LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Blondie Salongen - økologisk og plantebasert hårpleie i Kristiansand 

Frisør Anne Christine Kator har skapt en 50-tallsinspirert, økologisk skjønnhetsoase i hjertet av Kristiansand. Hun har satset helhjertet, og samarbeidet med Aveda ble som å komme hjem.

Blondie Salongen - økologisk og plantebasert hårpleie i Kristiansand

Anne Christine Kator jobbet på Dugg salongen på Grünerløkka, men fikk lyst til å starte for seg selv og flytte tilbake til hjembyen Kristiansand. Der fant hun et lokale i Henrik Wergelandsgate som tilhørte en urmaker som skulle gå av med pensjon.  Det var stort og kjedelig, men hun så potensialet.

– Jeg likte de store vinduene, de minnet meg om Dugg salongen ved Birkelunden i Oslo. Der var det så luftig at jeg følte jeg stod på gata og klippet.

For å gjenskape den stilen var det mye oppussingsarbeid som måtte til.
– Jeg startet med å strippe hele lokalet. Åpne det nedsenkete taket, rive opp teppene,  slipe ned gulvet og mette det med epoxy. Da oppdaget jeg til min store overraskelse at overflaten var ujevn, men totalutseendet ble fint. Dessuten synes det ikke om man søler på det. Blondie salongen kan være et ekte arbeidslaboratorium!

Innredningen av Blondie salongen er en herlig kombinasjon av røff, rå, industristil med amerikanske 50-talls elementer og Avedas spirituelle touch.Innredningen av Blondie salongen er en herlig kombinasjon av røff, rå, industristil med amerikanske 50-talls elementer og Avedas spirituelle touch.

Gulvet gir et visst industrielt preg, det samme med detaljer i taket og et metallrør som fungerer som lampe. Det er rått og tøft, som Anne Christine liker, men hun har kombinert interiøret med pastellgrønne vegger og egne objekter, det meste inspirert fra Amerika og 1950-tallet.
– Jeg bodde to år i Los Angeles og ble betatt av stilen der. Jeg er også fascinert av amerikansk Googie som er futuristisk arkitektur inspirert av bil-kultur, jetfly, roboter og Science Fiction.

Kreativ mix av dekorative elementer
Toalettet er en åpenbaring med plakater av Marilyn Monroe, en modellbil av den gode, gamle amerikanske sorten, i kombinasjon med Aveda Chakraspray, Buddha lysestake og et modellhode med kul caps i dyrisk mønster. Og planter, de kommer til uttrykk i hele lokalet. Ved speilene hvor kundene sitter, og som grønn pryd i store krukker. På den knallgule resepsjonen står også en mindre plante, en kaktus.
– Selve resepsjonen er en fargeklatt og er inspirert av Amerikansk 60-talls design. Boblete, med rund form og helblank i gult. Jeg liker amerikansk «plastic» til en viss grad.

På disken står også et Buddha hode, Chakrasprayene til Aveda og visdomskort som beskriver temaet for de ulike energisentraene i kroppen.
– Jeg kan tilby velvære-behandling hvor kundene starter med å lukte på sprayene, og velge seg ut tre varianter. Så lukke øynene, velge ut sin favoritt og lese kortet for det utvalgte chakra [energipunktet]. Favorittlukten følges opp i behandlingen som en rød tråd og blir en del av et rituale. Alt er gjennomtenkt hos Aveda.

En stor gul resepsjonsdisk setter deg i godt humør.En stor gul resepsjonsdisk setter deg i godt humør.

Toalettet er en herlig mix av Marilyn Monroe plakater, Buddha lysestake, en amerikansk bilmodell og Chakraspray.Toalettet er en herlig mix av Marilyn Monroe plakater, Buddha lysestake, en amerikansk bilmodell og Chakraspray.

Holistisk tilnærming
Aveda er en amerikansk serie basert på indisk ayurvedisk tankegang, derav navnet. Alle ingredienser er økologiske og plantebaserte.
– Grunnleggeren var østerriksk, og han dro på reise til India en gang han var syk. Der møtte han en shaman som fortalte at han skulle reise til USA og starte et økologisk hår- og skjønnhetsmerke. Hans mor var herbalist (utdannet innen planter) så tanken var ikke helt overveldende. Som sagt så gjort, og Aveda er i dag et verdensomspennende merke, og kjent som en pioner innen økologisk skjønnhetspleie.

For Anne Christine ble møtet med Aveda som å komme hjem.
– Merket er økologisk, miljøbevisst og bærekraftig, de har noe større i sikte. Samtidig som man ikke gir avkall på det tøffe og kreative, forklarer en engasjert Anne Christine.

Anne Christine er opptatt av økologi og gjenbruk og sitter her i en rød vintage-stol. Anne Christine er opptatt av økologi og gjenbruk og sitter her i en rød vintage-stol. 

Anne Christine drar ofte på kurs for påfyll av inspirerende foredragsholdere. Visjonen er å utvide og trappe opp tempoet. Hun stiller seg opp bak disken, og for moro skuer utover Henrik Wergelandsgate. Noen nye frisører i sikte?
– Jeg har stort lokale, god plass og jeg vil at det skal koke litt her, så jeg har ansatt en ny og dyktig frisør fra høsten av. Jeg gleder meg! Flere kan komme til, det er målet. Profilen min er å ha det gøy, senke skuldrene, skape og slappe av sammen, avslutter Anne Christine Kator.

Tekst og foto: Gunnhild Bjørnsti

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Hercules Sägemann Scalp Brush i nye farger

Hercules Sägemann Scalp Brush i nye farger

Scalp Brush fra Hercules Sägemann grer ut håret uten å sitte fast eller rive i håret og gir en behagelig følelse i hodebunnen. Passer alle typer hår.
DRYSTAR 2000, TONDEO – Nå i nye farger

DRYSTAR 2000, TONDEO – Nå i nye farger

DRYSTAR 2000 fra TONDEO er en hårføner med sterk, profesjonell motor og holder opptil 1200 timers bruk, med flere smarte innstillinger for varme.
ghd x Lulu Guinness pink limited edition

ghd x Lulu Guinness pink limited edition

Enda en gang kan du støtte Kreftforeningen og kampen mot brystkreft ved kjøp av ghds pink limited edition - denne gang i samarbeid med designeren Lulu Guinness.
ghd Oval dressing brush

ghd Oval dressing brush

ghd Oval dressing brush er en klassisk hårbørsten med nylonhår som er ideell for den siste finish på enhver frisyre for å tilføre glans og pleie.
Roll-Ka er den nye skånsomme kammen fra Hercules Sägemann

Roll-Ka er den nye skånsomme kammen fra Hercules Sägemann

Roll-Ka fra Hercules Sägemann er en kam med en roller som gjør den skånsom, forenkler kamming samt gjør at den passer ulike typer av produktpåføring.

Nyeste show se flere frisørshow

Sees vi til Salon International 2018 i London?

Sees vi til Salon International 2018 i London?

Salon International slår enda en gang dørene opp for tusenvis av frisører fra hele verden. Som leser av Hair Magazine får du noen eksklusive fordeler.
Innvielse av Davines Village og WWHT i Parma

Innvielse av Davines Village og WWHT i Parma

I løpet av de tre dagene i Parma ble frisørene invitert til en helhetsopplevelse med massevis av hår, bærekraft og finalen i Davines World Style Contest.
Guy Tang demonstrerte fargeteknikker i Oslo

Guy Tang demonstrerte fargeteknikker i Oslo

Guy Tang samlet over 250 engasjerte gjester på Konserthuset i Oslo. De fremmøtte ofret solskinn for fargeteknikker, og fikk se et inspirerende show.
Kevin Murphy - en trendy miljøkjempe

Kevin Murphy - en trendy miljøkjempe

Kevin Murphy og teamet jobber backstage på de største moteukene og driver KEVIN.MURPHY. Vi traff Kevin på Top Hair, der han var et av høydepunktene.
Hair Magazine besøkte Cosmoprof i Bologna

Hair Magazine besøkte Cosmoprof i Bologna

Etter 50 år har Cosmoprof vokst til å bli et av verdens største arrangement i den profesjonelle skjønnhetsbransjen. Les alt om messen her!

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Frisørportretter se flere frisørportretter

Berit Olimb

Berit Olimb

Med sitt bankende hjerte og store samfunnsengasjement er Berit Olimb bak Mote Med Mening en inspirasjon frisører til å fortsette i «verdens beste yrke».
Nicci Welsh

Nicci Welsh

Nicci Welsh kommer fra en liten by i England. Det at hun i dag har stylet både Paris Hilton, Nora Jones, Robbie Williams, Aura og danske Nick & Jay har hun seg selv å takke med hennes positive innstilling, og ”stå-på-mot”. Les mer om Nicci Welsh her!

Nyeste videoer se flere videoer

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspirasjon til blow out brushes med denne video fra Björn Axén. Her får du innblikk i styling av fire modeller med forskjellig hårlengde og stil.
Har du sett den nye glittertrend?

Har du sett den nye glittertrend?

Gå all-in på glitter og gjør det til en del av din helhetslook ved å bruke det i håret. Du kan gjøre hele håret glitrendeeller velge ut enkelte deler.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Følg med i videoen der Sofia Geideby viser hvordan man lager en enkel, fin og sommerlig frisyre med fletter!
Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston presenterer fem ulike herrefrisyrer som kvinner elsker. Vi kan avsløre at både David Beckham, Brad Pitt og George Clooney er med.
De første hårfønerne i salongene

De første hårfønerne i salongene

Det har skjedd mye med utstyret i frisørsalongene siden de første tørkehjelmene på 1920-tallet flyttet inn og ble en fast bestanddel i salongens inventar. I denne videoen kan du se hvordan de så ut den gang.