LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Fra klassisk til røff

Doddy Hjorvarsdóttir Bache har mange års erfaring med å endre kvinners stil. Og kundene elsker «bli ny»-konseptet hun har med seg til Norge. Ann-Beth Freuchen får makeover for første gang. Med sitt nordiske utseende, kommunefargede hår og lyse øyebryn skal hun straks forvandles til en «power lady», men det vet hun ikke selv.

– Jeg har bestandig vært klassisk, sier hun innledningsvis. Nå har Doddy lovet å få meg til å se yngre ut. Å få noe bedre ut av meg, sier hun fra stolen.

«For meg er du min inspirasjon; ønsket om å få frem det beste i deg», sier Doddy när Ann-Beths sitter i stolen. Hun studerer klær og helhet før de går i gang.

Mange reiser
På Artestia Spa Majorstuen i Oslo har den erfarne frisøren og makeupartisten Doddy et rom hvor hun tar imot kunder. Rommet har godt sminkelys og en behagelig atmosfære. Til Norge kommer hun åtte til ti dager hver måned. Det har hun gjort i mange år. Tidligere har hun vært frisør- og sminkør for Sissel Kyrkjebø fra den gangen sangstjernen var pur ung 20-åring. Hun har også reist og jobbet med kronprinsparet i flere år, blant annet reiste hun med kronprinsesse Mette-Marit til Afrika. Likeledes har hun vært personlig assistent for den tidligere islandske presidenten Vigdis Finnbogadóttir under alle hennes reiser, i den 16 år lange presidentperioden. Her fungerte hun som hoffdame, kammerjomfru i tillegg til å stå for hår og makeup. Doddy har derfor hilst på fire amerikanske presidenter; Reagen, Bush senior, Nixon og Clinton. Hjemme i Danmark har hun siden 1987 drevet salongen Monsoon i den hyggelige bydelen Frederiksberg i København. Hun bruker også mye tid på storfamilien.

– Oslo er mitt fristed. Etter mange år har jeg fått et stort sosialt nettverk med fantastiske venninner. Jeg elsker å være her. Jeg har fått tilbud om å holde til andre steder enn Artesia, men det har jeg ikke villet. Her starter hver dag med trening før totalt fire daglige kunder får makeover, forteller hun.

Eget sminkemerke
Hver kunde har et åpent sinn, og lyst på forandring ifølge Doddy. Den største kundegruppen er kvinner mellom 30- og 60 år. De yngste er bare 14 år, og har typisk fått makeover i konfirmasjons- eller fødselsdagsgave.

– Mor vil gjerne at de skal lære seg makeup, sier hun.

Les hele artikkelen i vårt online magasin her!

Da hun kom hadde Ann-Beth Freuchen blant annet lyse bryn. – Det viktigste er å se personen og bli inspirert, i stedet for å lage om for å lage om, sier Doddy Hjorvarsdóttir Bache.Da hun kom hadde Ann-Beth Freuchen blant annet lyse bryn. – Det viktigste er å se personen og bli inspirert, i stedet for å lage om for å lage om, sier Doddy Hjorvarsdóttir Bache.

Ann-Beth Freuchen har fått lysere hår, og passende mørk øyesminke for kontrast.– Jeg føler meg så fin på håret, smiler Ann-Beth sammen med sin frisør.Ann-Beth Freuchen har fått lysere hår, og passende mørk øyesminke for kontrast. – Jeg føler meg så fin på håret, smiler Ann-Beth sammen med sin frisør.

Tekst: Guri Haram
Foto: Jan-Erik Eriksen

Artikkelen er lengre, les hele artikkelen i vårt online magasin. Klikk her!

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Ny startpakke til salongen fra Pickedout Concept

Ny startpakke til salongen fra Pickedout Concept

Produktene inngår i en aktuell startpakke fra Pickedout. Startpakken og sortimentet varierer etter sesong og etterspørsel.
Velkommen til Cutrins nye fargeverden - Aurora

Velkommen til Cutrins nye fargeverden - Aurora

Cutrin Norge er stolte av å lansere sin nye stolthet AURORA, som består av et komplett fargehus av permanente farger.
Special 1 - Hair & Bodyshampo fra Cutrin

Special 1 - Hair & Bodyshampo fra Cutrin

Cutrin lanserer en ny spennende sulfatfri shampo som er rensende, pleiende og som tilfører fuktighet til hud og hår. Den kan kjøper for 129,- og kommer på 250 ml flasker.
ghd presenterer gold styler

ghd presenterer gold styler

ghd presenterer den nye ghd gold®, den profesjonelle styleren som gir et rettere, glattere og sunnere hår, med teknologi som sikrer den ultimate prestasjon.
TIGI SMOOTH MOVER – nå hos HeadBrands

TIGI SMOOTH MOVER – nå hos HeadBrands

TIGIs nye Smooth Mover er en luksuriøs barberingskrem med olier som hjelper barberbladets bevegelse for en smidigere barbering uten å irritere huden.

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

CPHFW18 - Cim Mahony Studio stylet hår til Cecilie Bahnsen

CPHFW18 - Cim Mahony Studio stylet hår til Cecilie Bahnsen

Cim Mahony Studio, sammen med L'Oréal Professionnel, stylet naturlig og ungdommeligt hår til Cecilie Bahnsens visning på Copenhagen Fashion Week.
Trendrapport fra Oslo Runway 2018

Trendrapport fra Oslo Runway 2018

Oslo Runway 2018 viste romantiske krøller, naturlig fall, oppsatt hår i knuter. Kreativiteten kom tydeligst frem gjennom fletter, dyser og vifter.
Sebastian Professional x Designers Remix AW18

Sebastian Professional x Designers Remix AW18

Årets mest trendy uker er i gang! Hair Magazine var på plass når Sebastian Professional stylet hår til Designers Remix's AW18-visning under Copenhagen Fashion Week.
L'Oréal Professionnel lanserte naturlige nyheter i Paris

L'Oréal Professionnel lanserte naturlige nyheter i Paris

Stilikoner, Instagramvennlige drinker og innovative lanseringer stod på agendaen når L'Oréal Professionnel inviterte til presseevent på den trendy klubben Les Bains i Paris.
Bli med Goldwell og KMS til Global Zoom 2018 i Toronto!

Bli med Goldwell og KMS til Global Zoom 2018 i Toronto!

Bli med Goldwell og KMS til Global Zoom '18 i Toronto i Canada! Opplev Color Zoom Live Challenge, Business Sessions, The Gala Show og Global Zoom festene.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Nicci Welsh

Nicci Welsh

Nicci Welsh kommer fra en liten by i England. Det at hun i dag har stylet både Paris Hilton, Nora Jones, Robbie Williams, Aura og danske Nick & Jay har hun seg selv å takke med hennes positive innstilling, og ”stå-på-mot”. Les mer om Nicci Welsh her!
Doddy Hjorvarsdóttir Bache

Doddy Hjorvarsdóttir Bache

Doddy Hjorvarsdóttir Bache har mange års erfaring i å endre kvinners stil. På Artestia Spa i Oslo tar den erfarne frisøren og makeupartisten imot kunder.

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

De første hårfønerne i salongene

De første hårfønerne i salongene

Det har skjedd mye med utstyret i frisørsalongene siden de første tørkehjelmene på 1920-tallet flyttet inn og ble en fast bestanddel i salongens inventar. I denne videoen kan du se hvordan de så ut den gang.
Björn Axén - How to get the look - Pink waves

Björn Axén - How to get the look - Pink waves

Björn Axén viser lekre festfrisyrer, hvor du kan lære og lage elegante frisyrer på deg eller dine kunder. Se hvordan du lager disse 30-tallsinspirerte bølgene!
Pulp Riot - Paint by numbers

Pulp Riot - Paint by numbers

Pulp Riot har eksplodert på sosiale medier og på veldig kort tid fått over en halv million tilhengere på Instagram. Sjekk ut hvorfor her!
Björn Axén - How to get the look - Romantisk oppsetning

Björn Axén - How to get the look - Romantisk oppsetning

Björn Axén viser deg hvordan du kan lage elegante frisyrer på deg selv eller dine kunder. Se videoen og lær hvordan du lager denne romantiske oppsetningen!
Hair Magazine deltok på Salon International 2017

Hair Magazine deltok på Salon International 2017

Hair Magazine var på plass ved dette års Salon International. Se en liten video fra messen her.