LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Hair Trends 2018 i Trondheim 

En av Norges største trendvisninger for frisører ble arrangert på Clarion Hotel og Congress i oktober. Over 330 gjester fra både Trondheim og andre steder i Norge kom til årets Hair Trends.

Hair Trends 2018 i Trondheim

– Showet ble en megasuksess, forteller Roger Stav, markedssjef Midt-Norge for Hår1 Kjeden AS som står bak arrangementet.

Miljøbevisste hårmerker
I foajeen på det nye, flotte Clarion hotellet minglet frisører og gjester med representanter fra ulike hårmerker som hadde satt opp en minimesse i forkant av showet. Her var mange kjente brands, og felles for nyhetene er miljøvennlig tankegang med resirkulerbar emballasje og produkter laget på økologiske ingredienser. Så naturlig som mulig er trenden.

Naturlig og helsebevisst
Davines fortalte om sine håndlagde produkter fra Davines Village utenfor Parma, Italia. L’Oréal presenterte Botanéa, en 100% urtebasert hårfarge med profesjonelt resultat, og serien Source Essentielle med 99% naturlige ingredienser i shampoo, balsam og kurer i refillbar emballasje. Slik føyer hårprodukter seg inn i den helsebevisste trenden som står sterkt innenfor økologiske matvarer, skjønnhetspleie og vin.

Trender, kreativitet og opplevelser
I en stor, flott sal startet selve showet og begeistret alle gjestene fra første stund. De ble presentert for et utrolig spennende show med modeller, frisering, stylingstips, musikk og dans. Det gikk slag i slag hele kvelden og flere uttalte at dette var det beste Hair Trends showet de hadde vært med på i løpet av de siste 5 årene.

Roger Stav åpnet kvelden med fin presentasjon av Hår1 kjedens medlemsfordeler og fortalte om kurs, etterutdannelse, forsikring, bedriftshelsetjeneste, markedsføringsstøtte og regnskapshjelp. Han ble selv stylet av Kenneth Solbakken fra Blow Hairdressing, en av Norges mest kjente og prisbelønte frisører.

Det var masse inspirerende looks som ble vist på scenen

Look med krøller inspirert av 80-talletRomantiske krøllerDet var masse inspirerende looks som ble vist på scenen. Her er et utvalg looks med krøller på ulike måter.

Roger Stav ønsket velkommenRoger Stav styles av Kenneth Solbakken fra Blow HairdressingRoger Stav ønsket velkommen og holdt presentasjon om Hår1 kjeden, før han ble stylet av Kenneth Solbakken fra Blow Hairdressing.

Mangfoldet lenge leve
Frisører før syv leverandører skapte trendvisningen på scenen med dyktige modeller i spennende kostymer og antrekk. Her ligger det et enormt forhåndsarbeid bak.

Spennvidden på frisyrene var formidabel. De kreative frisørene viste et utrolig utvalg av  farger og stylingmuligheter. Erik Thorsen fra Adam & Eva starten kvelden med sine modeller, så fortsatte Wiveca Lines fra L’Oréal Professionnel.
– Vi er et unikt brand for unge mennesker, sa hun. 

80-talls inspirasjon fulgte opp med modeller for Matrix og herremodeller kom også på scenen for Redken.

Bevisste menn
– Menn vet hva de vil ha, og vi må oppdatere oss i forhold til hva de forventer. Gutta bruker nå mer tid på håret sitt, både med hensyn til klipp, farge og styling, forklarte representanten for Redken, Elizabeth Sandvær.

Et annet brand for menn fra Headbrands er Beard Monkey, og kule modeller ankom scenen med fine sveiser, sideskill, glatt hår og fint trimmet skjegg. Det er ingen tvil om at gutta er med i trendbildet.

Festlig look med glitter i håretFestlig look med glitter i håret

Kreativt med fletter og krusRøff look med fletter og kreppet hårPå scenen var det stor variasjon og masse spennende looks. Noen modeller hadde glitter i håret, mens andre hadde kreative oppsatser med fletter, krus og krøller.

Spennende til selskap
Frisørene Alexander Woll og Jeanette Hordvik fra Verdant, Bergen, viste to fine oppsetninger med stylingprodukter fra Kevin Murphy. Jeanette røffet opp underhåret på med å sy inn tråd på sin modell.
– Det skaper mer holdbarhet, forklarte hun.

Alexander viste hvordan en hestehale kan settes opp til kreativ festfrisyre.
– Kevin Murphy er et merke som står for fashion og samtidig vil bevare miljøet. Med prosjektet Ocean Planet vil vi kun bruke 100% resirkulerbar emballasje fra 2019 med plastmateriale som vi har hentet opp fra verdenshavene, forklarte han stolt.

Stian Holter fra Tendenz med KMS presenterte fire modeller med langt hår og frisyrer som kunne varieres med krøller og myke bølger i flere varianter. De passet perfekt til julebords- og selskapssesongen.

Alexander Woll forvandler hestehale til festfrisyreAlexander Woll forvandler hestehale til festfrisyre.

Gode tips følger med
– Mange kunder ønsker seg noe nytt, men ikke hva de vil. Vi kan bidra med å gi dem ideer til sitt lange hår, sa Stian.

Han viste nøye hvordan et hår behandlet med riktige produkter kan både børstes opp og ned, og røffes opp i det uendelige. Han tipset også om et triks for styling av
– Har kunden små bobler i håret når du lager hestehale? Bruk spissen på en spisskam og la den skli fra der håret stikker litt opp og mot strikken.

Stian deler også av seg med kreative tips og inspirasjon på hans nye Facebook side «Insphairation».

Stian Holter fra Tendenz viste en rekke flotte og inspirerende frisyrer

Stian Holter fra Tendenz viste en rekke flotte og inspirerende frisyrer

Stian Holter fra Tendenz viste en rekke flotte og inspirerende frisyrerStian Holter fra Tendenz viste en rekke flotte og inspirerende frisyrerStian Holter fra Tendenz viste en rekke flotte og inspirerende frisyrer. 

For ekstra påfyll av ideer, viste Kao Norge og den kreative frisøren Cesilie Lyngheim med Betty Page look, hvordan blomstrete stofflengder kan flettes inn i håret og skape festpreg. Så ankom modeller som gikk som roboter og viste frem frisyrer med fletter, krøller og krus.

Som avslutning viste flotte modeller håroppsetninger med glitter, gull og perler og en gjeng spreke dansere ga full energi til siste minutt. Kun fantasien setter begrensning når det gjelder hvordan hår kan behandles!
– Dette er det beste hårshowet vi har vært på, avsluttet Marielle Hellqvist og Rigmor Wanvik fra Mozart Frisør som feiret 24 års jubileum for salongen sin i Munkegata 56 i Trondheim. Hair Magazine gratulerer med jubileet, og gratulerer også alle som stod bak årets Hair Trends for en fantastisk kveld!

Se flere inspirerende frisyrer og bilder fra kvelden i galleriet under!

Tekst: Gunnhild Bjørnsti
Foto: Roger Stav & Gunnhild Bjørnsti

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Nyhet fra ZENZ - ZENZ Organic Hair Spa

Nyhet fra ZENZ - ZENZ Organic Hair Spa

ZENZ tar enda et skritt mot en mer miljøvennlig frisørbransje med den nye ZENZ Organic Hair Spa som er designet til å gjøre hårbehandlinger mer effektive.
To nye EIMI Oils fra Wella Professionals

To nye EIMI Oils fra Wella Professionals

Wella Professionals lanserer nå to nye oljer fra EIMI. Gel-stylingoljen Cocktail Me og den spraybare håroljen Oil Spritz.
RefectoCil Eyelash lift – for et intensivt og åpent blikk

RefectoCil Eyelash lift – for et intensivt og åpent blikk

RefectoCil Eyelash Lift gjør det mulig å skape den perfekte åpne looken uten mascara. Behandlingen løfter vippene og vippene til å se lengre og fyldigere ut.
Wella Professionals introduserer Insta Recharge

Wella Professionals introduserer Insta Recharge

Nå introduserer Wella Professionals de nye Insta Recharge root concealers, som dekker ettervekst og grå hår, så dine kunder kan bevare fargen mellom besøkene.
Bohemian Collection fra Jaguar i limited edition

Bohemian Collection fra Jaguar i limited edition

Jaguar Bohemian Collection inneholder saksene Boho Dream og Boho Chic, som er dekorert i bohemsk stil. Saksene er skarpe og har gode klippeegenskaper og holdbarhet.

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Goldwell show på Hårmessen 2018

Goldwell show på Hårmessen 2018

Goldwell inviterte til et forrykende hårshow på Hårmessen 2018 i Stavanger og viste en rekke nydelige, inspirerende og kreative avant-garde frisyrer.
Wella Professionals første TrendVision Creative Retrerat Experience

Wella Professionals første TrendVision Creative Retrerat Experience

Wella Professionals internasjonale TrendVision 2018 gikk av stabelen i Lisboa, og frisører fra hele verden var samlet til en Creative Retreat Experience. Se mer her!
Salon International 2018 - europeisk frisørmesse

Salon International 2018 - europeisk frisørmesse

Frisører, leverandører og inspiratorer fra hele Europa møttes for å mingle, mens de tok del i de seneste trends fra noen av bransjens stjerner.
Glamour og luksus på Gold Show i København

Glamour og luksus på Gold Show i København

Motehuset Gold bød 800 frisører fra hele verden til gallakvelden Gold International Show, sirkusartister og flere nye lanseringer i København.
En hel helg med HeadBrands

En hel helg med HeadBrands

Mer en 250 frisører var kommet fra alle Nordens hjørner for å være med på den aller første HeadBrands Xperience – og for en opplevelse det var! En hel helg fylt med inspirasjon, trender og noe for enhver smak.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Linda Beronius

Linda Beronius

Vi har spurt den svenske frisøren og kvinnen bak bloggen Hairgarden, Linda Beronius noen spørsmål om hennes spennende karriere. Bli bedre kjent med denne inspirerende og kreative kvinnen her!
Trevor Sorbie

Trevor Sorbie

I løpet av sin 50 år lange karriere har Trevor Sorbie inspirert frisører over hele verden og blitt tildelt uttallige utmerkelser. Les mer her!

Nyeste videoer se flere videoer

ghd "how to" - perfekte bølger med rettetang

ghd "how to" - perfekte bølger med rettetang

I denne video viser ghd hvordan man skaper det perfekte wavy hår med en rettetang.
Lær å lage en parykk med Redken

Lær å lage en parykk med Redken

Halloween er her snart, og om ikke lenge skal kostymet være klart. Mange kostymer trenger en tilhørende frisyre, og her lærer du hvordan du kan lage din helt egne parykk.
Lær deg mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lær deg mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Bli med på et 9 minutters web-seminaret og lær om teknologien som gjør Koleston Perfect Me+ unik og se hvordan produktet fungerer. Finn seminaret her!
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspirasjon til blow out brushes med denne video fra Björn Axén. Her får du innblikk i styling av fire modeller med forskjellig hårlengde og stil.
Har du sett den nye glittertrend?

Har du sett den nye glittertrend?

Gå all-in på glitter og gjør det til en del av din helhetslook ved å bruke det i håret. Du kan gjøre hele håret glitrendeeller velge ut enkelte deler.