LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Hair Magazine besøkte Cosmoprof i Bologna 2018

For å introdusere våren på best mulig måte, dro deler av Hair Magazine sin redaksjon til Bologna for å oppleve det som etter 50 års eksistens har vokst til et av verdens største arrangement i den profesjonelle skjønnhetsbransjen. Ikke i vår villeste fantasi hadde vi kunnet forestille oss hvor stort det faktisk var!

I år kom nesten 300 000 forventningsfulle besøkende fra alle deler av verden til massen i Bologna.I år kom nesten 300 000 forventningsfulle besøkende fra alle deler av verden til massen i Bologna.

I Bolognas gigantiske messeområde, BolognaFiere, arrangeres det hvert år en av verdens største messer for den profesjonelle skjønnhetsbransjen, Cosmoprof Worldwide Bologna. I år kom nesten 300 000 forventningsfulle besøkende fra alle deler av verden. Cirka 20 store messe haller fyltes opp med alt som tilhører skjønnhetsindustriens ulike deler; parfyme og kosmetikk, naturlige skjønnhetsprodukter, produktomslag, produktmaskineri, råmateriale, skjønnhet & spa, hår og negler. I timesvis kunne man vandre rundt blant produkter i lange rader, stander pyntet med alt fra rennende vann, planter og handelsvarer, til rene slagmarker med produkter til billige priser. 

Hair Magazine hilste på Grazette of Swedens stand, der Linda Beronius og Joakim Arnberg begeistret viste frem til fargekolleksjon.Hair Magazine hilste på Grazette of Swedens stand, der Linda Beronius og Joakim Arnberg begeistret viste frem til fargekolleksjon. 

CEO for SIM Sensitive, Tatu Viherma, og Instagramkjendisen Rebecca Taylor viste stolt frem den nye fargeserien som ble lansert i løpet av helgen.CEO for SIM Sensitive, Tatu Viherma, og Instagramkjendisen Rebecca Taylor viste stolt frem den nye fargeserien som ble lansert i løpet av helgen.

Ved Davines stand kunne man lukte, se og teste.Ved Davines stand kunne man lukte, se og teste.

Reverb Brands var på plass for å lete etter nye leverandører.Reverb Brands var på plass for å lete etter nye leverandører.
BaBylissPRO viste styling ved standen sin.BaBylissPRO viste styling ved standen sin.

Et knutepunkt for bransjen
På Cosmoprof møtes leverandører fra alle verdens hjørner for å networke, finne nye partnere, treffe bransjekollegaer, lære om nye innovasjoner, og finne nye forretningsmuligheter.

Drøyt 2700 utstillere fra over 70 forskjellige land dukket i år opp for å vise sine bidrag til bransjen. De to første av de fire fartsfylte messedagene var dedikert til leverandører, mens de to siste dagene ble det fylt opp med tusenvis av frisører og andre forhandlere. Rett og slett en stor fest for alle involverte.

På messen fikk man følge med på de siste hendelsene i bransjen; forskning, innovasjoner, trender og produktutvikling.På messen fikk man følge med på de siste hendelsene i bransjen; forskning, innovasjoner, trender og produktutvikling.

Bologna,også kalt "La Rossa" på grunn av alle sine røde tak, stod enda en gang som vert for Cosmoprof.Bologna,også kalt "La Rossa" på grunn av alle sine røde tak, stod enda en gang som vert for Cosmoprof.Bologna,også kalt "La Rossa" på grunn av alle sine røde tak, stod enda en gang som vert for Cosmoprof.

Mer enn bare produkter
Foruten å vandre rundt blant forskjellige stander, kunne man få lære om kommunikasjonsstrategier, bli oppdatert på den seneste forskningen, nye oppfinnelser og høre om nye trender i bransjen.

CosmoprofTrends bød på nye trender, Hair Ring bød på klipping og styling av unge italienske frisørtalenter, og On Hair viste show fra kjente navn i bransjen. Blant andre Schwarzkopf og Wella Professionals inviterte til fargesprakende hårvisninger, det de sistnevnte bør på både sang, dans og show. For andre gangen stod Cosmoprof også vert for The International Barbers Gathering, der barberere fra ulike steder i verden viste frem sine skjeggkunnskaper på United Barbers show.

Schwarzkopf Professional viste frem sin nye Essential Looks-kolleksjon REinventing Hair.Schwarzkopf Professional viste frem sin nye Essential Looks-kolleksjon REinventing Hair. 

James Parrucchier bød på en fargefylt tilstelning under navnet "Ethnic Color".James Parrucchier bød på en fargefylt tilstelning under navnet "Ethnic Color".

Som en hyllest til kvinner viste Federico Fashion Style store hår, glitter og glamour i showet #Looking for my Beauty.Som en hyllest til kvinner viste Federico Fashion Style store hår, glitter og glamour i showet #Looking for my Beauty.

Det var tilnærmet ingenting skjønnhetsrelatert som var savnet under messen i Bologna, og vi kan med sikkerhet si at vi ikke var de eneste som reiste hjem trøtte og glade med nye kunnskaper om trender, nye leverandører og vondt i føttene. Omfattende, skjønnhetsrelatert og trendy, er ord som kan oppsummere Cosmoprof 2018.

Tekst: Alexandra Malmborg

Foto: Alexandra Malmborg & Ida Holmström

Se flere bilder i galleriet:Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

CUTRIN Aurora Color Care

CUTRIN Aurora Color Care

CUTRIN Aurora Color Care er en spesialserie for pleie og vedlikehold av kjølige og klare blonde nyanser og pastellfarger i Silver, Pearl og Rose. Les mer her!
JOICO Defy Damage

JOICO Defy Damage

JOICO lanserer nå Defy Damage, en hårpleieserie som forebygger skade på håret samtidig som den pleier og etterlater håret med en sunn glans. Les mer her!
SkyLight Blond blekemiddel fra Paul Mitchell

SkyLight Blond blekemiddel fra Paul Mitchell

Skylight er perfekt for bleking med frihåndsteknikker og er ideell for presisjon og nøyaktig påføring og til bruk med alle frihåndsteknikker. Lysner opp til 7 toner.
Nyhet fra Paul Mitchell - Tea Tree Special Color Shampoo & Conditioner

Nyhet fra Paul Mitchell - Tea Tree Special Color Shampoo & Conditioner

Tea Tree-serien fra Paul Mitchell med sin karakteristiske, pirrende følelse, i en helt ny fargebevarende linje med shampoo og balsam. Les mer her!
Nye strukturprodukter fra Goldwell StylesSign

Nye strukturprodukter fra Goldwell StylesSign

Struktur er trendy! Goldwell tilfører fire nye styling-helter til StyleSigns serien, som er skapt for vakkert hår med mye struktur. Les mer om produktene her!

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Første International Hairdressing Awards i Madrid

Første International Hairdressing Awards i Madrid

Den første International Hairdressing Awards fant sted i Madrid i og den bød på både en glimrende prisutdeling og et inspirerende runway-show
Goldwell show på Hårmessen 2018

Goldwell show på Hårmessen 2018

Goldwell inviterte til et forrykende hårshow på Hårmessen 2018 i Stavanger og viste en rekke nydelige, inspirerende og kreative avant-garde frisyrer.
Wella Professionals første TrendVision Creative Retrerat Experience

Wella Professionals første TrendVision Creative Retrerat Experience

Wella Professionals internasjonale TrendVision 2018 gikk av stabelen i Lisboa, og frisører fra hele verden var samlet til en Creative Retreat Experience. Se mer her!
Salon International 2018 - europeisk frisørmesse

Salon International 2018 - europeisk frisørmesse

Frisører, leverandører og inspiratorer fra hele Europa møttes for å mingle, mens de tok del i de seneste trends fra noen av bransjens stjerner.
Glamour og luksus på Gold Show i København

Glamour og luksus på Gold Show i København

Motehuset Gold bød 800 frisører fra hele verden til gallakvelden Gold International Show, sirkusartister og flere nye lanseringer i København.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Jay Mahmood

Jay Mahmood

Jay Mahmood er et av bransjens største navn. Nå drar han verden rundt med Goldwell, og vil øke kunnskapsnivået og få flere til å ta klipping på alvor.
Anders Fevang (Q&A)

Anders Fevang (Q&A)

Anders Fevang er den yngste barberen i den suksessfulle Brødrene Fevangs Barberstue. Bli bedre kjent med han her!

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

Asymmetrisk Pixie Cut med Matt Beck

Asymmetrisk Pixie Cut med Matt Beck

Matt Beck, som driver YouTube-kanalen og bloggen Free Salon Education, viser her hvordan du kan skape en lekker, asymmetrisk bob i Pixie-stil med masse tekstur.
How To Create a Net Braid - Fishnet Braid Tutorial med Sam Villa

How To Create a Net Braid - Fishnet Braid Tutorial med Sam Villa

Når Sam Villa ikke jobber med hår elsker han å fiske, og denne lekre frisyren er inspirert av fiskenett. Se hvordan du kan lage dette "flettenettet" her!
Skap en Donut Braid med Sam Villa

Skap en Donut Braid med Sam Villa

I denne video viser talentfulle Sam Villa hvordan du går fra en hestehale til en donut og til sist samler alle deler i en sjarmerende flette.
2 i 1 festhår med Regis Salons

2 i 1 festhår med Regis Salons

Britiske Regis Salons sammen med Creative Director Kieron Fowles har skapt to glamorøse festfrisyrer som din kunde enkelt kan gjenskape selv. Se video her!
How to: Shadow Roots hårfarge - video tutorial

How to: Shadow Roots hårfarge - video tutorial

I denne videoen viser Jenny Strebe og Viola Landsky, Schwarzkopf Professional Colourist, hvordan man skaper en reverse balayage med shadow roots. Se video her!