som jeg bare lever for, det er så kult! sier hun entusiastisk.

Malin Gaden, mote- og skjønnhetsansvarlig i KK synes det er fint med mer dagligdagse frisyrer gjort med stil.Malin Gaden, mote- og skjønnhetsansvarlig i KK synes det er fint med mer dagligdagse frisyrer gjort med stil.

En rød afro fra Iben viser trendfarge og statement. Her toppet med oransje som var en tydelig trendfarge på klær.Iben sine modeller viste også statement gjennom annet enn tilbehør, nemlig en «skinnet» modell.En rød afro fra Iben viser trendfarge og statement. Her toppet med oransje som var en tydelig trendfarge på klær. Iben sine modeller viste også statement gjennom annet enn tilbehør, nemlig en «skinnet» modell.

Guerlains offisielle makeup-artist i Norge, Tomas Erdis, bekrefter designerens visjon er slik Malin beskriver.

– Iben skal være den sterke kvinnen som bryter grenser. I år er dette gjennom fletter, naturlig look og foundation, samt glitter ved øynene for å få fram det sterke og feminine. Vi har valgt å vise at man tør å skille seg ut på en feminin måte. Omfavn den du er, sier han.

At Iben viser den sterke kvinnen passer godt inn i #metoo-kampanjen som har versert i media.

– Hashtag metoo, sier Erdis spøkefullt.

Tomas Erdis er eneste offisielle makeup-artist for Guerlain i Norge. De var med som sponsorer under Oslo Runway.Tomas Erdis er eneste offisielle makeup-artist for Guerlain i Norge. De var med som sponsorer under Oslo Runway.

Harlem Alexander fra Adam og Eva er teamleder for frisørene til blant andre Iben, under showet. Han setter dermed trender, selv om det ikke er hans fokus.

– Jeg bruker det jeg synes er fint, det modellene kler. I dag gir vi modellene fletter og naturlig hår. De med tykt hår får fletter på begge sider, samt håret i en kyse i front. Håret er fortsatt langt i nakken. De med tynnere hår får sideskill med flette, sier han.

Maria Palm er skuespiller i Danmark og åpnet showet til Iben.Fletter og oransje var en gjenganger på visningen til Iben.Maria Palm (t.v.) er skuespiller i Danmark og åpnet showet til Iben. Showet var fullt av edgy looks, og fletter og oransje var en gjenganger på visningen.

Følg din stil
Han har også ansvar for hår under Admir Batlak. Her er håret spanskinspirert med stram nakkeknute som ender i en vifte, og tydelig midtskill. Modellene har også caps. I fjor ble Batlak utnevnt til «Årets norske designer» av motemagasinet, Costume.

Malin forteller at Michael Olestad var en visning hun likte godt. Den fant sted på Kunstnernes Hus blant fargerike veggmalerier. Her hadde flere modeller digre øreanheng og smykker, gjerne i form av sedler. Modeller hadde også hetter, sjal og draperi. Olestad vant «Bik Bok Runway Award» i fjor.

– Her tenker vi på dagligdagse frisyrer, men med din stil! Man kan rett og slett gjøre sin egen greie, smiler hun.

Hun mener at byTiMo som oftest har et romantisk uttrykk. Det fikk de gjennom naturlig hår og bølger, og sløyfer. Line of Oslo igjen hadde mye krøller på catwalken, men også hatt og sjal.

– Line of Oslo er mer «peace and love». Ellers har jeg lagt merke til blant det moteriktige publikumet at det går mye i hårspenner. Minst tre stykker i dag har brukt iøynefallende spenner, sier hun på farten til neste visning.

byTiMo hadde et romantisk uttrykk med naturlig fall i håret og sjal i halsen eller sløyfer i håret.byTiMo hadde et romantisk uttrykk med naturlig fall i håret og sjal i halsen eller sløyfer i håret.byTiMo hadde et romantisk uttrykk med naturlig fall i håret og sjal i halsen eller sløyfer i håret.

Line of Oslo hadde krøller, naturlig hår, sjal og hatt.Line of Oslo hadde krøller, naturlig hår, sjal og hatt.


Se video fra Fam Irvoll visning på Oslo Runway under!

Tekst: Guri Haram
Foto: Joakim S. Enger/Oslo Runway

 

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

ghd Pink Limited Edition

ghd Pink Limited Edition

ghd og Lulu Guiness står sammen i kampen mot brystkreft, og introduserer nå Pink Limited Edition. For hvert solgte produkt doneres det til Rosa sløyfe.
ghd Oval dressing brush

ghd Oval dressing brush

ghd Oval dressing brush er en klassisk hårbørsten med nylonhår som er ideell for den siste finish på enhver frisyre for å tilføre glans og pleie.
Roll-Ka er den nye skånsomme kammen fra Hercules Sägemann

Roll-Ka er den nye skånsomme kammen fra Hercules Sägemann

Roll-Ka fra Hercules Sägemann er en kam med en roller som gjør den skånsom, forenkler kamming samt gjør at den passer ulike typer av produktpåføring.
The Wet Detangler - siste nytt hos Tangle Teezer

The Wet Detangler - siste nytt hos Tangle Teezer

Den nye børste fra Tangle Teezer er spesielt designet til å fleksibelt gre håret ut når det er vått og floket uten å skade håret. Kommer i fire farger.
Caring Body Wash fra Nõberu of Sweden

Caring Body Wash fra Nõberu of Sweden

Nõberu of Swedens nye Caring Body Wash rengjør effektivt, har en behagelig duft og inneholder naturlie oljer som fukter huden. Finnes i tre dufter.

Nyeste show se flere frisørshow

Innvielse av Davines Village og WWHT i Parma

Innvielse av Davines Village og WWHT i Parma

I løpet av de tre dagene i Parma ble frisørene invitert til en helhetsopplevelse med massevis av hår, bærekraft og finalen i Davines World Style Contest.
Guy Tang demonstrerte fargeteknikker i Oslo

Guy Tang demonstrerte fargeteknikker i Oslo

Guy Tang samlet over 250 engasjerte gjester på Konserthuset i Oslo. De fremmøtte ofret solskinn for fargeteknikker, og fikk se et inspirerende show.
Kevin Murphy - en trendy miljøkjempe

Kevin Murphy - en trendy miljøkjempe

Kevin Murphy og teamet jobber backstage på de største moteukene og driver KEVIN.MURPHY. Vi traff Kevin på Top Hair, der han var et av høydepunktene.
Hair Magazine besøkte Cosmoprof i Bologna

Hair Magazine besøkte Cosmoprof i Bologna

Etter 50 år har Cosmoprof vokst til å bli et av verdens største arrangement i den profesjonelle skjønnhetsbransjen. Les alt om messen her!
Sesongens trender med Wella Nordic Creative Team

Sesongens trender med Wella Nordic Creative Team

Det var ikke en tom stol i rommet da Hair Magazine ble invitert til en trendvisning med Wella Professionals.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Frisørportretter se flere frisørportretter

Adam Bryant og Sharon Peake

Adam Bryant og Sharon Peake

Da Hair Magazine var på plass på HJ Live London benyttet vi anledningen til å treffe noen av Storbritannias mest innflytelsesrike frisører: Sharon Peake og Adam Bryant fra Ethos Hairdressing i Manchester.
'Flettemamma' Bente-Helen Schei

'Flettemamma' Bente-Helen Schei

'Flettemamma' Bente-Helen Schei er firebarnsmor og hekta på fletter. Hun har 140.000 Instagram-følgere, og lager vakre, trendy og spennende fletter. Les mer her!

Nyeste videoer se flere videoer

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspirasjon til blow out brushes med denne video fra Björn Axén. Her får du innblikk i styling av fire modeller med forskjellig hårlengde og stil.
Har du sett den nye glittertrend?

Har du sett den nye glittertrend?

Gå all-in på glitter og gjør det til en del av din helhetslook ved å bruke det i håret. Du kan gjøre hele håret glitrendeeller velge ut enkelte deler.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Følg med i videoen der Sofia Geideby viser hvordan man lager en enkel, fin og sommerlig frisyre med fletter!
Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston presenterer fem ulike herrefrisyrer som kvinner elsker. Vi kan avsløre at både David Beckham, Brad Pitt og George Clooney er med.
De første hårfønerne i salongene

De første hårfønerne i salongene

Det har skjedd mye med utstyret i frisørsalongene siden de første tørkehjelmene på 1920-tallet flyttet inn og ble en fast bestanddel i salongens inventar. I denne videoen kan du se hvordan de så ut den gang.