LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Aveda Congress i Minneapolis

I forbindelse med Avedas 40-årsjubileum ble deres største kongress noen sinne avholdt i Minneapolis, Minnesota. Hair Magazine fikk være med over Atlanterhavet sammen med nærmere 30 nordiske frisrer og We Are One, som distribuerer Avedas produkter i Sverige.

En eksplosjon av farger og mønster backstage på Aveda Congress 2018.En eksplosjon av farger og mønster backstage på Aveda Congress 2018.

En herlig, avslappende duft av blant annet rosmarin, lavendel og salvie spredte seg over hele Minneapolis da Aveda Congress 2018 inntok byen. Kongressen avholdes annethvert år, men for å markere det velduftende varemerkets 40-årsjubileum hadde deltakerne fått vente hele tre år på den største kongressen hittil i Avedas historie.

Hair Magazine fikk være med over Atlanterhavet sammen med nærmere 30 nordiske frisører og We Are One, som distribueres Avedas produkter i Sverige.

En av de vakreste visningene stod Ray Civello for. Håret som ble brukt til visningen var 100 prosent resirkulert.En av de vakreste visningene stod Ray Civello for. Håret som ble brukt til visningen var 100 prosent resirkulert.

Worldhood, som var skapt av Aveda Global Team, var en skikkelig fargeeksplosjon som hentet inspirasjon fra generasjon Y og den visuelle kultur som sosiale medier medfører.Worldhood, som var skapt av Aveda Global Team, var en skikkelig fargeeksplosjon som hentet inspirasjon fra generasjon Y og den visuelle kultur som sosiale medier medfører.

Aveda finnes nå i 43 land og har 50.000 som tilbyr deres tjenester. 5.000 av disse var på plass i Minneapolis for å feire at den bevisste virksomheten er 40 år.Aveda finnes nå i 43 land og har 50.000 som tilbyr deres tjenester. 5.000 av disse var på plass i Minneapolis for å feire at den bevisste virksomheten er 40 år.

En sterk arv på vei inn i fremtiden
I dag er bevisstheten omkring frisøryrkets påvirkning på både miljø og våre kroppers helse relativt stor. De fleste store virksomheter på markedet har en strategi når det gjelder bæredyktighet og satser på naturlige, bærekraftige ingredienser. Et holistisk syn på skjønnhet med jorden og dens beboere var i fokus for Avedas gründer, Horst Rechelbacher, lenge før gjenvinning og naturlige ingredienser var normen i samfunnet.

Historiene om Horst er mange og 40-årsjubileumet i Minneapolis, er virksomheten ble grunnlagt, var delvis en hyllest til arven han etterlater seg og delvis en fremvisning i hvordan Aveda skal møte fremtiden. Barbara de Laere, Avedas nye senior vice president og global general manager, opplevde selv kongressen for første gang, men hennes passion for varemerkets verdier var ikke til å ta feil av.

- Aveda er 40 år gammelt, men har aldri vært så relevant som det er i dag. Kraftfulle, plantebaserte ingredienser, transparens, fokus på wellness og aromatiske opplevelser samt oppdraget med å ta vare på vår planet – de fire dimensjonene er helt i stil med de bevisste konsumentene som stemmer med lommeboken i dag. I fremtiden kommer vår påvirkning til å være dobbelt så stor som i dag. Aveda er en naturkraft som aktiverer et fellesskap og sammen kommer vi til å gjøre en stor forskjell for verden.

Kolleksjonen Worldhood, som var skapt av Aveda Global Team, var en publikumsfavoritt. Backstage stod Lars Eriksen Eitran og assisterte teamet.Kolleksjonen Worldhood, som var skapt av Aveda Global Team, var en publikumsfavoritt. Backstage stod Lars Eriksen Eitran og assisterte teamet.

Antionettes visning hadde en seksjon med tydelig fargefokus, skapt av Luis Gonzalez.Antionettes visning hadde en seksjon med tydelig fargefokus, skapt av Luis Gonzalez.

Verdens fremste artister
Ved kongressen kunne de nærmere 5.000 svartkledde frisørene fra hele verden utforske Avedas nye digitale hjelpemiddel, lære seg mer om naturlige ingredienser og resirkulerte forpakninger, ta del i Avedas samarbeid med veldedighetsorganisasjonen Charity:Water samt oppleve en parade av visninger fra noen av verdens fremste artister. Visningene inneholdt alt fra grafiske presisjonsklipper til fantastiske avant garde-frisyrer. Budskapet som ble formidlet var likevel gjennomgående; vi må bry oss om planeten vi bor på, hverandre og oss selv.

Det var over 30 frisører fra Norden som var med på kongressen i år. Her ses noen av de feststemte deltagerne.Det var over 30 frisører fra Norden som var med på kongressen i år. Her ses noen av de feststemte deltagerne.

Antoinette Beenders, Aveda Global Creative Director, hyllet varemerket og gründeren Horst Rechelbacher med en visning som tok utgangspunkt i Avedas tagline; The Art and Science of Pure Flower and Plant Essences.Antoinette Beenders, Aveda Global Creative Director, hyllet varemerket og gründeren Horst Rechelbacher med en visning som tok utgangspunkt i Avedas tagline; The Art and Science of Pure Flower and Plant Essences.Antoinette Benders, Aveda Global Creative Director, hyllet varemerket og gründeren Horst Rechelbacher med en visning som tok utgangspunkt i Avedas tagline; The Art and Science of Pure Flower and Plant Essences.

Allerede fra starten for 40 år siden arbeidet Aveda med naturlige produkter, noe som er mer aktuelt i dag enn noen sinne før. Allerede fra starten for 40 år siden arbeidet Aveda med naturlige produkter, noe som er mer aktuelt i dag enn noen sinne før. 

To av de mest oppsiktsvekkende visnongene var Worldhood, en visning inspirert av sosiale medier og den visuelle kulturen som det medfører med sterke, individuelle uttrykk som var skapt av Aveda Global Creative Team, og Antionette Beenders visning som tolket Avedas tagline; The Art and Science of Pure Flower and Plant Essences.

- Kolleksjonen, som tok et og et halvt år å skape, er delt opp i fire deler. Den første delen kaller vi The Secret Garden, en hyllest til Horst som gikk bort for et par år siden. Den andre er en hyllest til frisøryrkets kunst og håndverk. Den tredje fokuserer på vitenskapen bak produktene – mange tror at naturlige produkter ikke fungerer, men det gjør de, bare på en litt annen måte. Den fjerde og siste seksjonen handler om planter og Avedas gjenfødelse, og at vi nå skal ha blikket rettet frem mot de kommende 40 år.

Dagene i Minneapolis bød på massevis av inspirasjon og vi ser virkelig frem til å se hvordan Aveda forvalter arven fra Horst Rechelbacher i fremtiden.

Tekst & foto: Camilla Svensson

Se flere bilder i galleriet under.

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Paul Mitchell INVISIBLEWEAR®

Paul Mitchell INVISIBLEWEAR®

INVISIBLEWEAR® fra Paul Mitchell er en kompakt linje med pleie- og stylingprodukter som fokuserer på «skjønnheten i det uperfekte» og det elegant enkle.
Indola Xpress Color

Indola Xpress Color

Indola Xpress Color er en hårfarge med svært rask virketid som gir flotte resultater, perfekt i en travel frisørhverdag. Kommer i 14 nyanser. Les mer her!
Kammer i nye farger og high-tech karbonfiber

Kammer i nye farger og high-tech karbonfiber

Nå kommer JAGUAR A-Line serien av kammer i to nye farger; Rosé og Arctic White, samt Carbon Edition, som er både varmebestandig og antistatisk. Les mer her!
@PurePigments Cool Violet fra Goldwell

@PurePigments Cool Violet fra Goldwell

Opplev den nye @PurePigments Cool Violet til å gjøre enhver look kjøligere! Produktet motarbeider varme nyanser samt tilføyer en «smokey» og grå undertone.
L’Oreál Professionnel introduserer Le Hair Bronzing

L’Oreál Professionnel introduserer Le Hair Bronzing

Nye Le Hair Bronzing fra L'Oréal Professionnel overfører bronzing fra sminkens verden til håret, og lar deg gi håret en naturlig, sol-kysset look.

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Look book med de nominerte til Nordic Hair Awards 2019 - ute nå!

Look book med de nominerte til Nordic Hair Awards 2019 - ute nå!

For å hylle de nominerte i Nordic Hair Awards 2019 har vi skapt en online look book. Her kan du se de nominerte og inspireres av de kreative talentene!
Beauty og business i fokus på Hår & Skjønnhet og Prisfesten 2019

Beauty og business i fokus på Hår & Skjønnhet og Prisfesten 2019

Det var fullt fart under årets gjennomføring av Hår & Skjønnhet og Prisfesten i regi av Norske Frisør- og Velværebedrifter, NFVB. Se mer fra dagen her!
Bli inspirert på Nordic Hair Awards and Expo

Bli inspirert på Nordic Hair Awards and Expo

Her kan du se noen av de spennende showene og visningene som holdes av internasjonale og lokale toppartister på Nordic Hair Awards and Expo i juni!
Hestehale med en tvist - backstage på Dion Lee AW19 under New York Fashion Week

Hestehale med en tvist - backstage på Dion Lee AW19 under New York Fashion Week

Eugene Souleiman, Wella Professionals Global Creative Director, lekte seg med moderisme og gotisk romanse på Dion Lee's visning under New York Fashion Week.
Første International Hairdressing Awards i Madrid

Første International Hairdressing Awards i Madrid

Den første International Hairdressing Awards fant sted i Madrid i og den bød på både en glimrende prisutdeling og et inspirerende runway-show

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Shlomi Ruimi (Q&A)

Shlomi Ruimi (Q&A)

Vi stilte vinneren av Årets lærling 2016 - Shlomi Ruimi 15 spørsmål! Se hans fantastiske vinnerbilder og se hva han svarte her.
Ellen-Kristine Helmersen (Q&A)

Ellen-Kristine Helmersen (Q&A)

Ellen-Kristine Helmersen vant årets frisørlærling 2018. Bli bedre kjent med henner her!

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

Lær å lage en Cornrow hestehale

Lær å lage en Cornrow hestehale

Confessions of a Hairstylist har lagt denne video på YouTube, hvor hun viser hvordan man lager en cornrow hestehale. Se hvordan step by step her!
Basket Weave Braid - tutorial med Sam Villa

Basket Weave Braid - tutorial med Sam Villa

Sam Villa viser hvordan man enkelt kan lage en 'basket weave braid', som skaper et lekkert flettemønster og kan styles til mange forskjellige looks.
Asymmetrisk Pixie Cut med Matt Beck

Asymmetrisk Pixie Cut med Matt Beck

Matt Beck, som driver YouTube-kanalen og bloggen Free Salon Education, viser her hvordan du kan skape en lekker, asymmetrisk bob i Pixie-stil med masse tekstur.
How To Create a Net Braid - Fishnet Braid Tutorial med Sam Villa

How To Create a Net Braid - Fishnet Braid Tutorial med Sam Villa

Når Sam Villa ikke jobber med hår elsker han å fiske, og denne lekre frisyren er inspirert av fiskenett. Se hvordan du kan lage dette "flettenettet" her!
Skap en Donut Braid med Sam Villa

Skap en Donut Braid med Sam Villa

I denne video viser talentfulle Sam Villa hvordan du går fra en hestehale til en donut og til sist samler alle deler i en sjarmerende flette.