LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Hair Magazine besøkte Cosmoprof i Bologna 2018

For å introdusere våren på best mulig måte, dro deler av Hair Magazine sin redaksjon til Bologna for å oppleve det som etter 50 års eksistens har vokst til et av verdens største arrangement i den profesjonelle skjønnhetsbransjen. Ikke i vår villeste fantasi hadde vi kunnet forestille oss hvor stort det faktisk var!

I år kom nesten 300 000 forventningsfulle besøkende fra alle deler av verden til massen i Bologna.I år kom nesten 300 000 forventningsfulle besøkende fra alle deler av verden til massen i Bologna.

I Bolognas gigantiske messeområde, BolognaFiere, arrangeres det hvert år en av verdens største messer for den profesjonelle skjønnhetsbransjen, Cosmoprof Worldwide Bologna. I år kom nesten 300 000 forventningsfulle besøkende fra alle deler av verden. Cirka 20 store messe haller fyltes opp med alt som tilhører skjønnhetsindustriens ulike deler; parfyme og kosmetikk, naturlige skjønnhetsprodukter, produktomslag, produktmaskineri, råmateriale, skjønnhet & spa, hår og negler. I timesvis kunne man vandre rundt blant produkter i lange rader, stander pyntet med alt fra rennende vann, planter og handelsvarer, til rene slagmarker med produkter til billige priser. 

Hair Magazine hilste på Grazette of Swedens stand, der Linda Beronius og Joakim Arnberg begeistret viste frem til fargekolleksjon.Hair Magazine hilste på Grazette of Swedens stand, der Linda Beronius og Joakim Arnberg begeistret viste frem til fargekolleksjon. 

CEO for SIM Sensitive, Tatu Viherma, og Instagramkjendisen Rebecca Taylor viste stolt frem den nye fargeserien som ble lansert i løpet av helgen.CEO for SIM Sensitive, Tatu Viherma, og Instagramkjendisen Rebecca Taylor viste stolt frem den nye fargeserien som ble lansert i løpet av helgen.

Ved Davines stand kunne man lukte, se og teste.Ved Davines stand kunne man lukte, se og teste.

Reverb Brands var på plass for å lete etter nye leverandører.Reverb Brands var på plass for å lete etter nye leverandører.
BaBylissPRO viste styling ved standen sin.BaBylissPRO viste styling ved standen sin.

Et knutepunkt for bransjen
På Cosmoprof møtes leverandører fra alle verdens hjørner for å networke, finne nye partnere, treffe bransjekollegaer, lære om nye innovasjoner, og finne nye forretningsmuligheter.

Drøyt 2700 utstillere fra over 70 forskjellige land dukket i år opp for å vise sine bidrag til bransjen. De to første av de fire fartsfylte messedagene var dedikert til leverandører, mens de to siste dagene ble det fylt opp med tusenvis av frisører og andre forhandlere. Rett og slett en stor fest for alle involverte.

På messen fikk man følge med på de siste hendelsene i bransjen; forskning, innovasjoner, trender og produktutvikling.På messen fikk man følge med på de siste hendelsene i bransjen; forskning, innovasjoner, trender og produktutvikling.

Bologna,også kalt "La Rossa" på grunn av alle sine røde tak, stod enda en gang som vert for Cosmoprof.Bologna,også kalt "La Rossa" på grunn av alle sine røde tak, stod enda en gang som vert for Cosmoprof.Bologna,også kalt "La Rossa" på grunn av alle sine røde tak, stod enda en gang som vert for Cosmoprof.

Mer enn bare produkter
Foruten å vandre rundt blant forskjellige stander, kunne man få lære om kommunikasjonsstrategier, bli oppdatert på den seneste forskningen, nye oppfinnelser og høre om nye trender i bransjen.

CosmoprofTrends bød på nye trender, Hair Ring bød på klipping og styling av unge italienske frisørtalenter, og On Hair viste show fra kjente navn i bransjen. Blant andre Schwarzkopf og Wella Professionals inviterte til fargesprakende hårvisninger, det de sistnevnte bør på både sang, dans og show. For andre gangen stod Cosmoprof også vert for The International Barbers Gathering, der barberere fra ulike steder i verden viste frem sine skjeggkunnskaper på United Barbers show.

Schwarzkopf Professional viste frem sin nye Essential Looks-kolleksjon REinventing Hair.Schwarzkopf Professional viste frem sin nye Essential Looks-kolleksjon REinventing Hair. 

James Parrucchier bød på en fargefylt tilstelning under navnet "Ethnic Color".James Parrucchier bød på en fargefylt tilstelning under navnet "Ethnic Color".

Som en hyllest til kvinner viste Federico Fashion Style store hår, glitter og glamour i showet #Looking for my Beauty.Som en hyllest til kvinner viste Federico Fashion Style store hår, glitter og glamour i showet #Looking for my Beauty.

Det var tilnærmet ingenting skjønnhetsrelatert som var savnet under messen i Bologna, og vi kan med sikkerhet si at vi ikke var de eneste som reiste hjem trøtte og glade med nye kunnskaper om trender, nye leverandører og vondt i føttene. Omfattende, skjønnhetsrelatert og trendy, er ord som kan oppsummere Cosmoprof 2018.

Tekst: Alexandra Malmborg

Foto: Alexandra Malmborg & Ida Holmström

Se flere bilder i galleriet:Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

ghd Pink Limited Edition

ghd Pink Limited Edition

ghd og Lulu Guiness står sammen i kampen mot brystkreft, og introduserer nå Pink Limited Edition. For hvert solgte produkt doneres det til Rosa sløyfe.
ghd Oval dressing brush

ghd Oval dressing brush

ghd Oval dressing brush er en klassisk hårbørsten med nylonhår som er ideell for den siste finish på enhver frisyre for å tilføre glans og pleie.
Roll-Ka er den nye skånsomme kammen fra Hercules Sägemann

Roll-Ka er den nye skånsomme kammen fra Hercules Sägemann

Roll-Ka fra Hercules Sägemann er en kam med en roller som gjør den skånsom, forenkler kamming samt gjør at den passer ulike typer av produktpåføring.
The Wet Detangler - siste nytt hos Tangle Teezer

The Wet Detangler - siste nytt hos Tangle Teezer

Den nye børste fra Tangle Teezer er spesielt designet til å fleksibelt gre håret ut når det er vått og floket uten å skade håret. Kommer i fire farger.
Caring Body Wash fra Nõberu of Sweden

Caring Body Wash fra Nõberu of Sweden

Nõberu of Swedens nye Caring Body Wash rengjør effektivt, har en behagelig duft og inneholder naturlie oljer som fukter huden. Finnes i tre dufter.

Nyeste show se flere frisørshow

Innvielse av Davines Village og WWHT i Parma

Innvielse av Davines Village og WWHT i Parma

I løpet av de tre dagene i Parma ble frisørene invitert til en helhetsopplevelse med massevis av hår, bærekraft og finalen i Davines World Style Contest.
Guy Tang demonstrerte fargeteknikker i Oslo

Guy Tang demonstrerte fargeteknikker i Oslo

Guy Tang samlet over 250 engasjerte gjester på Konserthuset i Oslo. De fremmøtte ofret solskinn for fargeteknikker, og fikk se et inspirerende show.
Kevin Murphy - en trendy miljøkjempe

Kevin Murphy - en trendy miljøkjempe

Kevin Murphy og teamet jobber backstage på de største moteukene og driver KEVIN.MURPHY. Vi traff Kevin på Top Hair, der han var et av høydepunktene.
Hair Magazine besøkte Cosmoprof i Bologna

Hair Magazine besøkte Cosmoprof i Bologna

Etter 50 år har Cosmoprof vokst til å bli et av verdens største arrangement i den profesjonelle skjønnhetsbransjen. Les alt om messen her!
Sesongens trender med Wella Nordic Creative Team

Sesongens trender med Wella Nordic Creative Team

Det var ikke en tom stol i rommet da Hair Magazine ble invitert til en trendvisning med Wella Professionals.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Frisørportretter se flere frisørportretter

Helene Tjønntveit

Helene Tjønntveit

Hun har ønsket å bli frisør så lenge hun selv kan huske, og allerede da hun var 10 år gammel fikk hun lov til å klippe pappa. Helen Tjønntveit vant Trend Vision i Norge og roser sine gode kollegaer. Les mer om henne her:
Rene Friis

Rene Friis

René Fris er amerikanernes nye moteikon. Han driver med TV, skriver bøker og har sin egen hårpleieserie. I hverdagen reiser han hjem til om lag 70 kunder som han klipper og farger.

Nyeste videoer se flere videoer

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspirasjon til blow out brushes med denne video fra Björn Axén. Her får du innblikk i styling av fire modeller med forskjellig hårlengde og stil.
Har du sett den nye glittertrend?

Har du sett den nye glittertrend?

Gå all-in på glitter og gjør det til en del av din helhetslook ved å bruke det i håret. Du kan gjøre hele håret glitrendeeller velge ut enkelte deler.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Følg med i videoen der Sofia Geideby viser hvordan man lager en enkel, fin og sommerlig frisyre med fletter!
Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston presenterer fem ulike herrefrisyrer som kvinner elsker. Vi kan avsløre at både David Beckham, Brad Pitt og George Clooney er med.
De første hårfønerne i salongene

De første hårfønerne i salongene

Det har skjedd mye med utstyret i frisørsalongene siden de første tørkehjelmene på 1920-tallet flyttet inn og ble en fast bestanddel i salongens inventar. I denne videoen kan du se hvordan de så ut den gang.