LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Agnes Guldbrandsen - Gevir satser helhjertet på sine ansatte

– Kreativiteten stopper aldri! Så lenge medarbeiderne føler seg trygge og trives, sier Agnes Gulbrandsen, som har hatt stor suksess med Gevir.

Tre frisørsalonger, 39 ansatte og Linn Jøssang Helgeland som businesspartner fra 2017. Mye har skjedd siden 2010. Da startet Agnes Marie Bjørge Gulbrandsen sin første salong på Grünerløkka med fire ansatte. I 2014 åpnet hun en ny salong på Eger Karl Johan og i høsten 2017 åpnet Gevir Boutique dørene i Niels Juells gate 33 på Frogner.
– Jeg stortrives, men har ikke mye fri. Det er mitt valg. Med pasjon og drive er det spennende å lede Gevir konseptet videre. Med tillit, trygghet og gode utviklingsmuligheter for mine ansatte, forteller Agnes.

Hun er engasjert på sine medarbeideres vegne og liker helst å trekke frem dem som løfter Gevir konseptet hver dag.
– De er dyktige og dedikerte. Gjør mye reklamejobber og redaksjonelle oppdrag, i tillegg til å behandle kunder i salongene.

Inspirasjon og utvikling er viktig i yrket som frisør, noe Agnes også synes er viktig for sine frisører.
– Til syvende og sist er yrket et håndverk. Med mestringsfølelse i alle aspekter av faget kommer trygghet og tillit. I tillegg er vi nøye på den enkeltes utvikling i faget og kartlegger én og én i forhold til hvilken retning de trenger økt kunnskap, eller hva de ønsker seg mer kunnskap om. Derfor går det mye tid på samtaler med personalet. Vi arrangerer også regelmessig samlinger for inspirasjon og trening.

Agnes forteller at det er viktig for henne å tenke helhet for bedriften og hvordan alle lærer på best mulig måte.
– Vi bruker hverandre internt og har jevnlig dialoger om ønsker i forhold til opplæring. Jeg investerer mye i opplæring. Gevirs økonomi satser også på reiser i inn- og utland for ekstra påfyll og inspirasjon.

Gevirs salong på Grünerløkka åpnet i 2010 med fire frisører og har i dag 15 ansatte. Fire år senere åpnet hun på Eger Karl Johan og nå sist i fjor på Frogner.Gevirs salong på Grünerløkka åpnet i 2010 med fire frisører og har i dag 15 ansatte. Fire år senere åpnet hun på Eger Karl Johan og nå sist i fjor på Frogner.

Startet tidlig med hår og makeup
Agnes startet sin utdannelse med å være lærling på Kari Jannes Salong på Kløfta. Så dro hun rett på makeupskolen Joe Blasco i Hollywood, i seks måneder. Deretter tok hun Toni & Guy akademiet hos David Wyke i Oslo og jobbet bla. for Adam & Eva og Dugg frisører. Så satset hun helhjertet på freelance virksomhet som stylist med hår og makeup for magasiner, reklame og kjendiser, og opparbeidet seg bred arbeidserfaring og stort nettverk. Hun skapte flotte oppslag i norske magasiner.
– Jeg vet hvor viktig det er for mine frisører å ha påvirkning til egen hverdag og kunne veksle mellom arbeidslister til kursvirksomhet og redaksjonelt arbeid. Gevirs ledere jobber aktivt med å skape en variert arbeidsdag. Frisørene jobber ofte for de viktigste norske motemagasinene, som Costume og ELLE, og mine frisører nå er en forlengelse av hva jeg startet opp. Mote er et eget fag som krever at du setter deg inn i studiet. Man må forstå det, og ville sette seg inn i det.

Kvinnelig stil lenge leve
Agnes mener at redaksjonelle fotojobber er vesentlig for mote- og trender, og at de frisørene og stylistene som skaper uttrykkene er pionérer innenfor fagfeltet. Slik som artikler i interiørblader er med på å påvirke trender for boligstyling.
– Det redaksjonelle bestemmer trendbildet og mote mer enn reklame og markedsføring. I vårt fag er det å være trendsettende mer enn faguttrykket. Det er mange frisyrer som ikke ser ut i måneskinn, med mye kort hår og ekstrem klipp. Da jeg åpnet min første salong var jeg opptatt av det estetiske og det er jeg fortsatt. Man kan ikke barbere en dame på over 50 år på hodet, eller farge inn røde og hvite striper eller bruke rosa. Som frisør har vi oppgaven av å maksimalisere potensialet til hver person, og skape individualitet som er estetisk. Ikke ekstremt.

Å kunne jobbe klassisk og skape feminine utrykk i farge og form er langt vanskeligere enn å skape «overkreativitet».
– Når man ser verdens store hårstylister som friserer kjendiser og A-listen av stjerner, ånder de for skjønnhet og kreativitet. For meg sier det seg selv at man klipper ikke av håret på en voksen dame, da kommer rynker og rundere former enda mer frem så de ser ut som menn. Jeg har aldri skjønt noe av det. Jeg blir trist når jeg møter venninnene til moren min som ser som voksne karer, - de mister sin seksualitet. Kvinner er kvinner, menn er menn, og vi må fremme vårt potensiale.

Gevirs frisører er blant Norges mest benyttete stylister til forsider, redaksjonelle arbeider og reklameoppdrag.Gevirs frisører er blant Norges mest benyttete stylister til forsider, redaksjonelle arbeider og reklameoppdrag.Gevirs frisører er blant Norges mest benyttete stylister til forsider, redaksjonelle arbeider og reklameoppdrag. T.v.: Costume cover: COSTUME Norge No. 10/2017. Hår og makeup: Jens Johan Wiker/Gevir/Style Management. Styling: Anette von Osten/Pudder Agency. Foto: Janne Rugland. T.h.:  For: Voss Line by Kari Traa. Hår og makeup: Linn Linnea/Gevir/Style Management. Foto: Martin Johansen.

Teamfølelse
Som estetiker har Agnes sterke synspunkter som har ført henne langt frem og til suksess. Hennes pågangsmot kommer medarbeiderne til gode som lærer seg faget grundig. Med klipp, farging og se hver person i stolen.
– Hos Gevir er vi flinke til å bruke hverandre i fargekonsultasjoner, og kommuniserer med hverandre som et team. Det skaper trivsel og godt arbeidsmiljø. Vi er opptatt av hvis en frisør er syk, og det kommer en annen håndverker til kunden, må den frisøren kunne gjennomføre samme kvalitet. Det kommer fra god opplæring. I tillegg er vi på stadig søken etter de som er over gjennomsnitt interessert i faget.

Agnes holder teamfølelsen for sine ansatte hellig. Da en leverandør ba henne om å gjøre en jobb med pressen, takket hun nei.
– De forstod ikke at jeg vil kun drive salong, ikke med salg. Gevir er et team, og vi må frem. Vi er alle emosjonelt involverte, derfor går Gevir svært bra. Er det noen som ønsker seg noe mer, da tilrettelegger vi for at det skjer.

Gevir Boutique er en liten, eksklusiv frisørsalong med mye lys på Frogner i Oslo som åpnet i august 2017.Gevir Boutique er en liten, eksklusiv frisørsalong med mye lys på Frogner i Oslo som åpnet i august 2017.

Godt samarbeid med de rette leverandører
Ledelse er sårbart, og det er vanskelig å få en dynamikk med velfungerende trivsel. Det er Agnes svært bevisst på og fremhever for sine frisører å ikke bli for påvirket av det emosjonelle rundt dem.
– Jeg jobber intenst med leverandørene mine. Og jeg vet med sikkerhet at noen synes at jeg er slitsom, ja kanskje noen til og med ikke liker meg så godt. Jeg stiller nemlig krav, noe andre ikke tillater seg. Vi har informasjonsflyt som er rask i dag, og jeg opplever en undervurdering av ansvar. Derfor stiller jeg mer tydelige krav til leverandørene og ber om tettere samarbeid. Vi skaper eventer, får ting til å skje, holder kurs, driver med opplæring og snakker mye sammen. Jeg er helt ærlig. Hvis en selger ikke lærer oss noe, sier jeg i fra. Personer som kommer fra en leverandør må bidra til vekst og utvikling, det er ekstremt viktig. Leverandøren må ha personlig interesse av at jeg og Gevir vokser opp og frem. Derfor føler jeg meg best ivaretatt hos mindre leverandører. I dag har Gevir merkene O&M, Aveda og Oribe samt L’Óréal på farge.

– I forhold til opplæring og engasjement, må man stille seg disse spørsmålene: «Hvorfor skal du klippe deg hos mine frisører og ikke hos nabofrisøren?» Og «hvorfor skal frisørene jobbe hos meg og ikke andre?» Svarene får man ved å lytte og få kunnskapsflyt. Man må være villig til å investere tid i kunder og de man ansetter.

Gevirs frisører er blant Norges mest benyttete stylister til forsider, redaksjonelle arbeider og reklameoppdrag.Gevirs frisører er blant Norges mest benyttete stylister til forsider, redaksjonelle arbeider og reklameoppdrag.T.v.: For: Cubus. Hår og makeup: Linn Linnea/Gevir/Style Management- Foto: Dusan Reljin/Tinagent. T.h.: For: Pearl Octopussy. Hår og makeup: Jens Johan Wiker/Gevir/Style Management. Foto: Trine Hisdal/Tinagent.

Agnes synes det er svært motiverende at all den kunnskapen hun har opparbeidet seg bidrar til at Gevir går så strykende.
– Ja, selvfølgelig! Nylig stylet en av våre ansatte en Versace visning i Milano. Gevir stylistene gjør også de fleste covere her til lands. Samtidig skal mannen i gata få samme behandling som de prominente. Jeg gremmes av forskjellsbehandling. Yrkesstolthet er grunnlaget for Gevirs tankegang.

Agnes kommer med konstante påminnelser om det.
–Det er mye jobb å drive salong. Et livsvalg! Det prøver jeg så langt jeg klarer å smitte over på mine ledere og frisører så deres kundekrets forsetter. Hvis vi forlater hverandre, så drives bedriften i bedriften videre. De har god forståelse for det. Slik gjør vi et godt håndverk på mange områder.

Inspirasjon fra pappa
Agnes har blitt inspirert innen livsfilosofi av sin far.
– Jeg har lært mye av min far, som døde 6. mars i år. På gravstenen hans har jeg skrevet: «Å vite noe når man vet noe, og vite når man ikke vet noe – det er kunnskap.» Min far var håndverker og dyslektiker. Han var født i en toroms leilighet på Torshov og jobbet hardt, men fikk det han ønsket seg. Han jordet meg og oppmuntret meg. «Så dyktig du er» kunne han ofte si. Han virkelig oppløftet meg. Jeg likte meg ikke så godt på skolen, jeg er en person som heller må lære av erfaring. Min usikkerhet på skolen har ført til at jeg har jobbet veldig hardt for å bevise at jeg duger til noe. Det er også viktig for personalet mitt å se det.

Det morsomste for Agnes er å se at hun kan skape så mye for mange ansatte og kunder. Og se at hennes ideer fungerer.
– Gevir er ikke drevet av økonomi. Jeg aner ikke hvor mye vi har omsatt for siste måned. Når jeg investerer, kan jeg ikke telle kroner. Det jeg legger ut, gjenbetaler seg. Det tror jeg på! Man må tørre å se det store bildet. Det er fint å ha flere avdelinger så jeg ikke blir for påvirket av personalet og kan ta profesjonelle valg. Ingen liker å bli holdt i bånd - frihetsfølelse gjør at du yter mer. Det handler om å gi og ta hele veien.

Hos Gevir står skjønnhet og velvære i fokus snarere enn at kreativitet skal være første bud. Vi ønsker å hjelpe deg til å være den vakreste versjonen av deg selv.Innredningen på Gevir Boutique har egen flisbelagt vegg med tropiske planter og papegøyer i glade farger.Hos Gevir står skjønnhet og velvære i fokus snarere enn at kreativitet skal være første bud. Vi ønsker å hjelpe deg til å være den vakreste versjonen av deg selv. Innredningen på Gevir Boutique har egen flisbelagt vegg med tropiske planter og papegøyer i glade farger.

Gevirs frisører er motiverte, sjelden syke og forblir i jobben lenge.
– På Gevir har vi det morsomt og jeg er stolt av personalet mitt, de er kunnskapsrike, flinke mennesker. Jeg satser på dem. Når jeg leser om ledere i store bedrifter som premierer seg selv, drar på kurs og lar de som gjør jobben bli hjemme - da skjønner jeg ingen ting. Det kunne jeg ikke hatt samvittighet til.

Gevirs kalender for høsten 2018 er fylt med mange spennende planer.
– Vi drar på fashion week her og der, og på kurs i New York. De beste hårstylister og  colorister befinner seg i de store byene som New York, Paris, Milano og London. I New York er de estetiske med nydelige farger og mye volum. I London er de mer kreative men på en crazy måte. Gevir får også besøk fra Nathan Walker som jobber som Trevor Sorbie’s hovedkolorist, samt hårstylister fra andre land. Det er ikke alltid vi må dra utenlands.

Agnes synes det er krevende, men spennende at konseptet Gevir vokser og utvikles, og utelukker ikke flere salonger i fremtiden.
– Det ligger mye adrenalin i å utvikle noe og ha mot til å satse. Da jeg åpnet salongen på Eger var jeg gravid og gråt i tre måneder, men var likevel villig til å satse. I august i fjor, åpnet vi Gevir Boutique på Frogner – den minste salongen til nå. Jeg har nå to barn og tre salonger, det holder. Jeg har ikke noen planer om å starte noe mer, men det sa jeg også da jeg åpnet på Grünerløkka. Så fremtiden får vise. Uansett er jeg alltid på utkikk etter dyktige frisører, avslutter Agnes Marie Bjørge Gulbrandsen.

Tekst: Gunhild Bjørnsti
Foto:
Gunhild Bjørnsti (salong), Style Management (frisyrebilder)

 

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Paul Mitchell INVISIBLEWEAR®

Paul Mitchell INVISIBLEWEAR®

INVISIBLEWEAR® fra Paul Mitchell er en kompakt linje med pleie- og stylingprodukter som fokuserer på «skjønnheten i det uperfekte» og det elegant enkle.
Indola Xpress Color

Indola Xpress Color

Indola Xpress Color er en hårfarge med svært rask virketid som gir flotte resultater, perfekt i en travel frisørhverdag. Kommer i 14 nyanser. Les mer her!
Kammer i nye farger og high-tech karbonfiber

Kammer i nye farger og high-tech karbonfiber

Nå kommer JAGUAR A-Line serien av kammer i to nye farger; Rosé og Arctic White, samt Carbon Edition, som er både varmebestandig og antistatisk. Les mer her!
@PurePigments Cool Violet fra Goldwell

@PurePigments Cool Violet fra Goldwell

Opplev den nye @PurePigments Cool Violet til å gjøre enhver look kjøligere! Produktet motarbeider varme nyanser samt tilføyer en «smokey» og grå undertone.
L’Oreál Professionnel introduserer Le Hair Bronzing

L’Oreál Professionnel introduserer Le Hair Bronzing

Nye Le Hair Bronzing fra L'Oréal Professionnel overfører bronzing fra sminkens verden til håret, og lar deg gi håret en naturlig, sol-kysset look.

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Look book med de nominerte til Nordic Hair Awards 2019 - ute nå!

Look book med de nominerte til Nordic Hair Awards 2019 - ute nå!

For å hylle de nominerte i Nordic Hair Awards 2019 har vi skapt en online look book. Her kan du se de nominerte og inspireres av de kreative talentene!
Beauty og business i fokus på Hår & Skjønnhet og Prisfesten 2019

Beauty og business i fokus på Hår & Skjønnhet og Prisfesten 2019

Det var fullt fart under årets gjennomføring av Hår & Skjønnhet og Prisfesten i regi av Norske Frisør- og Velværebedrifter, NFVB. Se mer fra dagen her!
Bli inspirert på Nordic Hair Awards and Expo

Bli inspirert på Nordic Hair Awards and Expo

Her kan du se noen av de spennende showene og visningene som holdes av internasjonale og lokale toppartister på Nordic Hair Awards and Expo i juni!
Hestehale med en tvist - backstage på Dion Lee AW19 under New York Fashion Week

Hestehale med en tvist - backstage på Dion Lee AW19 under New York Fashion Week

Eugene Souleiman, Wella Professionals Global Creative Director, lekte seg med moderisme og gotisk romanse på Dion Lee's visning under New York Fashion Week.
Første International Hairdressing Awards i Madrid

Første International Hairdressing Awards i Madrid

Den første International Hairdressing Awards fant sted i Madrid i og den bød på både en glimrende prisutdeling og et inspirerende runway-show

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Loud Hair

Loud Hair

Loud Hair roper like høyt som navnet, men er liten av størrelse. I konkurranser spiser frisørene gull. Møt daglig leder Thomas Mørk.
Nicci Welsh

Nicci Welsh

Nicci Welsh kommer fra en liten by i England. Det at hun i dag har stylet både Paris Hilton, Nora Jones, Robbie Williams, Aura og danske Nick & Jay har hun seg selv å takke med hennes positive innstilling, og ”stå-på-mot”. Les mer om Nicci Welsh her!

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

Lær å lage en Cornrow hestehale

Lær å lage en Cornrow hestehale

Confessions of a Hairstylist har lagt denne video på YouTube, hvor hun viser hvordan man lager en cornrow hestehale. Se hvordan step by step her!
Basket Weave Braid - tutorial med Sam Villa

Basket Weave Braid - tutorial med Sam Villa

Sam Villa viser hvordan man enkelt kan lage en 'basket weave braid', som skaper et lekkert flettemønster og kan styles til mange forskjellige looks.
Asymmetrisk Pixie Cut med Matt Beck

Asymmetrisk Pixie Cut med Matt Beck

Matt Beck, som driver YouTube-kanalen og bloggen Free Salon Education, viser her hvordan du kan skape en lekker, asymmetrisk bob i Pixie-stil med masse tekstur.
How To Create a Net Braid - Fishnet Braid Tutorial med Sam Villa

How To Create a Net Braid - Fishnet Braid Tutorial med Sam Villa

Når Sam Villa ikke jobber med hår elsker han å fiske, og denne lekre frisyren er inspirert av fiskenett. Se hvordan du kan lage dette "flettenettet" her!
Skap en Donut Braid med Sam Villa

Skap en Donut Braid med Sam Villa

I denne video viser talentfulle Sam Villa hvordan du går fra en hestehale til en donut og til sist samler alle deler i en sjarmerende flette.