LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Intercoiffures nordiske kongress leverte i verdensklasse

Hvert fjerde år treffes de nordiske medlemmene i Intercoiffure for en kongress med fokus på utvikling, networking og inspirasjon. I år stod Sverige som vertsland, og styret arrangerte en helg som inneholdte alt og litt til.

I år var det Sverige sin tur til å være vert for Intercoiffures nordiske kongress, som foregår hvert fjerde år.
I år var det Sverige sin tur til å være vert for Intercoiffures nordiske kongress, som foregår hvert fjerde år. Helgen bød på alt fra internasjonale møter til storslagne hårshow.

Mens frosten steg inn over Sverige, spredde varmen seg inne på Clarion Hotell & Congress Malmö Live når Intercoiffures nordiske kongress ble sparkes i gang med et Kissing Party på temaet Gustav III. Blant krystallkroner og champagneglass minglet frisører fra hele Norden rundt ikledde høye frisyrer, volanger, krinoliner og masker.

- Vi var litt nervøse i forhold til temaet og om gjestene vågde å kle seg ut, men kvelden ble helt magisk, ettersom alle virkelig gikk all-in med sine kreasjoner, sier Christer Herzberg Haddad, President for Intercoiffure Sverige.

Sabria Nison, Johan Hellström, Peter Hägelstam og Linda Beronius i stilige maskeradekostymer.Sabria Nison, Johan Hellström, Peter Hägelstam og Linda Beronius i stilige maskeradekostymer.

MASK
Foruten å treffe alle gamle og nye kollegaer i bransjen, bestod kvelden underholdning blant annet av en trendvisning fra Redken og L’Oréal Professionnel sammen med Norges Adam og Eva. Etter å ha forberedt seg i et helt år var det dessuten på tide for frisørene i Intercoiffures ungdomsgruppe, Fondation Guillaume å vise frem kolleksjonen MASK.

Kolleksjonen er et samarbeid mellom medlemmer i Fondation Guillaume i Sverige, Norge, Finland og Danmark og strekker seg over fire tema; Backstreet, Anckarström, Kings and Queens of the Sun og Antoinette. Den røde tråden i kolleksjonen er at alle delene vil formidle en følelse av å gjemme seg bak en maske. De unge frisørene har sammen skapt en kolleksjon med alt fra bevisst dagen-derpå-ruffs til skyhøye avantgardekreasjoner. Lekende, gjennomført og kreativt.

Kolleksjonen MASK er et samarbeid mellom medlemmer i Fondation Guillaume i Sverige, Norge, Finland og Danmark og strekker seg over fire tema. Her sees temaet "Backstreet". Antoinette fra kolleksjonen MASK av Fondation Guillaume.

MASK – Backstreet ble inspirert av et hardt liv på gaten med rufsete hår og gårdagens makeup. 

Antoinette fra kolleksjonen MASK er avantgardefrisyrer inspirert av 1700-tallets kongeligheter, men med en moderne touch.

Intercoiffures ungdomsgruppe Fondation Guillaume som sammen skapte kolleksjonen MASK.Intercoiffures ungdomsgruppe Fondation Guillaume som sammen skapte kolleksjonen MASK.

Benedikte Dale Dalland fra VISIT salongene, William Bergrem fra Petite Frisørene, Malin Maria Hemer fra PåHåret, Vi Van Vu fra Studio S. Style, og Gina Fladberg fra CEC frisør.Fra venstre: Benedikte Dale Dalland fra VISIT salongene, William Bergrem fra Petite Frisørene, Malin Maria Hemer fra PåHåret, Vi Van Vu fra Studio S. Style, og Gina Fladberg fra CEC frisør.

Se også: 'MASK' av Fondation Guillaume

Verdensmøte i Malmø
Til tross for at helgen var pakket i fest og glamour, var det ikke bare mingling og skåling på agendaen. Dagene i Malmø ble også utnyttet til å gå på seminarer, knytte kontakter over landegrensene og legge planer for det kommende året. I år var et spesielt år, ettersom det årlige verdensmøtet i Paris er flyttet til høsten, og derfor valgte de å legge et ekstra samtidig som den nordiske kongressen. Klaus Peter Ochs, president for Intercoiffure på verdensplan var derfor også på plass i Malmø under kongressen.

Total var representanter for 15 land tilstede i løpet av helgen, og det ble avholdt både sentralkommitemøte, svensk årsmøte, møte om Intercoffures veldedighetsprosekt Education for Life samt nordisk styremøte. Ved det nordiske styremøtet ble det besluttet at svenske Christer Herzberg Haddad tar over posten som nordisk president etter danske Allan Kliim, og at Ara Koivula fra Finland tar over posten som nordisk Art Director.

- Det er flott at vi i Norden kan jobbe samme med det som Intercoiffure står for; å ha en høy standard i salongene våre, sier Christer. Det er viktig at vi treffes og deler kunnskapen vår med hverandre. Jobben min som nordisk president innebærer å styrke de ulike seksjonene i Norden og å rapportere det vi gjør til Paris.

Kent Andersson sammen med sin kone Monica Blomberg, Intercoiffure Sveriges president Christer Herzberg Haddad, Intercoiffures internasjonale president Klaus Peter Ochs, og Intercoiffure Norges president Oddbjørn Jakobsen.Lørdagens gallamiddag ble avholdt på rådhuset der Malmøs borgemestere bød på fest. Her ser vi borgemesterne Kent Andersson sammen med sin kone Monica Blomberg, Intercoiffure Sveriges president Christer Herzberg Haddad, Intercoiffures internasjonale president Klaus Peter Ochs, og Intercoiffure Norges president Oddbjørn Jakobsen.

Slaget om Norden
Vennskap og samarbeid over landegrensene ble kastet til siden når det var på tide med det tradisjonsrike programpunktet ”Battle of the Nordics”. Danmark lykkes med å forsvare tittelen som Nordens herskere, og fikk beholde vandrepokalen fire år til.

På kvelden ble gjestene ønsket velkommen på festmiddag hos borgermesteren på Rådhuset i Malmø (med enda større krystallkroner enn kvelden før). Der fikk gjestene en treretters luksusmiddag før dansegulvet ble satt i gang.

- Lørdagskvelden middag var veldig formell i begynnelsen, men plutselig ble det avholdt en stående skål, og da løste stemningen seg i hele salen. Til slutt hang borgermesteren seg også på, og da var festen i gang!

Hårshow i verdensklasse!
Søndagens program var åpent for alle, og de som kjøpte billett i håp om å se et hårshow i verdensklasse fikk virkelig valuta for pengene. Fem akter ble fremfør treffsikkert og profesjonelt av både lokale og internasjonale supertalenter.

Åpningsnummeret var en hyllest til vår nordiske arv. Team Sweden, ledet av Joakim Roos, fikk stående applaus fra publikum etter å ha vist akkurat hvor bra det kan bli med en tydelig historie som går igjen i alle elementene. Musikkvalget, klærne, koreografien og siste men ikke minst håret fortalte en historie som virkelig berørte publikum. Dessuten viste teamet en stor bredde, med alt fra mannlig styling og søte pastellfarger til kreative avantgardekreasjoner utført med mesterlig håndverk.

Team Sweden, ledet av Joakim Roos, fikk stående applaus etter åpningsshowet på Intercoiffures visningsdag.Team Sweden, ledet av Joakim Roos, fikk stående applaus etter åpningsshowet på Intercoiffures visningsdag.

Etter den luksuriøse åpningen ble akt nummer to mer avdempet når Sassoon Academy inntok scene til Vivaldis De fire årstidene og demonstrerte klipp og klippe- og fargeteknikker med utgangspunkt i deres senest kolleksjoner Monaine og Jejune.

Team Nordic, bestående av Intercoiffures fire nordiske Art Directors; Betina Frank (DK), Linda Beronius (SE), Morten Jensen (NO) og Ara Koivula (FI) bød på Rouge Couture. Visningen var en fusjon av fashion og couture med utgangspunkt i sommerens kommende trender fra catwalken.

Morten Jensen stod også for visningen med Team Norge, som viste en kaksete trendy visning med herrefrisyrer. The Smell of Female, som kolleksjonen heter, er inspirert av high end brands evne til å style alt fra menn til gamle tanter.

Se også: 'The Smell of Female' av Intercoiffure

Morten Jensen, Intercoiffure Norges Art Director, var en del av det nordiske teamet som viste Rouge Couture.Morten Jensen, Intercoiffure Norges Art Director, var en del av det nordiske teamet som viste Rouge Couture.

Fra kolleksjonen A Smell og Female av Team Norge. Fra kolleksjonen A Smell og Female av Team Norge.
To looks fra kolleksjonen A Smell of Female av Team Norge.

- Vi utfordrer litt med denne visningen, det er ikke en typisk Intercoiffurevisning, ettersom det bare er menn på scenen, sier Morten. Vi ville gjøre noe far out og vi har fått veldig bra reaksjoner fra publikum. Det var bra visuals og styling, og da er det lett å være frisør.

Sist, men absolutt ikke minst, bød Intercoiffures internasjonale president Klaus Peter Ochs og hans team på en apokalyptisk tolkning av Romeo og Julies kjærlighetshistorie. Et show verdig tittelen som le grand finale.

Intercoiffures verdenspresident Klaus Peter Ochs bød på en apokalyptisk tolkning av Shakespeares Romeo og Julie som en grand finale på hele helgen med Intercoiffure.Intercoiffures verdenspresident Klaus Peter Ochs bød på en apokalyptisk tolkning av Shakespeares Romeo og Julie som en grand finale på hele helgen med Intercoiffure.

Se flere bilder fra Intercoiffures nordiske kongress her:

Text: Camilla Svensson (red. Hans Eik Schanche)
Foto: Camilla Svensson & Pierre Ekman

.

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

CUTRIN Aurora Color Care

CUTRIN Aurora Color Care

CUTRIN Aurora Color Care er en spesialserie for pleie og vedlikehold av kjølige og klare blonde nyanser og pastellfarger i Silver, Pearl og Rose. Les mer her!
JOICO Defy Damage

JOICO Defy Damage

JOICO lanserer nå Defy Damage, en hårpleieserie som forebygger skade på håret samtidig som den pleier og etterlater håret med en sunn glans. Les mer her!
SkyLight Blond blekemiddel fra Paul Mitchell

SkyLight Blond blekemiddel fra Paul Mitchell

Skylight er perfekt for bleking med frihåndsteknikker og er ideell for presisjon og nøyaktig påføring og til bruk med alle frihåndsteknikker. Lysner opp til 7 toner.
Nyhet fra Paul Mitchell - Tea Tree Special Color Shampoo & Conditioner

Nyhet fra Paul Mitchell - Tea Tree Special Color Shampoo & Conditioner

Tea Tree-serien fra Paul Mitchell med sin karakteristiske, pirrende følelse, i en helt ny fargebevarende linje med shampoo og balsam. Les mer her!
Nye strukturprodukter fra Goldwell StylesSign

Nye strukturprodukter fra Goldwell StylesSign

Struktur er trendy! Goldwell tilfører fire nye styling-helter til StyleSigns serien, som er skapt for vakkert hår med mye struktur. Les mer om produktene her!

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Første International Hairdressing Awards i Madrid

Første International Hairdressing Awards i Madrid

Den første International Hairdressing Awards fant sted i Madrid i og den bød på både en glimrende prisutdeling og et inspirerende runway-show
Goldwell show på Hårmessen 2018

Goldwell show på Hårmessen 2018

Goldwell inviterte til et forrykende hårshow på Hårmessen 2018 i Stavanger og viste en rekke nydelige, inspirerende og kreative avant-garde frisyrer.
Wella Professionals første TrendVision Creative Retrerat Experience

Wella Professionals første TrendVision Creative Retrerat Experience

Wella Professionals internasjonale TrendVision 2018 gikk av stabelen i Lisboa, og frisører fra hele verden var samlet til en Creative Retreat Experience. Se mer her!
Salon International 2018 - europeisk frisørmesse

Salon International 2018 - europeisk frisørmesse

Frisører, leverandører og inspiratorer fra hele Europa møttes for å mingle, mens de tok del i de seneste trends fra noen av bransjens stjerner.
Glamour og luksus på Gold Show i København

Glamour og luksus på Gold Show i København

Motehuset Gold bød 800 frisører fra hele verden til gallakvelden Gold International Show, sirkusartister og flere nye lanseringer i København.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Jeanette Hansen (Q&A)

Jeanette Hansen (Q&A)

Hair Magazine stilte årets lærling 2015 Jeanette Hansen fra OK frisører våre 15 spørsmål! Se her hva hun svarte.
Dani Abunar

Dani Abunar

Hair Magazine har truffet stjernefrisøren Dani Abunar og tatt en prat med han om fokus, selskapet og fremtiden. Dani har vunnet utallige priser både nasjonalt og internasjonalt og driver i dag Victor | Noblesse i Gøteborg.

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

Asymmetrisk Pixie Cut med Matt Beck

Asymmetrisk Pixie Cut med Matt Beck

Matt Beck, som driver YouTube-kanalen og bloggen Free Salon Education, viser her hvordan du kan skape en lekker, asymmetrisk bob i Pixie-stil med masse tekstur.
How To Create a Net Braid - Fishnet Braid Tutorial med Sam Villa

How To Create a Net Braid - Fishnet Braid Tutorial med Sam Villa

Når Sam Villa ikke jobber med hår elsker han å fiske, og denne lekre frisyren er inspirert av fiskenett. Se hvordan du kan lage dette "flettenettet" her!
Skap en Donut Braid med Sam Villa

Skap en Donut Braid med Sam Villa

I denne video viser talentfulle Sam Villa hvordan du går fra en hestehale til en donut og til sist samler alle deler i en sjarmerende flette.
2 i 1 festhår med Regis Salons

2 i 1 festhår med Regis Salons

Britiske Regis Salons sammen med Creative Director Kieron Fowles har skapt to glamorøse festfrisyrer som din kunde enkelt kan gjenskape selv. Se video her!
How to: Shadow Roots hårfarge - video tutorial

How to: Shadow Roots hårfarge - video tutorial

I denne videoen viser Jenny Strebe og Viola Landsky, Schwarzkopf Professional Colourist, hvordan man skaper en reverse balayage med shadow roots. Se video her!