LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Intercoiffures europeiske kongress i Interlaken

De sveitsiske fjellene rammet inn Intercoiffures europeiske kongress, som i år ble avholdt i Interlaken. Frisører fra hele verden ferdes gjennom fantastisk utsikt med turkise sjøer og hvite alpetopper for å omgås over landegrensene, utveksle erfaringer og inspireres av hverandre.

Interlaken välkomnade gästerna frÃ¥n hela världen med sommarvärme, höga berg och turkosa sjöar.Interlaken ønsket gjester fra hele verden velkommen med sommervarme, høye fjell og turkise sjøer.

I dagene opp til kongressen ble det holdt planleggingsmøter for Intercoiffures ulike seksjoner. De nordiske seksjonene, frivilligorganisasjonen Education for Life og de unge frisørene i Fondation Guillaume var på plass og forberedte seg før sin store visning.

Kongressen ble avholdt i flotte Kursaal i Interlaken.Kongressen ble avholdt i flotte Kursaal i Interlaken. Intercoiffure Mondial presenterte sin nye kolleksjon Imagine.Intercoiffure Mondial presenterte sin nye kolleksjon Imagine.

Ara Koivula er finsk og nordisk Art Director for Intercoiffure. Hun var en i teamet som skapte Intercoiffure Mondials trendkolleksjon Imagine.Ara Koivula er finsk og nordisk Art Director for Intercoiffure. Hun var en i teamet som skapte Intercoiffure Mondials trendkolleksjon Imagine.

Ny inspirasjon
En av deltagerne på kongressen var Oddbjørn Jakobsen, president for Intercoiffure Norge.

- Det å være her i Interlaken er årets høydepunkt for meg som medlem. Her møter jeg masse av mennesker fra ulike plasser i verden og henter en masse inspirasjon med hjem. Jeg bruker det både i det daglige med mine kunder og når jeg holder mine kurs og seminarer. Man trenger å få inspirasjonen med og den får jeg ofte gjennom nettopp Intercoiffure.

Se også: Intercoiffures nordiske kongress levererte i verdensklasse

Intercoiffure Japan feiret 50 år som medlemmer i organisasjonen og hadde dagen til ære satt sammen en, i europeiske øyne, annerledes visning som tok utgangspunkt i japansk kultur og historie.Intercoiffure Japan feiret 50 år som medlemmer i organisasjonen og hadde dagen til ære satt sammen en, i europeiske øyne, annerledes visning som tok utgangspunkt i japansk kultur og historie.

Fondation Guillaume Sveits bød på en fargesprakende danseoppvisning.Fondation Guillaume Sveits bød på en fargesprakende danseoppvisning. Fondation Guillaumes kolleksjon på temaet James Bond var basert på fire bondfilmer, bland annet Goldfinger.Fondation Guillaumes kolleksjon på temaet James Bond var basert på fire bondfilmer, bland annet Goldfinger.

De nordiske medlemmene i Fondation Guillaume, sammen med mentorene Gunilla Bergfeldt og Sascha Hirtsgaard, som var med og skapte kolleksjonen på temaet James Bond.De nordiske medlemmene i Fondation Guillaume, sammen med mentorene Gunilla Bergfeldt og Sascha Hirtsgaard, som var med og skapte kolleksjonen på temaet James Bond.

Norska Heidi Kristin Haram och svenska Nathalie Lundqvist hjälptes åt att skapa en look med mycket flätor på temat till filmen On Her Majesty's Secret Service.Norske Heidi Kristin Haram og svenske Nathalie Lundqvist hjlp hverandre å skape en look med mye fletter på temaet til filmen On Her Majesty's Secret Service. Kollektionen Imagine var uppdelad i tre delar; ANDI, Eden och What’s next?Kolleksjonen Imagine var oppdelt i tre deler; ANDI, Eden och What’s next?

Agent 007 - med rett til å drepe
Tradisjonen tro fikk de unge frisørene i Fondation Guillaume skape en kolleksjon sammen. På to dager skulle de, uten å ha truffet hverandre før, skape looks i grupper ut fra temaet James Bond. Det faktum at mange ikke snakker samme språk gjør det hele en smule mer komplisert. James Bond er likevel noen alle kan relatere til og de unge frisørene skapte frisyrer ut fra fire ulike filmer: On Her Majesty's Secret Service (som ble spilt inn in i Sveits), Goldfinger, Die Another Day og Diamonds Are Forever

Heidi Kristin Haram og Benedikte Dale Dalland fra Norge var med og skapte visningen.

- Det er veldig kjekt å være her og oppleve litt av verden samtidig som man er på jobb, sier Benedikte om reisen til Interlaken.

- Det vi tar med oss hjem er hele opplevelsen, mange nye inntrykk og teamwork. Det er ganske stor forskjell på å arbeide på en kunde alene og det å stå flere nasjonaliteter og arbeide sammen. Sier Heidi.

Visningsdagen bød på en kavalkade av visninger fra Intercoiffureteam verden rundt. En av dagens mest oppsiktsvekkende visninger var når team Intercoiffure Mondial, ledet av verdenspresidenten Klaus Peter Ochs, presenterte sin nye kolleksjon, Imagine, som var inspirert av Andy Warhol og naturen samtidig som den ser fremover. I teamet som skapte kolleksjonen fantes finske Ara Koivula, Intercoiffures nordiske Art Director, og norske Helge Heggernes.

Se også: Nordic Weekend med Fondation Guillaume

De norske Intercoiffurefrisørene på vei til cruisemiddag på sjøen Thun.De norske Intercoiffurefrisørene på vei til cruisemiddag på sjøen Thun.

Hela teamet, med blant annet Helge Heggernes og Ara Koivula fra Norden, som skapte Intercoiffure Mondials kolleksjon Imagine.Hela teamet, med blant annet Helge Heggernes og Ara Koivula fra Norden, som skapte Intercoiffure Mondials kolleksjon Imagine.

Cyber beauty
Festlighetene ble avsluttet storslagent med en gallamiddag på Kursaal, Interlakens kongresshall med røtter fra slutten av 1800-tallet. Under middagen hadde Klaus Peter Ochs kolleksjon Cyborg premiere. Kolleksjonen fortalte en historie om cyber beauty og fylte lokalet med grafiske klipper, røyk og laserstråler.

Tekst & foto: Camilla Svensson

Se flere bilder i galleriet under:


Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Liquid Spell Reinforcing Bodifying Fluid fra Davines

Liquid Spell Reinforcing Bodifying Fluid fra Davines

Liquid Spell Reinforcing Bodifying Fluid gjenoppretter styrke og fylde i skjørt og fint hår, gir vitalitet til hårfibrene og et mykere og sunnere hår.
TIMELESS BLACK i black edition fra JAGUAR

TIMELESS BLACK i black edition fra JAGUAR

TIMELESS kombinerer klassisk estetikk og ergonomisk design, med høykvalitets dyp sort metallisk lag som sørger for beskyttelse mot nikkel for allergikere.
Paul Mitchel Ultimate Color Repair Mask

Paul Mitchel Ultimate Color Repair Mask

Serien 'Ultimate Color Repair' utvides nå med Ultimate Color Repair Mask, en dyptvirkende kur til fargebehandlet hår som kapsler inn fargen og reparerer håret.
Structure by JOICO

Structure by JOICO

Structure by JOICO er en kompakt stylingserie med unisex stylingprodukter som har som formål å omfavne individualitet og den unike stil. Les mer her!
Davines - The century of light

Davines - The century of light

The century of light er skapt for å beskytte håret mot oksidativ skade som kan svekke håret under bleking eller lysning, med den eksklusive Hair Protective Booster.

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Premiere - Nordic Hair Awards

Premiere - Nordic Hair Awards

Vi er stolte av å kunne invitere deg til nordens største møteplass for frisører, Nordic Hair Awards og Nordic Hair Expo. Les mer og finn early bird-billetter her!
Intercoiffures europeiske kongress i Interlaken

Intercoiffures europeiske kongress i Interlaken

Frisører fra hele verden ferdes gjennom fantastisk utsikt for å omgås over landegrensene, dele erfaringer og inspireres av hverandre med Intercoiffure.
Trenger du litt faglig påfyll i høst?

Trenger du litt faglig påfyll i høst?

Føler du at du trenger påfyll av inspirasjon og ønsker å lære noe nytt, finnes det en rekke kurs denne høsten. Finn kursene som passer best for deg her!
Sees vi til Salon International 2018 i London?

Sees vi til Salon International 2018 i London?

Salon International slår enda en gang dørene opp for tusenvis av frisører fra hele verden. Som leser av Hair Magazine får du noen eksklusive fordeler.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Anthony Mascolo

Anthony Mascolo

«Mitt mål er å drive frisørfaget like langt som moten. Å skape trender, og ikke minst å gi frisørene noe de kan arbeide videre med i salongene.»
Salong Kutt

Salong Kutt

Frisørsalongen Kutt på Grünerløkka har et gjennomført stilkonsept med Hawaii og California som tema, inspirert av daglig leder Silje Myhre sin egen stil.

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspirasjon til blow out brushes med denne video fra Björn Axén. Her får du innblikk i styling av fire modeller med forskjellig hårlengde og stil.
Har du sett den nye glittertrend?

Har du sett den nye glittertrend?

Gå all-in på glitter og gjør det til en del av din helhetslook ved å bruke det i håret. Du kan gjøre hele håret glitrendeeller velge ut enkelte deler.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Følg med i videoen der Sofia Geideby viser hvordan man lager en enkel, fin og sommerlig frisyre med fletter!
Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston presenterer fem ulike herrefrisyrer som kvinner elsker. Vi kan avsløre at både David Beckham, Brad Pitt og George Clooney er med.
De første hårfønerne i salongene

De første hårfønerne i salongene

Det har skjedd mye med utstyret i frisørsalongene siden de første tørkehjelmene på 1920-tallet flyttet inn og ble en fast bestanddel i salongens inventar. I denne videoen kan du se hvordan de så ut den gang.