LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Mote med gåsehud

På tiende året har Berit Olimb bak frisørsalongen Olimb & Co arrangert Mote Med Mening. Under jubileet på Gamle Logen i Oslo skapte hun nettopp mening til bransjene som jobber med mote hver dag.

Berit Olimb (t.h.), grunnlegger av moteeventet, takket trofaste medhjelpere gjennom mange år, artister, familie og ikke minst publikum for at Mote Med Mening har fortsatt på tiende året.

Mote Med Mening feiret 10-års jubileum og sørget for flotte kunstneriske innslag så vel som penger i kassen til Mental Helse Ungdom.

– Mote Med Mening har gitt meg muligheten til å bli kjent med mange mennesker fra ulike bransjer og bakgrunner. Strålende personer som har hatt et ønske og vilje til å gjøre en forskjell for andre, sa en takknemlig jubilant fra scenen.

Satte rekorder
Om lag 500 mennesker møtte opp for å bli underholdt av mote, sang og kreasjoner. Dette var et langt større antall enn ved oppstart av veldedighetsarrangementet for ti år siden. Det betyr også mer penger i kassen til gode formål, som i år går til Mental Helse Ungdom.

– Pengene som kommer inn av billettinntektene går til en god sak, og jeg vet at vi slår alle rekorder i år, og det er helt fantastisk, strålte Berit.

Fargerike ballerinaer satte stemningen.

Den spennende opera-artisten Adrian Angelico innledet arrangementet med høye, høytidelige toner spankulerende over catwalken, før fargerike fiolinspillende ballerinaer skapte motemagi under lysekronene.

Ordet «Gåsehud» ble nevnt i flere sammenhenger av arrangør Berit og konferansier Sturla Berg Johansen. Dette var trolig også følelsen publikum satt igjen med etter arrangementets jubelkveld.

De ansatte på Olimb & Co har jobbet i ukevis for å få til et vellykket arrangement, og fikk honnør fra sjefen.

– Apropo gåsehud. Han som sang her i stad, Adrian, sitter straks på fly til Stockholm i Sverige for å delta ved den Kungliga Operan. Følg med på han folkens! Og i kveld vil det også bli vist veldig mye fin hud her, lo Sturla i mikrofonen.

Operaens store stjerneskudd, Adrian Angelico underholdt med sin sikre vokal og glimt i øyet.
En fremføring som holdt like høy kvalitet som resten av showet.

Sturla Berg Johansen var konferansier under Berit Olimbs store kveld. – Mote i seg selv er også mote med mening. Ved å gi ny inspirasjon, sa han

Berit var selv kledd i en nydelig sort kjole fra den norske designeren Aphru.

– Afro, ja! kommenterte en selvsikker Sturla til latter fra salen.

Ønsket mening

Det er som nevnt ti år siden Mote Med Mening ble startet, eller mer korrekt ti arrangement siden, fordi showet ikke nødvendigvis avholdes årlig. Bakgrunnen for stiftelsen var at frisør og salongeier Berit følte et meningsbehov for bransjen.

– Plutselig gav ikke mote noe mening for meg lenger. Jeg måtte gjøre noe, og da tenkte jeg å bruke frisørfaget til å gi mote mening, oppsummerte hun.

Det startet med Juleklippen, en gratis hårklipp for rusavhengige på salongen hennes, men det ledet henne inn i noe større, og det frisører kan best: skape show!

– Hvor lenge kommer du til å holde på Berit? spør Sturla.

– Det er et vanskelig spørsmål. Men så lenge dere vil ha meg til det, svarer hun ydmykt.

– Og det vil vi! jublet Sturla til publikum som svarte med samme positivitet.

Følelser teller

Thomas Edholm fra Pøbelprosjektet kom og fortalte om hvilken nytte en betydelig sum fra forrige innsamling hadde bidratt inn i hans organisasjon.

– Vi har brukt de på mye spennende, som innkjøp av utstyr til fjellklatring. Alt handler om at ungene skal mestre. Dette prosjektet har absolutt gitt mening, sa han.

Adrian Lorentsson som i fjor vant Tabuprisen fra Rådet for psykisk helse, tok over mikrofonen og fortalte om gleden ved at Mental Helse Ungdom i år er det hårete innsamlingsmålet.

– Vi jobber kort sagt for at ingen skal ha det så vanskelig at døden blir eneste utvei. Vi gir livslyst til ungdom. Dette ved å hjelpe langt før noe skulle utvikle seg i feil retning, gjennom å gi unge mennesker gode opplevelser. Vi jobber på flere områder, psykisk helse i skolen og lokalsamfunn, på telefontjeneste og chat.

Han synes at skolen er flinkest til å lære elever om antall ribbein mennesker har i stedet for å snakke om hvor mange tanker og følelser vi faktisk har.

– Men nå har jeg definitivt troen på framtiden, smilte han over tildelingen.

Moten viste mye spennende innen mønster, farger og kombinasjoner.

Hår sto naturlig nok også i fokus under 10-års jubileet.

Se flere bilder i galleriet:

Tekst: Guri Haram

Foto: Marianne Otterdahl-Jensen

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Hercules Sägemann Scalp Brush i nye farger

Hercules Sägemann Scalp Brush i nye farger

Scalp Brush fra Hercules Sägemann grer ut håret uten å sitte fast eller rive i håret og gir en behagelig følelse i hodebunnen. Passer alle typer hår.
DRYSTAR 2000, TONDEO – Nå i nye farger

DRYSTAR 2000, TONDEO – Nå i nye farger

DRYSTAR 2000 fra TONDEO er en hårføner med sterk, profesjonell motor og holder opptil 1200 timers bruk, med flere smarte innstillinger for varme.
ghd x Lulu Guinness pink limited edition

ghd x Lulu Guinness pink limited edition

Enda en gang kan du støtte Kreftforeningen og kampen mot brystkreft ved kjøp av ghds pink limited edition - denne gang i samarbeid med designeren Lulu Guinness.
ghd Oval dressing brush

ghd Oval dressing brush

ghd Oval dressing brush er en klassisk hårbørsten med nylonhår som er ideell for den siste finish på enhver frisyre for å tilføre glans og pleie.
Roll-Ka er den nye skånsomme kammen fra Hercules Sägemann

Roll-Ka er den nye skånsomme kammen fra Hercules Sägemann

Roll-Ka fra Hercules Sägemann er en kam med en roller som gjør den skånsom, forenkler kamming samt gjør at den passer ulike typer av produktpåføring.

Nyeste show se flere frisørshow

Sees vi til Salon International 2018 i London?

Sees vi til Salon International 2018 i London?

Salon International slår enda en gang dørene opp for tusenvis av frisører fra hele verden. Som leser av Hair Magazine får du noen eksklusive fordeler.
Innvielse av Davines Village og WWHT i Parma

Innvielse av Davines Village og WWHT i Parma

I løpet av de tre dagene i Parma ble frisørene invitert til en helhetsopplevelse med massevis av hår, bærekraft og finalen i Davines World Style Contest.
Guy Tang demonstrerte fargeteknikker i Oslo

Guy Tang demonstrerte fargeteknikker i Oslo

Guy Tang samlet over 250 engasjerte gjester på Konserthuset i Oslo. De fremmøtte ofret solskinn for fargeteknikker, og fikk se et inspirerende show.
Kevin Murphy - en trendy miljøkjempe

Kevin Murphy - en trendy miljøkjempe

Kevin Murphy og teamet jobber backstage på de største moteukene og driver KEVIN.MURPHY. Vi traff Kevin på Top Hair, der han var et av høydepunktene.
Hair Magazine besøkte Cosmoprof i Bologna

Hair Magazine besøkte Cosmoprof i Bologna

Etter 50 år har Cosmoprof vokst til å bli et av verdens største arrangement i den profesjonelle skjønnhetsbransjen. Les alt om messen her!

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Frisørportretter se flere frisørportretter

Peter Brun

Peter Brun

Peter Vonkunz Brun fra På Håret er nominert til Årets frisør 2016 i region 3, noe han er meget glad og ydmyk over. "Det er jo det største som skjer i løpet av året", sier Brun. Les intervjuet med Peter her.
Frida Andersson

Frida Andersson

2016 var året Frida Andersson ble utnevnt til Årets Frisør i Norge og vant de nasjonale finalene i Color Zoom, American Crew All-Star Challenge og Tendenz Stylist Awards. At Frida elsker utfordringer er ingen hemmelighet, og nå er hennes neste utfordring opplæring for Goldwell på heltid.

Nyeste videoer se flere videoer

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspirasjon til blow out brushes med denne video fra Björn Axén. Her får du innblikk i styling av fire modeller med forskjellig hårlengde og stil.
Har du sett den nye glittertrend?

Har du sett den nye glittertrend?

Gå all-in på glitter og gjør det til en del av din helhetslook ved å bruke det i håret. Du kan gjøre hele håret glitrendeeller velge ut enkelte deler.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Følg med i videoen der Sofia Geideby viser hvordan man lager en enkel, fin og sommerlig frisyre med fletter!
Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston presenterer fem ulike herrefrisyrer som kvinner elsker. Vi kan avsløre at både David Beckham, Brad Pitt og George Clooney er med.
De første hårfønerne i salongene

De første hårfønerne i salongene

Det har skjedd mye med utstyret i frisørsalongene siden de første tørkehjelmene på 1920-tallet flyttet inn og ble en fast bestanddel i salongens inventar. I denne videoen kan du se hvordan de så ut den gang.