LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Intercoiffures nordiske kongress leverte i verdensklasse

Hvert fjerde år treffes de nordiske medlemmene i Intercoiffure for en kongress med fokus på utvikling, networking og inspirasjon. I år stod Sverige som vertsland, og styret arrangerte en helg som inneholdte alt og litt til.

I år var det Sverige sin tur til å være vert for Intercoiffures nordiske kongress, som foregår hvert fjerde år.
I år var det Sverige sin tur til å være vert for Intercoiffures nordiske kongress, som foregår hvert fjerde år. Helgen bød på alt fra internasjonale møter til storslagne hårshow.

Mens frosten steg inn over Sverige, spredde varmen seg inne på Clarion Hotell & Congress Malmö Live når Intercoiffures nordiske kongress ble sparkes i gang med et Kissing Party på temaet Gustav III. Blant krystallkroner og champagneglass minglet frisører fra hele Norden rundt ikledde høye frisyrer, volanger, krinoliner og masker.

- Vi var litt nervøse i forhold til temaet og om gjestene vågde å kle seg ut, men kvelden ble helt magisk, ettersom alle virkelig gikk all-in med sine kreasjoner, sier Christer Herzberg Haddad, President for Intercoiffure Sverige.

Sabria Nison, Johan Hellström, Peter Hägelstam og Linda Beronius i stilige maskeradekostymer.Sabria Nison, Johan Hellström, Peter Hägelstam og Linda Beronius i stilige maskeradekostymer.

MASK
Foruten å treffe alle gamle og nye kollegaer i bransjen, bestod kvelden underholdning blant annet av en trendvisning fra Redken og L’Oréal Professionnel sammen med Norges Adam og Eva. Etter å ha forberedt seg i et helt år var det dessuten på tide for frisørene i Intercoiffures ungdomsgruppe, Fondation Guillaume å vise frem kolleksjonen MASK.

Kolleksjonen er et samarbeid mellom medlemmer i Fondation Guillaume i Sverige, Norge, Finland og Danmark og strekker seg over fire tema; Backstreet, Anckarström, Kings and Queens of the Sun og Antoinette. Den røde tråden i kolleksjonen er at alle delene vil formidle en følelse av å gjemme seg bak en maske. De unge frisørene har sammen skapt en kolleksjon med alt fra bevisst dagen-derpå-ruffs til skyhøye avantgardekreasjoner. Lekende, gjennomført og kreativt.

Kolleksjonen MASK er et samarbeid mellom medlemmer i Fondation Guillaume i Sverige, Norge, Finland og Danmark og strekker seg over fire tema. Her sees temaet "Backstreet". Antoinette fra kolleksjonen MASK av Fondation Guillaume.

MASK – Backstreet ble inspirert av et hardt liv på gaten med rufsete hår og gårdagens makeup. 

Antoinette fra kolleksjonen MASK er avantgardefrisyrer inspirert av 1700-tallets kongeligheter, men med en moderne touch.

Intercoiffures ungdomsgruppe Fondation Guillaume som sammen skapte kolleksjonen MASK.Intercoiffures ungdomsgruppe Fondation Guillaume som sammen skapte kolleksjonen MASK.

Benedikte Dale Dalland fra VISIT salongene, William Bergrem fra Petite Frisørene, Malin Maria Hemer fra PåHåret, Vi Van Vu fra Studio S. Style, og Gina Fladberg fra CEC frisør.Fra venstre: Benedikte Dale Dalland fra VISIT salongene, William Bergrem fra Petite Frisørene, Malin Maria Hemer fra PåHåret, Vi Van Vu fra Studio S. Style, og Gina Fladberg fra CEC frisør.

Se også: 'MASK' av Fondation Guillaume

Verdensmøte i Malmø
Til tross for at helgen var pakket i fest og glamour, var det ikke bare mingling og skåling på agendaen. Dagene i Malmø ble også utnyttet til å gå på seminarer, knytte kontakter over landegrensene og legge planer for det kommende året. I år var et spesielt år, ettersom det årlige verdensmøtet i Paris er flyttet til høsten, og derfor valgte de å legge et ekstra samtidig som den nordiske kongressen. Klaus Peter Ochs, president for Intercoiffure på verdensplan var derfor også på plass i Malmø under kongressen.

Total var representanter for 15 land tilstede i løpet av helgen, og det ble avholdt både sentralkommitemøte, svensk årsmøte, møte om Intercoffures veldedighetsprosekt Education for Life samt nordisk styremøte. Ved det nordiske styremøtet ble det besluttet at svenske Christer Herzberg Haddad tar over posten som nordisk president etter danske Allan Kliim, og at Ara Koivula fra Finland tar over posten som nordisk Art Director.

- Det er flott at vi i Norden kan jobbe samme med det som Intercoiffure står for; å ha en høy standard i salongene våre, sier Christer. Det er viktig at vi treffes og deler kunnskapen vår med hverandre. Jobben min som nordisk president innebærer å styrke de ulike seksjonene i Norden og å rapportere det vi gjør til Paris.

Kent Andersson sammen med sin kone Monica Blomberg, Intercoiffure Sveriges president Christer Herzberg Haddad, Intercoiffures internasjonale president Klaus Peter Ochs, og Intercoiffure Norges president Oddbjørn Jakobsen.Lørdagens gallamiddag ble avholdt på rådhuset der Malmøs borgemestere bød på fest. Her ser vi borgemesterne Kent Andersson sammen med sin kone Monica Blomberg, Intercoiffure Sveriges president Christer Herzberg Haddad, Intercoiffures internasjonale president Klaus Peter Ochs, og Intercoiffure Norges president Oddbjørn Jakobsen.

Slaget om Norden
Vennskap og samarbeid over landegrensene ble kastet til siden når det var på tide med det tradisjonsrike programpunktet ”Battle of the Nordics”. Danmark lykkes med å forsvare tittelen som Nordens herskere, og fikk beholde vandrepokalen fire år til.

På kvelden ble gjestene ønsket velkommen på festmiddag hos borgermesteren på Rådhuset i Malmø (med enda større krystallkroner enn kvelden før). Der fikk gjestene en treretters luksusmiddag før dansegulvet ble satt i gang.

- Lørdagskvelden middag var veldig formell i begynnelsen, men plutselig ble det avholdt en stående skål, og da løste stemningen seg i hele salen. Til slutt hang borgermesteren seg også på, og da var festen i gang!

Hårshow i verdensklasse!
Søndagens program var åpent for alle, og de som kjøpte billett i håp om å se et hårshow i verdensklasse fikk virkelig valuta for pengene. Fem akter ble fremfør treffsikkert og profesjonelt av både lokale og internasjonale supertalenter.

Åpningsnummeret var en hyllest til vår nordiske arv. Team Sweden, ledet av Joakim Roos, fikk stående applaus fra publikum etter å ha vist akkurat hvor bra det kan bli med en tydelig historie som går igjen i alle elementene. Musikkvalget, klærne, koreografien og siste men ikke minst håret fortalte en historie som virkelig berørte publikum. Dessuten viste teamet en stor bredde, med alt fra mannlig styling og søte pastellfarger til kreative avantgardekreasjoner utført med mesterlig håndverk.

Team Sweden, ledet av Joakim Roos, fikk stående applaus etter åpningsshowet på Intercoiffures visningsdag.Team Sweden, ledet av Joakim Roos, fikk stående applaus etter åpningsshowet på Intercoiffures visningsdag.

Etter den luksuriøse åpningen ble akt nummer to mer avdempet når Sassoon Academy inntok scene til Vivaldis De fire årstidene og demonstrerte klipp og klippe- og fargeteknikker med utgangspunkt i deres senest kolleksjoner Monaine og Jejune.

Team Nordic, bestående av Intercoiffures fire nordiske Art Directors; Betina Frank (DK), Linda Beronius (SE), Morten Jensen (NO) og Ara Koivula (FI) bød på Rouge Couture. Visningen var en fusjon av fashion og couture med utgangspunkt i sommerens kommende trender fra catwalken.

Morten Jensen stod også for visningen med Team Norge, som viste en kaksete trendy visning med herrefrisyrer. The Smell of Female, som kolleksjonen heter, er inspirert av high end brands evne til å style alt fra menn til gamle tanter.

Se også: 'The Smell of Female' av Intercoiffure

Morten Jensen, Intercoiffure Norges Art Director, var en del av det nordiske teamet som viste Rouge Couture.Morten Jensen, Intercoiffure Norges Art Director, var en del av det nordiske teamet som viste Rouge Couture.

Fra kolleksjonen A Smell og Female av Team Norge. Fra kolleksjonen A Smell og Female av Team Norge.
To looks fra kolleksjonen A Smell of Female av Team Norge.

- Vi utfordrer litt med denne visningen, det er ikke en typisk Intercoiffurevisning, ettersom det bare er menn på scenen, sier Morten. Vi ville gjøre noe far out og vi har fått veldig bra reaksjoner fra publikum. Det var bra visuals og styling, og da er det lett å være frisør.

Sist, men absolutt ikke minst, bød Intercoiffures internasjonale president Klaus Peter Ochs og hans team på en apokalyptisk tolkning av Romeo og Julies kjærlighetshistorie. Et show verdig tittelen som le grand finale.

Intercoiffures verdenspresident Klaus Peter Ochs bød på en apokalyptisk tolkning av Shakespeares Romeo og Julie som en grand finale på hele helgen med Intercoiffure.Intercoiffures verdenspresident Klaus Peter Ochs bød på en apokalyptisk tolkning av Shakespeares Romeo og Julie som en grand finale på hele helgen med Intercoiffure.

Se flere bilder fra Intercoiffures nordiske kongress her:

Text: Camilla Svensson (red. Hans Eik Schanche)
Foto: Camilla Svensson & Pierre Ekman

.

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Fudge Vinyl Pomade - Nå hos HeadBrands

Fudge Vinyl Pomade - Nå hos HeadBrands

Vinyl Pomade er en pomade med medium hold som er lett å vaske ut. Pomaden beskytter mot luftfuktighet og tilfører fuktighet og glans uten å tynge håret.
System Professional med ENERGYCODE COMPLEX

System Professional med ENERGYCODE COMPLEX

Nå introduserer Wella Professionals System Professional med ENERGYCODE COMPLEX, som er designet for å gi et synlig vakrere og sunnere hår. Les mer her!
KMS nye Style Primers

KMS nye Style Primers

Avslappet og enkelt - men med fantastisk stil. Den attituden opplever man spesielt i Melbourne. Dette har inspirert til de nye KMS Style Primers.
@Pure Pigments - Nyhet fra Goldwell

@Pure Pigments - Nyhet fra Goldwell

Goldwell presenterer deres helt nye innovasjon i hårfarge, @Pure Pigments, og åpner dermed opp for en helt ny dimensjon av fargeresultater. Les mer her!
Groomingbørster fra Hercules Sägemann

Groomingbørster fra Hercules Sägemann

En serie med beskyttende og skånsommme børster fra Hercules Sägemann skapt av kvalitetsmateriale.

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Sesongens trender med Wella Nordic Creative Team

Sesongens trender med Wella Nordic Creative Team

Det var ikke en tom stol i rommet da Hair Magazine ble invitert til en trendvisning med Wella Professionals.
Mote med mening 2018

Mote med mening 2018

På tiende året har Berit Olimb bak frisørsalongen Olimb & Co arrangert Mote Med Mening. Under jubileet på Gamle Logen i Oslo skapte hun nettopp mening til bransjen.
Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

På den internasjonale bransjemessen TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf fantes det meste for den som elsker hår i alle fasonger. Les mer og se bildene her!
Eugene Souleiman backstage under NYFW18

Eugene Souleiman backstage under NYFW18

ghd-ambassadøren og Wella Professionals Global Creative Director Eugene Souleiman stylet modellene under New York Fashion Week. La deg inspirere her!
Intercoiffures nordiske kongress leverte i verdensklasse

Intercoiffures nordiske kongress leverte i verdensklasse

I år stod Sverige som vertsland og styret arrangerte en helg som virkelig inneholdt alt - og litt til. Les mer og se bildene her.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Doddy Hjorvarsdóttir Bache

Doddy Hjorvarsdóttir Bache

Doddy Hjorvarsdóttir Bache har mange års erfaring i å endre kvinners stil. På Artestia Spa i Oslo tar den erfarne frisøren og makeupartisten imot kunder.
Frida Andersson

Frida Andersson

2016 var året Frida Andersson ble utnevnt til Årets Frisør i Norge og vant de nasjonale finalene i Color Zoom, American Crew All-Star Challenge og Tendenz Stylist Awards. At Frida elsker utfordringer er ingen hemmelighet, og nå er hennes neste utfordring opplæring for Goldwell på heltid.

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston presenterer fem ulike herrefrisyrer som kvinner elsker. Vi kan avsløre at både David Beckham, Brad Pitt og George Clooney er med.
De første hårfønerne i salongene

De første hårfønerne i salongene

Det har skjedd mye med utstyret i frisørsalongene siden de første tørkehjelmene på 1920-tallet flyttet inn og ble en fast bestanddel i salongens inventar. I denne videoen kan du se hvordan de så ut den gang.
Björn Axén - How to get the look - Pink waves

Björn Axén - How to get the look - Pink waves

Björn Axén viser lekre festfrisyrer, hvor du kan lære og lage elegante frisyrer på deg eller dine kunder. Se hvordan du lager disse 30-tallsinspirerte bølgene!
Pulp Riot - Paint by numbers

Pulp Riot - Paint by numbers

Pulp Riot har eksplodert på sosiale medier og på veldig kort tid fått over en halv million tilhengere på Instagram. Sjekk ut hvorfor her!
Björn Axén - How to get the look - Romantisk oppsetning

Björn Axén - How to get the look - Romantisk oppsetning

Björn Axén viser deg hvordan du kan lage elegante frisyrer på deg selv eller dine kunder. Se videoen og lær hvordan du lager denne romantiske oppsetningen!