LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Holdbarhet i fokus – Davines Village og WWHT 2018 i Parma

Da Davines inviterte til innvielse av det nye hovedkontoret, Davines Village, og World Wide Hair Tour 2018 i Parma var agendaen tydelig – vi må alle hjelpe til nå for å skape en holdbar verden i fremtiden.

Davide Bollati er formann og eier av Davines Group.

WWHT i Parma ble avholdt samtidig med innvielsen av nye, holdbare Davines Village.

Familievirksomheten Davines ble grunnlagt i 1983 i Parma, Italia, av Silvana og Gianni Bollati. Siden da har virksomheten vokst, gått videre til neste generasjon og spredd seg til 97 land. 35 år senere står Parma nok en gang i sentrum. Hair Magazine var med på innvielsen av nye Davines Village, som kommer til å ta virksomhetens fokus på holdbarhet til et nytt nivå.

- Davines Village er først og fremst et hjem. Et hjem som skal inspirere frisører og sette et eksempel for holdbar skjønnhet, sier Davide Bollati, formann i Davines Group.

Danske Kirsten Demant og Brian Suhr viste sin tolkning av ”hygge” på scenen.

Davines Global Director, Angelo Seminara, introduserte et hårshow i videoformat, en ny tolkning av begrepet holdbarhet. Under dagene i Parma fikk vi også oppleve han og hans måte å se hår på, kunst og holdbarhet live på scenen.

World Wide Hair Tour
Åpningen av Davines Village ble avholdt sammen med World Wide Hair Tour 2018 som i år hadde temaet Nature in Art. I løpet av de tre dagene i Parma ble frisørene tatt med på en helhetsopplevelse med massevis av hår, holdbare initiativer og finalen i Davines World Style Contest.

Davines internasjonale stylister viste sine tolkninger av temaet, Nature in Art, en kavalkade av visninger som toppet hverandre i kreativitet. Danske Kirsten Demant og Brian Suhr kom syklende inn på scenen og viste sin tolkning av ”hygge”. Davines Global artistic Director, Angelo Seminara, tok et nytt grep om konseptet holdbarhet og viste en lærevideo som var filmet i vidunderlig vakre omgivelser i ørkenen. Til forskjell fram ange andre stylister elsker Angelo å arbeide i vind, og en av lookene ble til log med skapt oppe i luften i en luftballong.

Anledningen til at Angelo valgte å skape en video i stedet for en tradisjonell visning var delvis fordi det gir mulighet for å gjøre visningen flere ganger uten å fly et helt team med modeller over hele verden, og delvis for at publikum ved store event som dette likevel ikke kan se det tekniske som skjer på scenen, de ser helelr på store skjermer for å kunne følge med.

Svenske Annie Ankervik vant Best Total Look Award i Davines World Style Contest.

World Style Contest
En av høydepunktene på programmet var den årlige konkurransen, World Style Contest, der 20 finalister fra hele verden konkurrerer om de ettertraktede titlene. I år stod to svensker på scenen i finalen og til de nordiske frisørenes glede ble det svensk seier i to av tre kategorier. Sofia Geideby vant prisen for besta farge og Annie Ankervik vant Best Total Look Award, hvilket betyr at hun kommer til å få mulighet til å skape sin egen visning ved World Wide Hair Tour, som avholdes på Island neste år

I Davines Village finnes et stort drivhus som kommer til å fungere både som restaurant og møteplass.

I akademiet skal det avholdes kurs og nye produkter skal testes. Nye Davines Village i Parma ble innviet med en stor fest, med den botaniske hagen som midtpunkt.

Grønn kjemi
Over 3.000 frisører fra hele verden deltok i åpningen av det nye hovedkvarteret som rommer kontorlokaler, et akademi, laboratorium, produksjon, lager og et stort drivhus som fungerer som restaurant og møteplass. I laben jobber et team på 30 personer, kjemikere og vitenskapsmenn, med å utvikle og skape nye produkter. Deres største fokus fremover kommer til å være holdbarhet og bruken av naturlig aktive ingredienser. Til hjelp har de nå en vitenskapelig botanisk hage til disposisjon, noe som Davide tror kommer til å lede til en bedre utvikling.

- Jeg har høye forventinger når det kommer til hagen. Ettersom vårt forsknings- og utviklingsteam kommer til å se den og ha tilgang til den hver dag er jeg overbevist om at de kommer til å påvirkes positivt.

Foruten å skape et herlig miljø og utsikt for kjemikerne har den et spesifikt mål som er en essensiell del i planen med Davines Village.

- Hagen kommer til å bli utviklet av vårt FoU-team. Vi starter med syv ulike sorters vekster som har blirr valgt ut av våre kjemikere for å undersøke spesifikke aktive ingredienser. Det kommer alltid til å være prosjekter i gang basert på grønn kjemi når det kommer til å trekke ut ingredienser fra vekstriket som gjør at vi kan beholde samme ytelse og samtidig ta neste steg når det kommer til holdbarhet.

Best for verden
2016 ble Davines sertifisert som en B Corporation. Det betyr at de anvender sin virksomhet for å drive en positiv utvikling, at de streber etter å være best for verden. Selv om Davines Village er en milepæl i Davines holdbarhetsarbeid, understreker Davide at de fortsatt har mye å arbeide med og forbedre.

- Det finnes en del utfordringer i å være en B-corp-virksomhet som vi ikke har løst enda. Vi arbeider nå med å få frem kompenseringsstrategier, forbedre implementeringen og så arbeider vi for å gjøre noen gjennombrudd. Vi har en holistisk strategi og et holistisk poengsystem når det kommer til holdbar utvikling. Det sier oss at det finnes områder der vi kan forbedre oss, men vi jobber hardt for å fortsette vår reise. Neste sted er at vi skal lære oss å manøvrere Davines Village. Tidligere kjørte vi en liten, liten bil, nå kjører vi en Tesla, sier Davide med et smil.

Tekst: Camilla Svensson
Foto: Camilla Svensson og Davines

Se flere billeder i galleriet under:Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

ghd Pink Limited Edition

ghd Pink Limited Edition

ghd og Lulu Guiness står sammen i kampen mot brystkreft, og introduserer nå Pink Limited Edition. For hvert solgte produkt doneres det til Rosa sløyfe.
ghd Oval dressing brush

ghd Oval dressing brush

ghd Oval dressing brush er en klassisk hårbørsten med nylonhår som er ideell for den siste finish på enhver frisyre for å tilføre glans og pleie.
Roll-Ka er den nye skånsomme kammen fra Hercules Sägemann

Roll-Ka er den nye skånsomme kammen fra Hercules Sägemann

Roll-Ka fra Hercules Sägemann er en kam med en roller som gjør den skånsom, forenkler kamming samt gjør at den passer ulike typer av produktpåføring.
The Wet Detangler - siste nytt hos Tangle Teezer

The Wet Detangler - siste nytt hos Tangle Teezer

Den nye børste fra Tangle Teezer er spesielt designet til å fleksibelt gre håret ut når det er vått og floket uten å skade håret. Kommer i fire farger.
Caring Body Wash fra Nõberu of Sweden

Caring Body Wash fra Nõberu of Sweden

Nõberu of Swedens nye Caring Body Wash rengjør effektivt, har en behagelig duft og inneholder naturlie oljer som fukter huden. Finnes i tre dufter.

Nyeste show se flere frisørshow

Innvielse av Davines Village og WWHT i Parma

Innvielse av Davines Village og WWHT i Parma

I løpet av de tre dagene i Parma ble frisørene invitert til en helhetsopplevelse med massevis av hår, bærekraft og finalen i Davines World Style Contest.
Guy Tang demonstrerte fargeteknikker i Oslo

Guy Tang demonstrerte fargeteknikker i Oslo

Guy Tang samlet over 250 engasjerte gjester på Konserthuset i Oslo. De fremmøtte ofret solskinn for fargeteknikker, og fikk se et inspirerende show.
Kevin Murphy - en trendy miljøkjempe

Kevin Murphy - en trendy miljøkjempe

Kevin Murphy og teamet jobber backstage på de største moteukene og driver KEVIN.MURPHY. Vi traff Kevin på Top Hair, der han var et av høydepunktene.
Hair Magazine besøkte Cosmoprof i Bologna

Hair Magazine besøkte Cosmoprof i Bologna

Etter 50 år har Cosmoprof vokst til å bli et av verdens største arrangement i den profesjonelle skjønnhetsbransjen. Les alt om messen her!
Sesongens trender med Wella Nordic Creative Team

Sesongens trender med Wella Nordic Creative Team

Det var ikke en tom stol i rommet da Hair Magazine ble invitert til en trendvisning med Wella Professionals.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Frisørportretter se flere frisørportretter

Eirik Thorsen

Eirik Thorsen

Å gi de ansatte like mye kreativ frihet som seg selv, er noe Eirik Thorsen liker. Les masse mer om han her!
Rene Friis

Rene Friis

René Fris er amerikanernes nye moteikon. Han driver med TV, skriver bøker og har sin egen hårpleieserie. I hverdagen reiser han hjem til om lag 70 kunder som han klipper og farger.

Nyeste videoer se flere videoer

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspirasjon til blow out brushes med denne video fra Björn Axén. Her får du innblikk i styling av fire modeller med forskjellig hårlengde og stil.
Har du sett den nye glittertrend?

Har du sett den nye glittertrend?

Gå all-in på glitter og gjør det til en del av din helhetslook ved å bruke det i håret. Du kan gjøre hele håret glitrendeeller velge ut enkelte deler.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Følg med i videoen der Sofia Geideby viser hvordan man lager en enkel, fin og sommerlig frisyre med fletter!
Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston presenterer fem ulike herrefrisyrer som kvinner elsker. Vi kan avsløre at både David Beckham, Brad Pitt og George Clooney er med.
De første hårfønerne i salongene

De første hårfønerne i salongene

Det har skjedd mye med utstyret i frisørsalongene siden de første tørkehjelmene på 1920-tallet flyttet inn og ble en fast bestanddel i salongens inventar. I denne videoen kan du se hvordan de så ut den gang.