LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Fant lykken på ny med Studio Bliss

Da salongeier Wenche Lillelid skulle bli mamma for andre gang, hadde jobben kjørt henne helt ned. To år senere gjenfant hun frisør-lykken gjennom «Studio Bliss», i dag en pulserende salong midt i hjertet av Lyngdal.

Studio Bliss i Lyngdal

I sørlandsvakre Lyngdal driver Wenche Lillelid «Studio Bliss» sammen med seks ansatte. Det har hun gjort i fire år. Men lenge hadde hun lagt frisøryrket på hyllen.

Gikk i kjelleren
Det hele startet med frisørutdanning i Kristiansand, før Wenche ble lærling i hjembygda Lyngdal. Hun pendlet 1,5 timer fram og tilbake med buss.
– I 2008 åpnet jeg min første salong i Lyngdal. Jeg visste at jeg ville hjem igjen, sier hun.

Men jobben ble til et jag som endte i kollaps.
– Jeg jobbet meg nesten i hjel. Det gikk i ett til klokken 19 hver dag, deretter måtte jeg ta hånd om barnet mitt. Da jeg ble andregangsgravid, ønsket jeg mer tid med den nyfødte og solgte salongen samme dag som fødselen, forteller 33-åringen.

Les hele artikkelen i vårt online magasin her!

Året var 2012, og hun tok permisjon i to år.
– Jeg var likevel lenge bestemt på at jeg ikke skulle klippe lenger. Jeg klippet ikke engang mamma, pappa, søster eller bror. Jeg var langt nede i kjelleren, innrømmer hun. 
Kundene savnet den blide frisøren, og det vokste på henne. Etter permisjonen kjente hun igjen gnisten etter frisøryrket. Utbrentheten forsvant, og hun åpnet «Studio Bliss» midt i Lyngdal sentrum. Lokalet på 160 kvadratmeter er situert rett over gaten for forrige salong.
– Til den nye salongen ville jeg ha et navn med betydning. «Bliss» betyr «lykke». Det falt naturlig for meg, og nå elsker jeg jobben min, stråler hun.

Wenche Lillelid driver Studio BlissStudio Bliss tilbyr alt fra alt fra hårklipp til kjemisk peelingWenche Lillelid driver Studio Bliss, som består av en miks av frisører, fotterapeut og en hudterapeut, som tilbyr alt fra massasje til kjemisk peeling.

Annerledes konsept
Da hun drev forrige salong, falt mye på henne. Derfor ønsket hun nå et annerledes konsept, med flere folk å spille på.
– Det er vanskelig å få tak i frisører i min by. Jeg hadde stått mye alene ved sykemeldinger, i tillegg var ventetiden på to måneder. Men med et nytt studio kunne jeg ha flere funksjoner, og timene ville fylles opp i forhold til åpningstiden, forteller hun.

Ingen av dagens ansatte jobber fulltid.
– Vi skal ha det greit på jobb, uten «hønesnakk». Det fungerer veldig bra. Men vi ønsker helt klart menn, særlig en barberer. Det er mange barberere i de store byene, men i Lyngdal er vi om lag 8500 innbyggere og ingen barberer har dukket opp. Til gjengjeld er det et nydelig sted helt i sør ved Lindesnes. Vi har fine hvite strender, lokker hun.

Studi Bliss liger i sørlandsvakre Lyngdal

Artikkelen er lengre, les hele artikkelen i vårt online magasin. Klikk her!

Tekst: Guri Haram
Foto: Aina Regina Efterstøl

Nyeste produkter se flere produktnyheter

L'Oréal Professionnel introduserer INOA Balayage Ambré

L'Oréal Professionnel introduserer INOA Balayage Ambré

I anledning av INOAs 10-års jubileum introduserer L'Oréal Professionnel nå servicen INOA Balayage Ambré med fire nyanser av rav for den perfekte tone.
Celeb Luxury Colorditioner i 10 nyanser hos HeadBrands

Celeb Luxury Colorditioner i 10 nyanser hos HeadBrands

Gem Lite Colorditioner er en pigmentert, fargebevarende og styrkende balsam, som gjenoppbygger og reparerer bindingene i håret. Finnes hos HeadBrands.
Nye Cera Wandbar stylingverktøy

Nye Cera Wandbar stylingverktøy

Cera Wandbar er et smidig stylingverkøy som takket være den ergonomiske vinkel gir masse stylingmuligheter uten å belaste håndledd, skuldre eller albue. Les mer her!
CUTRIN BIO+ - velvære for hodebunnen

CUTRIN BIO+ - velvære for hodebunnen

CUTRIN BIO+ er en pleieserie som behandler tørr hodebunn, flass og håravfall skånsomt og effektivt. Nå relanseres serien i nye forpakninger. Se mer her!
SEB MAN - hårpleieserie for menn fra Sebastian Professional

SEB MAN - hårpleieserie for menn fra Sebastian Professional

Sebastian Professional lanserer SEB MAN, en serie for menn med produkter til hår og skjegg, skapt med fokus hva det betyr å være en mann i dagens samfunn. Se mer her!

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Goldwell show på Hårmessen 2018

Goldwell show på Hårmessen 2018

Goldwell inviterte til et forrykende hårshow på Hårmessen 2018 i Stavanger og viste en rekke nydelige, inspirerende og kreative avant-garde frisyrer.
Wella Professionals første TrendVision Creative Retrerat Experience

Wella Professionals første TrendVision Creative Retrerat Experience

Wella Professionals internasjonale TrendVision 2018 gikk av stabelen i Lisboa, og frisører fra hele verden var samlet til en Creative Retreat Experience. Se mer her!
Salon International 2018 - europeisk frisørmesse

Salon International 2018 - europeisk frisørmesse

Frisører, leverandører og inspiratorer fra hele Europa møttes for å mingle, mens de tok del i de seneste trends fra noen av bransjens stjerner.
Glamour og luksus på Gold Show i København

Glamour og luksus på Gold Show i København

Motehuset Gold bød 800 frisører fra hele verden til gallakvelden Gold International Show, sirkusartister og flere nye lanseringer i København.
En hel helg med HeadBrands

En hel helg med HeadBrands

Mer en 250 frisører var kommet fra alle Nordens hjørner for å være med på den aller første HeadBrands Xperience – og for en opplevelse det var! En hel helg fylt med inspirasjon, trender og noe for enhver smak.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Anne Sophie Villumsen

Anne Sophie Villumsen

Anne-sophhie villumsen utviklet en allergi for de kjemiske hårproduktene mens hun var lærling. Gjennom hele sin karriere har hun søkt nye veier og mer miljøvennelige produkter.
PåHåret - Bogstadveien

PåHåret - Bogstadveien

Vi har besøkt PåHåret, Bogstadveien og forsøker å finne ut hvordan de har blitt et av Norges mestvinnende frisørkonsern. Få et innblikk i deres strategier og arbeidsmetoder, og se hvordan de gir kunder det lille ekstra - hver gang!

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

How to: Shadow Roots hårfarge - video tutorial

How to: Shadow Roots hårfarge - video tutorial

I denne videoen viser Jenny Strebe og Viola Landsky, Schwarzkopf Professional Colourist, hvordan man skaper en reverse balayage med shadow roots. Se video her!
Juleinspirert hestehale med ghd

Juleinspirert hestehale med ghd

ghd viser i denne video hvordan du kan lage en lekker, bølget hestehale med hårpynt, perfekt til julens fester. Se video her!
Naturlige og teksturerte bølger med ghd

Naturlige og teksturerte bølger med ghd

I denne video viser ghd hvordan du får den såkalte "I woke up like this"-look. Naturlige og teksturerte bølger for en kul og sexy look. Se videoen her!
Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

I denne tutorial viser den dyktige Benjamin Martin tre ulike oppsetninger for langt hår som passer perfekt til bryllup, feiringer, jul og nyttårsfester!
ghd "how to" - perfekte bølger med rettetang

ghd "how to" - perfekte bølger med rettetang

I denne video viser ghd hvordan man skaper det perfekte wavy hår med en rettetang.