LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Luksuriøse nyheter på Wella Weekend i Trondheim

Om lag 300 frisører- og Wella-kunder tok turen til Clarion Hotel & Congress under Wella Weekend. Her fikk deltakerne en oppdatering på trendene, prosecco og tapas, nylakkerte negler samt sin egen energikode. Hair Magazine var invitert med for å ta del i alle de spennende nyhetene som ble presentert.

Skjønnhetsindustrien vokser og flere bruker mer penger på sitt utseende. Selv om håret er en stor del av en persons totale "look" brukes det ikke på langt nær like mye på hår som på hudpleie og sminke. Det vil Wella Professionals endre på, og en av de mest spennende nyhetene som ble presentert i Trondheim var den nye, luksuriøse serien, SYSTEM Professional, med tilhørende konsept.

Forbrukerne blir mer og mer bevisste på hva de vil ha og SYSTEM Professional bygger på et utgangspunkt i at alle kunder er individuelle. Luksus er ikke for alle, men serien skaper nye muligheter for frisører til å differensiere seg på markedet og tilby sine kunder en unik opplevelse.

Mikaela Rinaldo, norsk country manager for Wella, er glad den nye hårpleieserien nå har kommet til Norge.

– SYSTEM er helt nytt her, og kommer til å være vårt mest luksuriøse varemerke. Det har et unikt konsept, fremfor alt når det kommer til konsultasjon. Det er fantastisk å kunne tilby frisører et nytt verktøy for produktanbefalinger, sier hun.

Serien kom til utvalgte land i 2015, basert på denne erfaringen tror Wella at systemet vil gi økt salg for norske frisører.

– Det vi ser i markedene som har lansert før oss, er at salongene som følger konseptet har en fin salgsutvikling, sier Wella-sjefen.

Lene Bjørnland er System learning expert og Wella educator. Under Wella Weekend demonstrerte hun hvordan man utfører EnergyCode Mapping.Mikaela Rinaldo, country manager i Wella, er selv stor fan av deres nye produktserie, SYSTEM Professional. – Fra nå er dette vårt mest luksuriøse varemerke, sier hun.Lene Bjørnland (t.v.) er System learning expert og Wella educator. Under Wella Weekend demonstrerte hun hvordan man utfører EnergyCode Mapping. Mikaela Rinaldo (t.h.), som er country manager i Wella, er selv stor fan av deres nye produktserie, SYSTEM Professional.

Personlig energikode
«EnergyCode Mapping» tilbys for å finne kundens personlige energikode. Kartleggingsverktøyet er en ny app, System Professional Energycode, som frisører bruker under kundekonsultasjoner. Det finns 147 millioner ulike kombinasjoner og hvert resultat er like unikt som et fingeravtrykk. En konsultasjon tar om lag fem minutter, der koden resulterer i spesialtilpassede produktanbefalinger til hver enkelt kunde.

– Det innebærer at du får din egen resept på opptil seks personlig tilpassede produkter, noe som gir en skreddersydd hårbehandling, sier Mikaela.

Under konsultasjonen stilles kunden spørsmål om hårpleievaner, hva de liker og misliker med håret sitt. Etter den grundige konsultasjonen, vil en anbefaling for eksempel være: R1 + C2 + B3.Den personlige energikoden får kunden tilsendt på epost, noe som vil kunne fremme salget.

Gjenfødt
Målet med SYSTEM Professional er opplevelsen av å bli «reborn», å få håret tilbake til uskadet og frisk form.

– Ved «virgin hair» er hårets energi inni hårstråene, mens det ellers er på utsiden, forklarte Laura Bengtsson, Nordic capability manager i Wella under System-sesjonen.

Til å oppnå dette, har systemet fire aktive ingredienser.

To ingredienser går på hodebunn: vitamin B3 som pleier og gir fukt, dernest koffein som stimulerer hodebunnens blodsirkulasjon. De to neste går på selve håret. Histidin hjelper å innkapsle kobber og reparere håret, mens lipider penetrerer håret og holder keratinet sammen, ifølge Wella.

– Hårstrukturen består av 96 prosent keratin, mens fire prosent er oppbygget av lipider. De har en kritisk og aktiv påvirkning på hårets energi. Lipider er som fleksibel sement og binder keratin-brikkene sammen, sørger for helhet og fleksibilitet i håret, sier Laura.

Foto: Claus PeuckertLaura Bengtsson, Nordic capability manager i Wella introduserer SYSTEM Professional.Laura Bengtsson (t.h.), som er Nordic capability manager i Wella introduserer SYSTEM Professional, som har ti underlinjer, 47 hjemmepleieprodukter, seks pleienivåer og tolv salongprodukter.

Trender på scenen
Helgen innebar ikke bare luksuriøse produktnyheter. Under sesongens trendvisning oppdaterte Anki Moe, Capability Trainer og Nordic Creative Leader i Wella om trenden «Nontouring», som omhandler å fremheve det lyse i en friskere look. Her mykes selv de dristigste statement-frisyrene og klippene ved hjelp av farge.

– Nontouring er det motsatte av Kim Kardashian sin konturering, sier hun.

Også «effortless» hår og en androgyn stil er «in».

På lørdagen var det festmiddag, med innslag av inspirasjon fra Sebastian Professional Nordic Team fra scenen. Etterhvert kom selveste Jens Pikenes i rød, glamorøs dress og myket opp ethvert kvinnehjerte. Til live saksofon-musikk fra Need Music kokte salen i høy party-faktor. Festen kjentes som om den aldri skulle ta slutt.

Se flere bilder fra helgen i galleriet her!

Tekst: Guri Haram
Foto: Kristian Jøsok/Guri Haram

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

ghd Pink Limited Edition

ghd Pink Limited Edition

ghd og Lulu Guiness står sammen i kampen mot brystkreft, og introduserer nå Pink Limited Edition. For hvert solgte produkt doneres det til Rosa sløyfe.
ghd Oval dressing brush

ghd Oval dressing brush

ghd Oval dressing brush er en klassisk hårbørsten med nylonhår som er ideell for den siste finish på enhver frisyre for å tilføre glans og pleie.
Roll-Ka er den nye skånsomme kammen fra Hercules Sägemann

Roll-Ka er den nye skånsomme kammen fra Hercules Sägemann

Roll-Ka fra Hercules Sägemann er en kam med en roller som gjør den skånsom, forenkler kamming samt gjør at den passer ulike typer av produktpåføring.
The Wet Detangler - siste nytt hos Tangle Teezer

The Wet Detangler - siste nytt hos Tangle Teezer

Den nye børste fra Tangle Teezer er spesielt designet til å fleksibelt gre håret ut når det er vått og floket uten å skade håret. Kommer i fire farger.
Caring Body Wash fra Nõberu of Sweden

Caring Body Wash fra Nõberu of Sweden

Nõberu of Swedens nye Caring Body Wash rengjør effektivt, har en behagelig duft og inneholder naturlie oljer som fukter huden. Finnes i tre dufter.

Nyeste show se flere frisørshow

Innvielse av Davines Village og WWHT i Parma

Innvielse av Davines Village og WWHT i Parma

I løpet av de tre dagene i Parma ble frisørene invitert til en helhetsopplevelse med massevis av hår, bærekraft og finalen i Davines World Style Contest.
Guy Tang demonstrerte fargeteknikker i Oslo

Guy Tang demonstrerte fargeteknikker i Oslo

Guy Tang samlet over 250 engasjerte gjester på Konserthuset i Oslo. De fremmøtte ofret solskinn for fargeteknikker, og fikk se et inspirerende show.
Kevin Murphy - en trendy miljøkjempe

Kevin Murphy - en trendy miljøkjempe

Kevin Murphy og teamet jobber backstage på de største moteukene og driver KEVIN.MURPHY. Vi traff Kevin på Top Hair, der han var et av høydepunktene.
Hair Magazine besøkte Cosmoprof i Bologna

Hair Magazine besøkte Cosmoprof i Bologna

Etter 50 år har Cosmoprof vokst til å bli et av verdens største arrangement i den profesjonelle skjønnhetsbransjen. Les alt om messen her!
Sesongens trender med Wella Nordic Creative Team

Sesongens trender med Wella Nordic Creative Team

Det var ikke en tom stol i rommet da Hair Magazine ble invitert til en trendvisning med Wella Professionals.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Frisørportretter se flere frisørportretter

Maja Provstgaard (Q&A)

Maja Provstgaard (Q&A)

Vi stilte vinneren av Årets Frisør Region 2 - Maja Provstgaard 15 spørsmål! Se hennes fantastiske vinnerbilder og se hva hun svarte her.
Kirstin Arnesen

Kirstin Arnesen

Kirstin Arnesen, som flere ganger har blitt kåret til Årets Hårstylist, driver i dag Aveda Lifestyle salongen INCH på. Bli bedre kjent med henne her!

Nyeste videoer se flere videoer

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspirasjon til blow out brushes med denne video fra Björn Axén. Her får du innblikk i styling av fire modeller med forskjellig hårlengde og stil.
Har du sett den nye glittertrend?

Har du sett den nye glittertrend?

Gå all-in på glitter og gjør det til en del av din helhetslook ved å bruke det i håret. Du kan gjøre hele håret glitrendeeller velge ut enkelte deler.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Følg med i videoen der Sofia Geideby viser hvordan man lager en enkel, fin og sommerlig frisyre med fletter!
Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston presenterer fem ulike herrefrisyrer som kvinner elsker. Vi kan avsløre at både David Beckham, Brad Pitt og George Clooney er med.
De første hårfønerne i salongene

De første hårfønerne i salongene

Det har skjedd mye med utstyret i frisørsalongene siden de første tørkehjelmene på 1920-tallet flyttet inn og ble en fast bestanddel i salongens inventar. I denne videoen kan du se hvordan de så ut den gang.