LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Nicci Welsh - "Jeg ønsker å inspirere"

Stylisten Nicci Welsh

Nicci Welsh kommer fra en liten by i England. Det at hun i dag har stylet både Paris Hilton, Nora Jones, Robbie Williams, Aura og danske Nick & Jay har hun seg selv å takke med hennes positive innstilling, og ”stå-på-mot”. I dag driver hun United Make-up Academy. Det gir hun sin inspirasjon og innstilling til livet videre til sine kurselever. ”For hår og make-up er ikke rakettvitenskap. Det handler om inspirasjon og kreativitet”, sier hun.

Nicci gleder seg også over å se ansiktsuttrykket til kurselevene sine når det plutselig går opp for dem at det ikke er noe mystisk ved de vakre frisyrene, og den flotte make-upen som skaper forsider – men at det derimot handler inspirasjon og kreative arbeidsprosesser. Se mer på www.unitedmakeupacademy.com.

”Jeg liker å presse meg selv, og gjøre ting litt vanskelig for meg selv. Når jeg gjør det blir jeg inspirert”. Slik lyder det fra Nicci Welsh som har stylet mennesker som Mel C, Paris Hilton, Nora Jones, Rasmus Seebach og mange flere. Hun har allikevel bakkekontakt, og hun er opptatt av å smile til verden. ”Folk spør meg ofte hvorfor jeg er alltid er så smilende, da kan jeg ikke gjøre annet enn å svar: ”Jeg smiler fordi jeg har verdens beste jobb. Når jeg våkner hver morgen vet jeg at jeg vil gjøre andre mennesker fornøyde før dagen er ferdig. Det er det beste – og når du smiler, så får du også smil tilbake…””.

Nicci Welsh er britisk, og helt siden hun var tre år har hun vært med moren i hennes salong. ”Jeg syntes alltid at det var god stemning i salongen, og det beste jeg visste var når jeg fikk muligheten til å bli med moren min på jobb”. Da Nicci var ni år fikk hun lov til å feie gulvet og lage kaffe. Når hun var 13 år begynte hun å vaske håret på kundene og ta ut krøllene ut. Som 15 åring fikk hun lov til å jobbe med håret til venninne, og som 16 åring tok hun utdannelse som frisør; så man kan si at hun har fått bransjen inn med morsmelken.  

”Jeg visste alltid at jeg ville være frisør”, forteller Nicci. Hun har også alltid hatt et pågangsmot som har gjort at hun har nådd dit hun er i dag. ”Jeg ville gjerne jobbe i London, og jeg reiste derfor på et tre måneders kurs hos Vidal Sassoon, hvor jeg for øvrig hadde Stecen MacKinder som lærer”, forteller Nicci. Hun tilføyer videre at han har betydd mye for henne, ikke minst på det tekniske- og håndverksmessige plan. ”Men jeg fant også ut at det faktisk var noen som lagde sminken på alle bilder man så på tv, i magasiner og i reklamer. Det pirret min interesse”. Hun lærte å legge sminke på London College of Fashion. Etter dette lagde Nicci sine egne bilder som hun begynte å presentere for reklamebyråer, tv-selskaper og masse annet. ”Jeg møtte selvfølgelig på mange stengte dører, og jeg fikk mange nei. Men jeg har alltid hatt en positiv energi, og masse stå-på-vilje. Jeg fortsatte derfor, samtidig som jeg jobbet i familiens frisørsalong tre dager i uken”.

På tidspunkt banket Nicci på døren til en fotograf som skulle gjøre en jobb for rockebandet Pink Floyd. Seks nakenmodeller skulle kroppsmales, og Nicci skulle gjøre klart håret. ”De tenkte vel at håret spilte så liten rolle på bildet, og at de derfor kunne gi meg en sjanse”, sier Nicci med et smil. Men det var ingen som viste at nettop dette bildet, Pink Floys Back Catalogue, ble et bilde som i ettertid har gått verden rundt som et av de mest kjente bildene i musikkverdenen. Det var heller ingen som kunne forutse at dette ble Niccis inngangsbilett til musikk- og kjendisverdenen.

”Alt ble plutselig lettere. Jeg var hun som hadde laget håret på Back Catalogue, og var ”godkjent”. Jeg fikk mulighet til å jobbe med Robbie Williams, og det åpnet enda flere dører”. I England er man enten frisør eller make-up artist på fotograferinger. I Norden skal man være begge deler, og nettopp det at Nicci kan gjøre begge deler har kommet henne til gode flere ganger i ettertid.

SKAP IMAGE MED PRODUKTENE
Nicci Welsh har jobbet med magasiner som L'uomo Vogue og Tush. Hun har laget show for bl.a. Burberry, fotograferinger for bl.a. Pandora og Georg Jensen, og vært stylist på tv-programmer som Popstars og Boogie.

”Det er utrolig spennende å være med på å skape stemningen på Auras Geronimo, eller når artistene Nick & Jay skal opptre. Det å få stemningen til å gå opp ett hakk med klær, hår og make-up er fantastisk”. Og selvfølgelig er det forskjell på hår som skapes i salongen, og hår som skal skapes til show. For Nicci handler det mye om struktur som kan skapes med produkter når hårklippen ellers i orden. ”Det gjelder uansett om det er til show eller til hverdagsbruk. Ett uttrykk kan skapes ved å bruke de riktige produktene”, mener hun. Nicci forklarer at hun bruker produktene slik som hun bruker saksen sin, og hun mener helt klart at man kan re-designe imaget sitt kun ved hjelp av gode produkter.

”Alt det jeg har lært igjennom tiden vil jeg gjerne gi tilbake til bransjen”, sier hun. På intervjutidspunktet er hun for øvrig også i full gang med opptakene til filmen ”The Stranger Inside” med William Baldwin og Estella Warren. Nettopp det å ha så mange prosjekter kjørene er inspirasjon i seg selv for Nicci Welsh.

DET HANDLER OM INSPIRASJON
”Det jeg jobber med på film, fotografering eller på show gir inspirasjon til de frisyrene man kan jobbe med i salongene”, mener hun. Nicci ser en klar tendens til at flere og flere klipper seg kort, og at man i større og større graf benytter seg av oppsetninger – ikke kun til bryllup.

”Og det er en meget bra tendens. I 50- og 60 årene satt man håret mer opp enn man gjør i dag, slik som man gjør det i Englang og USA. F. eks kunne det vært helt fantastisk dersom man kunne få innført såkalte Blow out-salonger her i Skandinavia, dette er salonger hvor kundene rett og slett kommer inn for å bli fønet, få en manikyr, lagt på sminke eller en annen enkel behandling. Det betyr nemlig at man kan ha en mye tettere kontakt med kundene sine”.

I dag varer kursene på United Makeup Academy i to måneder, men Nicci planlegger å lansere kurs av to dagers varighet til frisører – dermed har de et nytt produkt å tilby kundene deres. Nicci presser deltakerne på kursene sine som hun presser seg selv. ”Det gjør dem til de beste”, sier hun. Hun er ikke i tvil om at dette er veien fremover, og at det er nødvendig å samle tendenser og inspirasjon fra hele verden.

”Jeg tror kundene ønsker mer og mer; derfor skal frisørene være klar til å gi dem det de vil ha… Frisørene skal tilbake i salongene, og der skal de selvfølgelig klippe og farge, men de skal også kunne legge på sminke som et ekstra innslag. Dette bidrar til en god stemning, samt at det er med til å utvikle salongene”, er Niccis holdning.

”Det jeg jobber med på film, photoshooter eller show gir inspirasjon til de frisyrene man kan jobbe med i salongene”

ALLE ER KUNDER
Nicci Welsh har behandlet håret til en lang rekke av verdensberømte mennesker, men hun er opptatt av å behandle alle sine kunder på samme vis, uansett om det er fru Jensen i salongen eller Paris Hilton.

”Alle er viktige kunder for meg, og det betyr ingenting hvor kjente eller ukjente de er”, sier hun. ”Jeg er frisør, og jeg gir min inspirasjon og mine ideer videre. Jeg elsker å få mennesker til å se bra ut, og jeg kan snakke med alle mennesker”, lyder det fra Nicci. Hun forteller videre at hun er ute etter å skape en makeover-stemning hver gang ved å fortelle kunden hvordan han eller hun kan jobbe med den nyklipte frisyren. ”Jeg viser dem hvor lett det er å skifte uttrykk, og hvor lett det er å forvandle hverdagshåret til en frisyre som kler den røde løperen”, sier Nicci. Hun holder også av mye tid å formidle sine teknikker videre til andre frisører, som igjen gir dem videre til deres kunder.

MAN SKAL INSPIRERES
Hun mener det er veldig viktig å gjøre mange ting samtidig, slik at man hele tiden blir inspirert. ”Jeg får veldig mye inspirasjon når f. eks. Styler modeller til et moteshow, kikker på designerens nye kolleksjon og videre opplever hennes tanker bak den”. Nicci inpireres også av å høre historier; fra musikere, fotografer og fra stylister.

”Og jeg hører etter hver eneste gang. Som frisør er man glad i mennesker, og jeg synes ofte det er gøy å høre deres historier. Jeg samler dem sammen, og glemmer dem ikke”. Men også musikkvideoer, film, og mennesker på gaten inspirerer Nicci, og samler all inspirasjonen sammen slik at hun senere kan la den komme til uttrykk gjennom hår og makeup. ”Jeg ønsker å vise at trender og mote ikke nødvendigvis er så høytsvevende som mange ”alminnelige” mennesker tror. Det handler om å få inspirasjon for videre å oversette den til noe brukbart”.

Hun har en avslappet holdning til den verdenen hun jobber med, og hun tror denne holdningene kommer fra barndommen hennes. ”Jeg kommer fra en liten landsby, og jeg aldri fått noe servert på et sølvfat. Poenget er at jeg aldri har gitt opp. Jeg har hele tiden hatt et åpent og positivt sinn. Når jeg fikk ett nei sa jeg til meg selv at det var helt i orden, for da var jeg et skritt nærmere til å få et ja.

Selv er hun ikke i tvil om at en positive energien henger sammen med at man i England selv må strebe for å nå sine drømmer og mål. ”Dersom man faller, så faller man langt ned”, sier hun. Derfor kjemper man mer for å forbli stående. Hun mener det handler om å finne sin egen kreativitet med kombinasjon av å la seg inspirere av andre. ”Kreativ frihet oppstår av inspirasjon”, sier hun. Hun understreker at det ikke er snakk om rakettvitenskap, men at det bare er snakk om hår og makeup.

HUN BLIR FORTSATT KRY
Selv om Nicci Welsh har laget mange forsider, platecover osv., synes hun fortsatt det er morsomt å se et bilde på forsiden av et blad å tenke: Det har jeg laget. ”Og den dagen jeg ikke lengre oppnår den følelsen så tror jeg det er tid for å finne på noe annet”, sier hun . Men hun gleder seg også over ansiktsuttrykkene til kursistene sine når det plutselig får opp for dem at det ikke er noe mystisk ved de vakre frisyrene, og den flotte makeupen som skaper forsider, men at det derimot handler om inspirasjon og kreativt arbeid. ”For hår er i bunn og grunn lett”, sier hun. 

Nicci føler selv at hun lærer noe nytt hver eneste dag. ”Det handler om å være åpen, og å bruke de historiene man får introdusert. Det skaper gode resultater. Men det handler også om å ha visse tanker i hodet hele tiden: Hva kan jeg gjøre for å bli bedre? Og dersom man er god i dag, så skal man være enda bedre i morgen!”

Nicci presser deltagerne på kursene sine på same måte som hun presser seg selv. ”Det gjør dem til de beste”, sier hun.

Tekst: Pia Finne

Foto: Claus Peuckert

 

Se her for flere frisørportretter.

Annonse

Nyeste produkter se flere produktnyheter

Ny startpakke til salongen fra Pickedout Concept

Ny startpakke til salongen fra Pickedout Concept

Produktene inngår i en aktuell startpakke fra Pickedout. Startpakken og sortimentet varierer etter sesong og etterspørsel.
Velkommen til Cutrins nye fargeverden - Aurora

Velkommen til Cutrins nye fargeverden - Aurora

Cutrin Norge er stolte av å lansere sin nye stolthet AURORA, som består av et komplett fargehus av permanente farger.
Special 1 - Hair & Bodyshampo fra Cutrin

Special 1 - Hair & Bodyshampo fra Cutrin

Cutrin lanserer en ny spennende sulfatfri shampo som er rensende, pleiende og som tilfører fuktighet til hud og hår. Den kan kjøper for 129,- og kommer på 250 ml flasker.
ghd presenterer gold styler

ghd presenterer gold styler

ghd presenterer den nye ghd gold®, den profesjonelle styleren som gir et rettere, glattere og sunnere hår, med teknologi som sikrer den ultimate prestasjon.
TIGI SMOOTH MOVER – nå hos HeadBrands

TIGI SMOOTH MOVER – nå hos HeadBrands

TIGIs nye Smooth Mover er en luksuriøs barberingskrem med olier som hjelper barberbladets bevegelse for en smidigere barbering uten å irritere huden.

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

CPHFW18 - Cim Mahony Studio stylet hår til Cecilie Bahnsen

CPHFW18 - Cim Mahony Studio stylet hår til Cecilie Bahnsen

Cim Mahony Studio, sammen med L'Oréal Professionnel, stylet naturlig og ungdommeligt hår til Cecilie Bahnsens visning på Copenhagen Fashion Week.
Trendrapport fra Oslo Runway 2018

Trendrapport fra Oslo Runway 2018

Oslo Runway 2018 viste romantiske krøller, naturlig fall, oppsatt hår i knuter. Kreativiteten kom tydeligst frem gjennom fletter, dyser og vifter.
Sebastian Professional x Designers Remix AW18

Sebastian Professional x Designers Remix AW18

Årets mest trendy uker er i gang! Hair Magazine var på plass når Sebastian Professional stylet hår til Designers Remix's AW18-visning under Copenhagen Fashion Week.
L'Oréal Professionnel lanserte naturlige nyheter i Paris

L'Oréal Professionnel lanserte naturlige nyheter i Paris

Stilikoner, Instagramvennlige drinker og innovative lanseringer stod på agendaen når L'Oréal Professionnel inviterte til presseevent på den trendy klubben Les Bains i Paris.
Bli med Goldwell og KMS til Global Zoom 2018 i Toronto!

Bli med Goldwell og KMS til Global Zoom 2018 i Toronto!

Bli med Goldwell og KMS til Global Zoom '18 i Toronto i Canada! Opplev Color Zoom Live Challenge, Business Sessions, The Gala Show og Global Zoom festene.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Dani Abunar

Dani Abunar

Hair Magazine har truffet stjernefrisøren Dani Abunar og tatt en prat med han om fokus, selskapet og fremtiden. Dani har vunnet utallige priser både nasjonalt og internasjonalt og driver i dag Victor | Noblesse i Gøteborg.

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

De første hårfønerne i salongene

De første hårfønerne i salongene

Det har skjedd mye med utstyret i frisørsalongene siden de første tørkehjelmene på 1920-tallet flyttet inn og ble en fast bestanddel i salongens inventar. I denne videoen kan du se hvordan de så ut den gang.
Björn Axén - How to get the look - Pink waves

Björn Axén - How to get the look - Pink waves

Björn Axén viser lekre festfrisyrer, hvor du kan lære og lage elegante frisyrer på deg eller dine kunder. Se hvordan du lager disse 30-tallsinspirerte bølgene!
Pulp Riot - Paint by numbers

Pulp Riot - Paint by numbers

Pulp Riot har eksplodert på sosiale medier og på veldig kort tid fått over en halv million tilhengere på Instagram. Sjekk ut hvorfor her!
Björn Axén - How to get the look - Romantisk oppsetning

Björn Axén - How to get the look - Romantisk oppsetning

Björn Axén viser deg hvordan du kan lage elegante frisyrer på deg selv eller dine kunder. Se videoen og lær hvordan du lager denne romantiske oppsetningen!
Hair Magazine deltok på Salon International 2017

Hair Magazine deltok på Salon International 2017

Hair Magazine var på plass ved dette års Salon International. Se en liten video fra messen her.