LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Hair Trends 2018 i Trondheim 

En av Norges største trendvisninger for frisører ble arrangert på Clarion Hotel og Congress i oktober. Over 330 gjester fra både Trondheim og andre steder i Norge kom til årets Hair Trends.

Hair Trends 2018 i Trondheim

– Showet ble en megasuksess, forteller Roger Stav, markedssjef Midt-Norge for Hår1 Kjeden AS som står bak arrangementet.

Miljøbevisste hårmerker
I foajeen på det nye, flotte Clarion hotellet minglet frisører og gjester med representanter fra ulike hårmerker som hadde satt opp en minimesse i forkant av showet. Her var mange kjente brands, og felles for nyhetene er miljøvennlig tankegang med resirkulerbar emballasje og produkter laget på økologiske ingredienser. Så naturlig som mulig er trenden.

Naturlig og helsebevisst
Davines fortalte om sine håndlagde produkter fra Davines Village utenfor Parma, Italia. L’Oréal presenterte Botanéa, en 100% urtebasert hårfarge med profesjonelt resultat, og serien Source Essentielle med 99% naturlige ingredienser i shampoo, balsam og kurer i refillbar emballasje. Slik føyer hårprodukter seg inn i den helsebevisste trenden som står sterkt innenfor økologiske matvarer, skjønnhetspleie og vin.

Trender, kreativitet og opplevelser
I en stor, flott sal startet selve showet og begeistret alle gjestene fra første stund. De ble presentert for et utrolig spennende show med modeller, frisering, stylingstips, musikk og dans. Det gikk slag i slag hele kvelden og flere uttalte at dette var det beste Hair Trends showet de hadde vært med på i løpet av de siste 5 årene.

Roger Stav åpnet kvelden med fin presentasjon av Hår1 kjedens medlemsfordeler og fortalte om kurs, etterutdannelse, forsikring, bedriftshelsetjeneste, markedsføringsstøtte og regnskapshjelp. Han ble selv stylet av Kenneth Solbakken fra Blow Hairdressing, en av Norges mest kjente og prisbelønte frisører.

Det var masse inspirerende looks som ble vist på scenen

Look med krøller inspirert av 80-talletRomantiske krøllerDet var masse inspirerende looks som ble vist på scenen. Her er et utvalg looks med krøller på ulike måter.

Roger Stav ønsket velkommenRoger Stav styles av Kenneth Solbakken fra Blow HairdressingRoger Stav ønsket velkommen og holdt presentasjon om Hår1 kjeden, før han ble stylet av Kenneth Solbakken fra Blow Hairdressing.

Mangfoldet lenge leve
Frisører før syv leverandører skapte trendvisningen på scenen med dyktige modeller i spennende kostymer og antrekk. Her ligger det et enormt forhåndsarbeid bak.

Spennvidden på frisyrene var formidabel. De kreative frisørene viste et utrolig utvalg av  farger og stylingmuligheter. Erik Thorsen fra Adam & Eva starten kvelden med sine modeller, så fortsatte Wiveca Lines fra L’Oréal Professionnel.
– Vi er et unikt brand for unge mennesker, sa hun. 

80-talls inspirasjon fulgte opp med modeller for Matrix og herremodeller kom også på scenen for Redken.

Bevisste menn
– Menn vet hva de vil ha, og vi må oppdatere oss i forhold til hva de forventer. Gutta bruker nå mer tid på håret sitt, både med hensyn til klipp, farge og styling, forklarte representanten for Redken, Elizabeth Sandvær.

Et annet brand for menn fra Headbrands er Beard Monkey, og kule modeller ankom scenen med fine sveiser, sideskill, glatt hår og fint trimmet skjegg. Det er ingen tvil om at gutta er med i trendbildet.

Festlig look med glitter i håretFestlig look med glitter i håret

Kreativt med fletter og krusRøff look med fletter og kreppet hårPå scenen var det stor variasjon og masse spennende looks. Noen modeller hadde glitter i håret, mens andre hadde kreative oppsatser med fletter, krus og krøller.

Spennende til selskap
Frisørene Alexander Woll og Jeanette Hordvik fra Verdant, Bergen, viste to fine oppsetninger med stylingprodukter fra Kevin Murphy. Jeanette røffet opp underhåret på med å sy inn tråd på sin modell.
– Det skaper mer holdbarhet, forklarte hun.

Alexander viste hvordan en hestehale kan settes opp til kreativ festfrisyre.
– Kevin Murphy er et merke som står for fashion og samtidig vil bevare miljøet. Med prosjektet Ocean Planet vil vi kun bruke 100% resirkulerbar emballasje fra 2019 med plastmateriale som vi har hentet opp fra verdenshavene, forklarte han stolt.

Stian Holter fra Tendenz med KMS presenterte fire modeller med langt hår og frisyrer som kunne varieres med krøller og myke bølger i flere varianter. De passet perfekt til julebords- og selskapssesongen.

Alexander Woll forvandler hestehale til festfrisyreAlexander Woll forvandler hestehale til festfrisyre.

Gode tips følger med
– Mange kunder ønsker seg noe nytt, men ikke hva de vil. Vi kan bidra med å gi dem ideer til sitt lange hår, sa Stian.

Han viste nøye hvordan et hår behandlet med riktige produkter kan både børstes opp og ned, og røffes opp i det uendelige. Han tipset også om et triks for styling av
– Har kunden små bobler i håret når du lager hestehale? Bruk spissen på en spisskam og la den skli fra der håret stikker litt opp og mot strikken.

Stian deler også av seg med kreative tips og inspirasjon på hans nye Facebook side «Insphairation».

Stian Holter fra Tendenz viste en rekke flotte og inspirerende frisyrer

Stian Holter fra Tendenz viste en rekke flotte og inspirerende frisyrer

Stian Holter fra Tendenz viste en rekke flotte og inspirerende frisyrerStian Holter fra Tendenz viste en rekke flotte og inspirerende frisyrerStian Holter fra Tendenz viste en rekke flotte og inspirerende frisyrer. 

For ekstra påfyll av ideer, viste Kao Norge og den kreative frisøren Cesilie Lyngheim med Betty Page look, hvordan blomstrete stofflengder kan flettes inn i håret og skape festpreg. Så ankom modeller som gikk som roboter og viste frem frisyrer med fletter, krøller og krus.

Som avslutning viste flotte modeller håroppsetninger med glitter, gull og perler og en gjeng spreke dansere ga full energi til siste minutt. Kun fantasien setter begrensning når det gjelder hvordan hår kan behandles!
– Dette er det beste hårshowet vi har vært på, avsluttet Marielle Hellqvist og Rigmor Wanvik fra Mozart Frisør som feiret 24 års jubileum for salongen sin i Munkegata 56 i Trondheim. Hair Magazine gratulerer med jubileet, og gratulerer også alle som stod bak årets Hair Trends for en fantastisk kveld!

Se flere inspirerende frisyrer og bilder fra kvelden i galleriet under!

Tekst: Gunnhild Bjørnsti
Foto: Roger Stav & Gunnhild Bjørnsti

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Paul Mitchell INVISIBLEWEAR®

Paul Mitchell INVISIBLEWEAR®

INVISIBLEWEAR® fra Paul Mitchell er en kompakt linje med pleie- og stylingprodukter som fokuserer på «skjønnheten i det uperfekte» og det elegant enkle.
Indola Xpress Color

Indola Xpress Color

Indola Xpress Color er en hårfarge med svært rask virketid som gir flotte resultater, perfekt i en travel frisørhverdag. Kommer i 14 nyanser. Les mer her!
Kammer i nye farger og high-tech karbonfiber

Kammer i nye farger og high-tech karbonfiber

Nå kommer JAGUAR A-Line serien av kammer i to nye farger; Rosé og Arctic White, samt Carbon Edition, som er både varmebestandig og antistatisk. Les mer her!
@PurePigments Cool Violet fra Goldwell

@PurePigments Cool Violet fra Goldwell

Opplev den nye @PurePigments Cool Violet til å gjøre enhver look kjøligere! Produktet motarbeider varme nyanser samt tilføyer en «smokey» og grå undertone.
L’Oreál Professionnel introduserer Le Hair Bronzing

L’Oreál Professionnel introduserer Le Hair Bronzing

Nye Le Hair Bronzing fra L'Oréal Professionnel overfører bronzing fra sminkens verden til håret, og lar deg gi håret en naturlig, sol-kysset look.

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Look book med de nominerte til Nordic Hair Awards 2019 - ute nå!

Look book med de nominerte til Nordic Hair Awards 2019 - ute nå!

For å hylle de nominerte i Nordic Hair Awards 2019 har vi skapt en online look book. Her kan du se de nominerte og inspireres av de kreative talentene!
Beauty og business i fokus på Hår & Skjønnhet og Prisfesten 2019

Beauty og business i fokus på Hår & Skjønnhet og Prisfesten 2019

Det var fullt fart under årets gjennomføring av Hår & Skjønnhet og Prisfesten i regi av Norske Frisør- og Velværebedrifter, NFVB. Se mer fra dagen her!
Bli inspirert på Nordic Hair Awards and Expo

Bli inspirert på Nordic Hair Awards and Expo

Her kan du se noen av de spennende showene og visningene som holdes av internasjonale og lokale toppartister på Nordic Hair Awards and Expo i juni!
Hestehale med en tvist - backstage på Dion Lee AW19 under New York Fashion Week

Hestehale med en tvist - backstage på Dion Lee AW19 under New York Fashion Week

Eugene Souleiman, Wella Professionals Global Creative Director, lekte seg med moderisme og gotisk romanse på Dion Lee's visning under New York Fashion Week.
Første International Hairdressing Awards i Madrid

Første International Hairdressing Awards i Madrid

Den første International Hairdressing Awards fant sted i Madrid i og den bød på både en glimrende prisutdeling og et inspirerende runway-show

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Kjetil Fevang

Kjetil Fevang

Under Årets frisør 2016 mottok Kjetil Fevang «Publikumsprisen 2016» andre året på rad. Les her hva han tenker om det!
Peter Brun (Q&A)

Peter Brun (Q&A)

Han hevder selv han aldri var født med talent, og har gjennom hardt arbeid og trening klatret opp til topps. I dag sitter Peter Brun som kreativ leder i PåHåret og han elsker det. Les mer her!

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

Lær å lage en Cornrow hestehale

Lær å lage en Cornrow hestehale

Confessions of a Hairstylist har lagt denne video på YouTube, hvor hun viser hvordan man lager en cornrow hestehale. Se hvordan step by step her!
Basket Weave Braid - tutorial med Sam Villa

Basket Weave Braid - tutorial med Sam Villa

Sam Villa viser hvordan man enkelt kan lage en 'basket weave braid', som skaper et lekkert flettemønster og kan styles til mange forskjellige looks.
Asymmetrisk Pixie Cut med Matt Beck

Asymmetrisk Pixie Cut med Matt Beck

Matt Beck, som driver YouTube-kanalen og bloggen Free Salon Education, viser her hvordan du kan skape en lekker, asymmetrisk bob i Pixie-stil med masse tekstur.
How To Create a Net Braid - Fishnet Braid Tutorial med Sam Villa

How To Create a Net Braid - Fishnet Braid Tutorial med Sam Villa

Når Sam Villa ikke jobber med hår elsker han å fiske, og denne lekre frisyren er inspirert av fiskenett. Se hvordan du kan lage dette "flettenettet" her!
Skap en Donut Braid med Sam Villa

Skap en Donut Braid med Sam Villa

I denne video viser talentfulle Sam Villa hvordan du går fra en hestehale til en donut og til sist samler alle deler i en sjarmerende flette.