LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Fant lykken på ny med Studio Bliss

Da salongeier Wenche Lillelid skulle bli mamma for andre gang, hadde jobben kjørt henne helt ned. To år senere gjenfant hun frisør-lykken gjennom «Studio Bliss», i dag en pulserende salong midt i hjertet av Lyngdal.

Studio Bliss i Lyngdal

I sørlandsvakre Lyngdal driver Wenche Lillelid «Studio Bliss» sammen med seks ansatte. Det har hun gjort i fire år. Men lenge hadde hun lagt frisøryrket på hyllen.

Gikk i kjelleren
Det hele startet med frisørutdanning i Kristiansand, før Wenche ble lærling i hjembygda Lyngdal. Hun pendlet 1,5 timer fram og tilbake med buss.
– I 2008 åpnet jeg min første salong i Lyngdal. Jeg visste at jeg ville hjem igjen, sier hun.

Men jobben ble til et jag som endte i kollaps.
– Jeg jobbet meg nesten i hjel. Det gikk i ett til klokken 19 hver dag, deretter måtte jeg ta hånd om barnet mitt. Da jeg ble andregangsgravid, ønsket jeg mer tid med den nyfødte og solgte salongen samme dag som fødselen, forteller 33-åringen.

Les hele artikkelen i vårt online magasin her!

Året var 2012, og hun tok permisjon i to år.
– Jeg var likevel lenge bestemt på at jeg ikke skulle klippe lenger. Jeg klippet ikke engang mamma, pappa, søster eller bror. Jeg var langt nede i kjelleren, innrømmer hun. 
Kundene savnet den blide frisøren, og det vokste på henne. Etter permisjonen kjente hun igjen gnisten etter frisøryrket. Utbrentheten forsvant, og hun åpnet «Studio Bliss» midt i Lyngdal sentrum. Lokalet på 160 kvadratmeter er situert rett over gaten for forrige salong.
– Til den nye salongen ville jeg ha et navn med betydning. «Bliss» betyr «lykke». Det falt naturlig for meg, og nå elsker jeg jobben min, stråler hun.

Wenche Lillelid driver Studio BlissStudio Bliss tilbyr alt fra alt fra hårklipp til kjemisk peelingWenche Lillelid driver Studio Bliss, som består av en miks av frisører, fotterapeut og en hudterapeut, som tilbyr alt fra massasje til kjemisk peeling.

Annerledes konsept
Da hun drev forrige salong, falt mye på henne. Derfor ønsket hun nå et annerledes konsept, med flere folk å spille på.
– Det er vanskelig å få tak i frisører i min by. Jeg hadde stått mye alene ved sykemeldinger, i tillegg var ventetiden på to måneder. Men med et nytt studio kunne jeg ha flere funksjoner, og timene ville fylles opp i forhold til åpningstiden, forteller hun.

Ingen av dagens ansatte jobber fulltid.
– Vi skal ha det greit på jobb, uten «hønesnakk». Det fungerer veldig bra. Men vi ønsker helt klart menn, særlig en barberer. Det er mange barberere i de store byene, men i Lyngdal er vi om lag 8500 innbyggere og ingen barberer har dukket opp. Til gjengjeld er det et nydelig sted helt i sør ved Lindesnes. Vi har fine hvite strender, lokker hun.

Studi Bliss liger i sørlandsvakre Lyngdal

Artikkelen er lengre, les hele artikkelen i vårt online magasin. Klikk her!

Tekst: Guri Haram
Foto: Aina Regina Efterstøl

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

ghd Pink Limited Edition

ghd Pink Limited Edition

ghd og Lulu Guiness står sammen i kampen mot brystkreft, og introduserer nå Pink Limited Edition. For hvert solgte produkt doneres det til Rosa sløyfe.
ghd Oval dressing brush

ghd Oval dressing brush

ghd Oval dressing brush er en klassisk hårbørsten med nylonhår som er ideell for den siste finish på enhver frisyre for å tilføre glans og pleie.
Roll-Ka er den nye skånsomme kammen fra Hercules Sägemann

Roll-Ka er den nye skånsomme kammen fra Hercules Sägemann

Roll-Ka fra Hercules Sägemann er en kam med en roller som gjør den skånsom, forenkler kamming samt gjør at den passer ulike typer av produktpåføring.
The Wet Detangler - siste nytt hos Tangle Teezer

The Wet Detangler - siste nytt hos Tangle Teezer

Den nye børste fra Tangle Teezer er spesielt designet til å fleksibelt gre håret ut når det er vått og floket uten å skade håret. Kommer i fire farger.
Caring Body Wash fra Nõberu of Sweden

Caring Body Wash fra Nõberu of Sweden

Nõberu of Swedens nye Caring Body Wash rengjør effektivt, har en behagelig duft og inneholder naturlie oljer som fukter huden. Finnes i tre dufter.

Nyeste show se flere frisørshow

Innvielse av Davines Village og WWHT i Parma

Innvielse av Davines Village og WWHT i Parma

I løpet av de tre dagene i Parma ble frisørene invitert til en helhetsopplevelse med massevis av hår, bærekraft og finalen i Davines World Style Contest.
Guy Tang demonstrerte fargeteknikker i Oslo

Guy Tang demonstrerte fargeteknikker i Oslo

Guy Tang samlet over 250 engasjerte gjester på Konserthuset i Oslo. De fremmøtte ofret solskinn for fargeteknikker, og fikk se et inspirerende show.
Kevin Murphy - en trendy miljøkjempe

Kevin Murphy - en trendy miljøkjempe

Kevin Murphy og teamet jobber backstage på de største moteukene og driver KEVIN.MURPHY. Vi traff Kevin på Top Hair, der han var et av høydepunktene.
Hair Magazine besøkte Cosmoprof i Bologna

Hair Magazine besøkte Cosmoprof i Bologna

Etter 50 år har Cosmoprof vokst til å bli et av verdens største arrangement i den profesjonelle skjønnhetsbransjen. Les alt om messen her!
Sesongens trender med Wella Nordic Creative Team

Sesongens trender med Wella Nordic Creative Team

Det var ikke en tom stol i rommet da Hair Magazine ble invitert til en trendvisning med Wella Professionals.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Frisørportretter se flere frisørportretter

Svetlana Jouini

Svetlana Jouini

På kort tid lærte hun norsk, tok nok svennebrevet og åpnet Studio S Style i. Da salongen åpnet i 2003 var hun eneste ansatte - I dag er det 8 ansatte i et fantastisk team. Les historien om Svetlana og hennes vei til den internasjonale Color Zoom-finalen i Stockholm.
Ann-Eli Borgen (Q&A)

Ann-Eli Borgen (Q&A)

Vi stilte vinneren av Region 1 under årets frisør 2015 - Ann-Eli Strickert Borgen 15 spørsmål! Se hennes flotte vinnerbilder og hva hun svarte her.

Nyeste videoer se flere videoer

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Björn Axén - How to get the look - Blow out brushes

Få inspirasjon til blow out brushes med denne video fra Björn Axén. Her får du innblikk i styling av fire modeller med forskjellig hårlengde og stil.
Har du sett den nye glittertrend?

Har du sett den nye glittertrend?

Gå all-in på glitter og gjør det til en del av din helhetslook ved å bruke det i håret. Du kan gjøre hele håret glitrendeeller velge ut enkelte deler.
Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Björn Axén - How to get the look - Bohemiske flette

Følg med i videoen der Sofia Geideby viser hvordan man lager en enkel, fin og sommerlig frisyre med fletter!
Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston: Herrefrisyrene som kvinner elsker

Stylisten Ashley Weston presenterer fem ulike herrefrisyrer som kvinner elsker. Vi kan avsløre at både David Beckham, Brad Pitt og George Clooney er med.
De første hårfønerne i salongene

De første hårfønerne i salongene

Det har skjedd mye med utstyret i frisørsalongene siden de første tørkehjelmene på 1920-tallet flyttet inn og ble en fast bestanddel i salongens inventar. I denne videoen kan du se hvordan de så ut den gang.