LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Holdbarhet i fokus – Davines Village og WWHT 2018 i Parma

Da Davines inviterte til innvielse av det nye hovedkontoret, Davines Village, og World Wide Hair Tour 2018 i Parma var agendaen tydelig – vi må alle hjelpe til nå for å skape en holdbar verden i fremtiden.

Davide Bollati er formann og eier av Davines Group.

WWHT i Parma ble avholdt samtidig med innvielsen av nye, holdbare Davines Village.

Familievirksomheten Davines ble grunnlagt i 1983 i Parma, Italia, av Silvana og Gianni Bollati. Siden da har virksomheten vokst, gått videre til neste generasjon og spredd seg til 97 land. 35 år senere står Parma nok en gang i sentrum. Hair Magazine var med på innvielsen av nye Davines Village, som kommer til å ta virksomhetens fokus på holdbarhet til et nytt nivå.

- Davines Village er først og fremst et hjem. Et hjem som skal inspirere frisører og sette et eksempel for holdbar skjønnhet, sier Davide Bollati, formann i Davines Group.

Danske Kirsten Demant og Brian Suhr viste sin tolkning av ”hygge” på scenen.

Davines Global Director, Angelo Seminara, introduserte et hårshow i videoformat, en ny tolkning av begrepet holdbarhet. Under dagene i Parma fikk vi også oppleve han og hans måte å se hår på, kunst og holdbarhet live på scenen.

World Wide Hair Tour
Åpningen av Davines Village ble avholdt sammen med World Wide Hair Tour 2018 som i år hadde temaet Nature in Art. I løpet av de tre dagene i Parma ble frisørene tatt med på en helhetsopplevelse med massevis av hår, holdbare initiativer og finalen i Davines World Style Contest.

Davines internasjonale stylister viste sine tolkninger av temaet, Nature in Art, en kavalkade av visninger som toppet hverandre i kreativitet. Danske Kirsten Demant og Brian Suhr kom syklende inn på scenen og viste sin tolkning av ”hygge”. Davines Global artistic Director, Angelo Seminara, tok et nytt grep om konseptet holdbarhet og viste en lærevideo som var filmet i vidunderlig vakre omgivelser i ørkenen. Til forskjell fram ange andre stylister elsker Angelo å arbeide i vind, og en av lookene ble til log med skapt oppe i luften i en luftballong.

Anledningen til at Angelo valgte å skape en video i stedet for en tradisjonell visning var delvis fordi det gir mulighet for å gjøre visningen flere ganger uten å fly et helt team med modeller over hele verden, og delvis for at publikum ved store event som dette likevel ikke kan se det tekniske som skjer på scenen, de ser helelr på store skjermer for å kunne følge med.

Svenske Annie Ankervik vant Best Total Look Award i Davines World Style Contest.

World Style Contest
En av høydepunktene på programmet var den årlige konkurransen, World Style Contest, der 20 finalister fra hele verden konkurrerer om de ettertraktede titlene. I år stod to svensker på scenen i finalen og til de nordiske frisørenes glede ble det svensk seier i to av tre kategorier. Sofia Geideby vant prisen for besta farge og Annie Ankervik vant Best Total Look Award, hvilket betyr at hun kommer til å få mulighet til å skape sin egen visning ved World Wide Hair Tour, som avholdes på Island neste år

I Davines Village finnes et stort drivhus som kommer til å fungere både som restaurant og møteplass.

I akademiet skal det avholdes kurs og nye produkter skal testes. Nye Davines Village i Parma ble innviet med en stor fest, med den botaniske hagen som midtpunkt.

Grønn kjemi
Over 3.000 frisører fra hele verden deltok i åpningen av det nye hovedkvarteret som rommer kontorlokaler, et akademi, laboratorium, produksjon, lager og et stort drivhus som fungerer som restaurant og møteplass. I laben jobber et team på 30 personer, kjemikere og vitenskapsmenn, med å utvikle og skape nye produkter. Deres største fokus fremover kommer til å være holdbarhet og bruken av naturlig aktive ingredienser. Til hjelp har de nå en vitenskapelig botanisk hage til disposisjon, noe som Davide tror kommer til å lede til en bedre utvikling.

- Jeg har høye forventinger når det kommer til hagen. Ettersom vårt forsknings- og utviklingsteam kommer til å se den og ha tilgang til den hver dag er jeg overbevist om at de kommer til å påvirkes positivt.

Foruten å skape et herlig miljø og utsikt for kjemikerne har den et spesifikt mål som er en essensiell del i planen med Davines Village.

- Hagen kommer til å bli utviklet av vårt FoU-team. Vi starter med syv ulike sorters vekster som har blirr valgt ut av våre kjemikere for å undersøke spesifikke aktive ingredienser. Det kommer alltid til å være prosjekter i gang basert på grønn kjemi når det kommer til å trekke ut ingredienser fra vekstriket som gjør at vi kan beholde samme ytelse og samtidig ta neste steg når det kommer til holdbarhet.

Best for verden
2016 ble Davines sertifisert som en B Corporation. Det betyr at de anvender sin virksomhet for å drive en positiv utvikling, at de streber etter å være best for verden. Selv om Davines Village er en milepæl i Davines holdbarhetsarbeid, understreker Davide at de fortsatt har mye å arbeide med og forbedre.

- Det finnes en del utfordringer i å være en B-corp-virksomhet som vi ikke har løst enda. Vi arbeider nå med å få frem kompenseringsstrategier, forbedre implementeringen og så arbeider vi for å gjøre noen gjennombrudd. Vi har en holistisk strategi og et holistisk poengsystem når det kommer til holdbar utvikling. Det sier oss at det finnes områder der vi kan forbedre oss, men vi jobber hardt for å fortsette vår reise. Neste sted er at vi skal lære oss å manøvrere Davines Village. Tidligere kjørte vi en liten, liten bil, nå kjører vi en Tesla, sier Davide med et smil.

Tekst: Camilla Svensson
Foto: Camilla Svensson og Davines

Se flere billeder i galleriet under:Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Gold - Metamorphic Salon System - fra HeadBrands

Gold - Metamorphic Salon System - fra HeadBrands

Metamorhic Salon System fra HeadBrands inneholder behandlingene Healing Bond og Vitamin Miracle som bevarer og styrker håret og sørger for langvarig fargeresultat.
SYSTEM Professional introduserer SYSTEM Man

SYSTEM Professional introduserer SYSTEM Man

Man er en hårpleieserie for menn fra SYSTEM Professional som inneholder pleiende produkter som dekker ethvert behov og sikrer et sunt og sterkt hår.
KC Luxima fra KC Professional - Nå hos HeadBrands

KC Luxima fra KC Professional - Nå hos HeadBrands

KC lanserer de helt nye fargene Metallic Duos samt utvidelsen av serien Luxima med Earth Tones og Pure Pastels som åpner opp for farge for enhver smak.
ghd julegaveesker

ghd julegaveesker

Et lekkert utvalg gavesett i gull med stylingverktøy fra ghd med profesjonell ytelse til ethvert behov er perfekte julegaver, uansett hvem det er til!
EFFORTLESS fra Sebastian Professional

EFFORTLESS fra Sebastian Professional

Nye Effortless fra Sebastian Professional gir deg kreativ frihet og allsidighet, og mulighet til å skape en 'perfekt-uperfekt' look raskt og enkelt.

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Aveda Congress i Minneapolis

Aveda Congress i Minneapolis

I forbindelse med Avedas 40-årsjubileum ble den største kongressen hittil i Avedas historie avholdt i Minneapolis, Minnesota, og Hair Magazine fikk være med.
Hair Trends 2018 i Trondheim

Hair Trends 2018 i Trondheim

Norges største trendvisning for frisører ble arrangert i Trondheim, med flere show, visninger og tips for hår, styling og produkter. Les mer og se bilder fra kvelden her!
Inspirasjon og gresk kultur på Schwarzkopf Professionals Creative Weekend

Inspirasjon og gresk kultur på Schwarzkopf Professionals Creative Weekend

Nesten 100 frisører fra Norge og Sverige tilbragte helgen i Athen når Schwarzkopf Professional arrangerte årets Creative Weekend. Les om og se bilder fra den inspirerende helgen:
ColorMANIA på Goldwell Global Zoom i Toronto

ColorMANIA på Goldwell Global Zoom i Toronto

Goldwells store, årlige happening, Global Zoom, gikk i år av stabelen i den kanadiske byen Toronto. De 3.000 frisørene til stede fikk oppleve et event i verdensklasse med fullt fokus på farge i all sin prakt.
Med ghd backstage til New York Fashion Week

Med ghd backstage til New York Fashion Week

ghd var stolt sponsor da det skulle styles hår til Jeremy Scotts fashionshow under New York Fashion Week. Mannen i spissen var Eugene Souleiman.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Jens J. Wiker (Q&A)

Jens J. Wiker (Q&A)

Jens Johan Wiker ble kåret til vinneren av årets Avant Garde 2015. Hair Magazine stilte han 15 spørsmål, se her hva han svarte.
Kjetil Fevang

Kjetil Fevang

Under Årets frisør 2016 mottok Kjetil Fevang «Publikumsprisen 2016» andre året på rad. Les her hva han tenker om det!

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

Lær å lage en parykk med Redken

Lær å lage en parykk med Redken

Halloween er her snart, og om ikke lenge skal kostymet være klart. Mange kostymer trenger en tilhørende frisyre, og her lærer du hvordan du kan lage din helt egne parykk.
Lær deg mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lær deg mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Bli med på et 9 minutters web-seminaret og lær om teknologien som gjør Koleston Perfect Me+ unik og se hvordan produktet fungerer. Finn seminaret her!
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspirasjon til blow out brushes med denne video fra Björn Axén. Her får du innblikk i styling av fire modeller med forskjellig hårlengde og stil.
Har du sett den nye glittertrend?

Har du sett den nye glittertrend?

Gå all-in på glitter og gjør det til en del av din helhetslook ved å bruke det i håret. Du kan gjøre hele håret glitrendeeller velge ut enkelte deler.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Følg med i videoen der Sofia Geideby viser hvordan man lager en enkel, fin og sommerlig frisyre med fletter!