LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Fant lykken på ny med Studio Bliss

Da salongeier Wenche Lillelid skulle bli mamma for andre gang, hadde jobben kjørt henne helt ned. To år senere gjenfant hun frisør-lykken gjennom «Studio Bliss», i dag en pulserende salong midt i hjertet av Lyngdal.

Studio Bliss i Lyngdal

I sørlandsvakre Lyngdal driver Wenche Lillelid «Studio Bliss» sammen med seks ansatte. Det har hun gjort i fire år. Men lenge hadde hun lagt frisøryrket på hyllen.

Gikk i kjelleren
Det hele startet med frisørutdanning i Kristiansand, før Wenche ble lærling i hjembygda Lyngdal. Hun pendlet 1,5 timer fram og tilbake med buss.
– I 2008 åpnet jeg min første salong i Lyngdal. Jeg visste at jeg ville hjem igjen, sier hun.

Men jobben ble til et jag som endte i kollaps.
– Jeg jobbet meg nesten i hjel. Det gikk i ett til klokken 19 hver dag, deretter måtte jeg ta hånd om barnet mitt. Da jeg ble andregangsgravid, ønsket jeg mer tid med den nyfødte og solgte salongen samme dag som fødselen, forteller 33-åringen.

Les hele artikkelen i vårt online magasin her!

Året var 2012, og hun tok permisjon i to år.
– Jeg var likevel lenge bestemt på at jeg ikke skulle klippe lenger. Jeg klippet ikke engang mamma, pappa, søster eller bror. Jeg var langt nede i kjelleren, innrømmer hun. 
Kundene savnet den blide frisøren, og det vokste på henne. Etter permisjonen kjente hun igjen gnisten etter frisøryrket. Utbrentheten forsvant, og hun åpnet «Studio Bliss» midt i Lyngdal sentrum. Lokalet på 160 kvadratmeter er situert rett over gaten for forrige salong.
– Til den nye salongen ville jeg ha et navn med betydning. «Bliss» betyr «lykke». Det falt naturlig for meg, og nå elsker jeg jobben min, stråler hun.

Wenche Lillelid driver Studio BlissStudio Bliss tilbyr alt fra alt fra hårklipp til kjemisk peelingWenche Lillelid driver Studio Bliss, som består av en miks av frisører, fotterapeut og en hudterapeut, som tilbyr alt fra massasje til kjemisk peeling.

Annerledes konsept
Da hun drev forrige salong, falt mye på henne. Derfor ønsket hun nå et annerledes konsept, med flere folk å spille på.
– Det er vanskelig å få tak i frisører i min by. Jeg hadde stått mye alene ved sykemeldinger, i tillegg var ventetiden på to måneder. Men med et nytt studio kunne jeg ha flere funksjoner, og timene ville fylles opp i forhold til åpningstiden, forteller hun.

Ingen av dagens ansatte jobber fulltid.
– Vi skal ha det greit på jobb, uten «hønesnakk». Det fungerer veldig bra. Men vi ønsker helt klart menn, særlig en barberer. Det er mange barberere i de store byene, men i Lyngdal er vi om lag 8500 innbyggere og ingen barberer har dukket opp. Til gjengjeld er det et nydelig sted helt i sør ved Lindesnes. Vi har fine hvite strender, lokker hun.

Studi Bliss liger i sørlandsvakre Lyngdal

Artikkelen er lengre, les hele artikkelen i vårt online magasin. Klikk her!

Tekst: Guri Haram
Foto: Aina Regina Efterstøl

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Gold - Metamorphic Salon System - fra HeadBrands

Gold - Metamorphic Salon System - fra HeadBrands

Metamorhic Salon System fra HeadBrands inneholder behandlingene Healing Bond og Vitamin Miracle som bevarer og styrker håret og sørger for langvarig fargeresultat.
SYSTEM Professional introduserer SYSTEM Man

SYSTEM Professional introduserer SYSTEM Man

Man er en hårpleieserie for menn fra SYSTEM Professional som inneholder pleiende produkter som dekker ethvert behov og sikrer et sunt og sterkt hår.
KC Luxima fra KC Professional - Nå hos HeadBrands

KC Luxima fra KC Professional - Nå hos HeadBrands

KC lanserer de helt nye fargene Metallic Duos samt utvidelsen av serien Luxima med Earth Tones og Pure Pastels som åpner opp for farge for enhver smak.
ghd julegaveesker

ghd julegaveesker

Et lekkert utvalg gavesett i gull med stylingverktøy fra ghd med profesjonell ytelse til ethvert behov er perfekte julegaver, uansett hvem det er til!
EFFORTLESS fra Sebastian Professional

EFFORTLESS fra Sebastian Professional

Nye Effortless fra Sebastian Professional gir deg kreativ frihet og allsidighet, og mulighet til å skape en 'perfekt-uperfekt' look raskt og enkelt.

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Aveda Congress i Minneapolis

Aveda Congress i Minneapolis

I forbindelse med Avedas 40-årsjubileum ble den største kongressen hittil i Avedas historie avholdt i Minneapolis, Minnesota, og Hair Magazine fikk være med.
Hair Trends 2018 i Trondheim

Hair Trends 2018 i Trondheim

Norges største trendvisning for frisører ble arrangert i Trondheim, med flere show, visninger og tips for hår, styling og produkter. Les mer og se bilder fra kvelden her!
Inspirasjon og gresk kultur på Schwarzkopf Professionals Creative Weekend

Inspirasjon og gresk kultur på Schwarzkopf Professionals Creative Weekend

Nesten 100 frisører fra Norge og Sverige tilbragte helgen i Athen når Schwarzkopf Professional arrangerte årets Creative Weekend. Les om og se bilder fra den inspirerende helgen:
ColorMANIA på Goldwell Global Zoom i Toronto

ColorMANIA på Goldwell Global Zoom i Toronto

Goldwells store, årlige happening, Global Zoom, gikk i år av stabelen i den kanadiske byen Toronto. De 3.000 frisørene til stede fikk oppleve et event i verdensklasse med fullt fokus på farge i all sin prakt.
Med ghd backstage til New York Fashion Week

Med ghd backstage til New York Fashion Week

ghd var stolt sponsor da det skulle styles hår til Jeremy Scotts fashionshow under New York Fashion Week. Mannen i spissen var Eugene Souleiman.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Marta Spizewska

Marta Spizewska

Reiser, glamorøse shows og utdannelse verden over. Hair Magazine stjal litt tid med Marta Spizewska, kreativ sjef for Wella i Norden.
Vi Van Vu (Q&A)

Vi Van Vu (Q&A)

Navnet blir større og større innenfor bransjen, og snart konkurrerer hun internasjonalt i Stockholm. VI har stilt Color Zoom-vinner Vi Van Vu 15 spørsmål. Les alle svarene her!

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

Lær å lage en parykk med Redken

Lær å lage en parykk med Redken

Halloween er her snart, og om ikke lenge skal kostymet være klart. Mange kostymer trenger en tilhørende frisyre, og her lærer du hvordan du kan lage din helt egne parykk.
Lær deg mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Lær deg mer om Wella Professionals Koleston Perfect Me+

Bli med på et 9 minutters web-seminaret og lær om teknologien som gjør Koleston Perfect Me+ unik og se hvordan produktet fungerer. Finn seminaret her!
Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspirasjon til blow out brushes med denne video fra Björn Axén. Her får du innblikk i styling av fire modeller med forskjellig hårlengde og stil.
Har du sett den nye glittertrend?

Har du sett den nye glittertrend?

Gå all-in på glitter og gjør det til en del av din helhetslook ved å bruke det i håret. Du kan gjøre hele håret glitrendeeller velge ut enkelte deler.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Følg med i videoen der Sofia Geideby viser hvordan man lager en enkel, fin og sommerlig frisyre med fletter!