LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Auster Salon & Academy

Fagkunnskap og fokus på gode kundeopplevelser er nøkkelen til suksessen.

Brødrene Kim og André Auster ønsker velkommen til Auster Salon & AcademyBrødrene Kim og André Auster ønsker velkommen til Auster Salon & Academy.

Brødrene Kim og André Auster driver familiebedriften videre i 3. generasjon. Jeg møter dem en kald høstmorgen i lokalene på Karl Johans gate 20, stemningen er full av energi og entusiasme. Brødrene brenner for å fortelle om sin familiehistorie; om hår, om utdannelse, om salonger og det å være frisør.
– Vår familiehistorie startet i 1962 da vår bestefar Sven Auster grunnla den første frisørsalongen på Årvoll i Oslo. Der var både herre- og damefrisør samt barbershop, og de var aktive der helt frem til 1973. Frisørsalongen utviklet seg og fikk etterhvert 12 ansatte, og bedriften begynte å vokse betraktelig. Det ble startet opp salong på Veitvet, Storo, Linderud, og Oppsal der mormor Marina drev parfymeri og damefrisør i samme lokaler, og videre kom salongen i Hegdehaugsveien, forklarer Kim engasjert.

I 2008 ble Auster Salon & Academy tildelt en pris for "Salon Entrepreneur of the year" under Global Salon Business Awards på Kodac Theater i Los Angeles.I 2008 ble Auster Salon & Academy tildelt en pris for "Salon Entrepreneur of the year" under Global Salon Business Awards på Kodac Theater i Los Angeles.

Frisører i generasjoner
Foreldrene til André og Kim er også frisører, og brødrene endte selv opp med samme profesjon. – Selv faren til vår bestefar, viste seg å være frisør. Jeg fant et gammelt bilde av ham fra Kristiansand i 1933 der han barbert en kunde i sin egen salong, sier Kim. Han har funnet frem tidlige familiebilder og ser hvordan den røde tråden går igjen med interessen for hår.
Foreldrene er fortsatt aktivt med i bedriften, faren Helge er daglig leder og moren Rina har hovedansvar for personalet. Familiebåndene er sterke i Auster Salon & Academy. Utdannelse er grunnleggende.
– For oss alle er utdannelse det viktigste. Vi er et kommersielt brand, med fokus på høy kvalitet, og alle er velkomne, forklarer André.
Man trenger ikke nødvendigvis frisørutdannelse for å starte på Auster Academy. Studentene kan komme “rett fra gata”, selv om det rekrutteres fra offentlige og private skoler. I høst har de 44 lærlinger i systemet, og det går årlig ut mellom 10- 20 studenter med svennebrevet.
– Vi startet Auster Academy i 2007 med 30 studenter, det har vært gjennom snittsantallet årlig siden den gang. Vår bestefar stod også på med mye opplæring, som ble videreført av mamma og pappa, så det er snakk om hundrevis av lærlinger som Auster har utdannet til frisører opp gjennom årene.

Artikkelen er lengre - les hele intervjuet med Auster Salon & Academy i vårt online magasin her!

Nyeste produkter se flere produktnyheter

L'Oréal Professionnel introduserer INOA Balayage Ambré

L'Oréal Professionnel introduserer INOA Balayage Ambré

I anledning av INOAs 10-års jubileum introduserer L'Oréal Professionnel nå servicen INOA Balayage Ambré med fire nyanser av rav for den perfekte tone.
Celeb Luxury Colorditioner i 10 nyanser hos HeadBrands

Celeb Luxury Colorditioner i 10 nyanser hos HeadBrands

Gem Lite Colorditioner er en pigmentert, fargebevarende og styrkende balsam, som gjenoppbygger og reparerer bindingene i håret. Finnes hos HeadBrands.
Nye Cera Wandbar stylingverktøy

Nye Cera Wandbar stylingverktøy

Cera Wandbar er et smidig stylingverkøy som takket være den ergonomiske vinkel gir masse stylingmuligheter uten å belaste håndledd, skuldre eller albue. Les mer her!
CUTRIN BIO+ - velvære for hodebunnen

CUTRIN BIO+ - velvære for hodebunnen

CUTRIN BIO+ er en pleieserie som behandler tørr hodebunn, flass og håravfall skånsomt og effektivt. Nå relanseres serien i nye forpakninger. Se mer her!
SEB MAN - hårpleieserie for menn fra Sebastian Professional

SEB MAN - hårpleieserie for menn fra Sebastian Professional

Sebastian Professional lanserer SEB MAN, en serie for menn med produkter til hår og skjegg, skapt med fokus hva det betyr å være en mann i dagens samfunn. Se mer her!

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Goldwell show på Hårmessen 2018

Goldwell show på Hårmessen 2018

Goldwell inviterte til et forrykende hårshow på Hårmessen 2018 i Stavanger og viste en rekke nydelige, inspirerende og kreative avant-garde frisyrer.
Wella Professionals første TrendVision Creative Retrerat Experience

Wella Professionals første TrendVision Creative Retrerat Experience

Wella Professionals internasjonale TrendVision 2018 gikk av stabelen i Lisboa, og frisører fra hele verden var samlet til en Creative Retreat Experience. Se mer her!
Salon International 2018 - europeisk frisørmesse

Salon International 2018 - europeisk frisørmesse

Frisører, leverandører og inspiratorer fra hele Europa møttes for å mingle, mens de tok del i de seneste trends fra noen av bransjens stjerner.
Glamour og luksus på Gold Show i København

Glamour og luksus på Gold Show i København

Motehuset Gold bød 800 frisører fra hele verden til gallakvelden Gold International Show, sirkusartister og flere nye lanseringer i København.
En hel helg med HeadBrands

En hel helg med HeadBrands

Mer en 250 frisører var kommet fra alle Nordens hjørner for å være med på den aller første HeadBrands Xperience – og for en opplevelse det var! En hel helg fylt med inspirasjon, trender og noe for enhver smak.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Nicci Welsh

Nicci Welsh

Nicci Welsh kommer fra en liten by i England. Det at hun i dag har stylet både Paris Hilton, Nora Jones, Robbie Williams, Aura og danske Nick & Jay har hun seg selv å takke med hennes positive innstilling, og ”stå-på-mot”. Les mer om Nicci Welsh her!
Studio Bliss

Studio Bliss

Da Wenche Lillelid skulle bli mor for andre gang, hadde jobben gjort henne utbrent. To år senere gjenfant hun frisør-lykken med Studio Bliss i Lyngdal.

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

How to: Shadow Roots hårfarge - video tutorial

How to: Shadow Roots hårfarge - video tutorial

I denne videoen viser Jenny Strebe og Viola Landsky, Schwarzkopf Professional Colourist, hvordan man skaper en reverse balayage med shadow roots. Se video her!
Juleinspirert hestehale med ghd

Juleinspirert hestehale med ghd

ghd viser i denne video hvordan du kan lage en lekker, bølget hestehale med hårpynt, perfekt til julens fester. Se video her!
Naturlige og teksturerte bølger med ghd

Naturlige og teksturerte bølger med ghd

I denne video viser ghd hvordan du får den såkalte "I woke up like this"-look. Naturlige og teksturerte bølger for en kul og sexy look. Se videoen her!
Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

I denne tutorial viser den dyktige Benjamin Martin tre ulike oppsetninger for langt hår som passer perfekt til bryllup, feiringer, jul og nyttårsfester!
ghd "how to" - perfekte bølger med rettetang

ghd "how to" - perfekte bølger med rettetang

I denne video viser ghd hvordan man skaper det perfekte wavy hår med en rettetang.