LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Hair Magazine besøkte Cosmoprof i Bologna 2018

For å introdusere våren på best mulig måte, dro deler av Hair Magazine sin redaksjon til Bologna for å oppleve det som etter 50 års eksistens har vokst til et av verdens største arrangement i den profesjonelle skjønnhetsbransjen. Ikke i vår villeste fantasi hadde vi kunnet forestille oss hvor stort det faktisk var!

I år kom nesten 300 000 forventningsfulle besøkende fra alle deler av verden til massen i Bologna.I år kom nesten 300 000 forventningsfulle besøkende fra alle deler av verden til massen i Bologna.

I Bolognas gigantiske messeområde, BolognaFiere, arrangeres det hvert år en av verdens største messer for den profesjonelle skjønnhetsbransjen, Cosmoprof Worldwide Bologna. I år kom nesten 300 000 forventningsfulle besøkende fra alle deler av verden. Cirka 20 store messe haller fyltes opp med alt som tilhører skjønnhetsindustriens ulike deler; parfyme og kosmetikk, naturlige skjønnhetsprodukter, produktomslag, produktmaskineri, råmateriale, skjønnhet & spa, hår og negler. I timesvis kunne man vandre rundt blant produkter i lange rader, stander pyntet med alt fra rennende vann, planter og handelsvarer, til rene slagmarker med produkter til billige priser. 

Hair Magazine hilste på Grazette of Swedens stand, der Linda Beronius og Joakim Arnberg begeistret viste frem til fargekolleksjon.Hair Magazine hilste på Grazette of Swedens stand, der Linda Beronius og Joakim Arnberg begeistret viste frem til fargekolleksjon. 

CEO for SIM Sensitive, Tatu Viherma, og Instagramkjendisen Rebecca Taylor viste stolt frem den nye fargeserien som ble lansert i løpet av helgen.CEO for SIM Sensitive, Tatu Viherma, og Instagramkjendisen Rebecca Taylor viste stolt frem den nye fargeserien som ble lansert i løpet av helgen.

Ved Davines stand kunne man lukte, se og teste.Ved Davines stand kunne man lukte, se og teste.

Reverb Brands var på plass for å lete etter nye leverandører.Reverb Brands var på plass for å lete etter nye leverandører.
BaBylissPRO viste styling ved standen sin.BaBylissPRO viste styling ved standen sin.

Et knutepunkt for bransjen
På Cosmoprof møtes leverandører fra alle verdens hjørner for å networke, finne nye partnere, treffe bransjekollegaer, lære om nye innovasjoner, og finne nye forretningsmuligheter.

Drøyt 2700 utstillere fra over 70 forskjellige land dukket i år opp for å vise sine bidrag til bransjen. De to første av de fire fartsfylte messedagene var dedikert til leverandører, mens de to siste dagene ble det fylt opp med tusenvis av frisører og andre forhandlere. Rett og slett en stor fest for alle involverte.

På messen fikk man følge med på de siste hendelsene i bransjen; forskning, innovasjoner, trender og produktutvikling.På messen fikk man følge med på de siste hendelsene i bransjen; forskning, innovasjoner, trender og produktutvikling.

Bologna,også kalt "La Rossa" på grunn av alle sine røde tak, stod enda en gang som vert for Cosmoprof.Bologna,også kalt "La Rossa" på grunn av alle sine røde tak, stod enda en gang som vert for Cosmoprof.Bologna,også kalt "La Rossa" på grunn av alle sine røde tak, stod enda en gang som vert for Cosmoprof.

Mer enn bare produkter
Foruten å vandre rundt blant forskjellige stander, kunne man få lære om kommunikasjonsstrategier, bli oppdatert på den seneste forskningen, nye oppfinnelser og høre om nye trender i bransjen.

CosmoprofTrends bød på nye trender, Hair Ring bød på klipping og styling av unge italienske frisørtalenter, og On Hair viste show fra kjente navn i bransjen. Blant andre Schwarzkopf og Wella Professionals inviterte til fargesprakende hårvisninger, det de sistnevnte bør på både sang, dans og show. For andre gangen stod Cosmoprof også vert for The International Barbers Gathering, der barberere fra ulike steder i verden viste frem sine skjeggkunnskaper på United Barbers show.

Schwarzkopf Professional viste frem sin nye Essential Looks-kolleksjon REinventing Hair.Schwarzkopf Professional viste frem sin nye Essential Looks-kolleksjon REinventing Hair. 

James Parrucchier bød på en fargefylt tilstelning under navnet "Ethnic Color".James Parrucchier bød på en fargefylt tilstelning under navnet "Ethnic Color".

Som en hyllest til kvinner viste Federico Fashion Style store hår, glitter og glamour i showet #Looking for my Beauty.Som en hyllest til kvinner viste Federico Fashion Style store hår, glitter og glamour i showet #Looking for my Beauty.

Det var tilnærmet ingenting skjønnhetsrelatert som var savnet under messen i Bologna, og vi kan med sikkerhet si at vi ikke var de eneste som reiste hjem trøtte og glade med nye kunnskaper om trender, nye leverandører og vondt i føttene. Omfattende, skjønnhetsrelatert og trendy, er ord som kan oppsummere Cosmoprof 2018.

Tekst: Alexandra Malmborg

Foto: Alexandra Malmborg & Ida Holmström

Se flere bilder i galleriet:Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Gold - Metamorphic Salon System - fra HeadBrands

Gold - Metamorphic Salon System - fra HeadBrands

Metamorhic Salon System fra HeadBrands inneholder behandlingene Healing Bond og Vitamin Miracle som bevarer og styrker håret og sørger for langvarig fargeresultat.
SYSTEM Professional introduserer SYSTEM Man

SYSTEM Professional introduserer SYSTEM Man

Man er en hårpleieserie for menn fra SYSTEM Professional som inneholder pleiende produkter som dekker ethvert behov og sikrer et sunt og sterkt hår.
KC Luxima fra KC Professional - Nå hos HeadBrands

KC Luxima fra KC Professional - Nå hos HeadBrands

KC lanserer de helt nye fargene Metallic Duos samt utvidelsen av serien Luxima med Earth Tones og Pure Pastels som åpner opp for farge for enhver smak.
ghd julegaveesker

ghd julegaveesker

Et lekkert utvalg gavesett i gull med stylingverktøy fra ghd med profesjonell ytelse til ethvert behov er perfekte julegaver, uansett hvem det er til!
EFFORTLESS fra Sebastian Professional

EFFORTLESS fra Sebastian Professional

Nye Effortless fra Sebastian Professional gir deg kreativ frihet og allsidighet, og mulighet til å skape en 'perfekt-uperfekt' look raskt og enkelt.

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Aveda Congress i Minneapolis

Aveda Congress i Minneapolis

I forbindelse med Avedas 40-årsjubileum ble den største kongressen hittil i Avedas historie avholdt i Minneapolis, Minnesota, og Hair Magazine fikk være med.
Hair Trends 2018 i Trondheim

Hair Trends 2018 i Trondheim

Norges største trendvisning for frisører ble arrangert i Trondheim, med flere show, visninger og tips for hår, styling og produkter. Les mer og se bilder fra kvelden her!
Inspirasjon og gresk kultur på Schwarzkopf Professionals Creative Weekend

Inspirasjon og gresk kultur på Schwarzkopf Professionals Creative Weekend

Nesten 100 frisører fra Norge og Sverige tilbragte helgen i Athen når Schwarzkopf Professional arrangerte årets Creative Weekend. Les om og se bilder fra den inspirerende helgen:
ColorMANIA på Goldwell Global Zoom i Toronto

ColorMANIA på Goldwell Global Zoom i Toronto

Goldwells store, årlige happening, Global Zoom, gikk i år av stabelen i den kanadiske byen Toronto. De 3.000 frisørene til stede fikk oppleve et event i verdensklasse med fullt fokus på farge i all sin prakt.
Med ghd backstage til New York Fashion Week

Med ghd backstage til New York Fashion Week

ghd var stolt sponsor da det skulle styles hår til Jeremy Scotts fashionshow under New York Fashion Week. Mannen i spissen var Eugene Souleiman.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Vi Van Vu (Q&A)

Vi Van Vu (Q&A)

Navnet blir større og større innenfor bransjen, og snart konkurrerer hun internasjonalt i Stockholm. VI har stilt Color Zoom-vinner Vi Van Vu 15 spørsmål. Les alle svarene her!
Anthony Mascolo

Anthony Mascolo

«Mitt mål er å drive frisørfaget like langt som moten. Å skape trender, og ikke minst å gi frisørene noe de kan arbeide videre med i salongene.»

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

Lær å lage en parykk med Redken

Lær å lage en parykk med Redken

Halloween er her snart, og om ikke lenge skal kostymet være klart. Mange kostymer trenger en tilhørende frisyre, og her lærer du hvordan du kan lage din helt egne parykk.
Lær deg mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lær deg mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Bli med på et 9 minutters web-seminaret og lær om teknologien som gjør Koleston Perfect Me+ unik og se hvordan produktet fungerer. Finn seminaret her!
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspirasjon til blow out brushes med denne video fra Björn Axén. Her får du innblikk i styling av fire modeller med forskjellig hårlengde og stil.
Har du sett den nye glittertrend?

Har du sett den nye glittertrend?

Gå all-in på glitter og gjør det til en del av din helhetslook ved å bruke det i håret. Du kan gjøre hele håret glitrendeeller velge ut enkelte deler.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Følg med i videoen der Sofia Geideby viser hvordan man lager en enkel, fin og sommerlig frisyre med fletter!