LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

EasyUpdate vil revolusjonere frisørbransjen 

Som meget ung fikk Jan Idar Vikse gründerånden over seg og startet frisørsalong. Det skulle danne grunnlaget for datasystemet EasyUpdate.

Jan Idag Vikse har gründet Norges største online timebestillingsportal. Jan Idar Vikse har gründet Norges største online timebestillingsportal. 

De fleste har hørt om EasyUpdate; et modulbasert datasystem med kasse- og bestillingsløsninger. Bak ligger mangeårig gründervirksomhet, litt teknisk kompetanse, samt noen familiefeider på kammerset.

BEKYMRET MOR
Allerede som 19-åring ble Jan Idar Vikse som i dag er 50 år, fra Haugesund lokket til forretningslivet. – Jeg og en kamerat ville «starte noe». Det ble tilfeldigvis frisørsalong fordi kjæresten hans var frisør, sier han.

Salongkonseptet var å ligge litt unna andre i pris. Med en filosofi om å tjene penger først, så investere i å utvikle seg. – Mye skulle på plass, men drømmen gikk i oppfyllelse, sier han. Som 20-åring var planene klare. De måtte formidles til foreldre, og spesielt moren til Vikse var en hard negl. – Jeg bodde hjemme da jeg fortalte min mor at jeg både skulle starte frisørsalong, og at kjæresten min hadde blitt gravid, minnes han.

Moren ble bekymret, og ba hans to eldre brødre snakke ham til vett. – Hun syntes det var uansvarlig bare å skulle starte noe jeg ikke kunne noe om, men det ble stor suksess, og i dag er hun veldig fornøyd. Brødrene mine og. De fant ut at det ikke alltid er så dumt det jeg tenker på, humrer han.

Familien til Jan Idar Vikse var skeptisk i starten, men virksomheten har blitt en stor suksess.Familien til Jan Idar Vikse var skeptisk i starten, men virksomheten har blitt en stor suksess.

FRA SALONG TIL DATASYSTEM
Over en årrekke var han eier av Pyramiden, det som i alt ble fem frisørsalonger hjemme i Haugesund. Samtidig jobbet han som sveiser. Men i 2003 startet han EasyUpdate. EasyUpdate har i dag 15 ansatte, og hadde i fjor en omsetning på rundt 15 millioner kroner. – Jeg er ikke frisørutdannet, men da jeg drev salongene, så jeg hvor tungvinte og kostbare datasystemene var. Derfor begynte jeg å utvikle et selv. Jeg kunne en del om data, men hadde aldri programmert, forteller han.

Etter videreutdanning som webmaster, og med lang administrativ erfaring som butikksjef, diverse styreverv og annet stell, hadde han opparbeidet seg nok innsikt til å vite hva som må til for å revolusjonere frisørbransjen. Ideen var å gjøre frisørhverdagen lettere gjennom å lage et avansert, men brukervennlig system.

– Problemstillingen sto helt klart for meg.Frisører vil utføre det de skal i salongen, uten å sette seg inn i for mye data, forteller han. Grunntanken han hadde under drift av frisørsalonger videreførte han også inn i datasystemet. – Det dreier seg om kvalitet, og ikke minst gode priser og lite dødtid, sier han.

Ambisjonen til Jan Idar Vikse var å skape et produkt som var lavest mulig på pris, og dermed skape volum. Her er han sammen med teamet sitt. Ambisjonen til Jan Idar Vikse var å skape et produkt som var lavest mulig på pris, og dermed skape volum. Her er han sammen med teamet sitt. 

VOKSER MEST
At det plutselig fantes et lett system for frisører, smittet over i oppfatningen av selve produktet. – Folk trodde at det var tomt sammenliknet med tidligere systemer. Men tanken bak er likt Apple. Det skal være brukervennlig, men inneholde mye skjult teknologi, sier han.

De siste årene har han opplevd eksplosiv vekst. EasyUpdate har vært gasellebedrift tre ganger. For å bli gasellebedrift må en oppfylle kriterier om sterk vekst, og godkjente
regnskaper uten røde tall. Den daglig lederen av EasyUpdate takker kundene for den ekspansive veksten. Han mener et godt helhetsprodukt, god pris og fornøyde kunder er suksessoppskriften. – Jungeltelegrafen er den beste måten å vokse på. Vi har benyttet lite oppsøkende salg. I stedet prioriterer vi at kundene får den support de behøver hver gang de ringer. Her finnes ingen dumme spørsmål, understreker han.

Tanken bak bestillingstjenesten er likt Apple. Det skal være brukervennlig, men inneholde mye skjult teknologi. Her viser teamet stolt frem de nye portalene sine.
Tanken bak bestillingstjenesten er likt Apple. Det skal være brukervennlig, men inneholde mye skjult teknologi. Her viser teamet stolt frem de nye portalene sine. 

OPPDATERT KASSASYSTEM
EasyUpdate er navnet på det som i realiteten er en produkt-portefølje. Hovedproduktet er kassaløsningen, en programvare på selve maskinen. Mens EasySky er nettbasert.
– Med online timebooking, bestiller kunden selv time fra sin PC. Produktene kan tilpasses ulike behov. Vi er godkjent av skattemyndighetene, og holder til enhver tid produktene oppdatert mot gjeldende lovverk. I 2017 kom for eksempel ny kassalov om at kassaapparater må byttes ut, eller få oppgradert systemene, sier han. EasyUpdate leverer også utstyr til nye frisørsalonger.

– Vi leverer komplette løsninger, og hjelper de i gang, sier han. I dag er 90 prosent av kundene innen frisør- og hudpleiebransjene. – Vi har et klart mål om å bli markedsledende som leverandør av kassasystemer i velværebransjen, og vi vokser mest. Innen frisørbransjen er vi blant de største allerede, sier han.

Veien til suksessen har vært krevende til tider, og bak ligger mangeårig gründervirksomhet, litt teknisk kompetanse, samt noen familiefeider på kammerset. Veien til suksessen har vært krevende til tider, og bak ligger mangeårig gründervirksomhet, litt teknisk kompetanse, samt noen familiefeider på kammerset. 

LEDIG TIME UTEN KØ
Ved siden av EasyUpdate har gründeren etablert Norges største timebestillingsportal, ledigtime.no. I år har denne nettsiden 10- års jubileum. – Hårklipp kan direktebestilles fra nettsiden, og kunden slipper ventetid. Det er bare å skrive inn navn på salongen, instruerer han. Her får alle i bransjen stå oppført. Mens eksisterende kunder får topplassering i katalogtjenesten, som kan minne om gulesider.

Framover fokuserer EasyUpdate på mobilteknologi, skyløsning, og klargjøring for integrering med andre systemer. Blant annet skal det gis regnskapsførertilgang. – Regnskapstall vil kunne innhentes uten at en må sitte på salongen, forklarer han. Gründeren er glad han valgte å ta sjansen på å starte bedrift allerede som tenåring.

– Jeg har livets skole som utdanning, i tillegg til litt datateknologi. Det gjelder å stå på og jobbe hardt hver eneste dag. Når en driver for seg selv har en aldri helt ferie, men jeg trives med denne livsstilen, avslutter han.

EasyUpdate er skreddersydd til frisør- og velværebransjen.EasyUpdate er skreddersydd til frisør- og velværebransjen.

INFORMASJON
Ledigtime.no er Norges største timebestillingsportal der kunder kan booke alt fra frisørklipp til bilverksted online. Tjenesten fyller 10 år, og er dessuten helt gratis.

EasyTimebok er et onlinebasert verktøy som forenkler turnusplanlegging og oppfyller alle krav til loggføring og oppbevaring av informasjon.

Ledigtime.no er Norges største timebestillingsportal hvor kunder kan booke alt fra frisørklipp til bilverksted online på pc og mobil.
Ledigtime.no er Norges største timebestillingsportal hvor kunder kan booke alt fra frisørklipp til bilverksted online på pc og mobil. 

Besøk easyupdate.no eller ledigtime.no for mer informasjon.

Les også: HeadQuarter i København

Tekst: Guri Haram
Foto: Ida Marie Skeie

Denne artikkelen kan også leses i Hair Magazine, 1. utgave 2017. 

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

KC Professional Color Mask Art

KC Professional Color Mask Art

Color Mask Art er en direktefarge med gelbasert formel som gir et jevnt og glansfullt resultat og vaskes gradvis ut. Finnes i flere farger. Se mer her!
Wet Brush - Limited edition farger

Wet Brush - Limited edition farger

The Wet Brush er super til å løse floker på en skånsom måte og kan brukes i vått eller tørt hår. Finnes nå i tre forskjellige limited edition farger.
ghd  heat protect spray med UV-beskyttelse

ghd heat protect spray med UV-beskyttelse

ghd heat protection med UV-beskyttelse sprayes i fuktig eller tørt hår og beskytte ditt hår når du styler, krøller eller føner. Perfekt til sommeren!
Hercules Sägemann - The Copper Collection

Hercules Sägemann - The Copper Collection

The Copper Collection fra Hercules Sägemann inneholder tre ulike typer av børster.
System Professional med ENERGYCODE™ COMPLEX.

System Professional med ENERGYCODE™ COMPLEX.

Transformér hårets personlighet og energinivå med System Professional med ENERGYCODE™ COMPLEX, som gir et vakkert hår mer mottagelig for styling og farge.

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Hair Magazine besøkte Cosmoprof i Bologna

Hair Magazine besøkte Cosmoprof i Bologna

Etter 50 år har Cosmoprof vokst til å bli et av verdens største arrangement i den profesjonelle skjønnhetsbransjen. Les alt om messen her!
Sesongens trender med Wella Nordic Creative Team

Sesongens trender med Wella Nordic Creative Team

Det var ikke en tom stol i rommet da Hair Magazine ble invitert til en trendvisning med Wella Professionals.
Mote med mening 2018

Mote med mening 2018

På tiende året har Berit Olimb bak frisørsalongen Olimb & Co arrangert Mote Med Mening. Under jubileet på Gamle Logen i Oslo skapte hun nettopp mening til bransjen.
Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

Personlig stil i fokus på TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf

På den internasjonale bransjemessen TOP HAIR - DIE MESSE i Düsseldorf fantes det meste for den som elsker hår i alle fasonger. Les mer og se bildene her!
Eugene Souleiman backstage under NYFW18

Eugene Souleiman backstage under NYFW18

ghd-ambassadøren og Wella Professionals Global Creative Director Eugene Souleiman stylet modellene under New York Fashion Week. La deg inspirere her!

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Ragnar Wilhelm Molde Ødegård

Ragnar Wilhelm Molde Ødegård

Med et vakkert bidrag stakk Ragnar Wilhelm Molde Ødegård av med seieren i Årets Læring 2017. Bli bedre kjent med den unge og lovende frisøren her!
Kjetil Fevang (Q&A)

Kjetil Fevang (Q&A)

Vi stilte 15 spørsmål til vinneren av region 2 og årets publikumspris Kjetil Fevang. Se her hans hjertefølte og interessante svar!

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston presenterer fem ulike herrefrisyrer som kvinner elsker. Vi kan avsløre at både David Beckham, Brad Pitt og George Clooney er med.
De første hårfønerne i salongene

De første hårfønerne i salongene

Det har skjedd mye med utstyret i frisørsalongene siden de første tørkehjelmene på 1920-tallet flyttet inn og ble en fast bestanddel i salongens inventar. I denne videoen kan du se hvordan de så ut den gang.
Björn Axén - How to get the look - Pink waves

Björn Axén - How to get the look - Pink waves

Björn Axén viser lekre festfrisyrer, hvor du kan lære og lage elegante frisyrer på deg eller dine kunder. Se hvordan du lager disse 30-tallsinspirerte bølgene!
Pulp Riot - Paint by numbers

Pulp Riot - Paint by numbers

Pulp Riot har eksplodert på sosiale medier og på veldig kort tid fått over en halv million tilhengere på Instagram. Sjekk ut hvorfor her!
Björn Axén - How to get the look - Romantisk oppsetning

Björn Axén - How to get the look - Romantisk oppsetning

Björn Axén viser deg hvordan du kan lage elegante frisyrer på deg selv eller dine kunder. Se videoen og lær hvordan du lager denne romantiske oppsetningen!