LEVERANDØRER

Frisørkurs

Nettbutikker

FRISØRJOBB.NO

Trevor Sorbie - En ydmyk legende

I løpet av sin 50 år lange karriere har Trevor Sorbie inspirert frisører over hele verden med innovative frisyrer, blitt tildelt utallige utmerkelser og bygget opp en veldedighetsorganisasjon for personer som lider av medisinsk håravfall. Til tross for den store fremgangen og innflytelsen i bransjen blir han ofte nervøs.

Hair Magazine fikk den store æren av å treffe Trevor Sorbie under Salon International i London. Han hade akkurat stått på scenen foran hundrevis av mennesker, noe som tidligere var en stor del av hans hverdag. Når vi slår oss ned i presseloungen på messen er han tydelig oppskaket og fruen henter et glass rødvin.

- Den mentale foreberedelsen før showet er verre enn når jeg står på scenen. Nå, etter showet, har jeg det bra, men jeg har ikke sovet særlig mye de siste dagene. Jeg har ikke stått slik på en scene på 11 år og begynte å tvile på meg selv, kan jeg egentlig fortsatt dette her? Slik er det jo med alt, om du ikke trener regelmessig så mister du selvtilliten. Det var utrolig skremmende.

Trevor forteller at grunnen til at han sluttet med å stå på scenen var på grunn av helsen, at nervøsiteten ble for mye til slutt, samtidig som at det var på tide å ta et steg tilbake.

- Jeg spydde før hvert show, og det ble til slutt for stressende. Man må være ærlig mot seg selv. Jeg har alltid sagt at jeg skulle slutte når det kom noen bedre enn meg. Den personen ble Angelo Seminara. Han er ett geni, og dessuten min beste venn. Han var til og med ”best man” på bryllupet mitt.

My New Hair
Istedenfor har Trevor anvendt den største delen av sin tid de siste årene på veldedighetsorganisasjonen hans, My New Hair. Ideen til organisasjonen kom når Trevors svigers ble diagnostisert med kreft og bad han om hjelp før hun skulle begynne med cellegiftsbehandling. Organisasjonen tilbyr støtte til de som lider av medisinsk håravfall. Et hundretalls frisører som spesialutdannes i hvordan de best mulig klipper parykker tilpasset etter individet og gir råd til de som blir berørte inngår i organisasjonens nettverk.

Alle kreative prosjekter

Til tross for at Trevor selv ikke har stått på scenen de siste årene har hans kreative team fortsatt å inspirere. Temaet jobber konstant med nye ideer og den som først kommer på en idé får muligheten til å utføre den. Hans egen stilling i organisasjonen er Creative Ambassador.

- Jeg er involvert i alle kreative prosjekter, men jeg har ikke noe å gjøre med selve organisasjonen lengre. Jeg er blitt for gammel for det, så det ansvaret har jeg gitt til noen andre. Å være en del av Trevor Sorbie Creative Team er noe som krever hardt arbeid, og ikke minst lidenskap.

- Det er mange som vil være en del av et show som dette på Salon International, og det er mange som søker seg til oss. Vi vil ha frisører som er engasje og som har lidenskap for det de driver med. Det absolutt største delen av alle frisører ønsker å jobbe på en salong eller kanskje drive sin egen, men det finnes en liten del som dedikerer hele livet til å skape noe annerledes.

Innovasjon som utvikler
Innenfor Salon International i London var det Hairdresser Journals sjefredaktør Jane Lewis Or som overtalte han til å gjøre comeback på scenen en siste gang. Sammen med sitt kreative team skapte Trevor to kolleksjoner med fokus på innovasjon. En som var mest salongvennlig og en som var litt mer kunstnerisk.

Trevor Sorbie

- Innovasjon er viktig for meg og teamet mitt. Det å bare klippe menneskers hår i en salong er ikke nok for oss. Innovation is progression. Det vi viste på scenen i dag er forhåpentligvis morgendagens hår. Jeg elsker hår som ikke ser ut som om det nettopp kom ut fra salongen.

Ydmykt engasjement.
Noe som Trevor er stolt over er hans evne til å beholde personalet sitt. Flere av medlemmene i hans kreative team har jobbet sammen med ham i over 20 år, og Nathan Walker, som er International Technical Director har vært en del av teamet i over 25 år. Nøkkelen til det er i følge Trevor en ydmyk tilnærming og engasjement i alle delene av arbeidet.

- Jeg soper fortsatt gulvet i salongene mine, jeg vasker kundenes hår og lager kaffe når jeg er der. Min filosofi er at det er jeg som er sjefen, men jeg går ikke rundt og oppfører meg som en sjef. Jeg har ikke et eget kontor, jeg sitter på samme plassen som personalet. Jeg vil kjenne personalet mitt, og jeg vil at de skal kjenne meg.

Levende legende
For de som ikke får æren av å bli kjent med Trevor personlig, har han skapt en dokumentarfilm om seg selv og hans liv. I filmen forteller han veldig ærlig om sin oppvekst og veien til suksess. Som 15-åring fulgte Trevor i samme fotspor som både sin far og sin farfar som begge var barberere. Han jobbet hardt og allerede som 23-åring kunne han titulere seg selv som Art Director hos Vidal Sassoon.

I dag er han en levende legende som har blitt synonymt med den profesjonelle hårindustrien med utallige utmerkelser i bagasjen. Blant annet har han kunnet titulere seg British Hairdresser of the Year hele fire ganger. Nøkkelorden hans har alltid vært innovasjon og han har vært med og utviklet flere teknikker og frisyrer som har påvirket den måten vi ser på hår.

- Jeg er bare en liten gutt fra Paisley i Skottland. Moren og faren min hadde ikke penger og vi delte utedo med andre familier. Å komme fra ingenting til å ha en multimillionbedrift er en prestasjon.

Trevor er dessuten den første frisøren som har blitt tildelt MBE (Member of the Most Excellent Order of the British Empire), noe som er det norske svaret på å bli utnevnt til ridder. Samme orden har blitt tildelt the Beatles og den svenske fotballspilleren Henrik Larsson.

- Alle tror man bare har glidd fremover når man er fremgangsrik, men jeg har absolutt opplevd store fartshindre på veien. Jeg har hatt fantastiske topper og forferdelig bølgedaler. Om jeg skulle levd livet på ny har jeg ikke mye jeg ville endret på. Kanskje slette litt av veien, men i det store og hele har jeg hatt et fantastisk liv.

Trevor Sorbie

Dr. Trevor Sorbie
Etter en såpass lang karriere med så mange sceneopptredener og prestisjefylte utmerkelser skulle man ikke tro at Trevor Sorbie skulle være nervøs fornoe som helst lengre. Nei, det skulle man ikke tro, men for en stund siden fikk Trevor en doktorutmerkelse for sitt entreprenørskap og arbeid med veldedighetsorganisasjonen My New Hair. Utmerkelsen betyr at han kan kalle seg selv for Dr. Trevor Sorbie, som tilsvarer en doktorgrad fra et universitet. Det innebærer også at han var tvunget til å være med på en eksamensseremoni.

- Det var en bittersøt dag. Det stod jeg sammen med 250 av fremtidens doktorer, forskere, professorer og advokater. Jeg ble så usikker på meg selv. Jeg er jo bare en frisør, hvorfor får jeg en doktorgrad for å klippe hår? På morgenen før seremonien spydde jeg fordi jeg var så nervøs.

Å kunne overkomme den typen nervøsitet og bli en av verdens mest respekterte og anerkjente frisøree er en prestasjon som virkelig krever dedikasjon, engasjement og en drivkraft. Som en avslutning på intervjuet bad Trevor om å få dele sine beste tips for å bli vellykket.

- For å nå målet ditt må du ville nå det, ikke bare for en dag, men hele livet. Du må være lidenskapelig opptatt av det du gjør, det er det viktigste. Det går ikke ann å lære seg det, det må komme innenfra. Om jeg kan klare det kan hvem som helst gjøre det, jeg er ikke en spesielt smart person.

Denne artikkel kan også leses i Hair Magazine utgave 4, 2017.

Tekst: Camilla Svensson
Bilder: Salon International & Patricia Egardsson

Nyeste produkter se flere produktnyheter

L'Oréal Professionnel introduserer INOA Balayage Ambré

L'Oréal Professionnel introduserer INOA Balayage Ambré

I anledning av INOAs 10-års jubileum introduserer L'Oréal Professionnel nå servicen INOA Balayage Ambré med fire nyanser av rav for den perfekte tone.
Celeb Luxury Colorditioner i 10 nyanser hos HeadBrands

Celeb Luxury Colorditioner i 10 nyanser hos HeadBrands

Gem Lite Colorditioner er en pigmentert, fargebevarende og styrkende balsam, som gjenoppbygger og reparerer bindingene i håret. Finnes hos HeadBrands.
Nye Cera Wandbar stylingverktøy

Nye Cera Wandbar stylingverktøy

Cera Wandbar er et smidig stylingverkøy som takket være den ergonomiske vinkel gir masse stylingmuligheter uten å belaste håndledd, skuldre eller albue. Les mer her!
CUTRIN BIO+ - velvære for hodebunnen

CUTRIN BIO+ - velvære for hodebunnen

CUTRIN BIO+ er en pleieserie som behandler tørr hodebunn, flass og håravfall skånsomt og effektivt. Nå relanseres serien i nye forpakninger. Se mer her!
SEB MAN - hårpleieserie for menn fra Sebastian Professional

SEB MAN - hårpleieserie for menn fra Sebastian Professional

Sebastian Professional lanserer SEB MAN, en serie for menn med produkter til hår og skjegg, skapt med fokus hva det betyr å være en mann i dagens samfunn. Se mer her!

Annonse

Nyeste show se flere frisørshow

Goldwell show på Hårmessen 2018

Goldwell show på Hårmessen 2018

Goldwell inviterte til et forrykende hårshow på Hårmessen 2018 i Stavanger og viste en rekke nydelige, inspirerende og kreative avant-garde frisyrer.
Wella Professionals første TrendVision Creative Retrerat Experience

Wella Professionals første TrendVision Creative Retrerat Experience

Wella Professionals internasjonale TrendVision 2018 gikk av stabelen i Lisboa, og frisører fra hele verden var samlet til en Creative Retreat Experience. Se mer her!
Salon International 2018 - europeisk frisørmesse

Salon International 2018 - europeisk frisørmesse

Frisører, leverandører og inspiratorer fra hele Europa møttes for å mingle, mens de tok del i de seneste trends fra noen av bransjens stjerner.
Glamour og luksus på Gold Show i København

Glamour og luksus på Gold Show i København

Motehuset Gold bød 800 frisører fra hele verden til gallakvelden Gold International Show, sirkusartister og flere nye lanseringer i København.
En hel helg med HeadBrands

En hel helg med HeadBrands

Mer en 250 frisører var kommet fra alle Nordens hjørner for å være med på den aller første HeadBrands Xperience – og for en opplevelse det var! En hel helg fylt med inspirasjon, trender og noe for enhver smak.

Annonse

Frisyrekolleksjoner se flere frisyrekolleksjoner

Annonse

Frisørportretter se flere frisørportretter

Patrick Cameron (2014)

Patrick Cameron (2014)

Patrick Cameron er kjent for sin sprudlende energi og glede, og denne beskrivelsen passer perfekt, da Hair Magazine møtte ham.
Trevor Sorbie

Trevor Sorbie

I løpet av sin 50 år lange karriere har Trevor Sorbie inspirert frisører over hele verden og blitt tildelt uttallige utmerkelser. Les mer her!

Annonse

Nyeste videoer se flere videoer

How to: Shadow Roots hårfarge - video tutorial

How to: Shadow Roots hårfarge - video tutorial

I denne videoen viser Jenny Strebe og Viola Landsky, Schwarzkopf Professional Colourist, hvordan man skaper en reverse balayage med shadow roots. Se video her!
Juleinspirert hestehale med ghd

Juleinspirert hestehale med ghd

ghd viser i denne video hvordan du kan lage en lekker, bølget hestehale med hårpynt, perfekt til julens fester. Se video her!
Naturlige og teksturerte bølger med ghd

Naturlige og teksturerte bølger med ghd

I denne video viser ghd hvordan du får den såkalte "I woke up like this"-look. Naturlige og teksturerte bølger for en kul og sexy look. Se videoen her!
Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

Long Hair Tutorial av Benjamin Martin

I denne tutorial viser den dyktige Benjamin Martin tre ulike oppsetninger for langt hår som passer perfekt til bryllup, feiringer, jul og nyttårsfester!
ghd "how to" - perfekte bølger med rettetang

ghd "how to" - perfekte bølger med rettetang

I denne video viser ghd hvordan man skaper det perfekte wavy hår med en rettetang.