LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Blondie Salongen - økologisk og plantebasert hårpleie i Kristiansand 

Frisør Anne Christine Kator har skapt en 50-tallsinspirert, økologisk skjønnhetsoase i hjertet av Kristiansand. Hun har satset helhjertet, og samarbeidet med Aveda ble som å komme hjem.

Blondie Salongen - økologisk og plantebasert hårpleie i Kristiansand

Anne Christine Kator jobbet på Dugg salongen på Grünerløkka, men fikk lyst til å starte for seg selv og flytte tilbake til hjembyen Kristiansand. Der fant hun et lokale i Henrik Wergelandsgate som tilhørte en urmaker som skulle gå av med pensjon.  Det var stort og kjedelig, men hun så potensialet.

– Jeg likte de store vinduene, de minnet meg om Dugg salongen ved Birkelunden i Oslo. Der var det så luftig at jeg følte jeg stod på gata og klippet.

For å gjenskape den stilen var det mye oppussingsarbeid som måtte til.
– Jeg startet med å strippe hele lokalet. Åpne det nedsenkete taket, rive opp teppene,  slipe ned gulvet og mette det med epoxy. Da oppdaget jeg til min store overraskelse at overflaten var ujevn, men totalutseendet ble fint. Dessuten synes det ikke om man søler på det. Blondie salongen kan være et ekte arbeidslaboratorium!

Innredningen av Blondie salongen er en herlig kombinasjon av røff, rå, industristil med amerikanske 50-talls elementer og Avedas spirituelle touch.Innredningen av Blondie salongen er en herlig kombinasjon av røff, rå, industristil med amerikanske 50-talls elementer og Avedas spirituelle touch.

Gulvet gir et visst industrielt preg, det samme med detaljer i taket og et metallrør som fungerer som lampe. Det er rått og tøft, som Anne Christine liker, men hun har kombinert interiøret med pastellgrønne vegger og egne objekter, det meste inspirert fra Amerika og 1950-tallet.
– Jeg bodde to år i Los Angeles og ble betatt av stilen der. Jeg er også fascinert av amerikansk Googie som er futuristisk arkitektur inspirert av bil-kultur, jetfly, roboter og Science Fiction.

Kreativ mix av dekorative elementer
Toalettet er en åpenbaring med plakater av Marilyn Monroe, en modellbil av den gode, gamle amerikanske sorten, i kombinasjon med Aveda Chakraspray, Buddha lysestake og et modellhode med kul caps i dyrisk mønster. Og planter, de kommer til uttrykk i hele lokalet. Ved speilene hvor kundene sitter, og som grønn pryd i store krukker. På den knallgule resepsjonen står også en mindre plante, en kaktus.
– Selve resepsjonen er en fargeklatt og er inspirert av Amerikansk 60-talls design. Boblete, med rund form og helblank i gult. Jeg liker amerikansk «plastic» til en viss grad.

På disken står også et Buddha hode, Chakrasprayene til Aveda og visdomskort som beskriver temaet for de ulike energisentraene i kroppen.
– Jeg kan tilby velvære-behandling hvor kundene starter med å lukte på sprayene, og velge seg ut tre varianter. Så lukke øynene, velge ut sin favoritt og lese kortet for det utvalgte chakra [energipunktet]. Favorittlukten følges opp i behandlingen som en rød tråd og blir en del av et rituale. Alt er gjennomtenkt hos Aveda.

En stor gul resepsjonsdisk setter deg i godt humør.En stor gul resepsjonsdisk setter deg i godt humør.

Toalettet er en herlig mix av Marilyn Monroe plakater, Buddha lysestake, en amerikansk bilmodell og Chakraspray.Toalettet er en herlig mix av Marilyn Monroe plakater, Buddha lysestake, en amerikansk bilmodell og Chakraspray.

Holistisk tilnærming
Aveda er en amerikansk serie basert på indisk ayurvedisk tankegang, derav navnet. Alle ingredienser er økologiske og plantebaserte.
– Grunnleggeren var østerriksk, og han dro på reise til India en gang han var syk. Der møtte han en shaman som fortalte at han skulle reise til USA og starte et økologisk hår- og skjønnhetsmerke. Hans mor var herbalist (utdannet innen planter) så tanken var ikke helt overveldende. Som sagt så gjort, og Aveda er i dag et verdensomspennende merke, og kjent som en pioner innen økologisk skjønnhetspleie.

For Anne Christine ble møtet med Aveda som å komme hjem.
– Merket er økologisk, miljøbevisst og bærekraftig, de har noe større i sikte. Samtidig som man ikke gir avkall på det tøffe og kreative, forklarer en engasjert Anne Christine.

Anne Christine er opptatt av økologi og gjenbruk og sitter her i en rød vintage-stol. Anne Christine er opptatt av økologi og gjenbruk og sitter her i en rød vintage-stol. 

Anne Christine drar ofte på kurs for påfyll av inspirerende foredragsholdere. Visjonen er å utvide og trappe opp tempoet. Hun stiller seg opp bak disken, og for moro skuer utover Henrik Wergelandsgate. Noen nye frisører i sikte?
– Jeg har stort lokale, god plass og jeg vil at det skal koke litt her, så jeg har ansatt en ny og dyktig frisør fra høsten av. Jeg gleder meg! Flere kan komme til, det er målet. Profilen min er å ha det gøy, senke skuldrene, skape og slappe av sammen, avslutter Anne Christine Kator.

Tekst og foto: Gunnhild Bjørnsti

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Paul Mitchell INVISIBLEWEAR®

Paul Mitchell INVISIBLEWEAR®

INVISIBLEWEAR® fra Paul Mitchell er en kompakt linje med pleie- og stylingprodukter som fokuserer på «skjønnheten i det uperfekte» og det elegant enkle.
Indola Xpress Color

Indola Xpress Color

Indola Xpress Color er en hårfarge med svært rask virketid som gir flotte resultater, perfekt i en travel frisørhverdag. Kommer i 14 nyanser. Les mer her!
Kammer i nye farger og high-tech karbonfiber

Kammer i nye farger og high-tech karbonfiber

Nå kommer JAGUAR A-Line serien av kammer i to nye farger; Rosé og Arctic White, samt Carbon Edition, som er både varmebestandig og antistatisk. Les mer her!
@PurePigments Cool Violet fra Goldwell

@PurePigments Cool Violet fra Goldwell

Opplev den nye @PurePigments Cool Violet til å gjøre enhver look kjøligere! Produktet motarbeider varme nyanser samt tilføyer en «smokey» og grå undertone.
L’Oreál Professionnel introduserer Le Hair Bronzing

L’Oreál Professionnel introduserer Le Hair Bronzing

Nye Le Hair Bronzing fra L'Oréal Professionnel overfører bronzing fra sminkens verden til håret, og lar deg gi håret en naturlig, sol-kysset look.

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Look book med de nominerte til Nordic Hair Awards 2019 - ute nå!

Look book med de nominerte til Nordic Hair Awards 2019 - ute nå!

For å hylle de nominerte i Nordic Hair Awards 2019 har vi skapt en online look book. Her kan du se de nominerte og inspireres av de kreative talentene!
Beauty og business i fokus på Hår & Skjønnhet og Prisfesten 2019

Beauty og business i fokus på Hår & Skjønnhet og Prisfesten 2019

Det var fullt fart under årets gjennomføring av Hår & Skjønnhet og Prisfesten i regi av Norske Frisør- og Velværebedrifter, NFVB. Se mer fra dagen her!
Bli inspirert på Nordic Hair Awards and Expo

Bli inspirert på Nordic Hair Awards and Expo

Her kan du se noen av de spennende showene og visningene som holdes av internasjonale og lokale toppartister på Nordic Hair Awards and Expo i juni!
Hestehale med en tvist - backstage på Dion Lee AW19 under New York Fashion Week

Hestehale med en tvist - backstage på Dion Lee AW19 under New York Fashion Week

Eugene Souleiman, Wella Professionals Global Creative Director, lekte seg med moderisme og gotisk romanse på Dion Lee's visning under New York Fashion Week.
Første International Hairdressing Awards i Madrid

Første International Hairdressing Awards i Madrid

Den første International Hairdressing Awards fant sted i Madrid i og den bød på både en glimrende prisutdeling og et inspirerende runway-show

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Randi Askim Eriksen

Randi Askim Eriksen

Bli kjent med den prisvinnende frisøren Randi, som driver Petite frisørene og brenner for å sende lærlinger til NM, og er opptatt av å motivere og engasjere de ansatte.
Kenneth Solbakken (Q&A)

Kenneth Solbakken (Q&A)

Vi stilte vinneren av Årets Frisør 2016, Region 1 - Kenneth Solbakken 15 spørsmål om hans tanker rundt seieren, karriere og planer videre. Se de kreative vinnerbildene og hva han svarte her.

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

Lær å lage en Cornrow hestehale

Lær å lage en Cornrow hestehale

Confessions of a Hairstylist har lagt denne video på YouTube, hvor hun viser hvordan man lager en cornrow hestehale. Se hvordan step by step her!
Basket Weave Braid - tutorial med Sam Villa

Basket Weave Braid - tutorial med Sam Villa

Sam Villa viser hvordan man enkelt kan lage en 'basket weave braid', som skaper et lekkert flettemønster og kan styles til mange forskjellige looks.
Asymmetrisk Pixie Cut med Matt Beck

Asymmetrisk Pixie Cut med Matt Beck

Matt Beck, som driver YouTube-kanalen og bloggen Free Salon Education, viser her hvordan du kan skape en lekker, asymmetrisk bob i Pixie-stil med masse tekstur.
How To Create a Net Braid - Fishnet Braid Tutorial med Sam Villa

How To Create a Net Braid - Fishnet Braid Tutorial med Sam Villa

Når Sam Villa ikke jobber med hår elsker han å fiske, og denne lekre frisyren er inspirert av fiskenett. Se hvordan du kan lage dette "flettenettet" her!
Skap en Donut Braid med Sam Villa

Skap en Donut Braid med Sam Villa

I denne video viser talentfulle Sam Villa hvordan du går fra en hestehale til en donut og til sist samler alle deler i en sjarmerende flette.