LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Intercoiffures nordiske kongress leverte i verdensklasse

Hvert fjerde år treffes de nordiske medlemmene i Intercoiffure for en kongress med fokus på utvikling, networking og inspirasjon. I år stod Sverige som vertsland, og styret arrangerte en helg som inneholdte alt og litt til.

I år var det Sverige sin tur til å være vert for Intercoiffures nordiske kongress, som foregår hvert fjerde år.
I år var det Sverige sin tur til å være vert for Intercoiffures nordiske kongress, som foregår hvert fjerde år. Helgen bød på alt fra internasjonale møter til storslagne hårshow.

Mens frosten steg inn over Sverige, spredde varmen seg inne på Clarion Hotell & Congress Malmö Live når Intercoiffures nordiske kongress ble sparkes i gang med et Kissing Party på temaet Gustav III. Blant krystallkroner og champagneglass minglet frisører fra hele Norden rundt ikledde høye frisyrer, volanger, krinoliner og masker.

- Vi var litt nervøse i forhold til temaet og om gjestene vågde å kle seg ut, men kvelden ble helt magisk, ettersom alle virkelig gikk all-in med sine kreasjoner, sier Christer Herzberg Haddad, President for Intercoiffure Sverige.

Sabria Nison, Johan Hellström, Peter Hägelstam og Linda Beronius i stilige maskeradekostymer.Sabria Nison, Johan Hellström, Peter Hägelstam og Linda Beronius i stilige maskeradekostymer.

MASK
Foruten å treffe alle gamle og nye kollegaer i bransjen, bestod kvelden underholdning blant annet av en trendvisning fra Redken og L’Oréal Professionnel sammen med Norges Adam og Eva. Etter å ha forberedt seg i et helt år var det dessuten på tide for frisørene i Intercoiffures ungdomsgruppe, Fondation Guillaume å vise frem kolleksjonen MASK.

Kolleksjonen er et samarbeid mellom medlemmer i Fondation Guillaume i Sverige, Norge, Finland og Danmark og strekker seg over fire tema; Backstreet, Anckarström, Kings and Queens of the Sun og Antoinette. Den røde tråden i kolleksjonen er at alle delene vil formidle en følelse av å gjemme seg bak en maske. De unge frisørene har sammen skapt en kolleksjon med alt fra bevisst dagen-derpå-ruffs til skyhøye avantgardekreasjoner. Lekende, gjennomført og kreativt.

Kolleksjonen MASK er et samarbeid mellom medlemmer i Fondation Guillaume i Sverige, Norge, Finland og Danmark og strekker seg over fire tema. Her sees temaet "Backstreet". Antoinette fra kolleksjonen MASK av Fondation Guillaume.

MASK – Backstreet ble inspirert av et hardt liv på gaten med rufsete hår og gårdagens makeup. 

Antoinette fra kolleksjonen MASK er avantgardefrisyrer inspirert av 1700-tallets kongeligheter, men med en moderne touch.

Intercoiffures ungdomsgruppe Fondation Guillaume som sammen skapte kolleksjonen MASK.Intercoiffures ungdomsgruppe Fondation Guillaume som sammen skapte kolleksjonen MASK.

Benedikte Dale Dalland fra VISIT salongene, William Bergrem fra Petite Frisørene, Malin Maria Hemer fra PåHåret, Vi Van Vu fra Studio S. Style, og Gina Fladberg fra CEC frisør.Fra venstre: Benedikte Dale Dalland fra VISIT salongene, William Bergrem fra Petite Frisørene, Malin Maria Hemer fra PåHåret, Vi Van Vu fra Studio S. Style, og Gina Fladberg fra CEC frisør.

Se også: 'MASK' av Fondation Guillaume

Verdensmøte i Malmø
Til tross for at helgen var pakket i fest og glamour, var det ikke bare mingling og skåling på agendaen. Dagene i Malmø ble også utnyttet til å gå på seminarer, knytte kontakter over landegrensene og legge planer for det kommende året. I år var et spesielt år, ettersom det årlige verdensmøtet i Paris er flyttet til høsten, og derfor valgte de å legge et ekstra samtidig som den nordiske kongressen. Klaus Peter Ochs, president for Intercoiffure på verdensplan var derfor også på plass i Malmø under kongressen.

Total var representanter for 15 land tilstede i løpet av helgen, og det ble avholdt både sentralkommitemøte, svensk årsmøte, møte om Intercoffures veldedighetsprosekt Education for Life samt nordisk styremøte. Ved det nordiske styremøtet ble det besluttet at svenske Christer Herzberg Haddad tar over posten som nordisk president etter danske Allan Kliim, og at Ara Koivula fra Finland tar over posten som nordisk Art Director.

- Det er flott at vi i Norden kan jobbe samme med det som Intercoiffure står for; å ha en høy standard i salongene våre, sier Christer. Det er viktig at vi treffes og deler kunnskapen vår med hverandre. Jobben min som nordisk president innebærer å styrke de ulike seksjonene i Norden og å rapportere det vi gjør til Paris.

Kent Andersson sammen med sin kone Monica Blomberg, Intercoiffure Sveriges president Christer Herzberg Haddad, Intercoiffures internasjonale president Klaus Peter Ochs, og Intercoiffure Norges president Oddbjørn Jakobsen.Lørdagens gallamiddag ble avholdt på rådhuset der Malmøs borgemestere bød på fest. Her ser vi borgemesterne Kent Andersson sammen med sin kone Monica Blomberg, Intercoiffure Sveriges president Christer Herzberg Haddad, Intercoiffures internasjonale president Klaus Peter Ochs, og Intercoiffure Norges president Oddbjørn Jakobsen.

Slaget om Norden
Vennskap og samarbeid over landegrensene ble kastet til siden når det var på tide med det tradisjonsrike programpunktet ”Battle of the Nordics”. Danmark lykkes med å forsvare tittelen som Nordens herskere, og fikk beholde vandrepokalen fire år til.

På kvelden ble gjestene ønsket velkommen på festmiddag hos borgermesteren på Rådhuset i Malmø (med enda større krystallkroner enn kvelden før). Der fikk gjestene en treretters luksusmiddag før dansegulvet ble satt i gang.

- Lørdagskvelden middag var veldig formell i begynnelsen, men plutselig ble det avholdt en stående skål, og da løste stemningen seg i hele salen. Til slutt hang borgermesteren seg også på, og da var festen i gang!

Hårshow i verdensklasse!
Søndagens program var åpent for alle, og de som kjøpte billett i håp om å se et hårshow i verdensklasse fikk virkelig valuta for pengene. Fem akter ble fremfør treffsikkert og profesjonelt av både lokale og internasjonale supertalenter.

Åpningsnummeret var en hyllest til vår nordiske arv. Team Sweden, ledet av Joakim Roos, fikk stående applaus fra publikum etter å ha vist akkurat hvor bra det kan bli med en tydelig historie som går igjen i alle elementene. Musikkvalget, klærne, koreografien og siste men ikke minst håret fortalte en historie som virkelig berørte publikum. Dessuten viste teamet en stor bredde, med alt fra mannlig styling og søte pastellfarger til kreative avantgardekreasjoner utført med mesterlig håndverk.

Team Sweden, ledet av Joakim Roos, fikk stående applaus etter åpningsshowet på Intercoiffures visningsdag.Team Sweden, ledet av Joakim Roos, fikk stående applaus etter åpningsshowet på Intercoiffures visningsdag.

Etter den luksuriøse åpningen ble akt nummer to mer avdempet når Sassoon Academy inntok scene til Vivaldis De fire årstidene og demonstrerte klipp og klippe- og fargeteknikker med utgangspunkt i deres senest kolleksjoner Monaine og Jejune.

Team Nordic, bestående av Intercoiffures fire nordiske Art Directors; Betina Frank (DK), Linda Beronius (SE), Morten Jensen (NO) og Ara Koivula (FI) bød på Rouge Couture. Visningen var en fusjon av fashion og couture med utgangspunkt i sommerens kommende trender fra catwalken.

Morten Jensen stod også for visningen med Team Norge, som viste en kaksete trendy visning med herrefrisyrer. The Smell of Female, som kolleksjonen heter, er inspirert av high end brands evne til å style alt fra menn til gamle tanter.

Se også: 'The Smell of Female' av Intercoiffure

Morten Jensen, Intercoiffure Norges Art Director, var en del av det nordiske teamet som viste Rouge Couture.Morten Jensen, Intercoiffure Norges Art Director, var en del av det nordiske teamet som viste Rouge Couture.

Fra kolleksjonen A Smell og Female av Team Norge. Fra kolleksjonen A Smell og Female av Team Norge.
To looks fra kolleksjonen A Smell of Female av Team Norge.

- Vi utfordrer litt med denne visningen, det er ikke en typisk Intercoiffurevisning, ettersom det bare er menn på scenen, sier Morten. Vi ville gjøre noe far out og vi har fått veldig bra reaksjoner fra publikum. Det var bra visuals og styling, og da er det lett å være frisør.

Sist, men absolutt ikke minst, bød Intercoiffures internasjonale president Klaus Peter Ochs og hans team på en apokalyptisk tolkning av Romeo og Julies kjærlighetshistorie. Et show verdig tittelen som le grand finale.

Intercoiffures verdenspresident Klaus Peter Ochs bød på en apokalyptisk tolkning av Shakespeares Romeo og Julie som en grand finale på hele helgen med Intercoiffure.Intercoiffures verdenspresident Klaus Peter Ochs bød på en apokalyptisk tolkning av Shakespeares Romeo og Julie som en grand finale på hele helgen med Intercoiffure.

Se flere bilder fra Intercoiffures nordiske kongress her:

Text: Camilla Svensson (red. Hans Eik Schanche)
Foto: Camilla Svensson & Pierre Ekman

.

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Liquid Spell Reinforcing Bodifying Fluid fra Davines

Liquid Spell Reinforcing Bodifying Fluid fra Davines

Liquid Spell Reinforcing Bodifying Fluid gjenoppretter styrke og fylde i skjørt og fint hår, gir vitalitet til hårfibrene og et mykere og sunnere hår.
TIMELESS BLACK i black edition fra JAGUAR

TIMELESS BLACK i black edition fra JAGUAR

TIMELESS kombinerer klassisk estetikk og ergonomisk design, med høykvalitets dyp sort metallisk lag som sørger for beskyttelse mot nikkel for allergikere.
Paul Mitchel Ultimate Color Repair Mask

Paul Mitchel Ultimate Color Repair Mask

Serien 'Ultimate Color Repair' utvides nå med Ultimate Color Repair Mask, en dyptvirkende kur til fargebehandlet hår som kapsler inn fargen og reparerer håret.
Structure by JOICO

Structure by JOICO

Structure by JOICO er en kompakt stylingserie med unisex stylingprodukter som har som formål å omfavne individualitet og den unike stil. Les mer her!
Davines - The century of light

Davines - The century of light

The century of light er skapt for å beskytte håret mot oksidativ skade som kan svekke håret under bleking eller lysning, med den eksklusive Hair Protective Booster.

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Premiere - Nordic Hair Awards

Premiere - Nordic Hair Awards

Vi er stolte av å kunne invitere deg til nordens største møteplass for frisører, Nordic Hair Awards og Nordic Hair Expo. Les mer og finn early bird-billetter her!
Intercoiffures europeiske kongress i Interlaken

Intercoiffures europeiske kongress i Interlaken

Frisører fra hele verden ferdes gjennom fantastisk utsikt for å omgås over landegrensene, dele erfaringer og inspireres av hverandre med Intercoiffure.
Trenger du litt faglig påfyll i høst?

Trenger du litt faglig påfyll i høst?

Føler du at du trenger påfyll av inspirasjon og ønsker å lære noe nytt, finnes det en rekke kurs denne høsten. Finn kursene som passer best for deg her!
Sees vi til Salon International 2018 i London?

Sees vi til Salon International 2018 i London?

Salon International slår enda en gang dørene opp for tusenvis av frisører fra hele verden. Som leser av Hair Magazine får du noen eksklusive fordeler.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Blondie Salongen

Blondie Salongen

Frisør Anne Christine Kator har satset helhjertet og skapt en 50-tallsinspirert, økologisk skjønnhetsoase i hjertet av hjembyen Kristiansand.
Pernille B-N Wettre

Pernille B-N Wettre

Pernille B-N Wettre jobber som frisør og makeup-artist i sminkeavdelingen i NRK. Hun er Anne Lindmos faste frisør og en del av fredagsritualet før Lindo show.

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspirasjon til blow out brushes med denne video fra Björn Axén. Her får du innblikk i styling av fire modeller med forskjellig hårlengde og stil.
Har du sett den nye glittertrend?

Har du sett den nye glittertrend?

Gå all-in på glitter og gjør det til en del av din helhetslook ved å bruke det i håret. Du kan gjøre hele håret glitrendeeller velge ut enkelte deler.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Følg med i videoen der Sofia Geideby viser hvordan man lager en enkel, fin og sommerlig frisyre med fletter!
Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston presenterer fem ulike herrefrisyrer som kvinner elsker. Vi kan avsløre at både David Beckham, Brad Pitt og George Clooney er med.
De første hårfønerne i salongene

De første hårfønerne i salongene

Det har skjedd mye med utstyret i frisørsalongene siden de første tørkehjelmene på 1920-tallet flyttet inn og ble en fast bestanddel i salongens inventar. I denne videoen kan du se hvordan de så ut den gang.