LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Straight Edge - maskulin hårfin

Ny frisørsalong setter menn i stolen! For klipp av hår, øyebryn og skjegg.

Shirin Bråthen, hudpleier, vippetekniker og Permanent Makeup Artist, har også utdannet seg innen barbering. Hun startet opp Straight Edge salong på Frogner i Oslo som er spesialisert på stell av skjegg, bart og herreklipp.
– Vi har kun holdt åpent noen måneder, det er veldig spennende. Jeg så trenden med barbershops i Canada hvor jeg opprinnelig kommer fra. Der startet jeg opp en barbershop med min bror i Vancouver for 8 år siden, det går veldig bra. Nå er det barbershops på hvert gatehjørne i den byen.

Shirin Bråthen (t.v.) startet opp salongen Straight Edge på Frogner i Oslo. Hun og Greta (t.h.) utgjør damelaget hos Straight Edge.Shirin Bråthen (t.v.) startet opp salongen Straight Edge på Frogner i Oslo. Hun og Greta (t.h.) utgjør damelaget hos Straight Edge.

I Oslo ventet Shirin på det rette lokalet. Plutselig så hun at en frisørsalong like ved der hun bodde stengte ned.
– Den salongen lå rett ovenfor der jeg bor, i et bra område på Oslo Vest, og jeg slo til med en gang. Jeg har mange venner og bekjente i området her på Frogner som synes det er positivt med en salong i lokalmiljøet så man slipper å dra ned til sentrum for å stelle hår og skjegg.

Shirin hadde de siste årene lagt merke til at det var mange frisørsalonger for damer men ingen for karene. Det ville hun gjøre noe med.
Straight Edge er mer en skjønnhetssalong for menn, hvor man får både trimmet, klippet og stelt skjegg, bart og øyebryn, samtidig med håret. I en litt old fashion stil.
– Da jeg fikk dette lokalet som jeg ønsket meg i juli måned, og jeg stod der med nøkkelen i hånden - tenkte jeg plutselig: «Jeg har jo ingen ansatte?», sier Shirin og ler.

 Interiøret er en fin kombinasjon av tradisjonell barbershop med spesialstoler og moderne utstyr. Interiøret er en fin kombinasjon av tradisjonell barbershop med spesialstoler og moderne utstyr.

Deretter gikk ting gikk plutselig veldig fort. I sommer trengte hun flere folk til sitt nye konsept.
– Jeg la ut en annonse på Facebook. Det resulterte i at jeg møtte Gediminas, en dyktig frisør og barberer. Han ble partner og daglig leder hos Straight Edge. Vi har bygget opp hele interiøret her selv, malt, tapetsert og spesiallaget hyller. Produktene er fra Canada, serien heter King Country Reserve, og vi er de eneste i landet som fører dem.

Flere frisører hos Straight Edge
I september begynte salongen å bli helt klart og fra 1. oktober var Straight Edge ferdig.
– Vi startet riktignok med å ta inn kunder allerede i helgene selv om vi ikke hadde lokalet helt ferdig. Mange var nysgjerrige på konseptet, så det fungerte helt fint å skifte mellom oppussing, klipp og male grooming.

Nå har de i tillegg to ekstra frisører, Marijus og Greta. De er like dedikerte på faget som Gediminas og Shirin, og stortrives.
– Vi har det gøy, støtter og hjelper hverandre. Det skaper en god atmosfære her, det merker kundene, forklarer Shirin.

I desember tok de inn en ekstra lærer, Nasi, som holdt kurs for de ansatte og en nybegynner. Læreren viser proft hvordan man skal bruke saks, kammer og ulike redskaper. Ved hvert speil i salongen ligger arbeidsverktøyet klart, det er en menge ulike profesjonelle saker. Det å være barberer krever både teknikk og riktig bruk av utstyret.

De ansatte hos Straight Edge trives godt sammen. Fra venstre: Marijus, lærer, Gediminas (Mr. G), Shirin, Greta og Nasi.De ansatte hos Straight Edge trives godt sammen. Fra venstre: Marijus, lærer, Gediminas (Mr. G), Shirin, Greta og Nasi.

Hvordan starter man en proff behandling?
– Vi bruker en spesialshampoo for skjegg, så varmt håndkle, deretter trimmer og klipper vi skjegget til en fin lengde. Til slutt bruker vi barberingsteknikker for å få det helt nøyaktig. Litt olje og voks på skjegget holder på fasongen og tilfører næring, forklarer Gediminas, gjerne kalt Mr. G så folk lettere husker navnet.

Er det en spesiell trend på skjegg nå?
– Det er mange forskjellige stiler. Noen har langt eller kort skjegg, med eller uten mustasje, andre velger Go-T fasong. På håret gjelder det samme, enten kort eller lang frisyre, det varierer. Også glattbarbert på hodet går selv om man har skjegg.

Hår- og skjeggpleie for menn blir stadig mer populært. Her får Gediminas trimmet hår og skjegg av læreren.Hår- og skjeggpleie for menn blir stadig mer populært. Her får Gediminas trimmet hår og skjegg av læreren.

Hår i ansiktet er mote
Skjegg som trend har vart i noen år. I bydelen Grünerløkka i Oslo snakker man gjerne om hipstere, hvor skjegg, vest og tømmerhoggerskjorter med rutete mønster er en del av utseendet. Hipstere kan nesten se litt bestefarsaktige ut, de er ikke redd for å gå retro.
– Movember påvirket også trenden med skjegg, forklarer Shirin.

Hun sikter til den internasjonale veldedige organisasjonen som jobber for opplysning om menns helse. Hver november måned i de siste årene har Movember Foundation oppfordret menn til å anlegge bart som en del av å kaste lys på sitt opplysningsarbeid. De arrangerer også motorsykkel-løp i mange store byer rundt om i Europa og det synes godt når tusenvis av menn med bart freser rundt på tohjulinger, gjerne i kostymer.
– Nord-Amerika var i tillegg tidlig ute med skjegg. Der fikser menn på hår, skjegg og bryn, det er mer vanlig enn her til lands, men det kommer seg her også. Gruppen menn som ikke er redd for å stelle seg kalles gjerne metroseksuelle.

For å tilby et godt utvalg behandlinger, kan menn hos Straight Edge få farget håret med diskret effekt.
– Quick wash dekker grå hår uten å se for farget ut. Skal de trimme øyebrynene, har vi en som gjør det med tråd. Raskt og effektivt. Vi er også dyktige på å lage helt rene linjer langs skjeggkanten. Det er ikke alltid like lett å få til på egen hånd, forklarer Gediminas.

De ansatte hos Straight Edge er dyktige på mange ulike teknikker og bruker en rekke verktøy til hår og skjegg.De ansatte hos Straight Edge er dyktige på mange ulike teknikker og bruker en rekke verktøy til hår og skjegg.

Han har mange faste kunder som kommer for både klipp, farge og trimming.
– Vi har gode priser for å tiltrekke oss kundene, som kr 650 for hårklipp og trimming av skjegg. Dessuten liker jeg å gi råd, dette faget er min livstil og passion, forklarer han. Han holder opp en saks og sier at flere menn kan bare stikke innom. Kvinner og barn er også velkomne. Selv om de ikke skal barberes.

Liker egentlig menn å få stelt håret?
– Noen er litt redde for å prøve noe nytt, de foretrekker å være i komfortsonen. Andre er mer åpne til sinns, og noen velger ekstrem look. Uansett så snakker jeg grundig med kunden i stolen og viser forskjellige muligheter på den enkelte. Det setter de pris på, avslutter Gediminas, alias Mr. G.

Tekst og foto: Gunnhild Bjørnsti

Nyeste produkter se flere produktnyheter

L'Oréal Professionnel introduserer INOA Balayage Ambré

L'Oréal Professionnel introduserer INOA Balayage Ambré

I anledning av INOAs 10-års jubileum introduserer L'Oréal Professionnel nå servicen INOA Balayage Ambré med fire nyanser av rav for den perfekte tone.
Celeb Luxury Colorditioner i 10 nyanser hos HeadBrands

Celeb Luxury Colorditioner i 10 nyanser hos HeadBrands

Gem Lite Colorditioner er en pigmentert, fargebevarende og styrkende balsam, som gjenoppbygger og reparerer bindingene i håret. Finnes hos HeadBrands.
Nye Cera Wandbar stylingverktøy

Nye Cera Wandbar stylingverktøy

Cera Wandbar er et smidig stylingverkøy som takket være den ergonomiske vinkel gir masse stylingmuligheter uten å belaste håndledd, skuldre eller albue. Les mer her!
CUTRIN BIO+ - velvære for hodebunnen

CUTRIN BIO+ - velvære for hodebunnen

CUTRIN BIO+ er en pleieserie som behandler tørr hodebunn, flass og håravfall skånsomt og effektivt. Nå relanseres serien i nye forpakninger. Se mer her!
SEB MAN - hårpleieserie for menn fra Sebastian Professional

SEB MAN - hårpleieserie for menn fra Sebastian Professional

Sebastian Professional lanserer SEB MAN, en serie for menn med produkter til hår og skjegg, skapt med fokus hva det betyr å være en mann i dagens samfunn. Se mer her!

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Goldwell show på Hårmessen 2018

Goldwell show på Hårmessen 2018

Goldwell inviterte til et forrykende hårshow på Hårmessen 2018 i Stavanger og viste en rekke nydelige, inspirerende og kreative avant-garde frisyrer.
Wella Professionals første TrendVision Creative Retrerat Experience

Wella Professionals første TrendVision Creative Retrerat Experience

Wella Professionals internasjonale TrendVision 2018 gikk av stabelen i Lisboa, og frisører fra hele verden var samlet til en Creative Retreat Experience. Se mer her!
Salon International 2018 - europeisk frisørmesse

Salon International 2018 - europeisk frisørmesse

Frisører, leverandører og inspiratorer fra hele Europa møttes for å mingle, mens de tok del i de seneste trends fra noen av bransjens stjerner.
Glamour og luksus på Gold Show i København

Glamour og luksus på Gold Show i København

Motehuset Gold bød 800 frisører fra hele verden til gallakvelden Gold International Show, sirkusartister og flere nye lanseringer i København.
En hel helg med HeadBrands

En hel helg med HeadBrands

Mer en 250 frisører var kommet fra alle Nordens hjørner for å være med på den aller første HeadBrands Xperience – og for en opplevelse det var! En hel helg fylt med inspirasjon, trender og noe for enhver smak.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Nicci Welsh

Nicci Welsh

Nicci Welsh kommer fra en liten by i England. Det at hun i dag har stylet både Paris Hilton, Nora Jones, Robbie Williams, Aura og danske Nick & Jay har hun seg selv å takke med hennes positive innstilling, og ”stå-på-mot”. Les mer om Nicci Welsh her!
Linda Beronius

Linda Beronius

Vi har spurt den svenske frisøren og kvinnen bak bloggen Hairgarden, Linda Beronius noen spørsmål om hennes spennende karriere. Bli bedre kjent med denne inspirerende og kreative kvinnen her!

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

How to: Shadow Roots hårfarge - video tutorial

How to: Shadow Roots hårfarge - video tutorial

I denne videoen viser Jenny Strebe og Viola Landsky, Schwarzkopf Professional Colourist, hvordan man skaper en reverse balayage med shadow roots. Se video her!
Juleinspirert hestehale med ghd

Juleinspirert hestehale med ghd

ghd viser i denne video hvordan du kan lage en lekker, bølget hestehale med hårpynt, perfekt til julens fester. Se video her!
Naturlige og teksturerte bølger med ghd

Naturlige og teksturerte bølger med ghd

I denne video viser ghd hvordan du får den såkalte "I woke up like this"-look. Naturlige og teksturerte bølger for en kul og sexy look. Se videoen her!
Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

I denne tutorial viser den dyktige Benjamin Martin tre ulike oppsetninger for langt hår som passer perfekt til bryllup, feiringer, jul og nyttårsfester!
ghd "how to" - perfekte bølger med rettetang

ghd "how to" - perfekte bølger med rettetang

I denne video viser ghd hvordan man skaper det perfekte wavy hår med en rettetang.