LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Intercoiffures europeiske kongress i Interlaken

De sveitsiske fjellene rammet inn Intercoiffures europeiske kongress, som i år ble avholdt i Interlaken. Frisører fra hele verden ferdes gjennom fantastisk utsikt med turkise sjøer og hvite alpetopper for å omgås over landegrensene, utveksle erfaringer og inspireres av hverandre.

Interlaken välkomnade gästerna frÃ¥n hela världen med sommarvärme, höga berg och turkosa sjöar.Interlaken ønsket gjester fra hele verden velkommen med sommervarme, høye fjell og turkise sjøer.

I dagene opp til kongressen ble det holdt planleggingsmøter for Intercoiffures ulike seksjoner. De nordiske seksjonene, frivilligorganisasjonen Education for Life og de unge frisørene i Fondation Guillaume var på plass og forberedte seg før sin store visning.

Kongressen ble avholdt i flotte Kursaal i Interlaken.Kongressen ble avholdt i flotte Kursaal i Interlaken. Intercoiffure Mondial presenterte sin nye kolleksjon Imagine.Intercoiffure Mondial presenterte sin nye kolleksjon Imagine.

Ara Koivula er finsk og nordisk Art Director for Intercoiffure. Hun var en i teamet som skapte Intercoiffure Mondials trendkolleksjon Imagine.Ara Koivula er finsk og nordisk Art Director for Intercoiffure. Hun var en i teamet som skapte Intercoiffure Mondials trendkolleksjon Imagine.

Ny inspirasjon
En av deltagerne på kongressen var Oddbjørn Jakobsen, president for Intercoiffure Norge.

- Det å være her i Interlaken er årets høydepunkt for meg som medlem. Her møter jeg masse av mennesker fra ulike plasser i verden og henter en masse inspirasjon med hjem. Jeg bruker det både i det daglige med mine kunder og når jeg holder mine kurs og seminarer. Man trenger å få inspirasjonen med og den får jeg ofte gjennom nettopp Intercoiffure.

Se også: Intercoiffures nordiske kongress levererte i verdensklasse

Intercoiffure Japan feiret 50 år som medlemmer i organisasjonen og hadde dagen til ære satt sammen en, i europeiske øyne, annerledes visning som tok utgangspunkt i japansk kultur og historie.Intercoiffure Japan feiret 50 år som medlemmer i organisasjonen og hadde dagen til ære satt sammen en, i europeiske øyne, annerledes visning som tok utgangspunkt i japansk kultur og historie.

Fondation Guillaume Sveits bød på en fargesprakende danseoppvisning.Fondation Guillaume Sveits bød på en fargesprakende danseoppvisning. Fondation Guillaumes kolleksjon på temaet James Bond var basert på fire bondfilmer, bland annet Goldfinger.Fondation Guillaumes kolleksjon på temaet James Bond var basert på fire bondfilmer, bland annet Goldfinger.

De nordiske medlemmene i Fondation Guillaume, sammen med mentorene Gunilla Bergfeldt og Sascha Hirtsgaard, som var med og skapte kolleksjonen på temaet James Bond.De nordiske medlemmene i Fondation Guillaume, sammen med mentorene Gunilla Bergfeldt og Sascha Hirtsgaard, som var med og skapte kolleksjonen på temaet James Bond.

Norska Heidi Kristin Haram och svenska Nathalie Lundqvist hjälptes åt att skapa en look med mycket flätor på temat till filmen On Her Majesty's Secret Service.Norske Heidi Kristin Haram og svenske Nathalie Lundqvist hjlp hverandre å skape en look med mye fletter på temaet til filmen On Her Majesty's Secret Service. Kollektionen Imagine var uppdelad i tre delar; ANDI, Eden och What’s next?Kolleksjonen Imagine var oppdelt i tre deler; ANDI, Eden och What’s next?

Agent 007 - med rett til å drepe
Tradisjonen tro fikk de unge frisørene i Fondation Guillaume skape en kolleksjon sammen. På to dager skulle de, uten å ha truffet hverandre før, skape looks i grupper ut fra temaet James Bond. Det faktum at mange ikke snakker samme språk gjør det hele en smule mer komplisert. James Bond er likevel noen alle kan relatere til og de unge frisørene skapte frisyrer ut fra fire ulike filmer: On Her Majesty's Secret Service (som ble spilt inn in i Sveits), Goldfinger, Die Another Day og Diamonds Are Forever

Heidi Kristin Haram og Benedikte Dale Dalland fra Norge var med og skapte visningen.

- Det er veldig kjekt å være her og oppleve litt av verden samtidig som man er på jobb, sier Benedikte om reisen til Interlaken.

- Det vi tar med oss hjem er hele opplevelsen, mange nye inntrykk og teamwork. Det er ganske stor forskjell på å arbeide på en kunde alene og det å stå flere nasjonaliteter og arbeide sammen. Sier Heidi.

Visningsdagen bød på en kavalkade av visninger fra Intercoiffureteam verden rundt. En av dagens mest oppsiktsvekkende visninger var når team Intercoiffure Mondial, ledet av verdenspresidenten Klaus Peter Ochs, presenterte sin nye kolleksjon, Imagine, som var inspirert av Andy Warhol og naturen samtidig som den ser fremover. I teamet som skapte kolleksjonen fantes finske Ara Koivula, Intercoiffures nordiske Art Director, og norske Helge Heggernes.

De norske Intercoiffurefrisørene på vei til cruisemiddag på sjøen Thun.De norske Intercoiffurefrisørene på vei til cruisemiddag på sjøen Thun.

Hela teamet, med blant annet Helge Heggernes og Ara Koivula fra Norden, som skapte Intercoiffure Mondials kolleksjon Imagine.Hela teamet, med blant annet Helge Heggernes og Ara Koivula fra Norden, som skapte Intercoiffure Mondials kolleksjon Imagine.

Cyber beauty
Festlighetene ble avsluttet storslagent med en gallamiddag på Kursaal, Interlakens kongresshall med røtter fra slutten av 1800-tallet. Under middagen hadde Klaus Peter Ochs kolleksjon Cyborg premiere. Kolleksjonen fortalte en historie om cyber beauty og fylte lokalet med grafiske klipper, røyk og laserstråler.

Tekst & foto: Camilla Svensson

Se flere bilder i galleriet under:


Nyeste produkter se flere produktnyheter

L'Oréal Professionnel introduserer INOA Balayage Ambré

L'Oréal Professionnel introduserer INOA Balayage Ambré

I anledning av INOAs 10-års jubileum introduserer L'Oréal Professionnel nå servicen INOA Balayage Ambré med fire nyanser av rav for den perfekte tone.
Celeb Luxury Colorditioner i 10 nyanser hos HeadBrands

Celeb Luxury Colorditioner i 10 nyanser hos HeadBrands

Gem Lite Colorditioner er en pigmentert, fargebevarende og styrkende balsam, som gjenoppbygger og reparerer bindingene i håret. Finnes hos HeadBrands.
Nye Cera Wandbar stylingverktøy

Nye Cera Wandbar stylingverktøy

Cera Wandbar er et smidig stylingverkøy som takket være den ergonomiske vinkel gir masse stylingmuligheter uten å belaste håndledd, skuldre eller albue. Les mer her!
CUTRIN BIO+ - velvære for hodebunnen

CUTRIN BIO+ - velvære for hodebunnen

CUTRIN BIO+ er en pleieserie som behandler tørr hodebunn, flass og håravfall skånsomt og effektivt. Nå relanseres serien i nye forpakninger. Se mer her!
SEB MAN - hårpleieserie for menn fra Sebastian Professional

SEB MAN - hårpleieserie for menn fra Sebastian Professional

Sebastian Professional lanserer SEB MAN, en serie for menn med produkter til hår og skjegg, skapt med fokus hva det betyr å være en mann i dagens samfunn. Se mer her!

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Goldwell show på Hårmessen 2018

Goldwell show på Hårmessen 2018

Goldwell inviterte til et forrykende hårshow på Hårmessen 2018 i Stavanger og viste en rekke nydelige, inspirerende og kreative avant-garde frisyrer.
Wella Professionals første TrendVision Creative Retrerat Experience

Wella Professionals første TrendVision Creative Retrerat Experience

Wella Professionals internasjonale TrendVision 2018 gikk av stabelen i Lisboa, og frisører fra hele verden var samlet til en Creative Retreat Experience. Se mer her!
Salon International 2018 - europeisk frisørmesse

Salon International 2018 - europeisk frisørmesse

Frisører, leverandører og inspiratorer fra hele Europa møttes for å mingle, mens de tok del i de seneste trends fra noen av bransjens stjerner.
Glamour og luksus på Gold Show i København

Glamour og luksus på Gold Show i København

Motehuset Gold bød 800 frisører fra hele verden til gallakvelden Gold International Show, sirkusartister og flere nye lanseringer i København.
En hel helg med HeadBrands

En hel helg med HeadBrands

Mer en 250 frisører var kommet fra alle Nordens hjørner for å være med på den aller første HeadBrands Xperience – og for en opplevelse det var! En hel helg fylt med inspirasjon, trender og noe for enhver smak.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Mikaela Rinaldo

Mikaela Rinaldo

Født i Finland, bor i Sverige og jobber i Norge: Mikaela Rinaldo sitter i dag som Norsk Country Manager i Wella. Vi har møtt henne på Wella Studios i Nydalen. Les intervjuet her!
Diana Jakobsen

Diana Jakobsen

Det er ingen av de tidligere dukkene til Diana Jakobsen som har hår den dag i dag. Som ung klippet hun det av etter at det var stylet ferdig. Så tok hun fatt i garnet og limte på nytt hår, og slik fortsatte leken. Les om verdensproblemer og tankestrømmer, helt uten filter.

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

How to: Shadow Roots hårfarge - video tutorial

How to: Shadow Roots hårfarge - video tutorial

I denne videoen viser Jenny Strebe og Viola Landsky, Schwarzkopf Professional Colourist, hvordan man skaper en reverse balayage med shadow roots. Se video her!
Juleinspirert hestehale med ghd

Juleinspirert hestehale med ghd

ghd viser i denne video hvordan du kan lage en lekker, bølget hestehale med hårpynt, perfekt til julens fester. Se video her!
Naturlige og teksturerte bølger med ghd

Naturlige og teksturerte bølger med ghd

I denne video viser ghd hvordan du får den såkalte "I woke up like this"-look. Naturlige og teksturerte bølger for en kul og sexy look. Se videoen her!
Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

I denne tutorial viser den dyktige Benjamin Martin tre ulike oppsetninger for langt hår som passer perfekt til bryllup, feiringer, jul og nyttårsfester!
ghd "how to" - perfekte bølger med rettetang

ghd "how to" - perfekte bølger med rettetang

I denne video viser ghd hvordan man skaper det perfekte wavy hår med en rettetang.