LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Holdbarhet i fokus – Davines Village og WWHT 2018 i Parma

Da Davines inviterte til innvielse av det nye hovedkontoret, Davines Village, og World Wide Hair Tour 2018 i Parma var agendaen tydelig – vi må alle hjelpe til nå for å skape en holdbar verden i fremtiden.

Davide Bollati er formann og eier av Davines Group.

WWHT i Parma ble avholdt samtidig med innvielsen av nye, holdbare Davines Village.

Familievirksomheten Davines ble grunnlagt i 1983 i Parma, Italia, av Silvana og Gianni Bollati. Siden da har virksomheten vokst, gått videre til neste generasjon og spredd seg til 97 land. 35 år senere står Parma nok en gang i sentrum. Hair Magazine var med på innvielsen av nye Davines Village, som kommer til å ta virksomhetens fokus på holdbarhet til et nytt nivå.

- Davines Village er først og fremst et hjem. Et hjem som skal inspirere frisører og sette et eksempel for holdbar skjønnhet, sier Davide Bollati, formann i Davines Group.

Danske Kirsten Demant og Brian Suhr viste sin tolkning av ”hygge” på scenen.

Davines Global Director, Angelo Seminara, introduserte et hårshow i videoformat, en ny tolkning av begrepet holdbarhet. Under dagene i Parma fikk vi også oppleve han og hans måte å se hår på, kunst og holdbarhet live på scenen.

World Wide Hair Tour
Åpningen av Davines Village ble avholdt sammen med World Wide Hair Tour 2018 som i år hadde temaet Nature in Art. I løpet av de tre dagene i Parma ble frisørene tatt med på en helhetsopplevelse med massevis av hår, holdbare initiativer og finalen i Davines World Style Contest.

Davines internasjonale stylister viste sine tolkninger av temaet, Nature in Art, en kavalkade av visninger som toppet hverandre i kreativitet. Danske Kirsten Demant og Brian Suhr kom syklende inn på scenen og viste sin tolkning av ”hygge”. Davines Global artistic Director, Angelo Seminara, tok et nytt grep om konseptet holdbarhet og viste en lærevideo som var filmet i vidunderlig vakre omgivelser i ørkenen. Til forskjell fram ange andre stylister elsker Angelo å arbeide i vind, og en av lookene ble til log med skapt oppe i luften i en luftballong.

Anledningen til at Angelo valgte å skape en video i stedet for en tradisjonell visning var delvis fordi det gir mulighet for å gjøre visningen flere ganger uten å fly et helt team med modeller over hele verden, og delvis for at publikum ved store event som dette likevel ikke kan se det tekniske som skjer på scenen, de ser helelr på store skjermer for å kunne følge med.

Svenske Annie Ankervik vant Best Total Look Award i Davines World Style Contest.

World Style Contest
En av høydepunktene på programmet var den årlige konkurransen, World Style Contest, der 20 finalister fra hele verden konkurrerer om de ettertraktede titlene. I år stod to svensker på scenen i finalen og til de nordiske frisørenes glede ble det svensk seier i to av tre kategorier. Sofia Geideby vant prisen for besta farge og Annie Ankervik vant Best Total Look Award, hvilket betyr at hun kommer til å få mulighet til å skape sin egen visning ved World Wide Hair Tour, som avholdes på Island neste år

I Davines Village finnes et stort drivhus som kommer til å fungere både som restaurant og møteplass.

I akademiet skal det avholdes kurs og nye produkter skal testes. Nye Davines Village i Parma ble innviet med en stor fest, med den botaniske hagen som midtpunkt.

Grønn kjemi
Over 3.000 frisører fra hele verden deltok i åpningen av det nye hovedkvarteret som rommer kontorlokaler, et akademi, laboratorium, produksjon, lager og et stort drivhus som fungerer som restaurant og møteplass. I laben jobber et team på 30 personer, kjemikere og vitenskapsmenn, med å utvikle og skape nye produkter. Deres største fokus fremover kommer til å være holdbarhet og bruken av naturlig aktive ingredienser. Til hjelp har de nå en vitenskapelig botanisk hage til disposisjon, noe som Davide tror kommer til å lede til en bedre utvikling.

- Jeg har høye forventinger når det kommer til hagen. Ettersom vårt forsknings- og utviklingsteam kommer til å se den og ha tilgang til den hver dag er jeg overbevist om at de kommer til å påvirkes positivt.

Foruten å skape et herlig miljø og utsikt for kjemikerne har den et spesifikt mål som er en essensiell del i planen med Davines Village.

- Hagen kommer til å bli utviklet av vårt FoU-team. Vi starter med syv ulike sorters vekster som har blirr valgt ut av våre kjemikere for å undersøke spesifikke aktive ingredienser. Det kommer alltid til å være prosjekter i gang basert på grønn kjemi når det kommer til å trekke ut ingredienser fra vekstriket som gjør at vi kan beholde samme ytelse og samtidig ta neste steg når det kommer til holdbarhet.

Best for verden
2016 ble Davines sertifisert som en B Corporation. Det betyr at de anvender sin virksomhet for å drive en positiv utvikling, at de streber etter å være best for verden. Selv om Davines Village er en milepæl i Davines holdbarhetsarbeid, understreker Davide at de fortsatt har mye å arbeide med og forbedre.

- Det finnes en del utfordringer i å være en B-corp-virksomhet som vi ikke har løst enda. Vi arbeider nå med å få frem kompenseringsstrategier, forbedre implementeringen og så arbeider vi for å gjøre noen gjennombrudd. Vi har en holistisk strategi og et holistisk poengsystem når det kommer til holdbar utvikling. Det sier oss at det finnes områder der vi kan forbedre oss, men vi jobber hardt for å fortsette vår reise. Neste sted er at vi skal lære oss å manøvrere Davines Village. Tidligere kjørte vi en liten, liten bil, nå kjører vi en Tesla, sier Davide med et smil.

Tekst: Camilla Svensson
Foto: Camilla Svensson og Davines

Se flere billeder i galleriet under:Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

CUTRIN Aurora Color Care

CUTRIN Aurora Color Care

CUTRIN Aurora Color Care er en spesialserie for pleie og vedlikehold av kjølige og klare blonde nyanser og pastellfarger i Silver, Pearl og Rose. Les mer her!
JOICO Defy Damage

JOICO Defy Damage

JOICO lanserer nå Defy Damage, en hårpleieserie som forebygger skade på håret samtidig som den pleier og etterlater håret med en sunn glans. Les mer her!
SkyLight Blond blekemiddel fra Paul Mitchell

SkyLight Blond blekemiddel fra Paul Mitchell

Skylight er perfekt for bleking med frihåndsteknikker og er ideell for presisjon og nøyaktig påføring og til bruk med alle frihåndsteknikker. Lysner opp til 7 toner.
Nyhet fra Paul Mitchell - Tea Tree Special Color Shampoo & Conditioner

Nyhet fra Paul Mitchell - Tea Tree Special Color Shampoo & Conditioner

Tea Tree-serien fra Paul Mitchell med sin karakteristiske, pirrende følelse, i en helt ny fargebevarende linje med shampoo og balsam. Les mer her!
Nye strukturprodukter fra Goldwell StylesSign

Nye strukturprodukter fra Goldwell StylesSign

Struktur er trendy! Goldwell tilfører fire nye styling-helter til StyleSigns serien, som er skapt for vakkert hår med mye struktur. Les mer om produktene her!

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Første International Hairdressing Awards i Madrid

Første International Hairdressing Awards i Madrid

Den første International Hairdressing Awards fant sted i Madrid i og den bød på både en glimrende prisutdeling og et inspirerende runway-show
Goldwell show på Hårmessen 2018

Goldwell show på Hårmessen 2018

Goldwell inviterte til et forrykende hårshow på Hårmessen 2018 i Stavanger og viste en rekke nydelige, inspirerende og kreative avant-garde frisyrer.
Wella Professionals første TrendVision Creative Retrerat Experience

Wella Professionals første TrendVision Creative Retrerat Experience

Wella Professionals internasjonale TrendVision 2018 gikk av stabelen i Lisboa, og frisører fra hele verden var samlet til en Creative Retreat Experience. Se mer her!
Salon International 2018 - europeisk frisørmesse

Salon International 2018 - europeisk frisørmesse

Frisører, leverandører og inspiratorer fra hele Europa møttes for å mingle, mens de tok del i de seneste trends fra noen av bransjens stjerner.
Glamour og luksus på Gold Show i København

Glamour og luksus på Gold Show i København

Motehuset Gold bød 800 frisører fra hele verden til gallakvelden Gold International Show, sirkusartister og flere nye lanseringer i København.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Frida Andersson (Q&A)

Frida Andersson (Q&A)

Vi stilte vinneren av Årets Frisør 2016 - Frida Andersson 15 spørsmål! Se hennes flotte vinnerbilder og hva hun svarte her.
Vibeke Giske Røisland og Maj Hovde Krogdahl

Vibeke Giske Røisland og Maj Hovde Krogdahl

Maj Hovde Krogdahl, daglig leder og partner i PÅHÅRET, og Vibeke Giske Røisland, som også er partner i PÅHÅRET, styrer sammen PÅHÅRET suksesskonseptet.

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

Asymmetrisk Pixie Cut med Matt Beck

Asymmetrisk Pixie Cut med Matt Beck

Matt Beck, som driver YouTube-kanalen og bloggen Free Salon Education, viser her hvordan du kan skape en lekker, asymmetrisk bob i Pixie-stil med masse tekstur.
How To Create a Net Braid - Fishnet Braid Tutorial med Sam Villa

How To Create a Net Braid - Fishnet Braid Tutorial med Sam Villa

Når Sam Villa ikke jobber med hår elsker han å fiske, og denne lekre frisyren er inspirert av fiskenett. Se hvordan du kan lage dette "flettenettet" her!
Skap en Donut Braid med Sam Villa

Skap en Donut Braid med Sam Villa

I denne video viser talentfulle Sam Villa hvordan du går fra en hestehale til en donut og til sist samler alle deler i en sjarmerende flette.
2 i 1 festhår med Regis Salons

2 i 1 festhår med Regis Salons

Britiske Regis Salons sammen med Creative Director Kieron Fowles har skapt to glamorøse festfrisyrer som din kunde enkelt kan gjenskape selv. Se video her!
How to: Shadow Roots hårfarge - video tutorial

How to: Shadow Roots hårfarge - video tutorial

I denne videoen viser Jenny Strebe og Viola Landsky, Schwarzkopf Professional Colourist, hvordan man skaper en reverse balayage med shadow roots. Se video her!