LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Blondie Salongen - økologisk og plantebasert hårpleie i Kristiansand 

Frisør Anne Christine Kator har skapt en 50-tallsinspirert, økologisk skjønnhetsoase i hjertet av Kristiansand. Hun har satset helhjertet, og samarbeidet med Aveda ble som å komme hjem.

Blondie Salongen - økologisk og plantebasert hårpleie i Kristiansand

Anne Christine Kator jobbet på Dugg salongen på Grünerløkka, men fikk lyst til å starte for seg selv og flytte tilbake til hjembyen Kristiansand. Der fant hun et lokale i Henrik Wergelandsgate som tilhørte en urmaker som skulle gå av med pensjon.  Det var stort og kjedelig, men hun så potensialet.

– Jeg likte de store vinduene, de minnet meg om Dugg salongen ved Birkelunden i Oslo. Der var det så luftig at jeg følte jeg stod på gata og klippet.

For å gjenskape den stilen var det mye oppussingsarbeid som måtte til.
– Jeg startet med å strippe hele lokalet. Åpne det nedsenkete taket, rive opp teppene,  slipe ned gulvet og mette det med epoxy. Da oppdaget jeg til min store overraskelse at overflaten var ujevn, men totalutseendet ble fint. Dessuten synes det ikke om man søler på det. Blondie salongen kan være et ekte arbeidslaboratorium!

Innredningen av Blondie salongen er en herlig kombinasjon av røff, rå, industristil med amerikanske 50-talls elementer og Avedas spirituelle touch.Innredningen av Blondie salongen er en herlig kombinasjon av røff, rå, industristil med amerikanske 50-talls elementer og Avedas spirituelle touch.

Gulvet gir et visst industrielt preg, det samme med detaljer i taket og et metallrør som fungerer som lampe. Det er rått og tøft, som Anne Christine liker, men hun har kombinert interiøret med pastellgrønne vegger og egne objekter, det meste inspirert fra Amerika og 1950-tallet.
– Jeg bodde to år i Los Angeles og ble betatt av stilen der. Jeg er også fascinert av amerikansk Googie som er futuristisk arkitektur inspirert av bil-kultur, jetfly, roboter og Science Fiction.

Kreativ mix av dekorative elementer
Toalettet er en åpenbaring med plakater av Marilyn Monroe, en modellbil av den gode, gamle amerikanske sorten, i kombinasjon med Aveda Chakraspray, Buddha lysestake og et modellhode med kul caps i dyrisk mønster. Og planter, de kommer til uttrykk i hele lokalet. Ved speilene hvor kundene sitter, og som grønn pryd i store krukker. På den knallgule resepsjonen står også en mindre plante, en kaktus.
– Selve resepsjonen er en fargeklatt og er inspirert av Amerikansk 60-talls design. Boblete, med rund form og helblank i gult. Jeg liker amerikansk «plastic» til en viss grad.

På disken står også et Buddha hode, Chakrasprayene til Aveda og visdomskort som beskriver temaet for de ulike energisentraene i kroppen.
– Jeg kan tilby velvære-behandling hvor kundene starter med å lukte på sprayene, og velge seg ut tre varianter. Så lukke øynene, velge ut sin favoritt og lese kortet for det utvalgte chakra [energipunktet]. Favorittlukten følges opp i behandlingen som en rød tråd og blir en del av et rituale. Alt er gjennomtenkt hos Aveda.

En stor gul resepsjonsdisk setter deg i godt humør.En stor gul resepsjonsdisk setter deg i godt humør.

Toalettet er en herlig mix av Marilyn Monroe plakater, Buddha lysestake, en amerikansk bilmodell og Chakraspray.Toalettet er en herlig mix av Marilyn Monroe plakater, Buddha lysestake, en amerikansk bilmodell og Chakraspray.

Holistisk tilnærming
Aveda er en amerikansk serie basert på indisk ayurvedisk tankegang, derav navnet. Alle ingredienser er økologiske og plantebaserte.
– Grunnleggeren var østerriksk, og han dro på reise til India en gang han var syk. Der møtte han en shaman som fortalte at han skulle reise til USA og starte et økologisk hår- og skjønnhetsmerke. Hans mor var herbalist (utdannet innen planter) så tanken var ikke helt overveldende. Som sagt så gjort, og Aveda er i dag et verdensomspennende merke, og kjent som en pioner innen økologisk skjønnhetspleie.

For Anne Christine ble møtet med Aveda som å komme hjem.
– Merket er økologisk, miljøbevisst og bærekraftig, de har noe større i sikte. Samtidig som man ikke gir avkall på det tøffe og kreative, forklarer en engasjert Anne Christine.

Anne Christine er opptatt av økologi og gjenbruk og sitter her i en rød vintage-stol. Anne Christine er opptatt av økologi og gjenbruk og sitter her i en rød vintage-stol. 

Anne Christine drar ofte på kurs for påfyll av inspirerende foredragsholdere. Visjonen er å utvide og trappe opp tempoet. Hun stiller seg opp bak disken, og for moro skuer utover Henrik Wergelandsgate. Noen nye frisører i sikte?
– Jeg har stort lokale, god plass og jeg vil at det skal koke litt her, så jeg har ansatt en ny og dyktig frisør fra høsten av. Jeg gleder meg! Flere kan komme til, det er målet. Profilen min er å ha det gøy, senke skuldrene, skape og slappe av sammen, avslutter Anne Christine Kator.

Tekst og foto: Gunnhild Bjørnsti

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Nyhet fra ZENZ - ZENZ Organic Hair Spa

Nyhet fra ZENZ - ZENZ Organic Hair Spa

ZENZ tar enda et skritt mot en mer miljøvennlig frisørbransje med den nye ZENZ Organic Hair Spa som er designet til å gjøre hårbehandlinger mer effektive.
To nye EIMI Oils fra Wella Professionals

To nye EIMI Oils fra Wella Professionals

Wella Professionals lanserer nå to nye oljer fra EIMI. Gel-stylingoljen Cocktail Me og den spraybare håroljen Oil Spritz.
RefectoCil Eyelash lift – for et intensivt og åpent blikk

RefectoCil Eyelash lift – for et intensivt og åpent blikk

RefectoCil Eyelash Lift gjør det mulig å skape den perfekte åpne looken uten mascara. Behandlingen løfter vippene og vippene til å se lengre og fyldigere ut.
Wella Professionals introduserer Insta Recharge

Wella Professionals introduserer Insta Recharge

Nå introduserer Wella Professionals de nye Insta Recharge root concealers, som dekker ettervekst og grå hår, så dine kunder kan bevare fargen mellom besøkene.
Bohemian Collection fra Jaguar i limited edition

Bohemian Collection fra Jaguar i limited edition

Jaguar Bohemian Collection inneholder saksene Boho Dream og Boho Chic, som er dekorert i bohemsk stil. Saksene er skarpe og har gode klippeegenskaper og holdbarhet.

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Goldwell show på Hårmessen 2018

Goldwell show på Hårmessen 2018

Goldwell inviterte til et forrykende hårshow på Hårmessen 2018 i Stavanger og viste en rekke nydelige, inspirerende og kreative avant-garde frisyrer.
Wella Professionals første TrendVision Creative Retrerat Experience

Wella Professionals første TrendVision Creative Retrerat Experience

Wella Professionals internasjonale TrendVision 2018 gikk av stabelen i Lisboa, og frisører fra hele verden var samlet til en Creative Retreat Experience. Se mer her!
Salon International 2018 - europeisk frisørmesse

Salon International 2018 - europeisk frisørmesse

Frisører, leverandører og inspiratorer fra hele Europa møttes for å mingle, mens de tok del i de seneste trends fra noen av bransjens stjerner.
Glamour og luksus på Gold Show i København

Glamour og luksus på Gold Show i København

Motehuset Gold bød 800 frisører fra hele verden til gallakvelden Gold International Show, sirkusartister og flere nye lanseringer i København.
En hel helg med HeadBrands

En hel helg med HeadBrands

Mer en 250 frisører var kommet fra alle Nordens hjørner for å være med på den aller første HeadBrands Xperience – og for en opplevelse det var! En hel helg fylt med inspirasjon, trender og noe for enhver smak.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Berit Olimb

Berit Olimb

Med sitt bankende hjerte og store samfunnsengasjement er Berit Olimb bak Mote Med Mening en inspirasjon frisører til å fortsette i «verdens beste yrke».
Nikola Grozdic (Q&A)

Nikola Grozdic (Q&A)

Årets hårstylist 2015 ble Nikola Grozdic. Hair Magazine var nysgjerrig på hvordan han har blitt en meget ettertraktet hårstylist til motemagasinene i Norge. Vi stilte han våre 15 spørsmål! Klikk her for å lese hva han svarte.

Nyeste videoer se flere videoer

ghd "how to" - perfekte bølger med rettetang

ghd "how to" - perfekte bølger med rettetang

I denne video viser ghd hvordan man skaper det perfekte wavy hår med en rettetang.
Lær å lage en parykk med Redken

Lær å lage en parykk med Redken

Halloween er her snart, og om ikke lenge skal kostymet være klart. Mange kostymer trenger en tilhørende frisyre, og her lærer du hvordan du kan lage din helt egne parykk.
Lær deg mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lær deg mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Bli med på et 9 minutters web-seminaret og lær om teknologien som gjør Koleston Perfect Me+ unik og se hvordan produktet fungerer. Finn seminaret her!
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspirasjon til blow out brushes med denne video fra Björn Axén. Her får du innblikk i styling av fire modeller med forskjellig hårlengde og stil.
Har du sett den nye glittertrend?

Har du sett den nye glittertrend?

Gå all-in på glitter og gjør det til en del av din helhetslook ved å bruke det i håret. Du kan gjøre hele håret glitrendeeller velge ut enkelte deler.