LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Kenneth Solbakken - Vinner av Årets Frisør 2016, Region 1

Hvor jobber du nå og hvor lenge har du vært der?
Jeg jobber for tiden i Blow Hairdressing som er mitt eget konsept.

Hva tenker du rundt seieren i Årets frisør? 
Det var utrolig artig og det er alltid motiverende at andre setter pris på ditt håndverk. Størst av alt er motivasjonen, drivkraften og egenutvikling. Samtidig synes jeg at forbundet må være litt mer på alerten når det gjelder å forsvare sin egen inntektskilde til årets største frisørarrangement, og det er viktig at forbundet forstår hvor ufattelig mye tid, energi og økonomi hver frisør legger inn i bidragene deres. Det “murrer” litt i bransjen, og det er synd hvis det skal gå for mye politikk inn i
dette arrangementet, både blant deltakere, dommere og leverandører. 

Hvor stort er det for deg å vinne denne tittelen?
Utrolig artig å nå så langt med ett produkt som man har lagt ned masse tid, energi og økonomi i.

Hva er dine planer videre?
Jeg følger en plan som jeg har hatt siden jeg startet som junior frisør; å bli så allsidig og dyktig som overhodet mulig. Å hele tiden ta tak i ting som kan gjøre meg mer komplett som håndverker. Det er det som gjør faget så spennende også.

Se også: ÅRETS FRISØR 2016

Hva synes du frisørbransjen mangler?
Faget har utviklet seg voldsomt de siste årene. Mye takket være sosiale medier og blogger osv. Nå kan man sitte hjemme i sin egen stue å se "nesten " alle Fashion Weeks live. Det var utenkelig før. Alt har blitt mer som en ferskvare, som man må ta en del av, skal du henge med. Men igjen, det er det som gjør dette faget så spennende. Samtidig som det har vært en rasende utvikling, så savner jeg de personene som virkelig brenner for faget. De som lever og ånder for dette, står tidlig opp, og ikke teller timene som kreves. Jeg føler det var flere av de i generasjon før oss. Heldigvis så finnes det unntak.

Hva er ditt yndlings frisørprodukt? 
Flere. Jeg setter sammen favorittprodukter fra flere Brands. Men Kerastase, Loreal og Kevin Murphy er blant merker på produkter jeg bruker.

Hva jobber du med å bli bedre på?
Jeg trener og terper hele tiden på de små detaljene som ofte gjør den store forskjellen.

Hva er ditt tips til unge lovende frisørspirer?
Legg en plan for din karriere. Ett stort, og mange delmål. Lytt til de som er erfarne, og har jobbet mange år i bransjen. Samtidig skal du utvikle dine egne teknikker og finne din personlige stil. Gjør dette til din boltreplass. Men, det finnes ingen snarveier. Man må leve og ånde for dette i mange år for å bli god.

Hvilken frisør ser du opp til og hvorfor? 
Det er mange. Mye fordi de har vist meg at det er mulig å gjøre ting med hår som jeg ikke trodde var mulig. Jeg har utrolig respekt for mange, og blir utrolig ydmyk av å høre deres historie. Samtidig så føler jeg at det er min oppgave å ta faget enda ett steg videre enn det de gjorde. Så det er bare å stå på. Men skal jeg nevne noen så har Trevor Sorbie vært et av de største forbildene for meg.

Hvilken frisørsaks bruker du?
Takai

Hva drømmer du om?
Å bli så dyktig som overhode mulig. Selv om jeg ble historisk i norsk sammenheng med min 13. pris i Årets Frisør, så er det bare en bonus på veien til mitt hovedmål. Jeg vil fortsette å utvikle Blow, og meg selv. Kanskje starte en egen produktserie. Jeg drømmer om å fortsette med å style hår verden rundt, samt utvikle faget og meg selv samtidig.

Hvilken kjendis kunne du tenke deg å klippe annerledes?
Donald Trumph. Han vil jeg virkelig "snaue" skikkelig, både for hans meninger, og ikke minst for den meter lange hentesveisen.

Har du gjort noen feil? I så fall hva lærte du av dem?
Heldigvis har jeg, og gjør fremdeles feil. Tørr man ikke feile, så vil man aldri utvikle seg. Noe som gjelder generelt i livet. Man er nødt til å komme seg ut av komfort-sonen så ofte som mulig. Man lærer av sine feil.

Hva har du oppnådd i din karriere så langt, som du er ekstremt fornøyd med?
Først og fremst har jeg alltid vært utrolig interessert i å hele tiden lære, av så mange som mulig, og ikke være redd for å stille dumme spørsmål. I starten tok jeg på meg mange gratis oppdrag bare for å lære, og jobbet med mange dyktige frisører. Med har nå selv kommet i den situasjonen hvor jeg kan lære bort til andre. Jeg er ekstremt fornøyd med å ha kommet så langt uten å ha tråkket noen
på tærne, eller brukt albuene for å komme meg fremover. Kun med hardt arbeid, har jeg fått gleden av å jobbe med så mye forskjellig, i både magazin, TV, media, shows og holdt foredrag. Jeg er utrolig stolt over å ha deltatt i NM 5 ganger og vunnet 13 priser på Årets Frisør i forskjellige kategorier. Også er jeg selvsagt stolt over verdens beste hårkonsept Blow Hairdressing som har 10 års jubileum i år. Jeg føler at jeg har oppnådd mye og hele tiden fulgt drømmen min.

Se også: ÅRETS FRISØR 2016

Hvor er du om 5 år?
Da er jeg forhåpentligvis en enda bedre frisør. Også håper jeg at jeg har fått sett mer av verden både foran og bak en scene, og har utviklet Blow Hairdressing til et enda større merkevarenavn, og hvem vet, kanskje noen produkter.


Vinneren av Årets Frisør Region 1: Kenneth Solbakken, Blow AS - TRONDHEIM

Juryen ble forført av bildene. De slo oss til bakken i positiv forstand. De kommuniserer godt, og looken snakker til hjertet. Et flott og interessant stykke arbeid fra en sikker, modig fagutøver, som ikke er redd for å balansere på knivseggen.

Fotograf: Stian Foss

 

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Paul Mitchell INVISIBLEWEAR®

Paul Mitchell INVISIBLEWEAR®

INVISIBLEWEAR® fra Paul Mitchell er en kompakt linje med pleie- og stylingprodukter som fokuserer på «skjønnheten i det uperfekte» og det elegant enkle.
Indola Xpress Color

Indola Xpress Color

Indola Xpress Color er en hårfarge med svært rask virketid som gir flotte resultater, perfekt i en travel frisørhverdag. Kommer i 14 nyanser. Les mer her!
Kammer i nye farger og high-tech karbonfiber

Kammer i nye farger og high-tech karbonfiber

Nå kommer JAGUAR A-Line serien av kammer i to nye farger; Rosé og Arctic White, samt Carbon Edition, som er både varmebestandig og antistatisk. Les mer her!
@PurePigments Cool Violet fra Goldwell

@PurePigments Cool Violet fra Goldwell

Opplev den nye @PurePigments Cool Violet til å gjøre enhver look kjøligere! Produktet motarbeider varme nyanser samt tilføyer en «smokey» og grå undertone.
L’Oreál Professionnel introduserer Le Hair Bronzing

L’Oreál Professionnel introduserer Le Hair Bronzing

Nye Le Hair Bronzing fra L'Oréal Professionnel overfører bronzing fra sminkens verden til håret, og lar deg gi håret en naturlig, sol-kysset look.

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Look book med de nominerte til Nordic Hair Awards 2019 - ute nå!

Look book med de nominerte til Nordic Hair Awards 2019 - ute nå!

For å hylle de nominerte i Nordic Hair Awards 2019 har vi skapt en online look book. Her kan du se de nominerte og inspireres av de kreative talentene!
Beauty og business i fokus på Hår & Skjønnhet og Prisfesten 2019

Beauty og business i fokus på Hår & Skjønnhet og Prisfesten 2019

Det var fullt fart under årets gjennomføring av Hår & Skjønnhet og Prisfesten i regi av Norske Frisør- og Velværebedrifter, NFVB. Se mer fra dagen her!
Bli inspirert på Nordic Hair Awards and Expo

Bli inspirert på Nordic Hair Awards and Expo

Her kan du se noen av de spennende showene og visningene som holdes av internasjonale og lokale toppartister på Nordic Hair Awards and Expo i juni!
Hestehale med en tvist - backstage på Dion Lee AW19 under New York Fashion Week

Hestehale med en tvist - backstage på Dion Lee AW19 under New York Fashion Week

Eugene Souleiman, Wella Professionals Global Creative Director, lekte seg med moderisme og gotisk romanse på Dion Lee's visning under New York Fashion Week.
Første International Hairdressing Awards i Madrid

Første International Hairdressing Awards i Madrid

Den første International Hairdressing Awards fant sted i Madrid i og den bød på både en glimrende prisutdeling og et inspirerende runway-show

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Svetlana Jouini

Svetlana Jouini

Hun er en av landets mest prisbelønte frisører. Svetlana Jouini skaper kreative looks som inspirerer. Bli bedre kjent med den dyktige frisøren her!
Trine Celine (Q&A)

Trine Celine (Q&A)

Trine Celine fra Spaghetti Frisør er én av fire som var nominerte til Årets Lærling 2017. Ungjenta svarer på spørsmål om bransjen, lærlingstiden og litt mer privat. Les intervjuet her!

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

Lær å lage en Cornrow hestehale

Lær å lage en Cornrow hestehale

Confessions of a Hairstylist har lagt denne video på YouTube, hvor hun viser hvordan man lager en cornrow hestehale. Se hvordan step by step her!
Basket Weave Braid - tutorial med Sam Villa

Basket Weave Braid - tutorial med Sam Villa

Sam Villa viser hvordan man enkelt kan lage en 'basket weave braid', som skaper et lekkert flettemønster og kan styles til mange forskjellige looks.
Asymmetrisk Pixie Cut med Matt Beck

Asymmetrisk Pixie Cut med Matt Beck

Matt Beck, som driver YouTube-kanalen og bloggen Free Salon Education, viser her hvordan du kan skape en lekker, asymmetrisk bob i Pixie-stil med masse tekstur.
How To Create a Net Braid - Fishnet Braid Tutorial med Sam Villa

How To Create a Net Braid - Fishnet Braid Tutorial med Sam Villa

Når Sam Villa ikke jobber med hår elsker han å fiske, og denne lekre frisyren er inspirert av fiskenett. Se hvordan du kan lage dette "flettenettet" her!
Skap en Donut Braid med Sam Villa

Skap en Donut Braid med Sam Villa

I denne video viser talentfulle Sam Villa hvordan du går fra en hestehale til en donut og til sist samler alle deler i en sjarmerende flette.