LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Mote med gåsehud

På tiende året har Berit Olimb bak frisørsalongen Olimb & Co arrangert Mote Med Mening. Under jubileet på Gamle Logen i Oslo skapte hun nettopp mening til bransjene som jobber med mote hver dag.

Berit Olimb (t.h.), grunnlegger av moteeventet, takket trofaste medhjelpere gjennom mange år, artister, familie og ikke minst publikum for at Mote Med Mening har fortsatt på tiende året.

Mote Med Mening feiret 10-års jubileum og sørget for flotte kunstneriske innslag så vel som penger i kassen til Mental Helse Ungdom.

– Mote Med Mening har gitt meg muligheten til å bli kjent med mange mennesker fra ulike bransjer og bakgrunner. Strålende personer som har hatt et ønske og vilje til å gjøre en forskjell for andre, sa en takknemlig jubilant fra scenen.

Satte rekorder
Om lag 500 mennesker møtte opp for å bli underholdt av mote, sang og kreasjoner. Dette var et langt større antall enn ved oppstart av veldedighetsarrangementet for ti år siden. Det betyr også mer penger i kassen til gode formål, som i år går til Mental Helse Ungdom.

– Pengene som kommer inn av billettinntektene går til en god sak, og jeg vet at vi slår alle rekorder i år, og det er helt fantastisk, strålte Berit.

Fargerike ballerinaer satte stemningen.

Den spennende opera-artisten Adrian Angelico innledet arrangementet med høye, høytidelige toner spankulerende over catwalken, før fargerike fiolinspillende ballerinaer skapte motemagi under lysekronene.

Ordet «Gåsehud» ble nevnt i flere sammenhenger av arrangør Berit og konferansier Sturla Berg Johansen. Dette var trolig også følelsen publikum satt igjen med etter arrangementets jubelkveld.

De ansatte på Olimb & Co har jobbet i ukevis for å få til et vellykket arrangement, og fikk honnør fra sjefen.

– Apropo gåsehud. Han som sang her i stad, Adrian, sitter straks på fly til Stockholm i Sverige for å delta ved den Kungliga Operan. Følg med på han folkens! Og i kveld vil det også bli vist veldig mye fin hud her, lo Sturla i mikrofonen.

Operaens store stjerneskudd, Adrian Angelico underholdt med sin sikre vokal og glimt i øyet.
En fremføring som holdt like høy kvalitet som resten av showet.

Sturla Berg Johansen var konferansier under Berit Olimbs store kveld. – Mote i seg selv er også mote med mening. Ved å gi ny inspirasjon, sa han

Berit var selv kledd i en nydelig sort kjole fra den norske designeren Aphru.

– Afro, ja! kommenterte en selvsikker Sturla til latter fra salen.

Ønsket mening

Det er som nevnt ti år siden Mote Med Mening ble startet, eller mer korrekt ti arrangement siden, fordi showet ikke nødvendigvis avholdes årlig. Bakgrunnen for stiftelsen var at frisør og salongeier Berit følte et meningsbehov for bransjen.

– Plutselig gav ikke mote noe mening for meg lenger. Jeg måtte gjøre noe, og da tenkte jeg å bruke frisørfaget til å gi mote mening, oppsummerte hun.

Det startet med Juleklippen, en gratis hårklipp for rusavhengige på salongen hennes, men det ledet henne inn i noe større, og det frisører kan best: skape show!

– Hvor lenge kommer du til å holde på Berit? spør Sturla.

– Det er et vanskelig spørsmål. Men så lenge dere vil ha meg til det, svarer hun ydmykt.

– Og det vil vi! jublet Sturla til publikum som svarte med samme positivitet.

Følelser teller

Thomas Edholm fra Pøbelprosjektet kom og fortalte om hvilken nytte en betydelig sum fra forrige innsamling hadde bidratt inn i hans organisasjon.

– Vi har brukt de på mye spennende, som innkjøp av utstyr til fjellklatring. Alt handler om at ungene skal mestre. Dette prosjektet har absolutt gitt mening, sa han.

Adrian Lorentsson som i fjor vant Tabuprisen fra Rådet for psykisk helse, tok over mikrofonen og fortalte om gleden ved at Mental Helse Ungdom i år er det hårete innsamlingsmålet.

– Vi jobber kort sagt for at ingen skal ha det så vanskelig at døden blir eneste utvei. Vi gir livslyst til ungdom. Dette ved å hjelpe langt før noe skulle utvikle seg i feil retning, gjennom å gi unge mennesker gode opplevelser. Vi jobber på flere områder, psykisk helse i skolen og lokalsamfunn, på telefontjeneste og chat.

Han synes at skolen er flinkest til å lære elever om antall ribbein mennesker har i stedet for å snakke om hvor mange tanker og følelser vi faktisk har.

– Men nå har jeg definitivt troen på framtiden, smilte han over tildelingen.

Moten viste mye spennende innen mønster, farger og kombinasjoner.

Hår sto naturlig nok også i fokus under 10-års jubileet.

Se flere bilder i galleriet:

Tekst: Guri Haram

Foto: Marianne Otterdahl-Jensen

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

KC Professional Color Mask Art

KC Professional Color Mask Art

Color Mask Art er en direktefarge med gelbasert formel som gir et jevnt og glansfullt resultat og vaskes gradvis ut. Finnes i flere farger. Se mer her!
Wet Brush - Limited edition farger

Wet Brush - Limited edition farger

The Wet Brush er super til å løse floker på en skånsom måte og kan brukes i vått eller tørt hår. Finnes nå i tre forskjellige limited edition farger.
ghd  heat protect spray med UV-beskyttelse

ghd heat protect spray med UV-beskyttelse

ghd heat protection med UV-beskyttelse sprayes i fuktig eller tørt hår og beskytte ditt hår når du styler, krøller eller føner. Perfekt til sommeren!
Hercules Sägemann - The Copper Collection

Hercules Sägemann - The Copper Collection

The Copper Collection fra Hercules Sägemann inneholder tre ulike typer av børster.
System Professional med ENERGYCODE™ COMPLEX.

System Professional med ENERGYCODE™ COMPLEX.

Transformér hårets personlighet og energinivå med System Professional med ENERGYCODE™ COMPLEX, som gir et vakkert hår mer mottagelig for styling og farge.

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Hair Magazine besøkte Cosmoprof i Bologna

Hair Magazine besøkte Cosmoprof i Bologna

Etter 50 år har Cosmoprof vokst til å bli et av verdens største arrangement i den profesjonelle skjønnhetsbransjen. Les alt om messen her!
Sesongens trender med Wella Nordic Creative Team

Sesongens trender med Wella Nordic Creative Team

Det var ikke en tom stol i rommet da Hair Magazine ble invitert til en trendvisning med Wella Professionals.
Mote med mening 2018

Mote med mening 2018

På tiende året har Berit Olimb bak frisørsalongen Olimb & Co arrangert Mote Med Mening. Under jubileet på Gamle Logen i Oslo skapte hun nettopp mening til bransjen.
Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

På den internasjonale bransjemessen TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf fantes det meste for den som elsker hår i alle fasonger. Les mer og se bildene her!
Eugene Souleiman backstage under NYFW18

Eugene Souleiman backstage under NYFW18

ghd-ambassadøren og Wella Professionals Global Creative Director Eugene Souleiman stylet modellene under New York Fashion Week. La deg inspirere her!

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Nicci Welsh

Nicci Welsh

Nicci Welsh kommer fra en liten by i England. Det at hun i dag har stylet både Paris Hilton, Nora Jones, Robbie Williams, Aura og danske Nick & Jay har hun seg selv å takke med hennes positive innstilling, og ”stå-på-mot”. Les mer om Nicci Welsh her!
Maja Provstgaard (Q&A)

Maja Provstgaard (Q&A)

Vi stilte vinneren av Årets Frisør Region 2 - Maja Provstgaard 15 spørsmål! Se hennes fantastiske vinnerbilder og se hva hun svarte her.

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston presenterer fem ulike herrefrisyrer som kvinner elsker. Vi kan avsløre at både David Beckham, Brad Pitt og George Clooney er med.
De første hårfønerne i salongene

De første hårfønerne i salongene

Det har skjedd mye med utstyret i frisørsalongene siden de første tørkehjelmene på 1920-tallet flyttet inn og ble en fast bestanddel i salongens inventar. I denne videoen kan du se hvordan de så ut den gang.
Björn Axén - How to get the look - Pink waves

Björn Axén - How to get the look - Pink waves

Björn Axén viser lekre festfrisyrer, hvor du kan lære og lage elegante frisyrer på deg eller dine kunder. Se hvordan du lager disse 30-tallsinspirerte bølgene!
Pulp Riot - Paint by numbers

Pulp Riot - Paint by numbers

Pulp Riot har eksplodert på sosiale medier og på veldig kort tid fått over en halv million tilhengere på Instagram. Sjekk ut hvorfor her!
Björn Axén - How to get the look - Romantisk oppsetning

Björn Axén - How to get the look - Romantisk oppsetning

Björn Axén viser deg hvordan du kan lage elegante frisyrer på deg selv eller dine kunder. Se videoen og lær hvordan du lager denne romantiske oppsetningen!