LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Q&A med Kristine Ytredal -  gullvinner i Color Zoom Challenge 2018

Kristine YtredalKristine Ytredal og hennes modellKristine Ytredal vant gull i kategorien Creative Colorist i den norske Color Zoom Challenge 2018. Til høyre sees Kristine sammen med sin modell og trofeet hun fikk for seieren. Foto: Hanna Rydström/Privat.

Hvordan har veien opp i frisørbransjen foregått for deg?
Det året jeg fylte 13 år, i 1995, begynte jeg som ryddehjelp på Høyanger dame og herrefrisør. Der var jeg ansatt frem til jeg begynte som lærling på Sofus Frisør i Bergen som 19-åring i 2001, etter å ha gått 3 år på Høyanger VGS. Jeg er halvt nordlending, så etter at jeg hadde tatt svennebrevet i damefaget flyttet jeg til Tromsø for å bli bedre kjent med slekten min der. Som 25-åring ble jeg medeier frisørbedriften Pikant Frisør i Tromsdalen. I løpet av den tiden tok jeg svennebrevet i herrefaget, mesterbrevet og vi omorganiserte bedriften til Grønn Frisør. I 2015 flyttet jeg tilbake til Bergen og begynte å jobbe for Norges først allergi- og miljøvennlige frisørkjede, Floke Frisør. Er i dag daglig leder og faglig leder på Floke avd. Bergen. Det var først i 2017 at jeg begynte å delta på fotokonkurranser.

Hvis du skulle vært i en annen bransje, hvor ville du så vært?
Jeg kan faktisk ikke forestille meg å jobbe med noe annet, men det måtte ha vært et kreativt yrke.

Kan du fortelle kort om hvordan en hverdag er for deg?
Jeg har en innholdsrik arbeidsdag med opplæring, kunder og administrativt arbeid. To ganger i uken spiler jeg tennis etter jobb og slapper av med serier og film på kveldene.

Hva synes du er det beste med å være frisør?
Som frisør har du mulighet til å videreutvikle deg hele tiden, om du ønsker det. Du får møte mange flotte mennesker som har samme interesse som deg, som du kan dele kunnskap sammen med. Og ikke minst kundene dine som du får til å føle seg fin på håret. Frisørfaget har så mye å by på, ingen dager er kjedelige!

Hvilket show/fashion week/event/happening ute i den store verden kunne du helst tenke deg å style under, og hvorfor?
Da må det har vært noe i regi av Goldwell/Kao.

Se også: De norske vinnerne av Color Zoom Challenge '18 er kåret 

På hvilken måte inspirerer du deg selv?
Jeg bruker mye Instagram og Pintrest til å hente inspirasjon. Floke arrangerer felles kurs for alle Floke-salongen flere ganger i året, der vi har mulighet til å være med og videreutvikle oss sammen. Noen Instagram kontoer jeg inspireres av er @hairandmakeupbysteph, @hairbrained_offical og @flokefrisor

Hva synes du frisørbransjen mangler?
Det er en innholdsrik bransje og full av muligheter, og vi trenger flere dyktige frisører som er med og løfter faget vårt.

Hva i din karriere så langt er du mest stolt over?
Det må være å få hjelpe andre til å utdanne seg som frisør. Og så er jeg stolt av å bli nominert som årets frisør på første forsøk og vinne gull og sølv nasjonalt i Color Zoom Challange. Gleder meg veldig til å dra til Toronto sammen med Kao Norge, og delta på Global Zoom Challange 2018!


Har du gjort noen større tabber i din tid som frisør? Hva lærte du av dem?
Jeg kan ikke komme på noen større tabber, men det har hendt at resultat ikke har blitt helt som planlagt. Det å feile er ikke noe gøy, men du utvikler deg til en bedre frisør om du får mulighet å rette opp i det.

Hva er ditt beste råd til unge frisører på vei opp og frem i bransjen?
Har du lyst til å gjøre noe, er det bare å hoppe i det selv om du må ut av komfortsonen. Du kan ikke sitte på gjerdet å vente på at ting skal skje av seg selv, du må sette deg mål og jobbet mot dem. Øving gjør mester, ikke kast bort dødtiden din. Kollegaene dine er full i kunnskap og ulik erfaring, bruk det for det det er verdt.

Kristines bidrag til Goldwell Color Zoom Challenge 2018 i kategorien Creative ColoristKristines bidrag til Goldwell Color Zoom Challenge 2018 i kategorien Creative Colorist

Kristines bidrag til Goldwell Color Zoom Challenge 2018 i kategorien Creative ColoristKristines bidrag til Goldwell Color Zoom Challenge 2018 i kategorien Creative ColoristKristines bidrag til Goldwell Color Zoom challenge i kategorien Creative Colorist.

Nyeste produkter se flere produktnyheter

L'Oréal Professionnel introduserer INOA Balayage Ambré

L'Oréal Professionnel introduserer INOA Balayage Ambré

I anledning av INOAs 10-års jubileum introduserer L'Oréal Professionnel nå servicen INOA Balayage Ambré med fire nyanser av rav for den perfekte tone.
Celeb Luxury Colorditioner i 10 nyanser hos HeadBrands

Celeb Luxury Colorditioner i 10 nyanser hos HeadBrands

Gem Lite Colorditioner er en pigmentert, fargebevarende og styrkende balsam, som gjenoppbygger og reparerer bindingene i håret. Finnes hos HeadBrands.
Nye Cera Wandbar stylingverktøy

Nye Cera Wandbar stylingverktøy

Cera Wandbar er et smidig stylingverkøy som takket være den ergonomiske vinkel gir masse stylingmuligheter uten å belaste håndledd, skuldre eller albue. Les mer her!
CUTRIN BIO+ - velvære for hodebunnen

CUTRIN BIO+ - velvære for hodebunnen

CUTRIN BIO+ er en pleieserie som behandler tørr hodebunn, flass og håravfall skånsomt og effektivt. Nå relanseres serien i nye forpakninger. Se mer her!
SEB MAN - hårpleieserie for menn fra Sebastian Professional

SEB MAN - hårpleieserie for menn fra Sebastian Professional

Sebastian Professional lanserer SEB MAN, en serie for menn med produkter til hår og skjegg, skapt med fokus hva det betyr å være en mann i dagens samfunn. Se mer her!

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Goldwell show på Hårmessen 2018

Goldwell show på Hårmessen 2018

Goldwell inviterte til et forrykende hårshow på Hårmessen 2018 i Stavanger og viste en rekke nydelige, inspirerende og kreative avant-garde frisyrer.
Wella Professionals første TrendVision Creative Retrerat Experience

Wella Professionals første TrendVision Creative Retrerat Experience

Wella Professionals internasjonale TrendVision 2018 gikk av stabelen i Lisboa, og frisører fra hele verden var samlet til en Creative Retreat Experience. Se mer her!
Salon International 2018 - europeisk frisørmesse

Salon International 2018 - europeisk frisørmesse

Frisører, leverandører og inspiratorer fra hele Europa møttes for å mingle, mens de tok del i de seneste trends fra noen av bransjens stjerner.
Glamour og luksus på Gold Show i København

Glamour og luksus på Gold Show i København

Motehuset Gold bød 800 frisører fra hele verden til gallakvelden Gold International Show, sirkusartister og flere nye lanseringer i København.
En hel helg med HeadBrands

En hel helg med HeadBrands

Mer en 250 frisører var kommet fra alle Nordens hjørner for å være med på den aller første HeadBrands Xperience – og for en opplevelse det var! En hel helg fylt med inspirasjon, trender og noe for enhver smak.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Anne Sophie Villumsen

Anne Sophie Villumsen

Anne-sophhie villumsen utviklet en allergi for de kjemiske hårproduktene mens hun var lærling. Gjennom hele sin karriere har hun søkt nye veier og mer miljøvennelige produkter.
Kai Ytredal

Kai Ytredal

Vi har tatt en prat med daglig leder i Tango, som ble kåret til Årets Frisørkonsern 2016. Les om Kai Ytredals karriere, mål og planer videre for den vellykkede Tango-kjeden her!

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

How to: Shadow Roots hårfarge - video tutorial

How to: Shadow Roots hårfarge - video tutorial

I denne videoen viser Jenny Strebe og Viola Landsky, Schwarzkopf Professional Colourist, hvordan man skaper en reverse balayage med shadow roots. Se video her!
Juleinspirert hestehale med ghd

Juleinspirert hestehale med ghd

ghd viser i denne video hvordan du kan lage en lekker, bølget hestehale med hårpynt, perfekt til julens fester. Se video her!
Naturlige og teksturerte bølger med ghd

Naturlige og teksturerte bølger med ghd

I denne video viser ghd hvordan du får den såkalte "I woke up like this"-look. Naturlige og teksturerte bølger for en kul og sexy look. Se videoen her!
Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

I denne tutorial viser den dyktige Benjamin Martin tre ulike oppsetninger for langt hår som passer perfekt til bryllup, feiringer, jul og nyttårsfester!
ghd "how to" - perfekte bølger med rettetang

ghd "how to" - perfekte bølger med rettetang

I denne video viser ghd hvordan man skaper det perfekte wavy hår med en rettetang.